Nitra – Banská Bystrica 3:0 (kon.) | Trenčín – Martin 2:1 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 1:0 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.) | Košice – Poprad 0:1 (kon.)
konec
HC Košice
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HK Poprad
sk Neděle 08.01.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri priamom prenose z východniarskeho derby, v rámci ktorého si sily zmerajú HC Košice a HK Poprad.

    HC Košice v súčasnosti okupuje druhú priečku tabuľky, a to so ziskom 76 bodov. Košičania ich získali v 37 zápasoch, pričom sa môžu pochváliť priaznivým skóre v pomere 131:82. Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je kapitán Ladislav Nagy, ktorý má na svojom konte 44 kanadských bodov za 22 gólov a 22 asistencií. Nagy tak naďalej ostáva najlepším strelcom ligy, ako aj najproduktívnejším hráčom súťaže.

    Posledné tri zápasy Košíc:

    MsHK Žilina – HC Košice 2:3 pp
    HC Košice – HK Nitra 1:4
    MHC Martin – HC Košice 1:5

    HK Poprad pricestuje do metropoly východného Slovenska spod Tatier zo šiesteho miesta, na ktorom sa usadil so ziskom 52 bodov. Piaty Zvolen má na svojom konte bodov 52, a tak je isté, že aj v prípade 3-bodového víťazstva kamzíkov v Košiciach sa Poprad vyššie posúvať nebude. Poprad má na svojom konte nepriaznivé skóre v pomere 110:118.

    Posledné tri zápasy Popradu:

    HKM Zvolen – HK Poprad 2:3
    HK Poprad – MsHK Žilina 6:3
    HK Nitra – HK Poprad 5:3

    Zápas s Popradom bude výnimočný predovšetkým pre Petra Bartoša. Ten odohrá svoj 1000. zápas v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska.

    Skúsený 43-ročný útočník prestúpil do metropoly východu ešte v ročníku 2005/2006 v A-mužstve Košíc hrá už jedenástu sezónu. S Oceliarmi získal dve bronzové, dve strieborné i päť zlatých medailí a stal sa miláčikom publika. Bartoš nechýbal ani pri pamätnom majstrovskom hetriku v sezónach 2008/2009 až 2010/2011. Bol členom slovenského výberu, ktorý vybojoval na MS 2000 v Petrohrade prvú medailu pre Slovensko – striebro. V slovenskej reprezentácii odohral dovedna 92 zápasov a zaznamenal v nich 23 gólov. V doterajších zápasoch za seniorský tím HC Košice dosiahol 540 bodov za 220 gólov a 320 asistencií. (Text: hckosice.sk)

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Koch, Šedivý, Jankovič, Vrábeľ – Jenčík, Suja, Bicek – Nagy, Boltun, Hričina – Milý, Bartoš, Klíma – Varga, Šoltés, Novotný

    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Fabian, Guliajev, Dinda, Suchý, Ježek, Krempaský, Krmenčík – Bondra, Zagrapan, Henderson – Paločko, Troliga, Kroták – Vorobyev, Lichanec, Hvila – Štrauch, Mlynarovič, Svitana

    Rozhodca: J. Konc, Müllner – Gajan, Smrek.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítam pri priamom prenose zo zápasu Košíc proti Popradu, ktorého začiatok je naplánovaný na 17:00. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na hlavnej ľadovej ploche Steel arény.
    Predzápasové rozkorčuľovanie
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priatelia, dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť priamo zo Steel arény, kde sa už o niekoľko minút začne hokejové zápolenie medzi Košicami a Popradom. Oba celky už stoja nastúpené na modrých čiarach, kde si vypočujú štátnu hymnu Slovenskej republiky.
     
    Hymna doznela, zápas sa o malý moment začne. Ešte predtým ale prezident klubu HC Košice, pán Juraj Mondík, odovzdá Petrovi Bartošovi plaketu a pamätný dres s číslom 1000 – a to pri príležitosti jeho 1000. štartu v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska. Ja ešte pripomeniem, že zatiaľ čo Košice doň vstúpia v tradičných modrých dresoch, hostia z Popradu si do metropoly východu priniesli bielu sadu dresov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Na ľad nastúpili úvodné päťky oboch celkov, ktoré nám odštartovali toto stretnutie. Na buly boli úspešnejšie domáce Košice, ktoré sa s pukom pokúsia presunúť pred bránku hráčov spod Tatier.
     
    01:01
    Guliajev zachytil košickú rozohrávku v strednom pásme a puk zaviezol pred Kopřivu, tam mu ale chýbala podpora zo strany spoluhráčov. Aj preto sa útočná akcia Popradu skončila veľmi rýchlo.
     
    01:44
    Lichanec bol v osobnom súboji s Klímom, pričom uspel práve Popradčan. Jeho spoluhráči vak odišli striedať, preto smerom dopredu hrať nemohol.
     
    02:08
    Košičania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude po pravici Miroslava Kopřivu.
     
    03:10
    Pokus o vystrelenie Krempaského skončilo na domácich čepeliach, Košice sa ale s pukom do pásme nepresunuli. Šúrek tak ostáva aj naďalej bez zákroku.
     
    03:45
    A platí to aj v tejto chvíli, keďže Fabian na zadnom mantineli našiel Guliajeva a ten puk bezpečne vyviezol.
     
    04:02
    Prečíslenie Košíc dvoch proti jednému, v ktorom mal prsty kapitán Nagy. Puk Šúrekovi vypadol, popradská defenzíva ale znemožnila domácim dorážku.
     
    04:58
    Košičania teraz poriadne zovreli svojho súpera v pásme, všetko vyriešil niekoľkými dobrými zákrokmi Šúrek.
     
    05:20
    Veľmi pekne si teraz puk do pásma zaviezol Dudáš, ktorý sa presunul na pozíciu centra a sám tvrdo vypálil. Nebezpečná rana preletela okolo konštrukcie bránky a skončila na zadnom mantineli.
     
    05:59
    Bolo nariadené trestné strieľanie v prospech Popradu!
    05:59
     
    05:59
    S pukom sa proti Kopřivovi rozbehol Zagrapan, avšak Miroslav Kopřiva ukázal, kde sú jeho kvality a tvrdú ranu bezpečne ukryl vo svojej lapačke. Pokračujeme za stavu 0:0.
    05:59
     
    06:19
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:05
    Ježek teraz naštartoval útočné motory svojich spoluhráčov a napokon z toho bola pomerne zaujímavá situácia, avšak len nepresné strelecké zakončenie.
     
    07:22
    Na opačnej strane klziska predviedol Šúrek zákrok z kategórie „na istotu“ a puk prikryl na ľadovej ploche.
     
    08:20
    Krížny puk Fabiana priletel do pásma Košíc, kde ho ale domáci zo svojich čepelí opäť predali súperovi. Košičania totiž potrebovali striedať.
     
    08:49
    Popradčanom teraz rozohrávka absolútne nevyšla. Ťažký puk napokon nik z hostí nezachytil, a tak z toho bolo len zakázané uvoľnenie.
     
    09:10
    Do puku sa pri modrej čiare tvrdo oprel Bicek, Šúrek mal teraz ale odkrytý výhľad a tú strelu po celý čas videl. Predviedol tak ďalší úspešný zákrok.
     
    10:02
    Lichanec v strednom pásme obstrelil Milého, jeho spoluhráči si už však pred útočnou modrou nerozumeli a puk odovzdali súperovi. Oba celky sú zatiaľ v defenzívnej činnosti veľmi pozorné a je len veľmi ťažké sa presadiť.
     
    10:17
    Zakázané uvoľnenie v tejto chvíli aj na strane domácich.
     
    11:44
    Prihrávka Nagya smerovala len do stredného pásma, čo využili Košičania aspoň na prestriedanie svojich korčuliarov. Zápas na malý moment stratil na svojom tempe.
     
    12:01
    Ani Šedivý to teraz nevymyslel celkom ideálne, ďalší puk končí v strednom pásme. Teraz už bude striedať aj Poprad.
     
    12:53
    Guliajev čakal na prihrávku pri útočnej modrej, hostia však puk zaviezli len do rohu klziska, odkiaľ sa s ním už nevymotali. Ani z tohto nebude presné strelecké zakončenie.
     
    14:21
    Bartoš je na puku veľmi silný, čo potvrdil aj v tejto chvíli. Jeho prihrávka však oči nemala a smerovala len do priestoru, kde nestál nik z hráčov odetých v modrom.
     
    14:34
    Zakázané uvoľnenie Košíc, buly po ľavici Kopřivu.
     
    15:09
    Výborne teraz svojou hokejkou zahral Šúrek, ktorý za vlastnou bránkou zachytil rozohrávku súpera a svojim spoluhráčom umožnil dostať puk aspoň do stredného pásma.
     
    16:01
    Z ľavého krídla si teraz do pásma nakorčuľoval Šoltés, ktorý sa pozeral na Šúreka a vypálil. Táto rana preletela okolo gólmana a napokon len tesne minula priestor troch žrdí.
     
    16:43
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bartoš – 2 min., hákovanie).
     
    17:06
    Puk je v pásme Popradu, Košičania ho okamžite poslali cez všetky čiary.
     
    17:08
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Svitana – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    17:47
    Puk lieta zo strany na stranu, ani jeden z celkov sa teraz nevie usadiť v pásme svojho súpera, tobôž nie ohroziť jeho gólmana.
     
    18:02
    Podarilo sa to napokon Popradu, Kopřiva ale puk prikryl na ľade. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    18:30
    Medzičasom sa začalo posledných 90 sekúnd prvej tretiny. Puk je v strednom pásme, máme tu priestor na posledné pokusy o založenie súvislejšej útočnej akcie.
     
    19:48
    Zdá sa ale, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa skončila, zo zápasu ubudlo úvodných 20 minút. Pred prestávkou pritom svieti na interaktívnej „kocke“ priebežný stav 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 5:10

    Druhá tretina sa začne približne o 18:55.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:16
    Hlavný arbiter hodil puk do hry, začala sa prostredná časť riadnej hracej doby. Hrá sa v strednom pásme, puk na hokejkách majú v tejto chvíli domáci hokejisti, ktorí budú chcieť ohroziť bránku svojho súpera.
     
    20:40
    A aj sa im to zásluhou Deyla podarilo, lapačka Šúreka však bola v správny čas na správnom mieste a puk spoľahlivo podržala.
     
    21:30
    Lichanec naháňal za bránkou Košíc v hodnotení +/- najlepšieho obrancu ligy Šmacha, avšak na toho bol prikrátky. Šmach si puk prikryl telom a poslal ho na svojich spoluhráčov.
     
    21:50
    Krásnou individuálnou akciou sa prezentoval Klíma. Chýbalo tomu len razantnejšie zakončenie a puk mohol pokojne prejsť pomedzi Šúrekove betóny až do siete!
     
    22:34
    Na opačnej strane klziska naháňal puk so zlatou prilbou na hlave Štrauch, avšak ten nenabral dostatočnú rýchlosť na to, aby mohol v rohu klziska hrať.
     
    23:10
    Jenčík puk z obranného pásma Košíc nedostal, Kopřiva ho preto aspoň skopol k ľavému mantinelu. Z tohto priestoru sa už kamzíci k zakončeniu nedostali.
     
    24:19
    Formácia na čele s Tomášom Hričinom pomotala hlavy obrancov Popradu, tí teraz mali šťastie, že na Šúreka presnejšie zakončenie nesmerovalo.
     
    25:20
    Deyl na Bartoša, ten našiel na pravom krídle Milého. Útočník Košíc bol ale defenzívou súpera výborne vytlačený zo streleckej pozície, a tak Šúrek zasahovať nemusel.
     
    26:30
    Mlynarovič si v neprehľadnej situácie vytiahol Kopřivu z bránky, obkorčuľoval svätyňu Košíc a puk poslal pred tri žrde. Následnú strelu gólman famózne zastavil pred bránkovou čiarou a Košice puk napokon upratali.
     
    26:52
    Gólová šanca aj na opačnej strane klziska, avšak ani z tohto gól nepadol. Aj naďalej tak pokračuje zápas za stavu 0:0.
    26:52
     
    27:16
    Šúrek teraz padol vo svojom bránkovisku na ľad, našťastie z toho ale nebude žiadne zranenie a Poprad gólmana striedať nemusí.
     
    27:40
    Šúrek teraz strelu z pravého krídla podržal na svojej hrudi. Vhadzovať sa bude po ľavici popradského brankára, ani jeden z tímov neodchádza striedať.
     
    28:19
    Šedivý nemal priestor na kombináciu, preto sa s pukom stiahol do obranného pásma. Odtiaľ to Košice skúsili dlhou prihrávkou na útočnú modrú, bolo z toho ale len postavenie mimo hry.
     
    28:28
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Lichanec – 2 min., podrazenie).
     
    28:40
    Poprad puk prebral na svoje hokejky a okamžite ho poslal cez všetky čiary.
     
    29:00
    Košice sú už ale opäť v pásme, kde roztáčajú svoj presilovkový kolotoč.
     
    29:40
    Bolo z toho ale len ďalšie vyvezenie puku. Táto presilovka zatiaľ domácim podľa ich predstáv nevychádza, Šúrek neriešil ani jednu vážnejšiu strelu.
     
    29:54
    Hra je navyše vykázaná do stredného pásma.
     
    30:20
    Medzičasom sme sa presunuli do druhej polovice riadnej hracej doby, gól sme však stále nevideli.
     
    30:53
    Poprad hral už v pätici, čo sa snažil využiť Štrauch. Ten sa ocitol pred Kopřivom osamotený, ani na dvakrát ale statného gólmana z Česka neprekonal.
     
    31:35
    Popradu sa podarilo skórovať, ešte sa však bude telefonovať.
     
    31:35
    Poprad dal gól!
    Teraz už ale gól padol. Košičania zabudli pri vzdialenejšej žrdi na Hendersona a to už bola pre KEVINA HENDERSONA ľahká pozícia. Kopřiva sa presunúť nestihol. Asistencie: Dávid Bondra, Marek Zagrapan.
    31:35 Kevin HENDERSON - 0:1
     
    32:19
    Na ťahu sú tak domáce Košice.
     
    33:10
    Domácim sa ale v prechode cez útočnú modrú príliš nedarí, čo využíva Poprad na časté vyhadzovanie puku. Suja teraz musí začínať až spoza bránky Miroslava Kopřivu.
     
    33:23
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., napadnutie).
     
    33:49
    Puk je pri Šúrekovi, Košice sa rýchlo oslobodili.
     
    34:19
    A ďalší vyhodený puk. Úvod presilovej hry Popradu jasne v réžii domáceho tímu.
     
    34:40
    Pre Košice sa navyše črtalo prečíslenie dvoch proti jednému, finálna prihrávka ale popod padajúceho hráča neprekĺzla.
     
    35:20
    A ďalšie prečíslenie vo vlastnom oslabení, ani z tohto gól nebol!
     
    36:02
    Medzičasom sa sily na ľadovej ploche vyrovnali. Začali sa posledné štyri minúty druhej tretiny, Poprad v Košiciach stále vedie pomerom 1:0.
     
    37:25
    Svitana medzi kruhmi sám, jeho tvrdú ranu ešte Kopřiva pravou rukou vytesnil na zadný mantinel. Na tom to veru poriadne zadunelo!
     
    37:25
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    38:05
    Dudášovi krížna prihrávka nevyšla, puk skončil až za bránkou Popradu. Tento priestor si pritom kamzíci dokázali postrážiť a svojho súpera k zakončeniu nepustili. Druhá tretina sa pomaly chýli ku svojmu koncu.
     
    38:20
    Vhadzovalo sa pred bránkou Košíc, ktoré by nepochybne radi ešte do prestávky vyrovnali. Hostia však v obrannej tretine k súperovi výborne pristupujú a znemožňujú Košičanom výraznejšie ohroziť Šúreka.
     
    39:06
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina je už na konci, nasleduje druhá prestávka. Pred ňou platí priebežný stav 0:1 a my budeme zvedaví, čo nám prinesie tretia tretina.

    Pomer striel po 2. tretine: 16:15

    Tretia tretina sa začne približne o 18:46.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Tretia tretina, a teda posledná časť riadnej hracej doby, sa začala tradičným vhodením puku v stredovom kruhu. Uvidíme, čo si pre nás hokejisti prichystali v tejto pasáži hry.
     
    40:58
    V úvode poslednej časti hry sme sledovali len veľmi nepresvedčivé vyvezenie puku v podaní Fabiana, ktorý prihrávkou našiel len čepeľ súpera.
     
    41:30
    Hričina chcel puk poslať spoza bránky pred bránkovisko, tam svojou hokejkou zapracoval na poslednú chvíľu Dinda.
     
    42:45
    Košičania sa prezentujú zvýšenou útočnou aktivitou, Šúreka ale zatiaľ neprekonali.
     
    43:50
    Bicek si puk vymenil s Bartošom, presunul sa medzi kruhy a vypálil, ďalší výborný obranný zákrok si na svoje konto pripísal Dinda. Ten teraz dvakrát podržal svojich spoluhráčov.
     
    44:32
    Poprad puk vyhodil cez všetky čiary a odišiel striedať. Hostia sa rozhodne nemajú kam ponáhľať a sily si takticky šetria na záver stretnutia.
     
    45:40
    Novotný chcel využiť zaváhanie Guliajeva na obrannej modrej, strelou však trafil práve len obrancu, ktorý tak svoju chybu okamžite napravil.
     
    46:54
    Po dlhšom čase sa s pukom na hokejkách objavili v útočnej tretine aj hostia, ktorí síce výraznejšie Kopřivu neohrozili, prinútili ho však puk podržať a hru prerušiť.
     
    46:54
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:40
    Sledovali sme niekoľko osobných súbojov v strednom pásme, z ktorých vyšli víťazne hostia. Tí tak aj naďalej zbierajú cenné sekundy.
     
    48:00
    Vhadzovať sa bude po pravici Šúreka.
     
    48:35
    Klíma teraz v rýchlostnom súboji nestačil na Dindu, ktorý puk zaviezol do pásma svojho súpera. Tam mu ale chýbala podpora zo strany jeho spoluhráčov.
     
    49:06
    Zakázané uvoľnenie v podaní domácich hokejistov, ktorí teraz striedať nemôžu. Takéto momenty hrajú jasne v neprospech Košíc.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných desať minút.
     
    50:20
    Nagy sa snažil spoza bránky prekvapiť Šúreka, ten bol ale na svojej pravej žrdi nalepený a puk cez čiaru prejsť nenechal.
     
    51:03
    Varga puk posunul na modrú čiaru, tvrdú strelu odtiaľ Šúrek prikryl a hru prerušil.
     
    51:52
    Guliajev rozohrával smerom dopredu, jeho spoluhráči však puk nezachytili. V konečnom dôsledku to ale Poprad mrzieť nemuselo, domáci hokejisti totiž potrebovali prestriedať.
     
    52:30
    Košičania strácajú puk na modrej čiare, a to celkom zbytočne. Nuž, takéto momenty môžu domácich ešte poriadne mrzieť.
     
    53:29
    Čas teraz rozhodne nehrá s domácimi, ktorí stále nevedia prekonať Šúreka. Na jeho bránku vyslali zatiaľ dvadsať striel, ani jedna sa ale neujala.
     
    54:19
    Štrauch zachytil rozohrávku súpera a puk vyviezol do stredného pásma. Hráč so zlatou prilbou na hlave následne napádal rozohrávku Košíc, jeho spoluhráči totiž striedali.
     
    54:46
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:35
    Guliajev puk prebral v obrannom pásme Popradu, kde ho následne sám niekoľko sekúnd podržal. Aj tento hráč si uvedomuje, že jeho celok sa teraz nemá kam ponáhľať.
     
    55:55
    Dobrú strelu zrazil Šúrek svojím pravým ramenom na ochrannú sieť. Nuž, Šúrek dnes poriadne podržal svojich spoluhráčov. Ešte ho však zrejme čakajú krušné chvíle.
     
    56:48
    Puk letí do obrannej tretiny Košíc, kam sa už poň ponáhľa domáca defenzíva.
     
    57:29
    Hvila takticky na výbornú, svojich spoluhráčov vystavil ofsajdovej pozícii. Košičania tak ďalej s pukom pred Šúrekom hrať nemohli.
     
    58:02
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:10
    Poprad sa prezentoval zakázaným uvoľnením.
     
    58:10
    Oddychový čas hostí.
     
    58:10
    Kopřiva zatiaľ ostáva vo svojej bránke, Košice s piatimi korčuliarmi na ľadovej ploche.
     
    58:21
    Je z toho ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní hostí.
     
    58:21
    Oddychový čas domácich.
     
    58:21
    Kopřiva je na striedačke, Košice so šiestimi korčuliarmi. Začína sa power-play domácich!
     
    58:45
    Košice sú usadené v pásme, zatiaľ je to bez strely.
     
    59:10
    Posledných 50 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    59:22
    Puk je v strednom pásme, Poprad sa dobre bráni.
     
    59:43
    Dudáš sa na zadnom mantineli zrazil s Mlynarovičom, obaja kohúti ostali ležať na ľadovej ploche. Nuž, snáď to nebude nič vážne.
     
    59:43
    Mlynarovič odchádza s bolestivým výrazom v tvári, zrejme bude ale v poriadku.
     
    59:54
    Ešte jedno zakázané uvoľnenie Popradu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Košicami a Popradom, po výsledku 0:1 si do tabuľky pripíšu tri body kamzíci. Gólom sa o to postaral Henderson. (19:20:57)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 32. Henderson (Bondra, Zagrapan)


    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Vašíček, Šmach, Koch, Šedivý, Jankovič, Vrábeľ – Jenčík, Suja, Bicek – Nagy, Boltun, Hričina – Milý, Bartoš, Klíma – Varga, Šoltés, Novotný
    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Fabian, Guliajev, Dinda, Suchý, Ježek, Krempaský, Krmenčík – Bondra, Zagrapan, Henderson – Paločko, Troliga, Kroták – Vorobyev, Lichanec, Hvila – Štrauch, Mlynarovič, Svitana

    Rozhodčí: J. Konc, Müllner – Gajan, Smrek
    thejrc.org