Litvínov – Sparta 3:2 (kon.) | K. Vary – Plzeň 0:3 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 4:1 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 5:1 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 2:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 08.01.2017, 17:20 • DRFG Arena • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:51
    Dvě minuty za hrubost inkasují Tomáš Mojžíš (LIB) a Marcel Haščák (KOM).
     
    58:15
    Němec s Radimem Zohornou se dostávali do přečíslení dvou na jednoho a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Ondřej Vitásek (LIB), který inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    56:24
    Jaroslav Vlach ve velké šanci mezi kruhy, přízemní střelou k tyči ale nepřekonal Vejmelku.
    55:09 Michal GULAŠI - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:09
    Kometa právě vstřelila branku!
    To už pro Liberec nevypadá dobře. Po necelé minutě se totiž Brňané znovu prosazují. Konkrétně MICHAL GULAŠI, který dostal přihrávku od Kvapila na modrou čáru, s ničím se nerozpakoval a napálil puk přímo do sítě. Asistence: Marek Kvapil, Vlastimil Dostálek.
    54:17 Hynek ZOHORNA - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    54:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovou hru. Tomáš Vincour našel z rohu kluziště najíždějícího HYNKA ZOHORNU, který po ledě prostřelil famózního Lašáka. Asistence: Tomáš Vincour, Marcel Haščák.
     
    53:56
    Dnešnímu utkání přihlíží 7504 diváků!
     
    52:46
    Marcel Haščák ukázal svou rychlost, když předjel Tomáše Mojžíše (LIB), který musel brněnského forvarda faulovat a odchází na dvě minuty na trestnou lavici. Přesilová hra pro Kometu.
     
    51:44
    Lašák dnes působí jako zeď v liberecké bráně! Haščák předložil kotouč najetému Vincourovi, který úplně sám před bránou nepřekonal slovenského brankáře.
     
    51:31
    Nečas před bránou v další velké šanci, Lašák opět zasahuje.
     
    50:11
    Nejproduktivnější hráč Liberce Petr Jelínek (LIB) inkasuje osobní trest deset minut a trest do konce utkání, dnes už si tedy nezahraje!
     
    50:11
    Nyní mohl skórovat Bartejs, radost mu ale pokazil opět skvělý Lašák, který máchl lapačkou a zabránil tak druhému brněnskému gólu.
     
    48:53
    Radim Zohorna připravil obrovskou příležitost pro Vojtěcha Němce, který byl úplně sám před Lašákem, ale nepřehodil beton ležícího gólmana! Hned na druhé straně byl sám před Vejmelkou Radivojevič, který ve stoprocentní šanci také neskóroval! To byly dvě obrovské šance na obou stranách.
     
    44:24
    Teď už ale ano. Lukáš Vantuch (LIB) je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    42:32
    Tak z tohoto bude zvonit Lašákovi asi ještě dlouho v uších. Čermák zachytil nepřesnou rozehrávku Liberce na modré čáře, s ničím se nerozpakoval, udělal tři rychlé kroky a div že nezlomil horní tyč na dvě poloviny!
     
    37:11
    A je to právě Jan Ordoš (LIB), který usedá na trestnou lavici. Poté, co zakončil svoji šanci totiž sekl brněnského gólmana.
     
    37:11
    Ordoš se procpal mezi obránci a bekhendem prověřil Vejmelku, ten pokryl jeho pokus, ale bude se opět vylučovat.
     
    35:38
    Ondřej Němec (KOM) byl až příliš důrazný u mantinelu za vlastní bránou a musí si odpočinout na trestné lavici. Dvě minuty – držení protihráče.
     
    31:00
    Tomáš Mojžíš (LIB) byl před brankou až moc důrazný a nakonec podrazil Martina Nečase, je tu další přesilová hra pro Kometu.
     
    30:41
    Erat našel Martina Nečase před bránou, který v obrovské šanci přestřelil Lašákovu bránu.
     
    28:11
    No tak pozor. Vlastimil Dostálek (KOM) totiž pobyl na ledě pouze šest sekund a zase se musí vrátit na trestnou lavici když fauloval Vlacha kolenem. Hra bude pokračovat opět ve čtyřech. Po faulu se strhla ještě mela, kde se do sebe pustili Vlach s Čermákem a oba inkasují dvě minuty za krosček.
     
    26:50
    Hosté svírali Kometu a úplně vyšachovali Vejmelku, který byl mimo bránu, nikdo z hostů se ale nedostal k puku, aby jej uklidil do prázdné brány a ještě k tomu Liberec přišel o přesilovou hru. Petr Jelínek (LIB) inkasuje 2+2 minuty za napadení a sekání, jelikož ve výhodě domácího celku ještě sekl hokejkou brněnského kapitána Čermáka.
     
    26:05
    Hosté si vytvořili dobrý tlak a z toho také pramení další oslabení pro Kometu. Na trestnou lavici už usedá Vlastimil Dostálek (KOM), který vyhodil puk přímo do ochranné sítě.
     
    24:29
    Peter Trška ve velké příležitosti! Slovenský zadák měl na pravém kruhu opravdu spoustu místa a toho využil ke střele, Lašák ale vyráží.
     
    21:21
    Radivojevič se dostal do šance, když si vybruslil mezi kruhy a vypálil na Vejmelku, ten ale včas srazil betony a stále tak drží čisté konto.
     
    14:40
    Erat s Kvapilem šli do přečíslení dvou na nikoho! Jediný hráč který tak mohl zabránit brance byl už pouze Lašák, který si ale poradil bravurně. Slovenský gólman přečetl úmysl Martina Erata a vypíchl přihrávku na najíždějícího Kvapila.
     
    12:27
    Pyrochta si skvěle vybruslil mezi kruhy a pálil směr Vejmelkova svatyně, brněnský gólman jeho pokus vyrazil nad sebe a kotouč mu nejspíš padal do brány, pohotově ale zakročil Vojtěch Němec, který jej odpálil rukavicí pryč.
     
    11:55
    Stránský ve velké šanci před Vejmelkou, brněnský gólman zlikvidoval jeho pokus!
     
    09:14
    Domácí kapitán Leoš Čermák (KOM) následně podrazil jednoho z hostů na vlastní modré čáře a Liberec si zahraje první přesilovku.
     
    05:24
    Martin Erat ukázal rychlé nohy, prosmýkl se podél mantinelu a vystřelil. Lašák měl hodně velké problémy s jeho ránou, jeho obránci ale zažehnali nebezpečí.
    04:30 Tomáš VINCOUR - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Když už to moc nevypadalo, že domácí zvládnou využít početní výhodu, vzali to do rukou borci z první brněnské formace. Leoš Čermák z rohu kluziště našel úplně nepokrytého TOMÁŠE VINCOURA na brankovišti, který puk umístil přesně pod horní tyč. Asistence: Leoš Čermák, Jozef Kováčik.
     
    02:38
    Zbytečný útočný faul hostujícího mančaftu. Martin Procházka (LIB) vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. První přesilová hra pro domácí.
    Marken.cz

    Matěj Laža

    Branky a nahrávky: 5. Vincour (Čermák, Kováčik), 55. H. Zohorna (Vincour, Haščák), 56. Gulaši (M. Kvapil, Dostálek)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Jekel) – Bartejs, Kováčik (A), Štencel, O. Němec (A), F. Král, Trška, Gulaši, Malec – Haščák, Čermák (C), Vincour – M. Kvapil, Nečas, M. Erat – R. Zohorna, V. Němec, H. Zohorna – Dymáček, Dvořák, Dostálek.
    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Bláha) – Ševc (A), Jánošík, Derner, Mojžíš (A), Vitásek, Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš – Radivojevič (C), Bulíř, Svačina – J. Mikyska, Bližňák, J. Stránský – J. Vlach, Vantuch, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Polák, Souček – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 7504
    thejrc.org