Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
konec
SKA Petrohrad
5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Avangard Omsk
Středa 11.01.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    49:53 Maxim ČUDINOV - 5:3
     
    49:53
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    MAXIM ČUDINOV byl dnes po celou dobu při chuti a nakonec si tenhle úspěch zasloužil. Jakmile mu do jízdy nabil Plotnikov, nezdráhal se vyslat od modré čáry ostrou dělovku. A na tuhle střelu byl Šilin jednoduše krátký. Asistence: Sergej Plotnikov, Pavel Dacjuk.
    36:02 Vladimír SOBOTKA - 4:3
     
    36:02
    Avangard právě vstřelil branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA si připisuje krátce po usednutí Ketova na trestnou lavici svou druhou branku. A hosté jsou zpátky v zápase! Trefil se po parádní a především rychlé kombinaci u tyčky Šesťorkina, kde se nacházel trestuhodně zcela nehlídaný. Asistence: Erik Gustafsson, Vitalij Meňšikov.
    31:22 Nikolaj LEMŤUGOV - 4:2
     
    31:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Že by hosté vykřesali jakousi jiskřičku naděje? Určitě tomu tak může být. Sobotka si v útočném pásmu zpracoval puk ve vzduchu rukou, položil ho na hokejku a přihrál do strany NIKOLAJOVI LEMŤUGOVOVI. Ten pak střelou z první překonal Šesťorkina, jenž se nestačil přemístit. Asistence: Vladimír Sobotka, Alexander Pěrežogin.
    28:36 Viktor TICHONOV - 4:1
     
    28:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A Furch nakonec inkasoval čtvrtou brankou během krátké chvíle. Pochopitelně že v hostující brance dojde k záměně, český gólman nebude vzpomínat na tenhle duel v nejlepším. VIKTOR TICHONOV se po nahození Prochorkina nejlépe zorientoval před brankovištěm a podél betonu dokázal zakončit. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Jevgenij Ketov.
    26:42 Ilja KOVALČUK - 3:1
     
    26:42
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    I třetí přesilovku SKA dokázal využít. Zatím právě tenhle faktor je tím rozhodujícím v tomto utkání. Nyní se po dvou zaznamenaných asistencích prosadil ILJA KOVALČUK, který po přihrávce od Šipačova z mezikruží nekompromisně propálil Furcha. Asistence: Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
    07:19 Vadim ŠIPAČOV - 2:1
     
    07:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    I druhou přesilovku nakonec domácí dokázali přetavit v gól. Gusev vypálil z ostrého úhlu a od Furcha se puk odrazil na druhou stranu. Tam se nacházel zcela volný VADIM ŠIPAČOV, který už neměl problém navrátit SKA ztracené vedení. Asistence: Nikita Gusev, Ilja Kovalčuk.
    04:03 Vladimír SOBOTKA - 1:1
     
    04:03
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak tohle je blesková odpověď hostujícího celku. Pěrežogin se řítil s VLADIMÍREM SOBOTKOU do útoku dva na jednoho, druhý jmenovaný pak obdržel přesnou přihrávku a do prázdné brány vedle ležícího Šesťorkina neměl problém skórovat. Asistence: Alexander Pěrežogin, Nikolaj Lemťugov.
    03:03 Sergej PLOTNIKOV - 1:0
     
    03:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí začínají hodně zostra. První početní výhoda a hned je z toho první gól. Dacjuk našel přihrávkou z levé strany na druhé straně SERGEJE PLOTNIKOVA, který snadno zacílil za záda pozdě se přesunujícího Furcha. Asistence: Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 4. S. Plotnikov (Dacjuk, Kovalčuk), 8. Šipačov (N. Gusev, Kovalčuk), 27. Kovalčuk (Šipačov, N. Gusev), 29. Tichonov (Prochorkin, Ketov), 50. Čudinov (S. Plotnikov, Dacjuk) – 5. Sobotka (Pěrežogin, Lemťugov), 32. Lemťugov (Sobotka, Pěrežogin), 37. Sobotka (Gustafsson, Meňšikov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, Zub, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Prochorkin, Tichonov.
    Avangard Omsk: Furch (29. Šilin) – Martynov, J. Medveděv, Meňšikov, Gustafsson, Grigorjev, Nikitin, A. Osipov – Pěrežogin, Sobotka, Lemťugov – Pestuško, Zubov, I. Michejev – Lauta, Kučerjavenko, Booth – Machanovskij, Juňkov, Fiščenko.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Pronskich, Šichanov
    thejrc.org