Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
HK Soči
Středa 11.01.2017, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:23 Sergej KUZNĚCOV - 3:5
     
    59:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale definitivně rozhodnuto. SERGEJ KUZNĚCOV uzmul puk v obranném pásmu a přes celé kluziště ho poslal do odkryté svatyně. Bez asistence.
    58:40 Viktor ANTIPIN - 3:4
     
    58:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak se přece domácí po předchozí neuznané brance dočkal snížení. V power-play Mozjakin nabil na modrou čáru obránci Lee, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a do sítě ještě stačil touš tečovat VIKTOR ANTIPIN. Asistence: Chris Lee, Sergej Mozjakin.
    52:33 Igor IGNATUŠKIN - 2:4
     
    52:33
    Soči právě vstřelilo branku!
    Že by tohle byl právě ten rozhodující zásah celého utkání? Košečkin, který po této situaci frustrován málem flákl hokejkou o branku, si nejprve dokázal z blízkosti poradit se zakončením Kosticyna, jenže touš vyrazil pouze do mezikruží, odkud IGOR IGNATUŠKIN již přesně zacílil. Asistence: Andrej Kosticyn.
    37:01 Sergej MOZJAKIN - 2:3
     
    37:01
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Antipin skvěle zabojoval u pravého mantinelu, poté našel přihrávkou na druhé straně úplně volného SERGEJE MOZJAKINA, který se z takovýchto pozicí prostě nemýlí. Druhý gól Metallurgu padl rovněž z přesilovky. Asistence: Viktor Antipin, Denis Zaripov.
    31:23 Sergej KOSTICYN - 1:3
     
    31:23
    Soči právě vstřelilo branku!
    Tohle byl poměrně nešťastný moment pro domácí celek. Krikunov nahodil puk od modré čáry, před brankou číhal SERGEJ KOSTICYN, od jehož zad snad touš doskotačil za brankovou čáru. Rozhodčí ještě situaci přezkoumali na videu a gól nakonec uznali. Asistence: Igor Ignatuškin.
    23:08 Ben MAXWELL - 1:2
     
    23:08
    Soči právě vstřelilo branku!
    Takovýhle průběh druhého dějství si domácí určitě nepředstavovali. Hosté využili svou první přesilovku. Petersson nabil na modrou čáru Mamkinovi, ten vypálil, a volný BEN MAXWELL chytře tečoval za záda Košečkina. Metallurg bude mít co dohánět. Asistence: Michail Mamkin, André Petersson.
    21:24 Eric O'DELL - 1:1
     
    21:24
    Soči právě vstřelilo branku!
    Sotva se oba týmy na ledě rozehřívaly po přestávce strávené v kabinách, už máme vyrovnáno. Autorem branky je ERIC O'DELL, který u tyčky využil pobídnutí od Peterssona, jenž se nacházel za protivníkovou bránou. Košečkin na tuhle situaci vlastně ani nemohl včas reagovat. Asistence: André Petersson, Jurij Alexandrov.
    02:02 Jan KOVÁŘ - 1:0
     
    02:02
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tohle je rozhodně skvělý vstup do utkání ze strany favorizovaného Metallurgu. Mozjakinovu střelu dokázal Barulin vyrazit pouze na hokejku JANA KOVÁŘE, který si s dorážkou hravě poradil. První využitá přesilovka. Asistence: Sergej Mozjakin, Viktor Antipin.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 3. Jan Kovář (Mozjakin, Antipin), 38. Mozjakin (Antipin, Zaripov), 59. Antipin (Lee, Mozjakin) – 22. O'Dell (Petersson, Alexandrov), 24. Maxwell (Mamkin, Petersson), 32. A. Kosticyn (Ignatuškin), 53. Ignatuškin (A. Kosticyn), 60. S. Kuzněcov


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, J. Birjukov, Lee, Bereglazov, Budkin, Chabarov, Dronov – Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin – A. Sjomin, Santala, Osala – Timkin, Filippi, Kosov – De. Kazionov, Dm. Kazionov, Platonov – Železkov.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Alexandrov, S. Kuzněcov, Mamkin, I. Vorobjov – A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov – Petersson, Maxwell, O'Dell – Morozov, Točickij, Levickij – I. Zacharčuk, Mereskin, Padakin.

    Rozhodčí: Bukin, Ovčinnikov – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org