Buffalo – Philadelphia 4:1 (kon.) | Carolina – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:1 (po pr.)
St. Louis – Boston 3:5 (kon.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 2:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 11.01.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Carolina vyzve na svém ledě ve středu v noci Columbus, proti kterému během loňské sezóny odehrála čtyři zápasy a ve třech z nich ho dokázala porazit. Poslední vzájemné utkání ovšem ovládli Blue Jackets, kteří v PNC Areně zvítězili nad Hurricanes jednoznačně 5:1. Oba týmy se letos střetnou poprvé.
     
    Carolina Hurricanes:

    Do sestavy Caroliny se v zápase proti Columbusu vrátí útočník Elias Lindholm, který vynechal posledních pět zápasů kvůli zranění v horní části těla. Lindholm před zraněním během tří utkání zaznamenal čtyři body a proti Blue Jackets se vrátí do lajny vedle Jordana Staala a Brocka McGinna. Cam Ward opustil ranní rozbruslení předčasně poté, co byl nepříjemně zasažen do nohy po střele Leeho Stempnika, v bráně Caroliny by ovšem ve středu ráno neměl chybět. Hurricanes proti Blue Jackets vyhráli 8 z posledních 11 utkání.
     
    Columbus Blue Jackets:

    V bráně Columbusu se měl proti Carolině původně představit Sergej Bobrovskij, kvůli nemoci ovšem vynechal ranní rozbruslení a Anton Forsberg se může těšit na své první utkání v letošní sezóně NHL. Forsberg byl povolán v úterý z Clevelandu, který hraje American Hockey League, poté, co ho v sestavě Blue Jackets nahradil Curtis McElhinney. Poslední jmenovaný brankář se ovšem proti Hurricanes nepředstaví ani na pozici dvojky. Forsbergovi bude krýt záda Joonas Korpisalo, který v loňské sezóně odchytal v dresu Blue Jackets 31 utkání a také byl povolán z Clevelandu.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezóny 2015/16:

    03.04.16 Carolina – Columbus 1:5
    25.03.16 Columbus – Carolina 2:3
    10.01.16 Columbus – Carolina 3:4
    09.01.16 Carolina – Columbus 4:1
     
    Česká stopa v utkání:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 4+6, +/- +10
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask, D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg. Hlavní trenér: Bill Peters.

    Columbus Blue Jackets: Forsberg (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara, Prout – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – W. Karlsson, J. Anderson, Hartnell – Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Chris Rooney. Čároví: Scott Cherrey, Brian Murphy.
    Anton Forsberg je připraven na první letošní start v NHL!

     
    Zatímco ze sestavy Blue Jackets nečekaně vypadla brankářská jednička Sergej Bobrovskij, do týmu Hurricanes se vrací Elias Lindholm, který během letošní sezóny NHL zaznamenal 4 góly a devět asistencí. V bráně Columbusu se letos poprvé představí Anton Forsberg, zatímco v útoku nechybí český útočník Lukáš Sedlák, který má v tabulce +/- plus 10 bodů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Důležité utkání mezi Carolinou a Columbusem před pár okamžiky začal a první útočnou snahu Blue Jackets rozbil po nepřesné přihrávce holí Cam Ward.
     
    00:45
    Boone Jenner na pravém křídle nabral rychlost a vypálil z vrcholu kruhu pro vhazování, Cam Ward byl ale připraven a jeho táhlou střelu bez problému ukryl ve své lapačce.
     
    01:08
    Columbus právě vstřelil branku!
    Cam Ward sice skvěle zasáhl proti střele Boonea Jennera z pravého kruhu pro vhazování pravým betonem, jenže vzápětí se dostal k puku CAM ATKINSON, který rychle vybruslil zpoza brány a bekhendem po ledě kotouč zametl k pravé tyči. Asistence: Jack Johnson a Boone Jenner.
    01:08 Cam ATKINSON - 0:1
     
    02:29
    Blue Jackets si vzápětí vytvořili další šanci, když na levém křídle vypálili z úhlu od mantinelu, Cam Ward byl ale pozorný a zřejmě pravým ramenem jejich pokus vyrazil.
     
    03:01
    Elias Lindholm se dnes vrátil do sestavy Caroliny a na pravém křídle se uvedl střelou zápěstím, která od mantinelu zamířila do lapačky připraveného Antona Forsberga.
     
    03:29
    Boone Jenner byl v úvodu hodně vidět a dvakrát dobře vypálil, jenže nyní dostal dvě minuty za hákování a Carolina má k dispozici první přesilovou hru.
     
    04:28
    Derek Ryan vypálil na pravém křídle prudce z kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale zamířila vedle přední tyče mimo a Anton Forsberg zasahovat nemusel.
     
    04:55
    Hokejistům Caroliny se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    05:29
    Vyloučený Boone Jenner se vrátil na led z trestné lavice a Blue Jackets po otevření skóre dnešního utkání vzápětí úspěšně přečkali první oslabení.
    Fanoušci Caroliny Hurricanes přivítali zpět Eliase Lindholma.

     
    06:43
    Lukáš Sedlák na pravém křídle dobře vypálil z úhlu a mířil pod horní tyč, jenže Cam Ward skvěle zasáhl levým ramenem a jeho pokus vyrazil za bránu!
     
    07:33
    Jeff Skinner krásně vypálil zápěstím z levého kruhu pro vhazování, Anton Fosberg byl ale připraven a po zákroku hrudí puk ukryl ve svém náručí.
     
    08:05
    Justin Faulk na pravém křídle po zpětné přihrávce svého spoluhráče vypálil od modré čáry s příklepem, Anton Forsberg ale jeho střelu dobře detekoval a ukryl ji v lapačce.
     
    08:30
    Markus Nutivaara rozehrával v obranném pásmu a napadající Sebastian Aho ho poslal k ledu. Útočník Caroliny dostal dvě minuty za sekání a také Columbus si zahraje první přesilovou hru.
     
    09:10
    Hurricanes se podařilo vyhodit a Blue Jackets musí další útočnou akci rozjíždět od vlastní brány.
     
    10:15
    Blue Jackets se na pravém křídle neodhodlali ke střele a poté nedokázali na modré čáře udržet útočné pásmo, do kterého se rychle chtěli vrátit, Seth Jones se ale ocitl v ofsajdu.
     
    10:30
    Vyloučený Sebastian Aho se také vrátil na led po uplynutí dvouminutového trestu a Carolina hraje v plném počtu.
     
    10:41
    Blue Jackets na pravé straně útočného pásma vypálili ihned po vhazování, Cam Ward ovšem dokázal najít puk a hrudí ho vyrazit mimo tři tyče své brány.
     
    11:35
    Hosté z Columbusu pouze nahodili puk do útočného pásma a vzápětí odjeli rychle střídat.
     
    12:09
    Brandon Dubinsky přihrávkou zpoza brány našel v blízkosti levé tyče Cama Atkinsona, který vkleče napřáhl rychle ke střele s příklepem, jenže puk promáchl.
    Ještě jednou úvodní gól utkání, který vstřelil Cam Atkinson.

     
    12:48
    Matt Tennyson tvrdě vypálil od modré čáry a jeho střela byla mezi kruhy pro vhazování přizvednuta do ochranné sítě.
     
    13:04
    Blue Jackets po pravé straně nahazovali puk do útočného pásma, k ničemu se ale vzápětí nedostali, protože kotouč se od hrany mantinelu odrazil do ochranné sítě.
     
    13:13
    Teuvo Teräväinen zkusil v levém kruhu pro vhazování vystřelit zápěstím, Markus Nutivaara se k němu ale skvěle vrátil a tělem jeho pokus srazil do rohu ledové plochy.
     
    13:25
    Jaccob Slavin od modré čáry nahodil puk na bránu Columbusu a Anton Forsberg ho ukryl ve své lapačce.
     
    13:47
    Cam Ward při poskytnuté výhodě rychle vystartoval ze své brány a jeho spoluhráči si po rozehrávce zpoza brány málem vstřelili vlastní gól, vše ale dobře dopadlo! Kotouč se od vnějšího oblouku odrazil v blízkosti pravé tyče zpět do hry.
     
    13:57
    Justin Faulk rozehrával v rohu obranného pásma, kde byl zasažen do obličeje holí Brandona Dubinskyho, a Carolina si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    14:27
    Jeff Skinner dostal dvě minuty poté, co během forčekingu v útočném pásmu zbytečně podrazil jednoho z hráčů Columbusu, a přesilová hra Hurricanes je u konce.
     
    15:16
    Victor Rask dobře vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Anton Forsberg ji ale dokázal vestoje vykopnout pravým betonem!
     
    15:43
    Seth Jones se ocitl sám v tváří v tvář Camovi Wardovi a dobře mířil z blízkosti zápěstím nad jeho levý beton, jenže brankář Caroliny ho dokázal zvednout a puk vyrazit!
    15:43 Seth Jones tváří v tvář Camovi Wardovi neuspěl.
     
    16:27
    Vyloučený Jeff Skinner naskočil zpět na led a zkrácená přesilová hra Columbusu zůstala nevyužita.
     
    16:46
    Hurricanes od modré čáry nahodili puk na bránu Columbusu a Anton Forsberg ho bez problému lapil do lapačky.
     
    17:29
    Teuvo Teräväinen se ocitl na vrcholu kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici a dobře mířil pod horní tyč, jenže Anton Forsberg zřejmě maskou dokázal jeho pokus vyrazit!
    17:29 Anton Forsberg maskou vyrazil střelu Teräväinena!
     
    18:13
    Na střely na bránu je to nyní vyrovnané 4:4, na góly ovšem stále vede těsně 1:0 hostující Columbus.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:41
    Brandon Dubinsky krásně objel bránu a fantastickou bekhendovou přihrávkou přes šířku brankoviště našel na vzdálenější pravé tyči Cama Atkinsona, který z ostrého úhlu mířil těsně nad ledem do brány, jenže Cam Ward předvedl fantastický rozštěp a pod levým betonem dokázal puk na poslední chvíli zastavit! Neskutečný moment a zákrok brankáře Caroliny.
    19:41 Skvělý Cam Ward sebral druhý gól Camovi Atkinsonovi!
     
    19:50
    Blue Jackets rychle vypálili po vhazování, jenže Cam Ward byl opět připraven a připsal si další dobrý zákrok!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní část důležitého utkání týmů z Metropolitní divize v PNC Areně nabídla z obou stran velice pohledný ofenzivní hokej s několika šancemi, jako jediní se ale zatím prosadili Blue Jackets, když se po pouhých 68 sekundách trefil po krásném vyjetí zpoza brány Cam Atkinson a 19 sekund před koncem první části mohl na svůj gól navázat po parádní přihrávce Brandona Dubinskyho, jenže Cam Ward předvedl úžasný rozštěp a reflexivní zákrok, po kterém puk zastavil pod levým betonem. Skóre po první třetině: Carolina Hurricanes 0 Columbus Blue Jackets 1.
    V PNC Areně je vše připraveno k zahájení druhé třetiny.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:05.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 4-6; Zablokované střely: 4-6; Vhazování: 46%-54%; Hity: 6-4; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Blue Jackets vstoupili stejně jako do první třetiny i do druhé pořádně zostra, jenže ze svého tlaku žádnou střelu, která by prověřila Cama Warda, nevytěžili.
     
    21:38
    Cam Ward v pravém rohu obranného pásma zastavil nahození Blue Jackets a přenechal puk rozehrávajícímu Leemu Stempniakovi, který počkal za bránou, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    22:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Victor Rask v blízkosti levé tyče špičkou hole mezi dvěma protihráči posunul puk mezi kruhy pro vhazování, kde si ho zpracoval JEFF SKINNER a krásnou střelou zápěstím nad levým betonem Antona Forsberga zamířil k pravé tyči – 1:1! Asistence: Victor Rask a Derek Ryan.
    22:01 Jeff SKINNER - 1:1
     
    22:15
    Markus Nutivaara předvedl v levém rohu útočného pásma pěkný forčeking a Viktor Stålberg ho holí zasáhl do obličeje.
     
    23:34
    Blue Jackets vypálili na pravém křídle od modré čáry, jejich následná střela ale zamířila mimo.
     
    24:12
    Vyloučený Viktor Stålberg je zpět na ledě a Columbus v dnešním utkání nevyužil ani třetí přesilovou hru.
     
    24:32
    Derek Ryan vypálil z levého kruhu pro vhazování na vzdálenější pravou tyč, jenže jeho střela neměla potřebnou razanci a Anton Forsberg ji bez problému ukryl v lapačce.
     
    24:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner na pravém křídle vypálil od modré čáry a jinak skvělý brankář Anton Forsberg nedokázal jeho střelu udržet v náručí, čehož v blízkosti levé tyče dokonale využil DEREK RYAN, který z ostrého úhlu poslal puk do odkryté části brány. Carolina otočila stav utkání a vede 2:1! Asistence: Jeff Skinner a Victor Rask.
    24:57 Derek RYAN - 2:1
     
    25:20
    Hurricanes z pravého křídla opět nahazovali puk na bránu, Anton Forsberg ale tentokrát dokázal kotouč udržet a domácí hokejisty k žádné dorážce nepustil.
     
    26:31
    Blue Jackets se pokusili vyrovnat střelou od modré čáry, spíše se ale jednalo o nahození, které Cam Ward bez problému našel a poté ho ukryl ve svém náručí.
     
    26:45
    Carolina na levém křídle vypálila z ostrého úhlu, Anton Forsberg byl ale pozorný a puk ukryl v náručí.
     
    27:41
    Oba týmy se v rychlém sledu dostaly ke střele, Anton Forsberg a vzápětí na opačné straně ledové plochy Cam Ward si s ní ale hravě poradil.
     
    27:52
    Hurricanes podél střídaček zaváželi puk rychle do útočného pásma a jejich akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    28:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    JOSH ANDERSON si z pravého křídla sjel obloukem před bránu a mezi dvěma protihráči puk bekhendem poslal do bližšího horního rohu brány. Cam Ward se sice pokoušel levým ramenem puk vyrazit nad bránu, jenže se mu to nepodařilo a stav utkání je nerozhodný 2:2!
    28:01 Josh ANDERSON - 2:2
     
    28:28
    Brock McGinn na levém křídle vypálil z kruhu pro vhazování a Anton Forsberg puk zastavil v náručí.
     
    29:52
    Brock McGinn ve středu útočného pásma unikal nepříjemně dvěma protihráčům, ti ho ovšem dokázali v rozhodující chvíli rozhodit a jeho bekhendová střela po ledě zamířila za bránu.
     
    30:49
    Cam Atkinson na pravém křídle krásnou zadovkou přenechal puk ze druhé vlny najíždějícímu Markusovi Nutivaarovi, jehož následná střela byla zablokována.
     
    31:24
    David Savard se krásně protáhl do samostatného úniku, jenže střelou po ledě z blízkosti mezi betony Cama Warda nepřekonal! Columbus mohl otočit utkání, Ward ale řekl ne.
     
    32:47
    Útočná snaha Blue Jackets nic kloudného nepřinesla a ve středním pásmu byl vzápětí kotouč sražen mimo ledovou plochu. V PNC Areně dostává prostor krátká reklamní přestávka, po které ihned pokračujeme.
     
    33:08
    Jordan Staal si z pravého křídla obloukem krásně sjel před bránu a bekhendem mířil pod horní tyč, Anton Forsberg ale jeho pokus hrudí nebo vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    33:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Matt Tennyson krásně objel bránu po nabrání rychlosti na pravém křídle a poté zpoza ní našel krásnou přihrávkou mezi kruhy pro vhazování BROCKA MCGINNA, který z blízkosti mezi betony Antona Forsberga procedil puk do brány. Asistence: Matt Tennyson a Ron Hainsey.
    33:58 Brock MCGINN - 3:2
     
    34:17
    Viktor Stålberg na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a nádhernou přihrávkou našel ze druhé vlny najíždějícího Joakima Nordströma, který z pravého kruhu pro vhazování bez přípravy mířil nad ledem k pravé tyči, jenže Anton Forsberg předvedl fantastický zákrok, když lapačkou jeho pokus vyrazil před sebe a vzápětí hru přerušil!
    34:17 Forsberg skvělým zákrokem rozbil přečíslení Caroliny!
     
    35:41
    Anton Forsberg pravým betonem vyrazil střelu Hurricanes z pravého křídla a na opačné straně se ze strany krásně protáhl před bránu Brandon Saad, který byl faulován a střelou zápěstím našel pouze hruď Cama Warda! Brankář Caroliny si vzápětí poradil i s dorážkou a přerušil hru.
     
    35:41
    Brett Pesce fauloval pronikajícího Brandona Saada a za držení dostal dvouminutový trest.
     
    37:00
    Blue Jackets mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru, zatím v dnešním utkání nevyužili ani jednu.
     
    37:17
    Columbus se během pár sekund dostal ke dvěma střelám, Cam Ward si ale s oběma poradil a vyrazil je mimo.
     
    38:41
    Brett Pesce se vrátil zpět na ledovou plochu a ani čtvrtá přesilová hra Columbusu nebyla využita.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    BRANDON SAAD vyrazil po levé straně rychle do přečíslení dva na jednoho, které se rozhodl v mezikruží zakončit rychlou střelou zápěstím a mezi lapačkou a tělem brankáře Cama Warda zamířil ke vzdálenější pravé tyči. Columbus v závěru pohledné prostřední části vyrovnal na 3:3! Asistence: Alexander Wennberg.
    39:05 Brandon SAAD - 3:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jeff Skinner a Derek Ryan v úvodu druhé třetiny otočili utkání během necelých pěti minut na stranu Caroliny. Columbus sice dokázal rychle zareagovat, jenže na gól Joshe Andersona odpověděl Brock McGinn. Carolina podruhé vedla, ani tentokrát ji ale vedení nevydrželo, když se těsně před přestávkou prosadil Brandon Saad. Skóre po druhé třetině: Carolina Hurricanes 3 Columbus Blue Jackets 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 18-14; Zablokované střely: 12-7; Vhazování: 49%-51%; Hity: 10-10; Přesilové hry: 0/2-0/4; Trestné min.: 8-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Carolina si v úvodu třetí třetiny vytvořila tlak, mezi kruhy pro vhazování se ale ke střelu na bránu nedostala.
     
    42:18
    Josh Anderson na pravém křídle vypálil od mantinelu, Cam Ward by ale připraven a připsal si snadný zákrok.
     
    42:42
    Zach Werenski to vzápětí zkoušel střelou od modré čáry, Cam Ward ale mezi houštinou těl našel puk a poté ho opět bez problému ukryl ve své náruči.
     
    43:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Elias Lindholm napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke krásné střele zápěstím, kterou jemně tečoval clonící JORDAN STAAL a puk po ní zamířil do bližního horního rohu brány. Hurricanes potřetí v zápase vedou! Asistence: Elias Lindholm.
    43:50 Jordan STAAL - 4:3
     
    44:45
    Před bránou Cama Warda vznikl obrovský závar, jenže mu dokázali pomoci spoluhráči, kteří kolem něj vytvořili ochrannou hráz a nepustili Blue Jackets k dorážce.
     
    46:32
    Blue Jackets se ubránili a po rychlém protiútoku vypálili z pravého kruhu pro vhazování vedle vzdálenější levé tyče.
     
    46:48
    Cam Ward skvěle zasáhl levým betonem proti střele Boonea Jennera, který se vzápětí k dorážce nedostal!
     
    47:03
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Zatím sledujeme nádherné utkání!
     
    47:41
    Seth Jones dobře vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jenže našel pouze náruč Cama Warda.
     
    48:03
    Derek Ryan se ocitl před bránou ve velké šanci, jenže Anton Forsberg proti jeho střele letící těsně nad ledem skvěle zakročil pravým betonem a vyrazil ji mimo!
     
    49:59
    Viktor Stålberg nabral na levém křídle rychlost a jeho následná střela zamířila mimo.
     
    50:23
    Justin Faulk vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zápěstím a Anton Forsberg si připsal snadný zákrok.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:51
    Scott Hartnell se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže Cam Ward dokázal jeho střelu zápěstím mířící k pravé tyči levým betonem vyrazit!
     
    53:09
    Elias Lindholm vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zápěstím, jeho následná střela ale zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.
     
    54:15
    Matt Tennyson před a po reklamní přestávce dvakrát vypálil z pravého křídla, obě jeho střely ale skončily na výstroji pozorného Antona Forsberga.
     
    54:32
    Teuvo Teräväinen před bránou skvěle tečoval nahození z levého křídla, Anton Forsberg ale předvedl dobrý zákrok a hrudí puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    55:06
    Brock McGinn z mezikruží mířil mezi betony Antona Forsberga, brankář Columbusu ale předvedl dobrý reflex a v blízkosti své pravé tyče jeho pokus vyrazil mimo!
     
    56:55
    Cam Ward se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Blue Jackets a holí rozehrál.
     
    58:00
    Hurricanes nahodili puk za bránu Antona Forsberga a odjeli rychle střídat.
     
    58:15
    Anton Forsberg se vydal na střídačku a Columbus to zkouší ve hře bez brankáře!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:00
    Justin Faulk z obranného pásma vyhodil puk tak, že skončil těsně vedle pravé tyče na zakázaném uvolnění poté, co předním netrefil prázdnou bránu ve velké šanci na levém křídle od mantinelu Jeff Skinner!
     
    59:00
    Carolina si vyžádala před vhazováním v její obraném pásmu oddechový čas.
     
    59:30
    Sam Gagner se ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže trefil pouze hruď Cama Warda, který jeho pokus vyrazil!
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Jeff Skinner z levého křídla diagonální přihrávkou přenesl hru do pravého kruhu pro vhazování, odkud VICTOR RASK pohodlně nikým neatakovaný zamířil do prázdné brány. Asistence: Jeff Skinner a Justin Faulk.
    59:39 Victor RASK - 5:3
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina vstupovala do druhé části s jednobrankovým mankem, které dokázala během necelých pěti minut smazat a navíc otočit utkání na svou stranu. Hurricanes poté dvakrát vedli, jenže Blue Jackets dokázali vždy zareagovat a po divoké prostřední části oba týmy vstupovaly do třetí třetiny za stavu 3:3. Columbus skóroval v první i druhé třetině, jenže závěrečných 20 minut patřilo Carolině, o jejíž vítězství rozhodl skvělou tečí Jordan Staal. Blue Jackets v závěru odvolali Antona Forsberga, který v letošní sezóně nastoupil k prvnímu zápasu, vyrovnat se jim ale nepodařilo a do prázdné naopak zamířil Victor Rask. Byli jsme svědky nádherného souboje dvou týmů z Metropolitní divize. Carolina porazila Columbus během posledních 12 zápasů podeváté. Konečný výsledek: Carolina Hurricanes 5 Columbus Blue Jackets 3.
    Carolina si vyšlápla na vedoucí tým letošního ročníku NHL.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-27; Zablokované střely: 18-11; Vhazování: 48%-52%; Hity: 15-16; Přesilové hry: 0/2-0/4; Trestné minuty: 8-4.
    Carolina Hurricanes - nejlepší hráč utkání: Elias Lindholm se vrátil po zranění na led a přihrál na vítězný gól Jordana Staala.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Victor Rask (CAR) 1+2
    2. Jordan Staal (CAR) 1+0
    3. Jeff Skinner (CAR) 1+2
     
    Česká stopa v utkání:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:02 (06:03:45)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 23. Skinner (V. Rask, D. Ryan), 25. D. Ryan (Skinner, V. Rask), 34. B. McGinn (Tennyson, Hainsey), 44. J. Staal (E. Lindholm), 60. V. Rask (Skinner, Faulk) – 2. Atkinson (J. Johnson, Jenner), 29. J. Anderson, 40. Saad (Wennberg)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Hainsey, Faulk (A), Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask, D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), E. Lindholm – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg. Hlavní trenér: Bill Peters.
    Columbus Blue Jackets: Forsberg (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara, Prout – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – W. Karlsson, J. Anderson, Hartnell – Sedlák, Gagner. Hlavní trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Kendrick Nicholson, Chris Rooney. Čároví: Scott Cherrey, Brian Murphy

    Diváci: 9351
    thejrc.org