Barys – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Soči 3:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Spartak Moskva 4:3 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Admiral Vladivostok
Neděle 08.01.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:13
    Tak toto bylo od hráčů Slovanu hodně hloupé a mají po větší části přesilovky – Ďaloga mírně strčil do Saboliče, který se teatrálně poroučel k zemi a sudí mu to spolkli i s navijákem. Prý nedovolené bránění.
     
    54:40
    Teď už se ale vylučovat bude, na trestnou lavici za hostující celek míří Ivan Gavrilenko – dokonce půjde o čtyřminutový trest, protože Michal Sersen má po zákroku vysokou holí krvavé zranění. Toto je jedinečná šance na rozhodnutí zápasu.
     
    50:49
    Je tu další oslabení pro domácí celek, Zemčjonok byl podražen Tomášem Starostou a jde si sednout na dvě minuty – hosté si pak berou oddechový čas.
     
    42:37
    Slovan začal poslední třetinu sice poměrně aktivně, ale teď půjde do oslabení, takže se to asi změní – Patrik Lušňák u mantinelu svého soupeře vrazil na hrazení.
     
    31:15
    Slovan si nakonec zahraje přesilovou hru a má tak šanci na srovnání – Damir Žafrajov přidržel Chipchuru, sudí si toho všimli a hostující hráč tak míří na dvě minuty na trestnou.
     
    26:13
    Ale hosté místo dalšího tlaku půjdou do zbytečného oslabení – Jegor Jakovlev byl před Brustem až moc štědrý s rozdáváním ran a jde si sednout za hrubost.
     
    22:27
    Je tu první přesilovka pro domácí celek, za brankou byl podražen Chipchura Zemčjonokem a ten bude za svůj prohřešek po zásluze pykat.
     
    18:44
    Je tu další vyloučení a opět proti domácím – Kyle Chipchura u mantinelu podrazil svého soupeře a slovenský celek tak dohraje třetinu ve čtyřech.
     
    13:32
    Zatím to na ledě hodně vře a sudí se rozhodli hráče umravnit vyloučením, které bude po potyčce za brankou Slovanu oboustranné – za hrubost si jdou sednout Tomáš Kundrátek a Alexandr Gorškov.
     
    10:23
    Je tu první vyloučení v dnešním zápase – podražení se dopustil domácí Ivan Švarný, který tak chtě nechtě bude dvě minuty pykat na trestné lavici.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. Šťastný (Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) – 26. Wright (Tkačjov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Sigarjov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Ďaloga, Starosta, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Halama, Jeglič, Nedorost – Chipchura, Surový, Šťastný – Pätoprstý, Lušňák, Skalický – M. Hlinka.
    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Treťjak) – Blum, Bartulis (C), Sigarjov, Morrisonn, Zemčjonok, Gavrilenko, Kurašov, S. Iljin – Wright, Tkačjov, Sabolič – Alexandrov, Volčenkov (A), J. Jakovlev – Makarenko, Žafjarov, Kazakov – Gorškov, Sajustov (A), M. Plotnikov.

    Rozhodčí: Ansons, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org