Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
SKA Petrohrad
5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Avangard Omsk
Středa 11.01.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Tohle bude jednoznačný šlágr středečního programu KHL. Petrohrad má již postup do play-off jistý, Omsk na tuhle chvíli ještě čeká, ale pravděpodobně to nebude trvat dlouho. Domácí jsou v Západní konferenci na prvním místě, hosté ve Východní konferenci druzí. Máme se zkrátka určitě na co těšit.
     
    SKA zaznamenal na přelomu roku dost špatné výsledky a ve čtyřech zápasech v řadě získal pouhý jeden bod. Nakonec ale menší krizi evidentně překonal, v Rize uspěl snadno poměrem 6:1 a naposledy na půdě svého největšího rivala CSKA vyhrál po nájezdech 3:2. I když bude v dnešním duelu favoritem, rozhodně není v té nejoptimálnější pohodě a formě.
     
    Avangard si také v posledních týdnech nevede vyloženě podle svých představ, posledních šest utkání pro něj dopadlo přesně na půl – získal tedy devět bodů. Naposledy proti Viťazu a Jaroslavli přitom vyhrál v obou případech jen o branku (3:2).
     
    Zatímco v domácím dresu se neobjeví nikdo z českých zástupců, hosty by mohl v brance reprezentovat Dominik Furch a v útoku Vladimír Sobotka.
    Pavel Dacjuk nasbíral v letošní sezoně již 24 bodů (9+15)

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, Zub, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Prochorkin, Tichonov.

    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Meňšikov, Gustafsson, Grigorjev, Nikitin, A. Osipov – Pěrežogin, Sobotka, Lemťugov – Pestuško, Zubov, I. Michejev – Lauta, Kučerjavenko, Booth – Machanovskij, Juňkov, Fiščenko.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Pronskich, Šichanov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:15
    Zatím se oba celky na ledě okoukávají. Ani Šesťorkin, ani Furch, který nakonec dostal přednost před Šilinem, nemuseli řešit žádnou ošemetnou situaci.
     
    02:21
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexandr Kučerjavenko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí začínají hodně zostra. První početní výhoda a hned je z toho první gól. Dacjuk našel přihrávkou z levé strany na druhé straně SERGEJE PLOTNIKOVA, který snadno zacílil za záda pozdě se přesunujícího Furcha. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk.
    03:03 Sergej PLOTNIKOV - 1:0
     
    04:03
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak tohle je blesková odpověď hostujícího celku. Pěrežogin se řítil s VLADIMÍREM SOBOTKOU do útoku dva na jednoho, druhý jmenovaný pak obdržel přesnou přihrávku a do prázdné brány vedle ležícího Šesťorkina neměl problém skórovat. Asistence: Alexander Pěrežogin, Nikolaj Lemťugov.
    04:03 Vladimír SOBOTKA - 1:1
     
    05:40
    To, co už slibovaly samotné předzápasové spekulace, se zatím potvrzuje. Měli bychom vidět ten nejlepší hokej, jaký KHL může nabídnout.
     
    06:11
    Kučerjavenko, jediný hříšník, který musel usednout na trestnou lavici, se nyní na pravém kruhu ocitl ve velmi slušné pozici. Nicméně jeho zakončení postrádalo potřebnější kvalitu.
     
    06:32
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Artur Lauta – 2 min., podražení).
     
    06:33
    I přes nevoli hostující lavičky, která si o nynějším vyloučením myslí své, má SKA další přesilovku. Na úvod z levé strany vypálil Bělov, nicméně mířil pouze vedle vzdálenější tyčky Furchovy svatyně.
     
    07:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    I druhou přesilovku nakonec domácí dokázali přetavit v gól. Gusev vypálil z ostrého úhlu a od Furcha se puk odrazil na druhou stranu. Tam se nacházel zcela volný VADIM ŠIPAČOV, který už neměl problém navrátit SKA ztracené vedení. Asistence: Nikita Gusev, Ilja Kovalčuk.
    07:19 Vadim ŠIPAČOV - 2:1
     
    08:10
    Prvních osm minut tohoto utkání nám nabídlo hned tři branky. Můžeme se i nadále těšit na útočnou podívanou. Avangard působí na ledě přece jenom o něco horším dojmem, každopádně proti SKA určitě nic nevzdává.
     
    09:33
    Prochorkin se snažil vyzrát na Furcha, který neprožil úplně povedený vstup do utkání. Tentokráte si však poradit dokázal. Nutno podotknout, že za oba góly spíše nemohl.
     
    09:57
    Čudinovova dělovka z levé strany. Nakonec však Furcha tolik neohrozila. Český brankář vyrazil střelu ramenem do ochranné sítě. Poté, co si jeden z čárových rozhodčích ošetří ránu na ruce u domácí lavičky, se bude vhazovat v obranném pásmu Avangardu.
     
    10:35
    Dadonov se dostal do úniku! Byl to souboj pouze mezi ním a Furchem. Snažil se najít skulinku mezi jeho betony, ovšem trefil pouze nastavenou hůl českého brankáře.
     
    11:47
    Tohle byla poměrně hezká kombinace hostujícího celku. Jakmile si Lemťugov vyjel do mezikruží, zadovkou předal na Martynova. Nakonec po jeho střele vznikla před Šesťorkinem skrumáž, se s tou si ale SKA poradit dokázal.
     
    12:55
    Akce střídá jedna druhou, nicméně v uplynulých třech až čtyřech minutách jsme až na Dadonovův únik neviděli žádnou vyloženě zajímavou situaci.
     
    13:53
    Gusev míchal na levé straně s pukem, možná ještě mohl přihrávat na druhou stranu, ale nestalo se tak. Nakonec Furch shoval puk pod lapačku. Vyhlášena je druhá reklamní přestávka.
     
    14:25
    Petrohrad je směrem dopředu přece jenom o něco kreativnější. Furch zase musel řešit únik soupeře dva na jednoho. Opět pro Avangard dopadlo, leč s notnou dávkou štěstí, vše dobře.
     
    16:20
    Dacjuk se snažil překvapit z levé strany Furcha. Neúspěšně. Petrohrad každopádně dlouho držel útočné pásmo. Možná to chtělo přece jenom více střílet.
     
    17:03
    Hra je přerušená pro zakázané uvolnění. A to se vehementně nelíbilo Ketovovi, který se za pukem hnal jako o život. Co naplat, hra se nyní bude stěhovat před domácího brankáře Šesťorkina.
     
    17:50
    Avangard se zatím marně snaží najít cestu za svým druhým vyrovnáním. Připomeňme ještě jednou, že osudným se mu staly právě dvě vyloučení zkraje zápasu.
     
    18:35
    Jakovlev pálil z levého kruhu a snad Kovalčuk se snažil ještě dorážet. Furch trochu krkolomným zákrokem dokázal tuhle šanci zlikvidovat. Opět se bude opakovat vhazování před jeho brankovištěm.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Širokov – 2 min., podražení).
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
     
    19:25
    Sobotka nedostal úplně dobrou přihrávku na modrou čáru, takže jakmile založil pásmo, záhy o něj Avangard brzy přišel. Tahle početní výhoda zatím nepřináší hostům zhola nic.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Viděli jsme určitě zajímavou první třetinu, především pak jeji první polovinu. Petrohrad se ujal vedení zásluhou Plotnikova, Omsk srovnal zásluhou Sobotky, aby nakonec domácí znovu zužitkovali přesilovku, tentokráte díky Šipačovovi. Průběžný výsledek je asi zasloužený. Hosté totiž působí na ledě o něco méně aktivněji, jejich brankář Furch má určitě více práce než Šesťorkin na druhé straně.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Domácí v plném počtu.
     
    21:49
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
     
    22:50
    Minuta z početní výhody Avangardu je pryč. A hosté se zatím nedostali do nějakého většího ohrožení Šesťorkinovy brány. I druhá přesilovka je ze strany Omsku dost bídná.
     
    23:45
    Pěrežogin se snažil překvapit Šesťorkina, ale nemohl výrazněji uspět. Co nevidět se na led vrátí Plotnikov. Tahle přesilovka se na hostující střídačce určitě nebude hodnotit pozitivně.
     
    23:49
    Domácí v plném počtu.
     
    24:28
    Šipačov se na pravém kruhu dostal k ostrému zakončení! Ocitl se v opravdu hodně slušné možnosti. Nicméně po přihrávce z mezikruží od Guseva nikým nehlídaný a neatakovaný pálil trestuhodně vedle Furchovy brány.
     
    24:58
    Šipačov se o pár chvil později dostal ještě jednou k zakončení, tentokráte už donutil Furcha k zákroku. Ten pro jistotu nastavil svou lapačku, aby se Avangard mohl uklidnit. Vhazovat se bude před jeho brankovištěm.
     
    26:34
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Nikolaj Lemťugov – 2 min., hákování).
     
    26:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    I třetí přesilovku SKA dokázal využít. Zatím právě tenhle faktor je tím rozhodujícím v tomto utkání. Nyní se po dvou zaznamenaných asistencích prosadil ILJA KOVALČUK, který po přihrávce od Šipačova z mezikruží nekompromisně propálil Furcha. Asistence: Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
    26:42 Ilja KOVALČUK - 3:1
     
    28:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A Furch nakonec inkasoval čtvrtou brankou během krátké chvíle. Pochopitelně že v hostující brance dojde k záměně, český gólman nebude vzpomínat na tenhle duel v nejlepším. VIKTOR TICHONOV se po nahození Prochorkina nejlépe zorientoval před brankovištěm a podél betonu dokázal zakončit. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Jevgenij Ketov.
    28:36 Viktor TICHONOV - 4:1
     
    28:36
    Oddechový čas pro hosty.
     
    28:36
    Střídání v týmu Avangard Omsk: ze hřiště odchází Dominik Furch, přichází Oleg Šilin.
     
    29:40
    SKA v pohodě kontroluje pohodlné vedení. Avangard chtěl určitě více držet krok s favoritem tohoto duelu. Jenže hned třikrát nedokázal ubránit oslabení a to se mu stalo osudným.
     
    30:31
    Nádherná kombinace petrohradského celku! Šipačov našel u tyčky svou přihrávkou Guseva, jenže ten tečoval pouze vedle brány.
     
    31:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Že by hosté vykřesali jakousi jiskřičku naděje? Určitě tomu tak může být. Sobotka si v útočném pásmu zpracoval puk ve vzduchu rukou, položil ho na hokejku a přihrál do strany NIKOLAJOVI LEMŤUGOVOVI. Ten pak střelou z první překonal Šesťorkina, jenž se nestačil přemístit. Asistence: Vladimír Sobotka, Alexander Pěrežogin.
    31:22 Nikolaj LEMŤUGOV - 4:2
     
    32:25
    Petrohrad malinko polevil a už za to pykal. Podobné výpadky by si neměl dovolovat, ačkoli vede pohodlným náskokem. I nadále se díváme na skvělou podívanou plnou akcí a slušných možností.
     
    33:55
    Šest minut do konce. Petrohrad je i nadále lepším mužstvem. A třeba před pár okamžiky mohl přidat další zásah Čudinov, kdyby ovšem přihrávka neminula jeho hokejku o kousek. Jinak by snad z dvaceti čísel pálil do zcela odkryté svatyně.
     
    35:18
    Medveděv nyní zatopil novému muži na ledě, Šilin musel schovat puk pod svojí lapačku poté, co se jeho spoluhráč netrefil do puku. SKA snadno přišel k útočnému pásmu.
     
    35:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:02
    Avangard právě vstřelil branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA si připisuje krátce po usednutí Ketova na trestnou lavici svou druhou branku. A hosté jsou zpátky v zápase! Trefil se po parádní a především rychlé kombinaci u tyčky Šesťorkina, kde se nacházel trestuhodně zcela nehlídaný. Asistence: Erik Gustafsson, Vitalij Meňšikov.
    36:02 Vladimír SOBOTKA - 4:3
     
    37:58
    Šilin měl v poslední minutě poměrně hodně práce. Teď schoval puk pro jistotu pod svou lapačku. Blížíme se konci druhé třetiny, která nám nabídla určitě parádní hokej.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta třetí třetiny.
     
    39:23
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hákování).
     
    39:48
    Sobotka hledal ještě v závěru tohoto dějství v mezikruží Lemťugova, ten ale špatně zpracoval. To byl zřejmě poslední zajímavý moment, jenž jsme mohli v tomto dějství zaznamenat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ačkoli se mohlo zdát, že Petrohrad bude mít už vítězství v kapse, v posledním dějství se bude muset o vítězství tvrdě rvát. Omsk totiž stáhl tříbrankové manko na jednogólové. Výtečně si zatím vede český útočník Vladimír Sobotka, který má na svém kontě již dva góly a jednu asistenci. Hůře si už vedl jeho kolega v brance, Furch po čtvrté inkasované brance nakonec opustil svůj prostor, a přenechal ho Šilinovi.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:23
    Domácí v plném počtu.
     
    42:11
    Dadonov se snažil protáhnout do útočného pásma po levé straně. V tomhle utkání ale zatím spíše tápe. pro hostující obraně se vlastně do této chvíle prosadit nedokázal.
     
    42:45
    Nádherná ukázka petrohradského umění! Šipačov ve správnou chvíli nahrál na pravou stranu Čudinovovi, který zkusil jednoduchou kličku, ale sám před Šilinem neuspěl v koncovce. Dobrý zákrok předvedl hostující gólman.
     
    43:27
    SKA začal aktivně tuhle třetinu, určitě by si rád pojistil současné vedení. Avangard se zatím do žádné šance nepropracoval.
     
    43:53
    Už potřetí během krátké chvíle je hra přerušená. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:23
    Zkušený Dacjuk zkusil projít od pravého mantinelu až do brankoviště a povedlo se! Jenže následně zakončit nedokázal. Každopádně z Meňšikova si udělal vrtkavý kužel, kolem něhož následně snadno prošel.
     
    45:28
    Michejev pronikal podél pravé strany, snažil se kličkou dostat do střelecké pozice, ovšem bez úspěšně. Avangard by přitom potřeboval vyvinout určitě větší aktivitu směrem dopředu.
     
    45:54
    Grigorjev hledal u pravé tyčky najíždějícího si Bootha, jenže ten z blízkosti v těžké pozici špatně zpracoval. Avangard každopádně i nadále drží útočné pásmo...
     
    46:25
    ...Omsk snad poprvé v této třetině výrazněji zahrozil! Grigorjev hezky zapracoval s pukem na pravém kruhu, neunáhlil se střelou a ve správný moment přihrál do mezikruží. Tam však jeho spoluhráč nezacílil ideálně. Puk byl snad i tečovaný petrohradským obráncem, proto Šesťorkin snadno odolal.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:55
    Povedená akce Avangardu! Na pravém kruhu se následně do zakončení dostal Michejev, chtělo to ale z jeho strany rozhodně razantnější zakončení. Tahle Šesťorkin poměrně v pohodě zasáhl.
     
    48:40
    SKA se tomuhle oslabení brání poměrně v pohodě. Každopádně už třikrát se domácí přesvědčili, že soupeř umí kousnout ve správnou chvíli a hlavně hodně nečekaně. Takže dávat bacha je pro něj prvořadým cílem.
     
    48:58
    Domácí v plném počtu.
     
    49:53
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    MAXIM ČUDINOV byl dnes po celou dobu při chuti a nakonec si tenhle úspěch zasloužil. Jakmile mu do jízdy nabil Plotnikov, nezdráhal se vyslat od modré čáry ostrou dělovku. A na tuhle střelu byl Šilin jednoduše krátký. Asistence: Sergej Plotnikov, Pavel Dacjuk.
    49:53 Maxim ČUDINOV - 5:3
     
    50:55
    Aby předchozí branka petrohradského celku nebyla náhodou pro Avangard tou osudovou. Ve třetím dějství zatím hosté tápu. I nadále je aktivnější jejich soupeř.
     
    51:50
    Čas se hostům neúprosně krátí. A pořád se jim nedaří vyvinout větší tlak na Šesťorkina. Ten je zatím mezi třemi tyčemi relativně v klidu. Nutno podotknout, že i petrohradská obrana funguje skvěle.
     
    52:25
    Další možnost SKA pro navýšení náskoku! Dacjuk se na levé straně ocitl poměrně nehlídaný, jenže poloodkrytou bránu pouze přestřelil. Tohle by byl defintivní hřebíček do omské rakve, to zcela určitě.
     
    53:35
    Šilin schoval tuhle střelu od levého mantinelu pro jistotu do své lapačky. Za chvilku bude provedeno vhazování před jeho brankovištěm.
     
    54:20
    Šilin byl zase pod sprškou několika střel a zakončení. SKA hraje naprosto v pohodě, nemá absolutně žádný problém bránit, a navíc vepředu nezahálí. A snaží se ještě vylepšit si střelecké statistiky.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ilja Zubov – 2 min., hákování).
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty druhé třetiny.
     
    58:30
    Tohle vyloučení Avangardu zřejmě definitivně srazilo vaz. Ještě se mohl pokusit o nějaký závěrečný tlak, Jenže ve čtyřech se vůbec proti Petrohradu špatně brání, natož útočí.
     
    59:49
    Hosté v plném počtu.
     
    59:55
    Tak ještě Širokov se pokusil zaznamenat šestou branku SKA, nicméně Šilin si mezi třemi tyčemi poměrně snadno poradil. Poslední vhazování tohoto utkání bude vykonáno už jen z povinnosti.
     
    Konec zápasu.
     
    Petrohrad si nakonec vítězství zasloužil. V utkání byl lepším a aktivnějším mužstvem, Omsk se mu od stavu 1:1 dokázal ve stropu přiblížit na rozdíl jedné branky. Zatímco Dominik Furch neprožil povedený zápas a po čtyřech obdržených brankách musel dobrovolně z branky, skvěle se dařilo Vladimíru Sobotkovi (2+1).
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (20:03:35)
    Pavel Dacjuk zaznamenal dvě asistence a pomohl svému týmu k vítězství

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. S. Plotnikov (Dacjuk, Kovalčuk), 8. Šipačov (N. Gusev, Kovalčuk), 27. Kovalčuk (Šipačov, N. Gusev), 29. Tichonov (Prochorkin, Ketov), 50. Čudinov (S. Plotnikov, Dacjuk) – 5. Sobotka (Pěrežogin, Lemťugov), 32. Lemťugov (Sobotka, Pěrežogin), 37. Sobotka (Gustafsson, Meňšikov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, Zub, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Prochorkin, Tichonov.
    Avangard Omsk: Furch (29. Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Meňšikov, Gustafsson, Grigorjev, Nikitin, A. Osipov – Pěrežogin, Sobotka, Lemťugov – Pestuško, Zubov, I. Michejev – Lauta, Kučerjavenko, Booth – Machanovskij, Juňkov, Fiščenko.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Pronskich, Šichanov
    thejrc.org