Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzněck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhřeb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekatěrinburg 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 11.01.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a o hodně šťastnější nakonec budou domácí, kteří dokázali vývoj zápasu dokonale otočit! Dramatické vyrovnání v poslední minutě základní hrací doby už bylo zmiňováno, svým gólem pak tento parádní duel dotáhl ke konci Taffe, jenž využil přiklepnutí Cheechooa a dokázal střelou k zadní tyčce překonat gólmana Avtomobilistu.

    Ode mne je to dnes vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám příjemný zbytek středečního večera. (21:34:03)
     
    Konec zápasu.
    62:05 Jeff TAFFE - 3:2
     
    62:05
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak jsou to nakonec domácí, kdo bere ten bonusový jeden bod! Bully ve středním pásmu vyhráli domácí, puk se dostal k Cheechoovi, jenž na hraně ofsajdu nabil JEFFOVI TAFFEMU a ten dokázal přízemní ránou přesně na zadní tyč odčarovat zatím kouzlo Sochatskijho, který svůj tým držel i v prodloužení! Asistence: Jonathan Cheechoo.
     
    61:55
    Do tutové šance se dostal ve výhodě hrající Slovan – zcela sám byl v mezikruží Taffe, Sochatskij si ale vyjel a jeho bombu zvládl vyrazit!
     
    60:49
    O něco aktivnější je zatím domácí tým, který se díky Chipchurovi dostal do šance, ale domácí hrdina tentokrát puk za beton Sochatskijho nedostal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po skvělé třetině v podání domácího celku uvidíme prodloužení, protože Slovan dokázal skoro ztracený zápas srovnat – nejprve dokázal snížit Skalický, poté byl na pět minut vyloučen za zákeřný zákrok na Nedorosta Golyšev a v této přesilovce dokázal srovnat v poslední minutě Chipchura – který tým tak dnes bude brát ten bonusový bod?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:23 Kyle CHIPCHURA - 2:2
     
    59:23
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak je srovnáno a neuvěřitelné dílo domácího celku je dokonáno! Hrdinou okamžiku je KYLE CHIPCHURA – ten si najel před branku na Taffeho prudkou přihrávku, kterou zpracoval bruslí a dokázal jí pohotově nadzvednout tak, že prostřelil bezmocného gólmana Sochatskijho! Asistence: Jeff Taffe.
     
    58:52
    Do velké šance se dostal i Žiga Jeglič, který si najel na střílený pas před branku, trefil ale pouze beton soupeřova gólmana!
     
    58:29
    Domácí už hrají bez Barryho Brusta, zkouší tedy hru šesti proti čtyřem.
     
    57:42
    Do konce zápasu už moc času nezbývá a ke střele se teď opět dostal Starosta, ovšem ani jeho pokus se neujal a Avtomobilist se po delší době osvobodil.
     
    56:51
    Neskutečný tlak Slovanu, ke střele se dostal těsně před gólmanem hostů Cheechoo, jeho pokus ale zastavil Sochatskij, ani sám nevěděl jak, nějakou částí své výstroje!
     
    55:58
    Do velké šance se dostal Chipchura, ke kterému se odrazil puk do levého kruhu, svojí střelou ale trefil pouze levý beton připraveného Sochatskijho.
     
    55:19
    Barry Brust navíc ještě něco jedovatého Golyševovi řekl, když odjížděl do kabiny a sudí od sebe musel dva kohouty znovu dostávat – fanoušci mezitím spustili skandování "Barry, Barry!"
     
    55:19
    Anatolij Golyšev dostává naprosto zasloužený trest 5 + do konce zápasu a na ledě bratislavské arény se tak tento hráč dnes už neobjeví.
    55:19 Zákeřný zákrok Golyševa na Nedorosta.
     
    55:19
    Tak toto byl hodně ošklivý a zákeřný zákrok hostujícího Golyševa! Ten nabral zcela mimo hru Nedorosta, jenž se vůbec nekoukal na souboj a po hrozivém zákroku ramenem přímo do obličeje končí na ledě – poté se svého spoluhráče vydal mstít Taffe, do hry musejí i nosítka.
     
    54:25
    K hodně jedovaté tečované ráně se dostal Starosta, jeho pokus ale dokázal špičkou lapačky tečovat mimo branku dnes opravdu famózní Sochatskij.
     
    53:29
    A opět musel na zem hodně rychle Sochatskij, který si ovšem opět věděl rady s nahozením Bačíka, takže se hra přesune k jeho levici.
     
    52:50
    I nadále je slovenský tým tím lepším, dostává se do hodně útoků, ale Avtomobilist brání v plném počtu hráčů a je to tak velice těžké.
     
    51:51
    A ke střele se dokonce dostal po rychlém kontru Žiga Jeglič, jeho pokus ale skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    51:09
    Zatím se ale hostům v této přesilovce vůbec nedaří, Slovan je v laufu a zvládá se osvobozovat a dokonce i sem tam se pokouší útočit.
     
    49:54
    A domácí jdou znovu do oslabení, na trestnou lavici musí usednout Václav Nedorost, protože se provinil hákováním.
     
    49:29
    A po chybě obrany hostů jel zcela sám na Sochatskijho Cheechoo, ovšem hostující gólman si na jeho střelu zkušeně počkal a betonem ji skvěle vyrazil mimo!
    49:06 Pavol SKALICKÝ - 1:2
     
    49:06
    Slovan právě vstřelil branku!
    A domácí jsou konečně a zaslouženě zpět v zápase! Ke střele od modré čáry se dostal Rosandić, jehož ránu tečoval kousek před gólmanem Lušňák a dílo dokonal na zadní tyči číhající PAVOL SKALICKÝ, jenž puk pohodlně uklidil do odkryté sítě! Asistence: Patrik Lušňák a Mislav Rosandić.
     
    48:31
    A následně hosté vyhodili pouze na zakázané uvolnění, takže se hra vrátí před jejich branku – domácí tým má stále dost času na dvě branky, ten se ale hodně rychle krátí.
     
    47:39
    A na ledě je opět Sochatskij – ten je v této třetině v permanenci, ovšem stále drží čisté konto a to i díky tomu, že teď zkrotil nahození od modré v podání Plastina.
     
    46:12
    I nadále je to domácí tým, který určuje tempo hry a snaží se se zápasem něco udělat, ale dnes asi Slovanu není přáno a tak tam ten kýžený gól zatím nepadl.
     
    45:04
    Slovan má obrovskou smůlu, protože teď se opět zaskvěl Sochatskij – ten si nejprve se štěstím poradil s pokusem Jegliče, aby následně dokázal nadvakrát zkrotit i dorážku Sádeckého!
     
    43:38
    Bratislavský tým má velké problémy s kreativním přechodem středního pásma, který mu dnes dělá potíže napříč celým zápasem, v posledních minutách se tato indispozice projevuje ale ještě výrazněji.
     
    42:24
    Po tvrdém souboji ve středním pásmu se dostal ke střele zápěstím Ivan Švarný, ale i s jeho pokusem si dokázal poradit gólman hostů.
     
    41:24
    Slovan vstoupil do této třetiny poměrně aktivně a snaží se dostat zpět do zápasu, to se ale zatím nedaří, protože Avtomobilist stále brání ve velice kompaktním bloku.
     
    40:39
    Ke střele od modré čáry se v samém úvodu periody dostal Marek Ďaloga, ovšem jeho pokus v pohodě zlikvidoval zatím neprůstřelný Sochatskij.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou dvě třetiny a stejně jako tu první, i tu druhou vyhráli hosté poměrem 0:1 – celkově tedy vedou už o dvě branky a mají nakročeno k plnému bodovému zisku! Slovanu se tato perioda moc nepovedla, své šance opět neproměnil a naopak udeřil na druhé straně z rychlého úniku Garejev, který prostřelil Brusta a Avtomobilist tak míří za výhrou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Opravdu dnes nesledujeme hokej valné úrovně a vědomi jsou si toho asi i diváci, kteří jsou až nezvykle tišší a i o to má situaci domácí celek těžší.
     
    38:35
    Zatím se ale ani hostující celek při přesilovkách nijak nepřetrhne, takže sledujeme jenom hlídání výsledku a čekání na pauzu ze strany Avtomobilistu.
     
    37:16
    Je tu další oslabení, kterému bude muset čelit domácí výběr, na trestnou lavici míří Andrej Šťastný, který se provinil podražením.
     
    35:52
    Slovenský celek se snaží za každou cenu ještě do sirény snížit, ovšem Avtomobilist má dnes opravdu štěstí na formu své obrany, takže i nadále drží vzadu nulu.
     
    34:55
    Na zem musel po delší době i Brust, který ovšem neměl mnoho práce, protože střela od Ivašova šla přesně jemu do náruče.
     
    33:24
    Teď se po pěkné kombinaci dostal ke střele z těžce připravené pozice Švarný, jeho důrazný pokus ale skončil pouze v lapačce zatím bezchybného Sochatskijho.
     
    32:35
    Slovenský tým se teď dopouští jedné nepřesnosti za druhou a jelikož Jekatěrinburg nejeví vůbec žádnou snahu hrát, není se bohužel skoro na co dívat.
     
    30:19
    Stále platí, co jsem napsal – bratislavskému týmu hodně vázne přechod přes střední pásmo a promítá se to na kvalitě hry, která hodně upadla.
     
    29:08
    Hra po druhé brance zápasu viditelně ztratila na tempu a domácí celek se vůbec nemůže dostat zpět do hry, sledujeme defenzivně vedenou část zápasu od Jekatěrinburgu, což mu zatím vychází.
     
    27:12
    Slovan se sice snaží dostat zpátky do zápasu, je to pro něj ale velice těžké a sledujeme spíše trápení domácího celku, který se nemůže kombinačně vůbec dostat do pásma.
    25:53 Arťom GAREJEV - 0:2
     
    25:53
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak toto byla velká chyba obrany domácího Slovanu, který při této situaci zcela propadl. Po krásném pasu Vasilevskiho se ukázalo, že ARŤOM GAREJEV čekal na modré čáře zcela volný a tak jel sám na Brusta – proti němu nic nevymýšlel a důraznou ránou mimo jeho dosah dokázal navýšit náskok Avtomobilistu na dvě branky! Asistence: Alexej Vasilevskij a Michal Čajkovský.
     
    24:59
    Jekatěrinburg se ale vůbec nemůže dostat do tlaku, protože to věčné vylučování hru hodně narušilo – naopak, z ničeho nic jel po lapsu hostující obrany zcela sám Sersen, který se vrátil z trestné lavice! Ovšem tváří v tvář Sochatskijmu se nechal zastínit jeho mrštnou lapačkou.
     
    23:59
    Série poměrně rychlých vyloučení pokračuje, sednout si jde i Ivan Švarný, který si celkem okatě za vlastní brankou podržel svého protihráče.
     
    23:02
    Ale síly se takřka hned vyrovnají, protože bezprostředně po bully opět fauloval Petr Koukal a jde si sednout za nedovolené bránění.
     
    23:00
    Teď pro změnu míří na trestnou lavici Michal Sersen, který si tu musí odpykat dvouminutový trest za hrubost.
     
    22:42
    No a přesilovka Slovanu je už zcela pryč, opět pak zůstala nevyužita – slovenskému celku se dnes početní výhody ale vůbec nedaří a to je pochopitelně sráží.
     
    21:28
    Zatím se ale domácímu slovenskému týmu vůbec nedaří přechod do útočné třetiny, takže se logicky k žádné šanci nedostal a to už skoro polovina početní výhody pryč.
     
    20:30
    Slovan bude poměrně rychle hrát přesilovku, na trestnou lavici míří Čech Petr Koukal, jenž hákoval Cheechooa.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetinu tak máme za sebou a spravedlivější by vzhledem k počtu šancí byla asi remíza, ale faktem je, že zatím vede hostující Avtomobilist 0:1. Ten šel do vedení po šťastném odrazu Golyševova pasu zpoza branky od Brustovy brusle – následně měl Slovan několik dobrých šancí, ale zatím vždy ztroskotal na doposud bezchybném Sochatskijm.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Na konci této dvacetiminutovky se ale hra už vyrovnala a do tutové šance se dostal i Jekatěrinburg – střela z hole Simakova, který dorážel po nejistém zákroku Brusta, se zastavila o tyčku!
     
    18:28
    Ale domácí jsou zatím lepším týmem a teď se dostal do výtečné pozice i Sukel', ten ovšem svůj tvrdý pokus poslal pouze do betonu gólmana Avtomobilistu.
     
    17:24
    Momentálně se toho na ledě mnoho neděje a domácí mají velké problémy s přechodem přes střední pásmo, takže sledujeme velkou řadu nepřesných nahození směrem na Sochatskijho.
     
    15:31
    Slovan se sice prodral do útočné třetiny a dokázal díky zpětnému pokusu Bačíka i dostat puk na Sochatskijho, ten ho ovšem vyrazil za branku.
     
    13:39
    Jekatěrinburg dokázal trochu vyrovnat hru a dostává se také do útočné třetiny, je tam ale v malém počtu a pro Brusta to tak zatím neznamená žádné nebezpečí.
     
    12:41
    Hodně dlouho teď trvala rozehrávka Rosandićovi, který tak dlouho čekal, až už neměl žádné možnosti a musel tak poslat puk naslepo do středního pásma.
     
    11:47
    Ale přesilovka domácí ekipy už je u konce a bez jakéhokoliv úspěchu, Avtomobilist se dokázal ubránit a Žuravljov už se vrací na led.
     
    10:39
    Slovan se snaží dostat do nějaké pořádné šance, Jeff Taffe se probil z levého kruhu ke střele, ovšem Sochatskij byl jistý a puk zastavil.
     
    09:48
    Je tu první početní výhoda i pro domácí celek, který může využít vyloučení Jegora Žuravljova, jenž byl poslán na trestnou lavici za podražení.
     
    09:28
    Slovan se po návratu do plného počtu hráčů snaží dostat k nějakému pořádnému zakončení, má to ale velice těžké, protože jeho soupeř brání ve velkém počtu hráčů.
     
    08:08
    Velice kvalitně se otočil okolo protihráče Koukal, který nabil pasem pod sebe Michnovovi, ten ovšem střelou zápěstím na Brusta nevyzrál.
     
    07:14
    K dobré střele se dostal od modré čáry bývalý hráč Slovanu Tičar, jeho ránu ale zastavil obětavým blokem Bačík a navíc dokázal puk odklidit přes všechny čáry do bezpečí.
     
    06:23
    Je tu první vyloučení, do oslabení půjdou domácí – Ivan Švarný ve vlastní třetině sekl do hole svého protihráče a jde si tak sednout na dvě minuty.
     
    05:55
    Do velice dobré šance se dostal Jonathan Cheechoo, kterého vychytal Sochatskij! Poté ten samý hráč ještě nabil Taffeovi, který měl poloodkrytou branku, ale hostující brankář jeho pokus zázračně zastavil lapačkou!
     
    05:11
    Poprvé si na puk mohl sáhnout Brust, který si ale v pohodě pohlídal nedůrazné nahození v podání Čajkovského, který měl za cíl jen získat bully – a to se povedlo.
     
    04:34
    Chipchura se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, ovšem o puk přišel za brankou – Slovan ho ale získal zpět a pohotově pálil Musatov, ovšem Sochatskij dokázal jeho střelu vyrazit.
     
    03:31
    Teď je slovenskému celku odpískaný úmyslný ofsajd a tak se hra přesouvá před Barryho Brusta, který se musí mít na pozoru, aby Avtomobilist nešel do dvoubrankového vedení takto záhy.
     
    02:41
    Slovan se snaží hodně rychle reagovat a tlačí se dopředu, ovšem Jekatěrinburg velice tvrdě brání a pro domácí je tak přechod do pásma těžký.
    01:07 Anatolij GOLYŠEV - 0:1
     
    01:07
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tak toto je velmi smolný okamžik pro Slovan, který po minutě inkasuje! ANATOLIJ GOLYŠEV se dostal s pukem za branku Brusta, chtěl přihrávat puk do skrumáže před branku, trefil ale zezadu právě Brustovu brusli a od té se puk odrazil do sítě! Asistence: Alexej Simakov a Alexej Vasilevskij.
     
    00:48
    První střelu zápasu si připsal domácí kapitán Sersen, který zkusil z první překvapit Sochatskijho, ovšem jeho branku netrefil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Ďaloga, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Starosta, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Jeglič, Sádecký, Nedorost – Chipchura, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Skalický – Halama.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Lisutin) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Timašov, Ščitov (A), Žuravljov, Turbin, Ščemerov, Kivistö – Simakov (A), A. Romanov, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Ivašov – Buchtele, Tičar, Čistov.

    Rozhodčí: Beljajev, Ščeňov – Gordenko,Tomilov.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu ruské hokejové KHL, kde se proti sobě postaví celky Slovanu Bratislava a Avtomobilistu Jekatěrinburg.

    Domácí Slovan se vrací po dobrých výkonech do boje o play-off a dnes tedy potřebuje nutně vyhrát, aby svoje vyhlídky ještě zlepšil. Momentálně je slovenský celek v Západní konferenci na 11. příčce a má za 47 zápasů 61 bodů se skóre 108:35 – na osmé Soči tak ztrácí 11 bodů a má dva zápasy k dobru, což je stále hratelné. Momentální forma je pak poměrně solidní – z posledních pěti zápasů stačila na zisk devíti bodů. Nejprve Bratislava padla doma se silným Magnitogorskem 2:4, poté přehrála Spartak Moskva 5:4 po nájezdech, následně porazila i Chabarovsk 2:0, prohrála 1:2 po prodloužení s Kunlunem a posledně porazila gólem v závěru 3:2 Vladivostok.

    Hostující Admiral je na tom ve druhé konferenci v zásadě naprosto stejně – také je na jedenácté příčce, také má za sebou 47 zápasů a jeho bodový zisk je pouze o jeden bod menší – 60. Skóre pak o něco málo horší 104:134. Momentální forma Jekatěrinburgu je ale celkem špatná- z posledních pěti zápasů tento ruský celek vydoloval pouze osm bodů a má za sebou velice nepovedený Spengler Cup. V KHL nejprve padl v Kunlunu 4:3 po prodloužení, poté porazil Vladivostok venku 1:3, následně nestačil 1:5 doma na Soči, na což navázal prohrou 1:2 po nájezdech s Novgorodem a vše zakončil výhrou 4:3 nad Spartakem. Na Spengler Cupu pak padl postupně 2:4 s Luganem, 3:4 s Hradcem Králové a 1:3 s Davosem.
    Marek Ďaloga se dostal do podvědomí českých fanoušků díky angažmá v Pardubicích a Spartě, nyní hájí barvy Slovanu!

    Marek Ďaloga z @hcslovan ???????????? #MadeOfHockey #CCM #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 50. Skalický (Lušňák, Rosandić), 60. Chipchura (Taffe), 63. Taffe (Cheechoo) – 2. Golyšev (Simakov, Alexej Vasilevskij), 26. A. Garejev (Alexej Vasilevskij, Čajkovský)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Ďaloga, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Starosta, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Jeglič, Sádecký, Nedorost – Chipchura, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Skalický – Halama.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Sochatskij (Lisutin) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Timašov, Ščitov (A), Žuravljov, Turbin, Ščemerov, Kivistö – Simakov (A), A. Romanov, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Monja, Torčeňuk, Ivašov – Buchtele, Tičar, Čistov.

    Rozhodčí: Beljajev, Ščeňov – Gordenko,Tomilov
    thejrc.org