Litvínov – Sparta 3:2 (kon.) | K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 08.01.2017, 17:20 • DRFG Arena • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:51
    Dvě minuty za hrubost inkasují Tomáš Mojžíš (LIB) a Marcel Haščák (KOM).
     
    58:15
    Němec s Radimem Zohornou se dostávali do přečíslení dvou na jednoho a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Ondřej Vitásek (LIB), který inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    52:46
    Marcel Haščák ukázal svou rychlost, když předjel Tomáše Mojžíše (LIB), který musel brněnského forvarda faulovat a odchází na dvě minuty na trestnou lavici. Přesilová hra pro Kometu.
     
    50:11
    Nejproduktivnější hráč Liberce Petr Jelínek (LIB) inkasuje osobní trest deset minut a trest do konce utkání, dnes už si tedy nezahraje!
     
    44:24
    Teď už ale ano. Lukáš Vantuch (LIB) je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    37:11
    A je to právě Jan Ordoš (LIB), který usedá na trestnou lavici. Poté, co zakončil svoji šanci totiž sekl brněnského gólmana.
     
    35:38
    Ondřej Němec (KOM) byl až příliš důrazný u mantinelu za vlastní bránou a musí si odpočinout na trestné lavici. Dvě minuty – držení protihráče.
     
    31:00
    Tomáš Mojžíš (LIB) byl před brankou až moc důrazný a nakonec podrazil Martina Nečase, je tu další přesilová hra pro Kometu.
     
    28:11
    No tak pozor. Vlastimil Dostálek (KOM) totiž pobyl na ledě pouze šest sekund a zase se musí vrátit na trestnou lavici když fauloval Vlacha kolenem. Hra bude pokračovat opět ve čtyřech. Po faulu se strhla ještě mela, kde se do sebe pustili Vlach s Čermákem a oba inkasují dvě minuty za krosček.
     
    26:50
    Hosté svírali Kometu a úplně vyšachovali Vejmelku, který byl mimo bránu, nikdo z hostů se ale nedostal k puku, aby jej uklidil do prázdné brány a ještě k tomu Liberec přišel o přesilovou hru. Petr Jelínek (LIB) inkasuje 2+2 minuty za napadení a sekání, jelikož ve výhodě domácího celku ještě sekl hokejkou brněnského kapitána Čermáka.
     
    26:05
    Hosté si vytvořili dobrý tlak a z toho také pramení další oslabení pro Kometu. Na trestnou lavici už usedá Vlastimil Dostálek (KOM), který vyhodil puk přímo do ochranné sítě.
     
    09:14
    Domácí kapitán Leoš Čermák (KOM) následně podrazil jednoho z hostů na vlastní modré čáře a Liberec si zahraje první přesilovku.
     
    02:38
    Zbytečný útočný faul hostujícího mančaftu. Martin Procházka (LIB) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. První přesilová hra pro domácí.
    Marken.cz

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 5. Vincour (Čermák, Kováčik), 55. H. Zohorna (Vincour, Haščák), 56. Gulaši (M. Kvapil, Dostálek)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – Bartejs, Kováčik (A), Štencel, O. Němec (A), F. Král, Trška, Gulaši, Malec – Haščák, Čermák (C), Vincour – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – R. Zohorna, V. Němec, H. Zohorna – Dymáček, Dvořák, Dostálek.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Bláha) – Ševc (A), Jánošík, Derner, Mojžíš (A), Vitásek, Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Radivojevič (C), Bulíř, Svačina – J. Mikyska, Bližňák, J. Stránský – J. Vlach, Vantuch, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Polák, Souček – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 7504
    thejrc.org