Barys – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Soči 3:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Spartak Moskva 4:3 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Admiral Vladivostok
Neděle 08.01.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a byť to dlouho vypadalo, že uvidíme prodloužení, tak tomu tak nakonec není a domácí vítězí za plný počet tří bodů. Po hodně vyrovnané a otevřené třetí třetině o tom rozhodl Jeff Taffe, který vložil hůl do Chipchurovy rány a tečoval ji mimo dosah Serebrjakova. Admiral měl také své šance, ale Brusta v této třetině nepřekonal, takže bratislavský celek se dostává do boje o play-off.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:24:53)
     
    Konec zápasu.
    59:22 Jeff TAFFE - 3:2
     
    59:22
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak toto je neuvěřitelný závěr zápasu a domácí celek dává v poslední minutě dost možná rozhodující branku! Po krásné akci se dostal ke střele od modré čáry Kyle Chipchura, do té ještě vložil hůl JEFF TAFFE a svým dnešním druhým gólem pravděpodobně Slovanu vystřelil tři body! Asistence: Kyle Chipchura.
     
    58:45
    Tlak slovenského celku vrcholí, jeho početní výhoda je ale za námi, takže to musí Slovan zkusit proti kompletní pětce soupeře.
     
    57:55
    Tutové šance Švarného! Ten se po dobré akci dostal z levé strany ke střele na zadní tyčku, ovšem Serebrjakov dokázal jeho pokus betonem tečovat mimo!
     
    57:05
    Hraje se ve vysokém tempu a oba celky se snaží dát tu rozhodující branku, za chvíli ale znovu bude pokračovat narušená přesilovka Slovanu.
     
    56:09
    Slovan se ale i tak snaží dostat puk do brány, poměrně dobrou šanci měl Švarný, ale netrefil branku – následně ale Admiral vyhodil puk na zakázané uvolnění a hra se tak vrací před jeho branku.
     
    55:13
    Tak toto bylo od hráčů Slovanu hodně hloupé a mají po větší části přesilovky – Ďaloga mírně strčil do Saboliče, který se teatrálně poroučel k zemi a sudí mu to spolkli i s navijákem. Prý nedovolené bránění.
     
    54:40
    Teď už se ale vylučovat bude, na trestnou lavici za hostující celek míří Ivan Gavrilenko – dokonce půjde o čtyřminutový trest, protože Michal Sersen má po zákroku vysokou holí krvavé zranění. Toto je jedinečná šance na rozhodnutí zápasu.
     
    54:21
    Surový se dostal k mantinelu za brankou a tam padl po sporném zákroku Sigarjova k ledu, sudí ale rozpažuje a pískat se nebude.
     
    53:16
    Do dobré šance se dostal po tvrdé ráně Jegliče Václav Nedorost, ovšem na puk velice těsně nedosáhl a puk tak získal soupeř.
     
    52:22
    Po Bartulisově nahození se dostal do tutové šance Kazakov, který ale z velké blízkosti dokázal puk poslat pouze těsně vedle Brustovy branky!
     
    51:41
    Zatím ani tato početní výhoda Admiralu za mnoho nestojí a hosté se nemohou dostat do útočné třetiny, Slovanu se v této třetině oslabení velice daří.
     
    50:49
    Je tu další oslabení pro domácí celek, Zemčjonok byl podražen Tomášem Starostou a jde si sednout na dvě minuty – hosté si pak berou oddechový čas.
     
    49:05
    Cheechoo se se svojí elitní formací dostal na delší dobu dopředu a pokoušel se o narušení obranného valu Vladivostoku, ovšem nakonec mu došly síly a musel střídat.
     
    48:10
    Gorškov se dostal po nedůrazu obrany Slovanu do obří šance, kdy se zjevil před Brustem zcela sám, domácí gólman ale byl na zemi rychle a puk vytěsnil mimo!
     
    47:09
    Bačík s Plastinem nakonec dokázali v obranné třetině vydolovat puk a založili tak akci, která ovšem skončila pouze nepřesnou střelou Skalického.
     
    46:18
    Hodně zajímavý hokej se hraje v tomto zápase a určitě se nenudíme – domácí se i nadále snaží hrát dopředu, ale Surový si kotouč zpracoval vysokou holí a hra je tak přesunuta do středního pásma.
     
    44:56
    Tak ta početní výhoda Admiralu už je u konce a Slovan ji zvládl odbránit velice dobře – v aktivní hře pak pokračuje i nadále a díky tomu vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    44:05
    Hodně dobré oslabení domácího celku – Chipchura vybojoval hodně důrazně puk v útočné třetině a ke střele se tak dostal Švarný, Serebrjakov musel hru znovu přerušovat.
     
    43:26
    Největší šance Slovanu v této třetině! Jeglič narušil rozehrávku soupeře a najednou byl sám před Serebrjakovem, trefil ho ale pouze do výstroje a následně Plastino byl vychytán lapačkou ruského gólmana!
     
    42:59
    Tak toto byla tutová šance, do které se dostal Robert Sabolič! Jeho střela po průniku před Brusta dokonce lízla horní tyčku, která puk usměrnila do hlediště.
     
    42:37
    Slovan začal poslední třetinu sice poměrně aktivně, ale teď půjde do oslabení, takže se to asi změní – Patrik Lušňák u mantinelu svého soupeře vrazil na hrazení.
     
    41:39
    Teď měl Slovan štěstí, rozhodčí si nevšimli vysoké hole Surového, který si měl jít sednout dokonce na čtyři minuty, protože Sajustova zranil do krve.
     
    40:49
    Do dobré šance se dostalo duo Halama-Nedorost, ovšem ani jeden z nich Serebrjakova nepřekonal – střelu prvního jmenovaného vyrazil betonem, druhou chytil do lapačky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I druhá třetina je úspěšně za námi a domácí celek po ní sice už nevede, přesto asi bude spokojený. Admiral totiž dokázal zápas v této třetině otočit, když se prosadil střelou do poloprázdné klece Wright a poté únik využil Makarenko. Na tyto branky ale dokázal odpovědět ještě před sirénou domácí Taffe, který tak určil i průběžný stav, který platí v druhé pauze.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Třetina už se dohrává, děje se tak v útočné třetině Slovanu, puk tam ale drží Admiral a tak žádné nebezpečí pro ani jednu z branek nehrozí.
     
    38:36
    Halama se dostal ke střele po přiklepnutí od Sukel'a ke střele, ovšem puk mu trochu sjel po hokejce a zaduněl tak pouze o plexisklo za brankou.
     
    37:29
    Hra se trochu uklidnila a sledujeme boj o puk ve středním pásmu, oba celky teď spíše šetří síly na samý závěr druhé třetiny.
     
    36:35
    Slovan je i nadále poměrně aktivní a snaží se využít vlny, na které se veze – střela Chipchury byla sice hodně důrazná, mířila ale pouze doprostřed branky a gólman hostů ji tak kryl.
    34:53 Jeff TAFFE - 2:2
     
    34:53
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je k radosti Arény Ondreja Nepelu srovnáno! Po rychlém kontru se dostal ke střele Cheechoo, jehož pokus dokázal Serebrjakov vyrazit betonem pouze na hůl najíždějícího JEFFA TAFFEHO, jenž zachoval chladnu hlavu a puk dorazil do poloprázdné branky Admiralu! Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    33:38
    Tak ani tato přesilovka domácích nebude využita a Slovan tak musí pouze čekat na další šanci – dobrou šanci teď měl Lušňák, ovšem jeho přihrávka v přečíslení byla zastavena osamoceným obráncem!
     
    32:43
    Chipchura zkusil Serebrjakova překvapit střelou z velkého úhlu na bližší tyč, ovšem hostující brankář dokázal puk lapačkou zastavit a hru tak přerušit.
     
    32:09
    Zatím to ale není v podání Slovanu nijak dobré, problémy s přechodem do útočného pásma trvají a sledujeme tak pouze úspěšné přerušování akcí v podání Admiralu.
     
    31:15
    Slovan si nakonec zahraje přesilovou hru a má tak šanci na srovnání – Damir Žafrajov přidržel Chipchuru, sudí si toho všimli a hostující hráč tak míří na dvě minuty na trestnou.
     
    30:27
    Slovan se snaží trochu otevřít hru a dostat se do tlaku, ovšem střela Kundrátka, která z toho vzešla, skončila pouze mimo a Serebrjakov tak na vážný zákrok v této periodě čeká.
    29:06 Pavel MAKARENKO - 1:2
     
    29:06
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak toto je špatná třetina pro domácí celek – do samostatného úniku se dostal PAVEL MAKARENKO, který zakončoval pod horní tyčku – jeho střelu sice dokázal Brust lapačkou tečovat, ale puk se nakonec došoural za brankovou čáru. To ještě několik minut kontrolovali sudí u videa, ale nakonec branku hostům přeci jen přisoudili. Asistence: Jonathon Blum a Andrej Sigarjov.
     
    28:35
    Tak toto byla vyložená šance,Slovan snad ani nemohl chtít víc! Po akci Jegliče se dostal ve výborné pozici k zakončení Halama, ovšem jeho pokus nebyl přesný a odrazil se za branku!
     
    27:45
    Přesilovka Slovanu sice vypadá na pohled dobře, vidíme poměrně velký tlak, ovšem žádné tutové šance nepřicházejí a tak je ten nápor zatím lichý.
     
    26:54
    K celkem povedené střele se dostal od modré čáry Sersen, jenže Serebrjakov měl zcela čistý výhled a jeho pokus tak dokázal lapačkou zastavit.
     
    26:13
    Ale hosté místo dalšího tlaku půjdou do zbytečného oslabení – Jegor Jakovlev byl před Brustem až moc štědrý s rozdáváním ran a jde si sednout za hrubost.
    25:32 James WRIGHT - 1:1
     
    25:32
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    No a nakonec je asi zaslouženě vyrovnáno, Slovan si o to svou pasivní hrou koledoval už delší dobu. Admiral se dostal do rychlého přečíslení, puk měl v pravém kruhu Tkačjov, který dokázal přesným pasem najít před prázdnou klecí JAMESE WRIGHTA – ten se tváří v tvář prázdné brance nemýlil a stav zápasu je srovnaný. Asistence: Vladimir Tkačjov a Robert Sabolič.
     
    24:37
    Tak na tuto početní "výhodu" bude chtít domácí celek hodně rychle zapomenout, protože se vůbec nepovedla a na ledě skoro nebylo znát, že Slovan hraje přesilovku.
     
    23:12
    Zatím se bratislavskému týmu vůbec nedaří přechod do útočného pásma, Admiral se už několikrát osvobodil vyhozením a neviděli jsme tak ani jednu pořádnou střelu.
     
    22:27
    Je tu první přesilovka pro domácí celek, za brankou byl podražen Chipchura Zemčjonokem a ten bude za svůj prohřešek po zásluze pykat.
     
    21:31
    Zatím sledujeme velice opatrný hokej, v této třetině se ani jeden celek nijak nežene dopředu a hlavně Slovan se snaží opravdu natahovat každou rozehrávku, co to jde.
     
    20:35
    Slovan začal druhou periodu v oslabení, ale soupeř už neútočí takovou silou, protože se po návratu z kabiny nemůže tak rychle dostat do požadovaného tempa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina tak je za námi a domácí celek po ní celkem zaslouženě vede nejtěsnějším rozdílem. Slovan hraje s pukem sice méně, je ale o poznání efektivnější – hned z první šance udeřil z dorážky Šťastný a i navzdory několika dobrým šancím na obou stranách se stav už znovu neměnil. Vladivostok se do šancí dostává pouze po individuálních průnicích, kterými tropí v bratislavské obraně velké problémy, zatím bezchybný Brust ale drží.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:21
    Do obrovského tlaku se teď dostali hosté, kteří se v několika lidech po nahození Bartulise natlačili před Brusta, toho ale ani čtyřmi dorážkami nedokázali prostřelit!
     
    18:44
    Je tu další vyloučení a opět proti domácím – Kyle Chipchura u mantinelu podrazil svého soupeře a slovenský celek tak dohraje třetinu ve čtyřech.
     
    18:16
    I závěr třetiny se nese spíše ve znamení opatrnějšího hokeje, Slovan více drží puk a díky tomu to vypadá, že by mohl současný stav vydržet do sirény – teď se díky nahození Švarného hra přesune před branku Admiralu.
     
    17:06
    Ke střele se na straně druhé nakonec dostal po individuální akci Taffe, který se snažil po průniku z úhlu překvapit Serebrjakova, ten byl ovšem v pozoru a betonem puk vyrazil za branku.
     
    16:12
    Hraje se poměrně vyrovnaný hokej, Slovan dokázal zápas opět uklidnit a pomalou rozehrávkou trochu otupil tlak Admiralu.
     
    15:04
    Tak toto ale byla obrovská šance Vladivostoku! Do té se po individuální akci dostal Kazakov, který se po několika kličkách prodral před Brusta, ale na tom si vylámal zuby! Neujala se ani dorážka Makarenka, která se zastavila o beton domácího gólmana.
     
    14:27
    Hra 4 na 4 zatím nic zajímavého nepřinesla, puk sice více drží hosté, ovšem nic z toho není, protože mají problém s přechodem do útočného pásma.
     
    13:32
    Zatím to na ledě hodně vře a sudí se rozhodli hráče umravnit vyloučením, které bude po potyčce za brankou Slovanu oboustranné – za hrubost si jdou sednout Tomáš Kundrátek a Alexandr Gorškov.
     
    13:09
    Skalický bojoval hodně tvrdě za brankou Admiralu, kde poslal Volčenkova na mantinel a tím i k zemi, sudí ale rozpažují a ukazují, že za tohle vylučovat nebudou.
     
    12:15
    Početní výhoda už spěje ke svému konci a dobrou práci teď odvedl Kundrátek, který dokázal puk dostat až za branku soupeře a ušetřil tak cenné vteřiny.
     
    11:21
    Úvodní část přesilovky se hostům moc nepovedla, k teči Sigarjovovy střely se sice dostal Sabolič, ovšem puk poslal mimo a Slovan ho tak mohl vyhodit.
     
    10:23
    Je tu první vyloučení v dnešním zápase – podražení se dopustil domácí Ivan Švarný, který tak chtě nechtě bude dvě minuty pykat na trestné lavici.
     
    09:21
    Už se nehraje v takovém tempu a Slovan dokázal zápas dostat trochu více do své moci – vygradovalo to v hodně důraznou ránu Surového, kterou ale beton vyrazil za branku Serebrjakov.
     
    07:34
    Surový se dostal do rychlého protiútoku a hledal hodně rychle Šťastného, kterého ale zradilo ve vyložené šanci zpracování, díky čemž puk schoval do lapačky Serebrjakov.
     
    06:23
    Do dobré šance se opět dostali domácí, elitní formace se díky Cheechooovi dostala před Serebrjakova, ovšem právě jmenovaný lídr produktivity domácích na rychle položený beton gólmana Admiralu po objetí branky nestačil!
     
    05:25
    Hra se trochu uklidnila a po úvodních minutách, které se hrály v šíleném tempu, se hraje spíše ve středním pásmu, ale Vladivostok se stále snaží o přechod před Brusta.
     
    04:15
    Slovan ale zatím hraje velice účelně, i teď se poměrně rychle dostal do útočné třetiny, ovšem tam byli jeho hráči v oslabení a o míč také nakonec přišli.
     
    03:36
    Vladivostok se snažil dostat rychle dopředu a odpovědět tak na nepříjemnost v podobě inkasované branky, ovšem z klece velice rychle vyjel Brust a dokázal puk odehrát do bezpečí.
    02:13 Andrej ŠŤASTNÝ - 1:0
     
    02:13
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo velice rychle a slovenský celek jde ze své první šance do vedení! Po obrovské chybě obrany Vladivostoku se k pohotové střele dostal Surový, kterého sice vychytal Serebrjakov, ovšem puk vyrazil pouze na hůl ANDREJE ŠŤASTNÉHO, jenž dokázal ránou z první trefit odkrytou část branky a poslal Slovan do vedení! Asistence: Tomáš Surový.
     
    01:08
    Úvod zatím patří spíše Admiralu, který se dostal i před Brusta, ovšem Sabolič si na něm svoji střelou z první vylámal zuby.
     
    00:12
    Hned začátek zápasu je hodně ostrý, ofsajdem se provinil Taffe a poté se do něj slovně pustil Wright, ovšem nakonec sudí od sebe oba kohouty včas dostali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Ďaloga, Starosta, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Halama, Jeglič, Nedorost – Chipchura, Surový, Šťastný – Pätoprstý, Lušňák, Skalický – M. Hlinka.

    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Treťjak) – Blum, Bartulis (C), Sigarjov, Morrisonn, Zemčjonok, Gavrilenko, Kurašov, S. Iljin – Wright, Tkačjov, Sabolič – Alexandrov, Volčenkov (A), J. Jakovlev – Makarenko, Žafjarov, Kazakov – Gorškov, Sajustov (A), M. Plotnikov.

    Rozhodčí: Ansons, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se v rámci dnešního programu proti sobě postaví Slovan Bratislava a Admiral Vladivostok!

    Domácí Slovan na tom sice není ideálně, po postupu do vyřazovacích bojů ale pošilhávat může. Momentálně okupuje 12. místo Západní konference, přičemž získal 58 bodů za 46 zápasů a na osmé Soči ztrácí 11 bodů, přičemž slovenský tým má zápas k dobru. Skóre pak má mírně negativní 105:133, což značí druhou nejhorší obranu napříč celou konferencí, horší je jenom Záhřeb. Momentální forma pak není zlá – za posledních pět zápasů to stačilo na devět bodů. Nejprve si Slovan doma poradil 1:0 s Čeljabinskem, poté padl s Magnitogorskem 2:4, následovala výhra 5:4 po nájezdech nad Spartakem, poté taktéž doma porazil Chabarovsk 2:0 a naposledy v této dlouhé domácí sérii padl s Kunlunem 1:2 po prodloužení.

    To Admiral je na tom o něco lépe a v tabulce Východní konference se nachází na postupovém sedmém místě – stačil na to zisk 67 bodů za 47 zápasů a Vladivostoku to se skóre 117:118 dává náskok na nepostupový Nižněkamsk v podobě jednoho bodu a dvou západů k dobru. Momentální forma je pak takřka totožná z tou domácí, protože i východoruský tým získal z posledních pěti duelů devět bodů – nejprve doma padl 1:4 s Astanou, poté 4:1 porazil Jugru, následovala prohra 2:3 s Chabarovskem a poté přišly dvě venkovní výhry – 1:4 v Kunlunu a taktéž 1:4 v Záhřebu.
    Marek Ďaloga se dostal do podvědomí českých fanoušků díky angažmá v Pardubicích a Spartě, nyní hájí barvy Slovanu!

    Marek Ďaloga z @hcslovan ???????????? #MadeOfHockey #CCM #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. Šťastný (Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) – 26. Wright (Tkačjov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Sigarjov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Ďaloga, Starosta, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Halama, Jeglič, Nedorost – Chipchura, Surový, Šťastný – Pätoprstý, Lušňák, Skalický – M. Hlinka.
    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Treťjak) – Blum, Bartulis (C), Sigarjov, Morrisonn, Zemčjonok, Gavrilenko, Kurašov, S. Iljin – Wright, Tkačjov, Sabolič – Alexandrov, Volčenkov (A), J. Jakovlev – Makarenko, Žafjarov, Kazakov – Gorškov, Sajustov (A), M. Plotnikov.

    Rozhodčí: Ansons, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov
    ocianews.com