Barys – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Soči 3:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Spartak Moskva 4:3 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Admiral Vladivostok
Neděle 08.01.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a byť to dlouho vypadalo, že uvidíme prodloužení, tak tomu tak nakonec není a domácí vítězí za plný počet tří bodů. Po hodně vyrovnané a otevřené třetí třetině o tom rozhodl Jeff Taffe, který vložil hůl do Chipchurovy rány a tečoval ji mimo dosah Serebrjakova. Admiral měl také své šance, ale Brusta v této třetině nepřekonal, takže bratislavský celek se dostává do boje o play-off.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:24:53)
     
    Konec zápasu.
    59:22 Jeff TAFFE - 3:2
     
    59:22
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak toto je neuvěřitelný závěr zápasu a domácí celek dává v poslední minutě dost možná rozhodující branku! Po krásné akci se dostal ke střele od modré čáry Kyle Chipchura, do té ještě vložil hůl JEFF TAFFE a svým dnešním druhým gólem pravděpodobně Slovanu vystřelil tři body! Asistence: Kyle Chipchura.
     
    58:45
    Tlak slovenského celku vrcholí, jeho početní výhoda je ale za námi, takže to musí Slovan zkusit proti kompletní pětce soupeře.
     
    57:55
    Tutové šance Švarného! Ten se po dobré akci dostal z levé strany ke střele na zadní tyčku, ovšem Serebrjakov dokázal jeho pokus betonem tečovat mimo!
     
    57:05
    Hraje se ve vysokém tempu a oba celky se snaží dát tu rozhodující branku, za chvíli ale znovu bude pokračovat narušená přesilovka Slovanu.
     
    56:09
    Slovan se ale i tak snaží dostat puk do brány, poměrně dobrou šanci měl Švarný, ale netrefil branku – následně ale Admiral vyhodil puk na zakázané uvolnění a hra se tak vrací před jeho branku.
     
    55:13
    Tak toto bylo od hráčů Slovanu hodně hloupé a mají po větší části přesilovky – Ďaloga mírně strčil do Saboliče, který se teatrálně poroučel k zemi a sudí mu to spolkli i s navijákem. Prý nedovolené bránění.
     
    54:40
    Teď už se ale vylučovat bude, na trestnou lavici za hostující celek míří Ivan Gavrilenko – dokonce půjde o čtyřminutový trest, protože Michal Sersen má po zákroku vysokou holí krvavé zranění. Toto je jedinečná šance na rozhodnutí zápasu.
     
    54:21
    Surový se dostal k mantinelu za brankou a tam padl po sporném zákroku Sigarjova k ledu, sudí ale rozpažuje a pískat se nebude.
     
    53:16
    Do dobré šance se dostal po tvrdé ráně Jegliče Václav Nedorost, ovšem na puk velice těsně nedosáhl a puk tak získal soupeř.
     
    52:22
    Po Bartulisově nahození se dostal do tutové šance Kazakov, který ale z velké blízkosti dokázal puk poslat pouze těsně vedle Brustovy branky!
     
    51:41
    Zatím ani tato početní výhoda Admiralu za mnoho nestojí a hosté se nemohou dostat do útočné třetiny, Slovanu se v této třetině oslabení velice daří.
     
    50:49
    Je tu další oslabení pro domácí celek, Zemčjonok byl podražen Tomášem Starostou a jde si sednout na dvě minuty – hosté si pak berou oddechový čas.
     
    49:05
    Cheechoo se se svojí elitní formací dostal na delší dobu dopředu a pokoušel se o narušení obranného valu Vladivostoku, ovšem nakonec mu došly síly a musel střídat.
     
    48:10
    Gorškov se dostal po nedůrazu obrany Slovanu do obří šance, kdy se zjevil před Brustem zcela sám, domácí gólman ale byl na zemi rychle a puk vytěsnil mimo!
     
    47:09
    Bačík s Plastinem nakonec dokázali v obranné třetině vydolovat puk a založili tak akci, která ovšem skončila pouze nepřesnou střelou Skalického.
     
    46:18
    Hodně zajímavý hokej se hraje v tomto zápase a určitě se nenudíme – domácí se i nadále snaží hrát dopředu, ale Surový si kotouč zpracoval vysokou holí a hra je tak přesunuta do středního pásma.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 3. Šťastný (Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) – 26. Wright (Tkačjov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Sigarjov)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Ďaloga, Starosta, Bačík – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Halama, Jeglič, Nedorost – Chipchura, Surový, Šťastný – Pätoprstý, Lušňák, Skalický – M. Hlinka.
    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Treťjak) – Blum, Bartulis (C), Sigarjov, Morrisonn, Zemčjonok, Gavrilenko, Kurašov, S. Iljin – Wright, Tkačjov, Sabolič – Alexandrov, Volčenkov (A), J. Jakovlev – Makarenko, Žafjarov, Kazakov – Gorškov, Sajustov (A), M. Plotnikov.

    Rozhodčí: Ansons, Olenin – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org