Mar.Lázně – Cheb 4:19 (kon.) | Telč – HC Vimperk 5:4 (1:0 po s.n.) | HC Rokycany – Chotíkov 5:1 (kon.)
Boskovice – Uh. Hradiště 7:1 (kon.) | Kroměříž – Uh.Brod 1:6 (kon.) | Rosice – Uničov 4:6 (kon.)
Bohumín – Orlová 3:5 (kon.) | V.Popovice – Vlašim 5:3 (kon.) | Tábor B – Hluboká n.V. 3:1 (kon.)
Trstěnice – Čerti Ostrov 3:8 (kon.) | Kobra Praha B – Žižkov Praha 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav B – Jesenice 3:1 (kon.)
Nový Jičín B – Wolves Č. Těšín 2:4 (kon.) | TJ Sušice – Třemošná 7:4 (kon.) | Č. Lípa – HC Varnsdorf 12:2 (kon.)
Žirovnice – Veselí nLuž. 1:4 (kon.) | Humpolec – Strakonice 2:6 (kon.) | Jaroměř – HC Jičín 6:3 (kon.)
Nový Bydžov – Třebechovice p. O. 6:4 (kon.) | Hronov – Náchod 3:2 (kon.) | Nová Paka – Dvůr Králové n. L. 5:3 (kon.)
Chotěboř – Litomyšl 10:2 (kon.) | Česká Třebová – Choceň 6:3 (kon.) | Světlá nS – Moravská Třebová 6:5 (po pr.)
BK Havlíčkův Brod B – Ledeč n. S. 5:3 (kon.) | Rakovník – Žabonosy 7:1 (kon.) | HC Turnov – HC Děčín B 6:4 (kon.)
Lomnice n/P – Gepardi Jablonec 4:9 (kon.) | Chrudim – Hlinsko 4:2 (kon.) | SHK Hodonín B – Uh.Ostroh 2:3 (po pr.)
Radomyšl – Soběslav 5:4 (1:0 po s.n.)
konec
BK Havlíčkův Brod B
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
HC Ledeč nad Sázavou
Neděle 08.01.2017, 17:15 • Zimní stadion Kotlina • Krajská liga: Pardubický kraj
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod B: Kekula (Adam) – Mendl, Kříž, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Bušek, Lacina – Hynek, L. Vala, Jelínek, Szilva "C", M. Přibyl, Cejpek, M. Polák, Motl, Nguyen

    HC Ledeč nad Sázavou: Hanák (Vacek) – Bucha, D. Vala, P. Beneš, Zmrhal "A", Šimůnek – Hubert, Hlavnička, Štěpán, Marian Havel "C", Marek Havel, Křesťan, Bambula, Krajíček, Zadražil, Štěrba

    Rozhodčí: Miroslav Sedlák – Martin Vepřovský, David Urubčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Martin Hynek vyhrál vhazování ve středovém kruhu a kotouče se chopil Tomáš Cejpek, který rychle najel do útočného pásma.
     
    00:25
    Bruslaři sevřeli svého soka z Vysočiny pod tlak a brankář Vacek má hned na začátku utkání spoustu práce. Z kruhu ho nebezpečnou ranou prověřil Martin Hynek.
     
    00:50
    Po přerušení hry se sice vhazovalo ve středním pásmu, ale Havlíčkův Brod se znovu zabydlel na dostřel gólmana Davida Vacka.
     
    01:19
    Ledeč nad Sázavou získala puk a rovněž zahrozila. Ránu od modré čáry gólman Kekula vyrazil betony a zblízka dorážel Jiří Bambula, ale jen do jeho náruče.
     
    01:36
    Jeden z domácích, vypadalo to na Martina Poláka, spálil obrovskou šanci! Po levém křídle se řítil sám na bránu, ale gólmana Vacka neprostřelil po blafáku!
     
    02:00
    Hosté zavezli puk do útočného pásma a nechali tak na chvíli vydechnout své zatížené zadní šiky, ale o kotouč je domácí rychle připravili.
     
    02:15
    Mladí Bruslaři už znovu okupují útočnou zónu, kde si vyměňují puk a hledají si cestu k zakončení.
     
    02:39
    Gólman Vacek musel znovu podržet svůj tým. Několik brodských střel bylo nepřesných, ale potom už maskovaná opora Ledče zasáhla betony.
     
    02:58
    Jan Zadražil se probil ke střele, když vypálil z jízdy z prostoru pravého kruhu. Brankář Kekula byl u první tyčky připravený a úspěšně zakročil.
     
    03:15
    Obrana Ledče nad Sázavou má opět o přísun práce postaráno, Havlíčkův Brod na ledě jednoznačně dominuje. Brankář Vacek si nemůže ani na chvilku vydechnout.
     
    03:40
    Soubor z Kotliny se opět seskupil v útočném pásmu a probil se do koncovky, jenže ta je zatím nepřesná a stav zápasu se tak nemění.
     
    04:01
    Hosté se teď právem zlobili na sudího, který jim chybě odpískal zakázané uvolnění. Sudí svou chybu uznali, buly ve středovém kruhu.
     
    04:48
    Havlíčkův Brod se hnal v hojném počtu dopředu, ale jeho postup vpřed nekompromisně zastavil ostrý hvizd sudího kvůli ofsajdu.
     
    05:09
    Havlíčkobrodská družina zatím skvěle bruslí a daří se jí i v kombinaci, Ledeč nad Sázavou se horko těžko probíjí do Kekulovy blízkosti.
     
    05:29
    Tak teď visel první brodský gól opravdu na vlásku! Martin Polák společně se svými kumpány dorážel z bezprostřední blízkosti, ale brankář Vacek se betony vyznamenal!
     
    05:49
    Od modré čáry dvakrát v krátkém časovém sledu opřel do puku Jakub Lacina, ale poprvé nastřelil jen Vackovu náruč a ve druhém případě mířil do betonů.
     
    06:05
    Hosté jsou i nadále schouleni do obranné ulity ve svém pásmu, z níž se jim nedaří vykouknout. Domácí i nadále třímají otěže zápasu ve svých rukách.
     
    06:31
    Až teď se hokejisté zpod zámčí probili do útočného území, kde se jim daří tvrdou hrou držet soupeře v blízkosti hrazení. Brankář Kekula ale nemusí zasahovat.
     
    06:55
    Mladí Bruslaři nakonec získali puk a zaútočili, jenže jejich akce měla doslova jepičí život, hosté byli vzadu pozorní a vybojovali puk.
     
    07:21
    Obrovská šance hostů! Jan Štěpán byl trestuhodně volný a z mezikruží tvrdě vypálil golfákem, ale jeho dělovku zmařil úžasným semaforem Vít Kekula!
     
    07:49
    Martin Polák se ocitl ve skvělé palebné pozici a zblízka hned několikrát zakončil. Brankář Vacek měl znovu na místě své betony.
     
    08:09
    Jan Štěrba vypálil z těžkého úhlu, ale brankář Kekula byl u první tyčky připravený. Nesmyslně ho potom atakoval Bohumil Krajíček a může být rád, že si nejde sednout na trestnou lavici.
     
    08:28
    Soubor z Kotliny se opět zabydlel na dostřel ledečské brány, jenže sprška projektilů neměla patřičné parametry a skončila daleko od brány.
     
    08:50
    Děj hry se teď odvíjí hlavně ve střední části hřiště, kde oba týmy urputně zápolí o kotouč.
     
    09:08
    Hrací předmět po souboji u hrazení opustil hrací plochu, hra je přerušena.
     
    09:22
    Marek Havel pelášil za soupeřovu bránu pro nahozený puk, ale měl k němu o poznání dále než obránce Dominik Suchý. Píská se icing.
     
    09:35
    Brankář Vacek musel zasahovat betony hned po vhazování, odražený puk zachytili hokejisté Ledče nad Sázavou a vyvezli ho do bezpečí.
     
    09:53
    Havlíčkův Brod už znovu kombinuje v útočném pásmu.
     
    10:09
    Dominik Suchý byl na modré čáře připravený přesně tam, kde měl být, a zachytil vyhození soupeře. Nápor Havlíčkova Brodu tak pokračuje.
     
    10:34
    Dominik Suchý od modré čáry trefil jen Vackovu hruď, se střelou z dobré pozice před bránou potom neuspěl ani Michal Přibyl.
     
    11:10
    Ledeč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Bruslaře, kteří zahodili obrovskou šanci, když zblízka neprocedili puk do brány, a vzápětí inkasovali! Jan Štěpán poslal do samostatného úniku MARKA HAVLA a bývalý útočník Havlíčkova Brodu nechytatelnou dělovkou z mezikruží zavěsil pod víko! Asistence: Jan Štěpán.
     
    11:36
    Havlíčkův Brod už okupuje útočné pásmo a ženě se za vyrovnáním.
     
    12:17
    Brankář Vacek si připsal další úspěšný zákrok, když vyrazil střelu z levého kruhu a vzápětí kotouč rychle zalehl do přerušení hry.
     
    12:38
    Havlíčkův Brod ztratil puk v útočném pásmu a musí se vracet zpět, protože soupeř založil rychlý protiútok.
     
    13:00
    Havlíčkův Brod dvakrát v krátkém časovém sledu získal puk, ale nenaložil s ním vůbec dobře a vyhodil jen na zakázaná uvolnění. Buly u gólmana Kekuly.
     
    13:17
    Marek Havel se snažil probít elegantní prohazovačkou mezi dvěma obránci soupeře, ale byl zablokován a puk chytil gólman Kekula.
     
    13:39
    Marek Havel nebyl daleko od toho, aby si připsal druhý zářez na pažbu. Nebezpečně vypálil z prostoru pravého kruhu, ale jen do Kekulovy vyrážečky.
     
    13:55
    Havlíčkův Brod už znovu diktuje tempo hry a snaží se poprvé překonat gólmana Vacka, který zatím hosty skvěle drží pohotovými zákroky.
     
    14:14
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod B (Kříž – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:23
    Martin Hynek odvedl teď z pohledu havlíčkobrodské družiny skvělou práci, když získal puk a chtěl ho vyhodit. To se mu povedlo, když puk ještě tečoval jeden z protihráčů. Buly ve středním pásmu.
     
    14:39
    Ledeč nad Sázavou se usadila v útočném pásmu a hledá si prostor ke střele.
     
    15:00
    Pavel Zmrhal vypálil nebezpečně od modré čáry z první a jeho dělovka zaduněla na připravené betony gólmana Víta Kekuly.
     
    15:07
    Jiří Bambula získal puk na úrovni brankové čáry a servíroval dobrý pas před bránu, kam si sjížděl David Hubert, ale na puk nedosáhl před odkrytou bránou!
     
    15:30
    Bruslařům se nedaří vyhodit a dál jsou přikováni ke své bráně.
     
    16:17
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Brankář Kekula skvěle vyrazil další nebezpečnou ránu ze strany a Bruslaři po skvělém kontru slaví kýžené a zasloužené vyrovnání! Dušan Mendl narýsoval výtečný pas do jízdy TOMÁŠI NGUYENOVI, jenž sice při samostatném úniku nejdříve ztroskotal na betonech gólmana Vacka, ale z bleskové dorážky už se nemýlil! Asistence: Dušan Mendl.
     
    16:35
    Domácí hráči nelení a dál pokračují v útočné aktivitě. Momentálně jsou jednoznačně na koni oni.
     
    17:00
    Hosté znovu ztratili puk a rozehrát tak může z obranné modré čáry navrátilec do sestavy Jan Krajcigr.
     
    17:15
    Děj hry se přelévá ze strany na stranu, oba gólmani, ledečský David Vacek i brodský Vít Kekula, se tak musí stále plně koncentrovat.
     
    17:35
    Hosté vyhodili na icing a následná rána po vhazování od modré čáry byla hosty sražena jen ´do ochranné stě. Znovu se tak bude vhazovat. í
     
    17:46
    Marek Havel našel parádním pasem zpoza brány hůl Víta Křesťana, jenž chtěl střílet zblízka, ale byl zaklíněn a nebylo mu to soupeřem umožněno.
     
    18:21
    Ledeč nad Sázavou je teď jednoznačně nebezpečnější, Havlíčkův Brod měl obrovské štěstí! Z prostoru mezi kruhy vypálil David Hubert, ale jeho dělovka zacinkala jen na brankovou konstrukci!
     
    18:42
    Vyloučení v týmu HC Ledeč nad Sázavou (Šimůnek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:55
    Hosté vyhráli důležité vhazování ve svém pásmu a rychle vyhodili kotouč až do útočného území.
     
    19:15
    Mladí Bruslaři už si vyměňují kotouč v útočném pásmu a čekají na možnost ke střele.
     
    19:32
    Jakub Lacina dobře pálil od modré čáry, ale jen do výstroje pozorného gólmana Vacka. Navíc se píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    19:44
    Lukáš Vala po sérii nahrávek dostal nabito na pravé křídlo a z kruhu rychle vypálil, ale jen do lapačky pozorného gólmana Vacka.
     
    19:56
    Kotouče teč létají kolem brankáře Vacka, jen to sviští, ale vypadá to, že už se nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, viděli jsme v ní po jedné brance na každé straně. Hosty poslal do vedení ze samostatného úniku Marek Havel a o vyrovnání se postaral z dorážky Tomáš Nguyen. Druhá třetina začne zhruba v 18:03, stav je nerozhodný 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Hosté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a hned nahodili kotouč za brodskou bránu. Dohrávají ještě zbytek oslabení z první třetiny.
     
    20:27
    Hosté opět nepustili soupeře do svého území a i nadále drží hru daleko od svého gólmana Vacka. Přesilovka Bruslařů se chýlí ke konci.
     
    20:56
    Martin Hynek se hezky uvolnil na osu hřiště útočného pásma a mířil dobře pod horní tyčku. Trefil však helmu gólmana Vacka, od níž skončil puk v ochranné síti!
     
    21:03
    Hned po vhazování vypálil z okraje levého kruhu Tomáš Nguyen, ale gólman Vacek měl dobrý výhled a letící kotouč podržel na hrudi.
     
    21:25
    Hosté ztratili kotouč a Bruslaři se hnali do přečíslení 2 na 1. Tomáš Cejpek se dostal s pukem do rohu pásma, kde schytal tvrdý hit a zůstal chvilku ležet na ledě.
     
    21:45
    Brankář Vacek znovu zasahovat, ránu z kruhu Dominika Suchého vyrazil, ale kotouče se opět ujal brodský bek. Jeho rána z těžkého úhlu přeletěla bránu.
     
    22:09
    Zasahovat musel i brankář Kekula, když hosté rychle přenesli děj hry do jeho blízkosti. Ránu z kruhu ale v pohodě zlikvidoval betony.
     
    22:31
    Mladí Bruslaři teď mají více ze hry a mačkají svého soka u jeho brány.
     
    23:03
    Marek Bancíř si srovnal puk na holi a z kruhu vypálil. Jeho rána byla zblokována a pomalu šourající se puk po ledě ukryl brankář Vacek ve své moci.
     
    23:13
    Martin Hynek vypálil hned po vhazování a vyprášil betony gólmana Vacka u první tyčky. Po přerušení hry je vyloučen na 2 minuty za krosček Jan Zadražil (LED).
     
    23:31
    Martin Kříž sice trefil jen hůl protihráče, jenže tomu se nepovedlo vyhodit. Puk přistál jen na holi Jakuba Laciny, jehož dělovka doletěla do Vackovy náruče.
     
    23:56
    Tohle vypadalo hodně slibně! Martin Hynek pálil z bezprostřední blízkosti, ale ani na dva pokusy nedošťouchal kotouč do sítě brankáře Vacka!
     
    24:06
    Bruslaři se snaží hodně střílet, hned po buly to zkusil od modré čáry z voleje Dušan Mendl, ale našel jen hruď připraveného gólmana Vacka.
     
    24:30
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Tak to byla nádherná trefa, po níž mladí Bruslaři dokonávají obrat! Dušan Mendl nahrál Tomáši Nguyenovi, jenž ještě prodloužil kotouč na TOMÁŠE CEJPKA. Brodský útočník to udělal famózně, když prudkou ranou po nápřahu po ledě skóroval o pravou tyčku brankáře Vacka, jenž neměl žádnou šanci! Asistence: Tomáš Nguyen, Dušan Mendl.
     
    24:48
    Hosté sice vystřelili z prostoru kruhu, ale brankář Kekula neměl s nepovedeným projektilem žádný problém a zasáhl v pohodě svými betony.
     
    25:30
    Dušan Mendl stál na konci dlouhé kombinace v útočném pásmu, jeho prudká rána však skončila jen v náruči gólmana Vacka, jenž přerušil hru.
     
    26:08
    Havlíčkův Brod pokračuje v tlaku, na ledě teď naprosto dominuje.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu HC Ledeč nad Sázavou (Štěrba – 2 min., sekání).
     
    26:34
    Tomáš Cejpek si krásně narazil s Lukášem Valou a z mírného úhlu na levé straně vypálil. Byl už blízko bráně, ale jeho ránu přizvedl protihráč do ochranné sítě.
     
    26:45
    A znovu pálil Tomáš Cejpek, který má velký střelecký apetit. Z mírného úhlu na pravé straně vyprášil jen Vackův nastavený beton.
     
    27:23
    Od modré čáry vypálil golfákem Dušan Mendl a brankář Vacek zasáhl betony, po čemž se puk odrazil do pravého kruhu k Dominiku Suchému, jenž z voleje rovněž po velkém nápřahu vypálil, ale brankář Vacek vytasil úžasný semafor a schoval kotouč v rukavici!
     
    27:43
    Ledeč nad Sázavou vybojovala kotouč a vyvezla ho do útočného pásma, což jí pochopitelně za stavu, kdy hraje oslabení, plně vyhovuje.
     
    28:06
    Mladí Bruslaři se seskupili kolem gólmana Vacka a nahrávají si.
     
    28:33
    Úsměvný moment, pro Vít Křesťana však hodně bolestivý. Útočník hostů pelášil na bránu, ale cestu mu zkřížil jeden z protihráčů, který ztratil rovnováhu, a Křesťana doslova smetl jako buldozer. Ale už je na ledě a je v pořádku, skvělá zpráva.
     
    28:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod B (Přibyl – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    28:33
    Čárový rozhodčí nepříjemně dopadl na nohu, vypadalo to, že na koleno, a musí být po přerušení hry ošetřován. Už je ale zpět na bruslích a může pokračovat v řízení derby. Skvěle.
     
    28:42
    Havlíčkův Brod vyhrál buly a ihned odpálil kotouč do pásma soupeře.
     
    28:58
    Tomáš Nguyen patří vzrůstem mezi menší hráče, ale teď předvedl vzorný hit a mladí Bruslaři díky tomu mohli vyhodit kotouč za brankáře Vacka.
     
    29:15
    Vít Křesťan se probil k puku a vypálil z mírného úhlu na levé straně, ale trefil jen pozorného gólmana Kekulu, jejž následně zboural. Sportovně se mu omlouvá.
     
    29:36
    Ledeč nad Sázavou sice několikrát zakončila, ale jen hodně nepřesně. Havlíčkobrodská družina se osvobodila.
     
    30:00
    Soubor z kotliny se osvobodil dlouhým vyhozením, když znovu získal puk.
     
    30:25
    Domácí hráči se v oslabení vzorně brání, soupeře takřka vůbec k ničemu nepustili a jejich trest už se chýlí ke svému konci.
     
    30:46
    Parta z Kotliny už je na hrací ploše v kompletním složení a hned má útočné choutky.
     
    31:07
    Brankář Vacek nakonec nemusel zasahovat, protože jeho spoluhráči v poli si splnili defenzivní úkoly na jedničku podtrženou.
     
    31:36
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu a má rychlý spád. Na hřišti však dominují obě pozorné obrany, brankáři se zapojují jen minimálně.
     
    31:54
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Tohle je důležitá branka domácích, kteří odskakují soupeři na rozdíl dvou branek! Vladimír Szilva s MICHALEM PŘIBYLEM prokázali učebnicový důraz před soupeřovým brankovištěm a druhý jmenovaný se štěstím propasíroval puk přes ležící beton brankáře Vacka až do sítě! Asistence: Vladimír Szilva.
     
    32:21
    Broďáci i nadále hrají na ledě první housle a Ledeč nad Sázavou přehrávají.
     
    32:44
    Gólman Vacek se opět předvedl ve skvělém světle, když si poradil s nepříjemnou ranou, jež na něj vyletěla z prostoru mezi kruhy. Hra je přerušena.
     
    33:06
    Domácí se snažili založit útočnou akci, jenže ztratili kotouč.
     
    33:28
    Ledeč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    Těžko nabyl, lehko pozbyl, hosté bleskově odpovídají a snižují na nejtěsnější rozdíl! Jiří Bambula prostrčil kotouč do jízdy MARIANU HAVLOVI a ledečský kapitán to udělal zkušeně, když si rozhýbal gólmana Kekulu kličkou a zblízka zasunul hrací předmět za jeho záda! Asistence: Jiří Bambula.
     
    34:07
    Psychická výhoda je teď na straně Ledče, jež hýří aktivitou a svírá Bruslaře i nadále v blízkosti jejich gólmana Víta Kekuly, jenž se má co ohánět.
     
    34:20
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod B (L. Vala – 2 min., sekání).
     
    34:30
    Tomáš Cejpek se parádně protáhl za protihráče a hnal se sám na bránu, přičemž byl zřejmě ještě faulován padajícím protihráčem. Zblízka už chtěl střílet, ale puk mu sjel z hole a vůbec tak nezakončil!
     
    34:48
    Ledeč má puk na holích a rozehrává.
     
    35:10
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale než se stihli seskupit do přesilovkového postavení, brodská obrana jim vystavila ráznou stopku a vyhodila.
     
    35:40
    Martin Hynek už v obranném pásmu startoval motory a chtěl se hnát do situace 1 na 1, ale jeden z protihráčů mu na poslední chvíli vypíchl puk.
     
    36:03
    Domácí hráči se zatím brání s naprostým přehledem, soupeři vůbec nic nedovolují. A čas běží dál a dál.
     
    36:33
    Havlíčkobrodské barvy se ubránily bez úhony a už jsou na hrací ploše v kompletním složení. Nyní se vpřed nedostaly kvůli ofsajdu.
     
    36:47
    V rohu pásma Ledče nad Sázavou se bojuje o puk, navrch zatím nemá ani jeden tábor.
     
    37:06
    Domácí hokejisté teď drží puk převážně na svých holích a diktují tempo hry. Ledeč nad Sázavou je zatlačena hluboko do defenzivy.
     
    37:34
    Kotouč se i nadále zdržuje hlavně v blízkosti gólmana Vacka, ledečská obrana má v těchto chvílích mnohem více napilno než ta havlíčkobrodská.
     
    37:58
    Ledeč se ne a ne probít k puku, i nadále je tak pod tlakem.
     
    38:18
    Ledeč nad Sázavou rozehrává ze svého území, zatímco Havlíčkův Brod aktivně napadá její rozehrávku.
     
    38:39
    Havlíčkův Brod odrazil další útok svého krajského rivala a míří kupředu.
     
    39:02
    Hosté teď zamkli svého soka v jeho pásmu a ženou se do zakončení.
     
    39:18
    Pavel Beneš vypálil od modré čáry, ale z první si nesešteloval dobře svá mířidla a poslal kotouč vysoko nad horní tyčku brodské brány.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod B (Bancíř – 2 min., podražení).
     
    39:52
    Pavel Zmrhal měl před sebou dostatek místa, sjel si na okraj kruhů a po mohutném nápřahu vypálil, ale kotouč z jeho hole zamířil vedle brány gólmana Kekuly.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Havlíčkobrodská družina si v prostřední části vypracovala zásluhou přesných tref Tomáše Cejpka a Michala Přibyla dvoubrankové vedení, jenže na nejtěsnější rozdíl brzy snížil ledečský kapitán Marian Havel. Třetí perioda začne zhruba v 18:52, stav je 3:2.
     
    Hráči už se vrací zpět na hrací plochu, nechybí ani sudí.
     
    Hosté mají ještě k dispozici minutu a 34 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Martin Hynek vyhrál vhazování a Vladimír Szilva odražený puk okamžitě napálil směrem dopředu.
     
    40:26
    Hosté už se usadili v útočném pásmu a hledají si prostor k ohrožení gólmana Kekuly.
     
    40:43
    Mladí Bruslaři však po chvilce snažení hosty odzbrojili a kus černé gumy jim sebrali.
     
    40:58
    Soubor z Kotliny získal vhazování v útočném pásmu, když gólman Vacek zasáhl proti ráně z pravého kruhu a přerušil hru. To domácím při oslabení vyhovuje.
     
    41:13
    A opět svěřenci trenérského tandemu Aleš Kraučuk – Petr Adam vybojovali hrací předmět do své moci a vyhodili.
     
    41:32
    Marian Havel chtěl nahodit puk na gólmana Kekulu, jenže kotouč trefil hodně špatně. Hrací předmět se došoural před brodské brankoviště, kde ho zalehl gólman Kekula.
     
    42:06
    Bruslaři už jsou sice v plném počtu, ale i nadále jsou zatlačeni ke svému gólmanu Kekulovi. Hosté teď hýří aktivitou a ženou se za vyrovnáním.
     
    42:24
    Soubor z Kotliny pod tlakem zvolil nejjednodušší možné řešení, když jen odpálil hrací předmět na zakázané uvolnění. Buly v brodském pásmu.
     
    42:39
    Domácí hokejisté založili úspěšný postupný útok po pravém křídle a zavezli hrací předmět do útočného území.
     
    43:00
    Puk rychle mění svého majitele a oba týmy se tak takřka s železnou pravidelností střídají v útoční aktivitě. Zatím to s sebou však moc nebezpečí nepřináší. i
     
    43:17
    Havlíčkův Brod si proklestil cestu do útočného území, ale trápí se se zakončením, Spousta puků létá daleko od Vackovy svatyně.
     
    43:40
    Ani Ledči nad Sázavou se teď útočná akce nepovedla ani trochu podle představ a vpřed tak uhánějí s kusem černé gumy havlíčkobrodští mladíci.
     
    44:04
    Hosté jsou pod tlakem.
     
    44:32
    Střelecká šance na obou stranách. Jakub Lacina vyprášil od modré čáry jen Vackovy betony, Marian Havel na druhé straně z kruhu pálil nad Kekulovu klec.
     
    45:00
    Havlíčkův Brod získal puk a rozehrává nový útok od své brány.
     
    45:18
    Ve hře se teď vyskytuje spousta nepřesností, jež zabraňují soustavnějšímu tlaku nebo vytvoření slibnější příležitosti ke skórování.
     
    45:39
    Brankář Vacek měl dobrý výhled a nahození z dálky schoval ve své lapačce, ale jen na chvíli, protože měl dost času na to, aby vyklepal kotouč z rukavice a rozehrál na své spoluhráče.
     
    45:57
    Zakázané uvolnění hostů, buly proběhne v kruhu po pravé ruce ledečského gólmana Davida Vacka.
     
    46:19
    Ledeč nad Sázavou se v hojném počtu natlačila do útočné z´=ony, kde se teď snaží s pukem něco vymyslet.
     
    46:36
    Vpřed se prodrali i hráči v havlíčkobrodských dresech, jenže nic nebezpečného z toho nevzešlo, ledečská defenziva opět zapracovala bez chyby.
     
    46:55
    Vyloučení v týmu HC Ledeč nad Sázavou (Zadražil – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:10
    Mladí Bruslaři si několikrát přihráli v útočném pásmu, až dostal puk na hůl Martin Hynek, sjel si na okraj levého kruhu a protáhl lapačku gólmana Vacka.
     
    47:21
    Bruslaři nahodili puk za soupeřovu bránu, kde byli sice první hosté, ale domácí je nenechali vyhodit z pásma a i nadále si nahrávají u brankáře Vacka.
     
    47:47
    Brankář Vacek si musí připadat jako na střelnici. Puky kolem něj létají z havlíčkobrodských holí velkou rychlostí, ale projektily domácích jsou nepřesné.
     
    48:20
    Brankář Vacek si nakonec přeci jen sáhl na puk, ale dalekonosná rána mu moc starostí nenadělala. Maskovaná opora Ledče zasáhla betony a přikryla puk.
     
    48:48
    Bruslaři se nakonec protlačili ke střele, jíž vyslal z modré čáry Dominik Suchý, ale puk byl za letu zblokovaný a brankář Vacek ho zalehl.
     
    49:04
    Dominik Suchý vypálil od modré čáry a dobře mířil k tyčce, ale gólman Vacek se předvedl znovu ve skvělém světle, když puk vyrazil koncem pravého betonu.
     
    49:31
    Hosté už jsou v plném počtu a dokázali zahrozit. Kotouč několikrát nebezpečně poskakoval před bránou gólmana Kekuly, ale nikdo z hráčů v černooranžových dresech ho nedopravil na místo určení.
     
    49:50
    Icing Havlíčkova Brodu, sudí vhodí puk zpět do hry po levici gólmana Kekuly.
     
    50:12
    Ledeč nad Sázavou právě vstřelila branku!
    Bruslaři měli už dvoubrankový náskok, ale ten se rozplynul jako pára nad hrncem, v Kotlině začínáme de facto od nuly, je vyrovnáno! Pavel Beneš nahodil puk od modré čáry na bránu a šikovnou teč předvedl JAN ŠTĚRBA, který usměrnil kotouč mezi Kekulovy betony, jenž nic neviděl! Troufám si tvrdit, že puk ještě jemně tečoval i Vít Křesťan. Asistence: Pavel Beneš, Vít Křesťan.
     
    51:03
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! A pozor, v Kotlině se nám znovu mění stav, Bruslaři si vzali ztracené vedení okamžitě zpátky! Ránu Vladimíra Szilvy dokázal brankář Vacek vyrazit, ale jen k DAVIDU BUŠKOVI, jenž z dorážky pohotově přehodil ležící maskovanou oporu Ledče nad Sázavou! Asistence: Vladimír Szilva.
     
    51:28
    Mladí Bruslaři nemají dost a pokračují v náporu. Rádi by si vytvořili klidnější náskok než jen o jednu branku, ale brankář Vacek, jenž chytá skvěle, je proti.
     
    52:04
    Hra je znovu přerušena, další vhazování u gólmana Vacka.
     
    52:32
    Ledeč nad Sázavou rozehrává od své brány, zatímco Michal Přibyl, jenž se dnes už jednou trefil, napadá její rozehrávku hned v jejím zárodku.
     
    52:56
    Ani další útok se Bruslařům nepovedl, Ledeč nad Sázavou získala kotouč a poslala ho podél hrazení dopředu tak, aby nešlo o icing, a pustila na led čerstvé síly.
     
    53:06
    Vyloučení v týmu HC Ledeč nad Sázavou (Křesťan – 2 min., faul kolenem).
     
    53:11
    Mladí Bruslaři po buly ztratili kotouč a hosté okamžitě vyhodili až do hájemství brankáře Kekuly.
     
    53:31
    Martin Kříž se hezky protáhl po pravé straně za obranu soupeře a zblízka vypálil v mírném úhlu, ale trefil jen betony gólmana Vacka.
     
    53:36
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod B (Bušek – 2 min., sekání).
     
    53:49
    Dominik Suchý se odjel zpoza brány gólmana Kekuly k hezkému sólu, protáhl se elegantně až na okraj levého kruhu a zápěstím střílel nahoru, ale mířil nad bránu gólmana Vacka.
     
    54:10
    Jiří Bambula nabral rychlost na pravé straně, ale Dominik Suchý mu dobře klekl do rány a kotouč až ke gólmanu Kekulovi tak nepustil.
     
    54:35
    Mladí Bruslaři nechtějí udělat zbytečnou chybu, jíž by soupeři znovu umožnili vyrovnat. Kotouč tak rychle posnuli ke středovému kruhu.
     
    55:04
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Při hře 4 na 4 se objevilo na hrací ploše více volného prostoru, což nakonec lépe vyhovuje domácím ,kteří dnes už podruhé vedou o dvě branky! Kotouč si vzal pod patronát TOMÁŠ CEJPEK, hezky se proháčkoval až do předbrankového prostoru a zblízka nekompromisní ranou prostřelil brankáře Vacka! Bez asistence.
     
    55:36
    Oba týmy jsou v plném počtu, hraje se 5 na 5.
     
    55:47
    A David Bušek mohl svůj tým přiblížit ještě více kýženému vítězství za plný bodový zisk, jenže zblízka z dorážky neprostřelil pozorného gólmana Vacka, jenž zasáhl betony!
     
    56:06
    Ledeč nad Sázavou nesložila zbraně a dál bojují o snížení, jež by ji vrátilo zpět do hry o body. Jan Zadražil si sjel volným prostorem na okraj kruhů a vypálil po mohutném nápřahu, ale nepřesně.
     
    56:40
    Domácí se snaží uklidnit svou hru, Martin Polák se vydal s pukem vpřed a podél pravého mantinelu ho dovezl až za bránu soupeře.
     
    57:06
    Tohle je přesně to, co teď domácí potřebují. Držet hru daleko od své brány a sem tam ohrozit gólmana Vacka. Ledečští hokejisté se nemohou probít dopředu.
     
    57:31
    Jan Štěrba rozkmital své rychlé nohy na levém křídle, projel až do kruhu a z úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Kekuly, jenž jeho ránu po ledě zneškodnil betony.
     
    57:56
    Hra je přerušena,vhazovat se bude v kruhu u gólmana Vacka.
     
    58:06
    Tomáš Nguyen napřáhl v blízkosti levého kruhu, ale jeho rána postrádala trochu více přesnosti. Kotouč jen proletěl vedle bližší tyčky.
     
    58:37
    Mladí Bruslaři teď velmi dobře hrají ve středním pásmu a soupeře do blízkosti gólmana Kekuly vůbec nepouštějí. Na drama už to nevypadá, ale v hokeji se může vše rychle změnit. Uvidíme.
     
    58:52
    Hra je znovu přerušena, sudí nařídil vhazování v pásmu Ledče nad Sázavou.
     
    59:07
    Hosté už sázejí všechno na jednu kartu a posílají na útočnou modrou čáru dlouhé pasy na najíždějící útočníky. Brodští beci ale puky dobře zachytávají.
     
    59:26
    Tak ještě je tu šance pro hosty, kteří si zahrají přesilovku 5 na 4. Martin Hynek (HBR) je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    59:40
    No a chybělo jen málo k tomu, aby Marian Havel snížil! Z první vypálil v pravém kruhu, ale nastřelil jen Kekulův beton, jenž podržel v těžké chvíli svůj tým!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Bruslaři už tentokrát své dvoubrankové vedení udrželi a po závěrečné sezoně zvedají radostně ruce nad hlavu po vítězství 5:3.Ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Z Kotliny zase někdy na počtenou! (19:25:33)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 17. Nguyen (Mendl), 25. Cejpek (Nguyen, Mendl), 32. M. Přibyl (Szilva), 52. Bušek (Szilva), 56. Cejpek – 12. Marek Havel (Štěpán), 34. Marian Havel (Bambula), 51. Štěrba (Beneš, Křesťan)


    BK Havlíčkův Brod B: Kekula (Adam) – Mendl, Kříž, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Bušek, Lacina – Hynek, L. Vala, Jelínek, Szilva "C", M. Přibyl, Cejpek, M. Polák, Motl, Nguyen
    HC Ledeč nad Sázavou: Vacek (Hanák) – Bucha, D. Vala, P. Beneš, Zmrhal "A", Šimůnek – Hubert, Hlavnička, Štěpán, Marian Havel "C", Marek Havel, Křesťan, Bambula, Krajíček, Zadražil, Štěrba

    Rozhodčí: Miroslav Sedlák – Martin Vepřovský, David Urubčík
    thejrc.org