Alavés – La Coruňa 1:1 (kon.) | Cordoba – Alcorcon 1:2 (kon.) | Villarreal – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
konec
Cordoba CF
1:2 (1:0)
AD Alcorcon
Středa 11.01.2017, 19:00 • Estadio Nuevo Arcángel, Córdoba • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:56:07)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
     
    Je dobojováno! Alcorcón uspěl na půdě Córdoby a postupuje do čtvrtfinále Copa del Rey! Domácí celek přitom začal skvěle a už v 9. minutě Federico Piovaccari otevřel skóre. Hosté mohli vyrovnat o pět minut později, ale zakončení po rohovém kopu minulo branku. Do přestávky měl dvě obrovské šance Pedro Rios, ale v obou případech si vylámal zuby na fantastickém Jimenézovi. Po přestávce nastoupil na trávník úplně vyměněný Alcorcón. David Rodríguez po pěti minutách potrestal chybu domácích obránců a vyrovnal na 1:1! Od té doby byl Alcorcón jasně lepším týmem a dvacet minut před koncem jej Iván Alejo poslal do vedení. Córdoba se poté tlačila do útoku, ale ani ze závěrečného tlaku už branku nevstřelila.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídající Marković se natahoval po přihrávce na malé vápno. Domácí fotbalista nezasáhl míč ani ve skluzu a balón poté prolétl do zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Mohlo být vyrovnáno! Bijimine se v pokutovém území dostal k odraženému míči, ale ze sedmi metrů poslal míč vysoko nad břevno hostující branky!
     
    89
    Hostům se daří vyvážet míč na polovinu Córdoby. Malá skupinka hostujících fanoušků si v rohu tribuny pomalu začíná užívat postup do čtvrtfinále.
     
    88
    Juli v důrazném souboji obral o míč Nelsona, vyslal dobrý centr na malé vápno, kde Elgezabal odvrátil centr na roh. Hostující stoper podle všeho zasáhl obličejem.
     
    87
    Galán to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky Alcorcónu. Střídající fotbalista zboural před šestnáctkou Nelsona.
     
    86
    Caro vymyslel parádní přihrávku po čáře. Juli se dokonce dostal k odcentrování do pokutového území, ale jeho pobídka směřovala jen k hostujícím obráncům.
     
    85
    Piovaccari se přes dva stopery protlačil k padajícímu míči. Domácí útočník hlavičkoval v záklonu a z těžké pozice Jimenéze neohrozil.
     
    84
    Domácím dochází čas. Córdoba potřebuje k postupu do čtvrtfinále vstřelit dvě branky. Hosté navíc zastavují akce domácích taktickými fauly.
     
    83
    Córdoba vybojovala další rohový kop. Domácí nyní zkusili štěstí rozehrávkou do kombinace, ale míč se po nepřesné přihrávce zatoulal do zámezí.
     
    82
    David Rodríguez se dral k centru z pravé strany. Hostující útočník dýchal na záda Antonitovi, ale domácí stoper na posledních chvíli zažehnal nebezpečí.
     
    81
    Córdoba zahrávala rohový kop. Pedro Rios našel krásným centrem Antonita, který se dostal k hlavičce, ale jeho pokus mířil přímo do rukavic brankáře.
     
    80
    Střídání v týmu AD Alcorcón: ze hřiště odchází Rey, přichází Kadir.
     
    79
    Pedro Rios zahrával přímý kop z pravé strany. Domácí fotbalista poslal centr na malé vápno, kde upadl Antonito, ale pokutový kop se nepíská.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Piovaccari – 51. Rodríguez, 68. Alejo

    Karty:   17. Esteve (COR) – 33. Toribio (ALC), 75. Alejo (ALC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:12.
    Cordoba CF: Kieszek – Cisma, Bijimine, Antonito, Caro – Rios – Juli, Luso (64. Ramos), Esteve (76. Marković), Donoso (69. Galán) – Piovaccari
    Náhradníci: Vito, Ríos, Alfaro, Ramos, Caballero, Marković, Galán

    AD Alcorcon: Jimenéz – Nelson, Paez (30. Vega), Elgezabal, Bellvis – Toribio, Rey (80. Kadir) – Alejo, Tropi, Plano (69. Luque) – Rodríguez
    Náhradníci: Dmitrović, Vega, Pérez, Víctor, Kadir, Luque, Rodríguez

    Rozhodčí: Javier – Raúl, Alfredo
    thejrc.org