Alavés – La Coruňa 1:1 (kon.) | Cordoba – Alcorcon 1:2 (kon.) | Villarreal – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:1 (1:0)
Athletic Bilbao
Středa 11.01.2017, 21:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.
     
    Hezký večer, je před námi odveta osmifinále Španělského poháru mezi Barcelonou a Atleticem Bilbao. První zápas vyhráli hosté 2:1. Domácím tak stačí k postupu třeba i výhra 1:0. Přeji příjemnou zábavu! Začínáme ve 21:15.
     
    Barcelona
    Domácí mužstvo je jednoznačným favoritem této odvety. Nepostup do čtvrtfinále Copa del Rey by byl obrovským zklamáním. V předchozím kole přešli Katálanci přes třetiligový Hercules (1:1 venku, 7:0 doma).

    O víkendu zapsala Barcelona remízu ve španělské lize na půdě Villarealu, a sice 1:1. Domácí celek vedl, ale Argentinec Lionel Messi krásně umístil svůj přímý kop do levého horního rohu domácí branky a vybojoval tak pro katalánský velkoklub alespoň bod.

    Skóre Barcelony z posledních tří zápasů na Nou Campu je výborné – 15:1 (4:0 v Lize mistrů s Monchengladbachem, 4:1 v derby s Espyanolem Barcelona v rámci španělské ligy a 7:0 s Herculesem v odvětě Španělského poháru). Ostatně, o tomhle duelu již byla řeč.

    Co ale asi trápí Barcu, tak je postavení v tabulce La Ligy, kde svěřenci trenéra Enriqueho jsou na třetí pozici, na první Real Madrid ztrácí čtyři body, ale rival z hlavního města má k dispozici zápas k dobru.
     
    Bilbao
    Hostující mužstvo o víkendu prohrálo ve španělské lize, a sice na hřišti Betisu Sevilla – 0:1. Celku, který se kdysi utkal v boji o Evropskou ligu také s Jabloncem. Betis vyhrál brankou z 18. minuty, kdy se jako jediný v celém duelu prosadil Španěl Ruben Castro.

    V tabulce nejvyšší španělské fotbalové soutěže je Athletic na sedmém místě se ziskem sedmadvaceti bodů. Co se týče venkovních zápasů, tak je jeho situace poměrně nelichotivá. Z posledních pěti duelů hned čtyřikrát neuhrál ani bod na hřišti soupeře.

    Nejlepším střelcem hostů je v La Lize Španěl Aritz Aduriz, který skóroval šestkrát. V tabulce kanonýrů španělské ligy mu patří dvanáctá pozice. Prosadí se dnes na jednom z největších stadionů planety?
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: Cillesen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rafinha, Busquets, Iniesta (C)– Messi, Luis Suárez, Neymar
    Náhradníci: Ter Stegen – Rakitič, Denis Suárez, Arda Turan, Mascherano, Paco Alcácer, Digne

    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga – Benat, San José – Williams, Eraso, Saborit – Sabin
    Náhradníci: Mikel Rico, Elustondo, Unai Simón, Muniain, Aduriz, Susaeta, Mikel Vesga.
     
    Jedenáctky Bilbaa a Barcelony nastupují na hrací plochu.
     
    Andrés Iniesta a Gorka Iraizoz se zdraví s rozhodčími dnešního zápasu.
     
    Domácí mužstvo nastoupí v modročervené kombinaci dresů.
     
    Hosté v červenobílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas začal výkopem hostujícího mužstva, které vyhrálo první zápas osmifinále Španělského poháru.
     
    1
    Barcelona se rychle dostala do útoku, ale Francouz Aymeric Laporte ukázal přehled o situaci a pohlídal si napadajícího soupeře.
     
    2
    První faul zápasu, Argentinec Lionel Messi nastavil šikovně tělo před Španěla Benata Etxtebarriu, mohla za to být klidně žlutá karta.
     
    3
    Z akce domácího mužstva nic nebylo, Gorka Iraizoz vykopává od vlastní branky, zatímco domácí fanoušci na něj pískají. Bilbao ale dnes nemůže nastoupit s defenzivní taktikou.
     
    3
    Uruguayec Luis Suárez si seběhl za obranu Bilbaa, ale najednou do hry vstoupil praporek pomezního rozhodčího.
     
    4
    Rychlá akce Bilbaa po levé straně končí ztrátou, Francouz Samuel Umtiti nepustil svého soupeře k balonu, a tak bude Nizozemec Jasper Cillessen vykopávat od vlastní branky.
     
    4
    Brazilec Neymar bojoval na polovině hřiště, na levé straně, co to šlo, ale balon nezískal pro domácí celek, hosté budou vhazovat.
     
    5
    Na křižný centr z levé strany si naběhl Luis Suárez, Gorka Iraizoz vyběhl z branky včas a chytil jej před Uruguaycem ve službách Barcelony.
     
    6
    Andrés Iniesta pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, po přihrávce Bernata Etxebarii na pravou stranu, ale zapsal výborný obranný zákrok Jordi Alba.
     
    6
    A zase je domácí Luis Suárez v ofsajdu, je to druhý ofsajd Barcelony za šest minut hry a zase je v něm devítka svěřenců trenéra Luise Enriqueho.
     
    7
    Gorka Iraizoz má na svojí rozehrávku dost času, šetří čas, běží sedmá minuta.
     
    8
    Lionel Messi se na pravé straně nedostal k balonu, následně se Argentinec divil, že míč bude mít Bilbao, z levé strany bude vhazovat Mikel Balenziaga.
     
    8
    Bilbao dostalo balon na pravou stranu, ale v době, kdy hosté byli v ofenzivní fázi útoku, tak do této akce vstoupil prsama Španěl Gerard Piqué.
     
    9
    Neymar s Andrésem Iniestou nyní dirigují akci Barcelony po levé straně, Brazilec si dobře rozumí s balonem.
     
    10
    Ale domácí celek z toho nic nevytěžil, u míče je ale Gerard Piqué po autovém vhazování z pravé strany.
     
    10
    Dlouhý nákop dopředu, ale hostující bek, jeden ze stoperů, trošku zbrkle hlavou odevzdal míč do zámezí. Vhazovat bude Barcelona.
     
    11
    Oči diváků na Camp Nou se přesouvají k Jasperu Cillessenovi, který drží míč a nikam nepospíchá.
     
    11
    Špatná rozehrávka domácího hráče a málem se Benat Etxebarra dostal k míči ve vápně Barcelony, následně Sergio Busquets nezastavil akci hostů po levé straně.
     
    12
    Gorka Iraizoz svým výkopem za polovinu hřiště hledal svého spoluhráče, nakonec bude vhazovat domácí Sergi Roberto z pravé strany.
     
    12
    Mikel Balenziaga se hlavou vložil do křižné přihrávky na pravou stranu, posléze je ale u míče Gerard Piqué, který si pomáhá s obránci Barcelony.
     
    13
    Sergi Roberto si netroufl na průnik po pravé straně, balon se opět dostává k Gerardu Piquému.
     
    13
    Zase ofsajd Barcelony, Gorka Iraizoz opět šetří čas a domácím fanouškům se to vůbec nelíbí.
     
    14
    Po autovém vhazování vrátil Mikel San José míč házejícímu hráči. Bilbao drží míč a snaží se kombinovat, Barcelona kontruje presinkem.
     
    15
    Mikel San José poslal pas na pravou stranu na Inakiho Williamse, ten centroval přes Jordiho Albu, ale vápně dobře hlavou zasáhl Francouz Samuel Umtiti.
     
    15
    Lionel Messi na sebe natáhl dva hráče, tím pádem mohla vzniknout nakonec kolmice na Neymara, domácí hráči mají k dispozici rohový kop.
     
    16
    Odražený míč si našel Sergi Roberto, pro míč si ale po centru křížem z levé strany došel Gorka Iraizoz.
     
    17
    Centr Mikela San Jose podél pravé nohy Jordiho Alby odklidil ze šestnáctky domácího celku Samuel Umtiti hlavou.
     
    17
    Pískot na hlavního sudího na Nou Campu. Mikel Balenziaga nebyl vůbec jistý v rozehrávce, domácí hráči dostali míč na Lionel Messiho, ten zhruba třicet metrů od hostující branky prý nebyl podražen.
     
    18
    A opakované záběry říkají, že jeden z hostujících hráčů zasáhl levou nohu argentinského fotbalisty.
     
    19
    Jasper Cillessen – Gerard Piqué a Samuel Umtiti byla trojice, která neměla na rozehrávku vůbec prostor. Nizozemec vykopl míč těsně za polovinu hřiště, kde jej získali hostující fotbalisté.
     
    19
    Jasper Cillessen uvede míč do hry svým výkopem, dostane se Barcelona do útoku?
     
    20
    Po dobré práci Lionela Messiho se dostal míč na levou stranu, odkud přišel centr, který srazil svým tělem Benat Etxebarra, Barcelona zůstává u míče.
     
    21
    Ofsajdy trápí Barcelonu. Gerard Piqué nakopl míč na pravou stranu, ale Luis Suárez se dostal dnes již poněkolikáté do ofsajdové pasti.
     
    21
    Samuel Umtiti nikam nepospíchá, Francouz volí přihrávku dozadu na Jaspera Cillessena.
     
    22
    Neymar se opět rval a bil jako lev. Vše začalo u Lionela Messiho, následovalo Andrésem Iniestou, ale olympijský vítěz 2016 nevybojoval ani rohový kop pro Barcelonu.
     
    23
    Samuel Umtiti dostal přihrávku od Gerarda Piquého, Francouz vrací balon Španělovi.
     
    23
    Andrés Iniesta překvapil obranu hostů kolmicí na levou stranu, kde na poslední chvíli odcentroval z těžké pozice Jordi Alba, na přední tyči ale našel Španěl pouze ruce Gorky Iraizoze.
     
    24
    Dlouho držel brankář Bilbaa balon, samozřejmě na něj pískala valná většina Nou Campu, nakonec nakrátko rozehrál se svým stoperem.
     
    25
    Andrés Iniesta se nedostal k míči, ale hosté pouze odkopli míč na polovinou domácích, kde bude u balonu jako první Samuel Umtiti.
     
    25
    Andrés Iniesta poslal pas na pravou stranu na Sergi Roberta, ten reagoval přihrávkou na spoluhráče na té samé straně, ale akce domácích končí.
     
    26
    Tak Luis Suárez už musí mít nervy asi nervy na pochodu. Po pasu mezi dva hráče Bilbaa od Andrése Iniesty mu míč před prázdnou branku hostů naservíroval Neymar, ale sudí na lajně viděl ofsajd.
     
    27
    Jasně, nic nového, Gorka Iraizoz šetří čas a nespěchá se s rozehrávkou, celý Nou Camp na něj píská.
     
    28
    Hosté napadali velice aktivně a i to stálo za tím, že Jasper Cillessen nenašel výkopem nikoho z domácích, následně hru hostů tvoří Benat Etxebarra.
     
    28
    Je tady první žlutá karta zápasu, za polovinou hřiště si Neymar přehodil balon v rychlosti na levou nohu, a vtom jej podrazil Xabier Exteita (ATB).
     
    29
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Etxeita, přichází Elustondo.
     
    30
    Samuel Umtiti (BAR) dostává žlutou kartu poté, co zasáhl pravou nohu tuším Mikela Balenziagy.
     
    31
    Trošku se nám přiostřuje. Španěl Andrés Iniesta je faulovaný na hranici středového kruhu.
     
    33
    Po faulu na Neymara si míč postavil Lionel Messi. Argentinec mířil zhruba z dvaceti metrů do levého horního rohu hostující branky, ale míč mířil mimo tři tyče.
    33. Messi nezamířil přesně.
     
    33
    Jeden z hostů se chtěl dostat před Andrése Iniestu, ale hrál rukou. Následně při kontru Barcelony stál Jordi Alba v ofsajdu.
     
    34
    Mikel Balenziaga odklidil míč před Sergi Robertem do zámezí, Barcelona bude vhazovat z pravé strany, třeba míč dolétne až do vápna.
     
    35
    Jeden z hostů si chtěl vynutit faul domácího hráče, k míči se dostal Neymar, ale přihrál špatně při pokusu o kolmici.
     
    36
    Barcelona právě vstřelila branku!
    V tuhle chvíli domácí mužstvo postupuje do čtvrtfinále Španělského poháru. Je jisté, že Bilbao musí vstřelit na Nou Campu branku. Neymar nakonec dostal míč mezi dvěma soupeři na levou stranu, odkud přišel centr na zadní tyč, kde si Mikel Balenziaga nepokryl LUISE SUÁREZE ten z jedničky z hranice penalty z pravé strany trefil pravou nohou křížem prostor u levé tyče hostující branky! 1:0!
    36. Luis SUARÉZ - 1:0
     
    38
    Najednou už asi nebude zdržovat Gorka Iraizoz, ale my sledujeme přihrávku Gerarda Piquého na Jaspera Cillessena.
     
    39
    Obranná čtyřka domácího celku kombinuje, Samuel Umtiti vrací míč k Jasperu Cillessenovi.
     
    39
    Tohle brankou neskončí. Míč se dostal velice rychle k Lionelu Messimu, ten našel svého spoluhráče na levé straně, jenže jeden z domácích hráčů celou akci pokazil přihrávkou mezi dva hráče hostů. Míč míří do zámezí. Gorka Iraizoz bude vykopávat.
     
    41
    Po pasu křížem se k míči měl dostat Lionel Messi. Ten byl v ofsajdu, ale Aymeric Laporte (ATB) jej fauloval a dostává žlutou kartu.
     
    42
    A znovu mířil argentinský fotbalista podobně jako před malou chvílí do levého horního rohu a opět minul z takových pětadvaceti metrů hostující branku.
     
    43
    Držení míče vyznívá lépe pro Barcelonu, a sice v poměru 63:37 (v procentech).
     
    43
    Barcelona nechce hrát, Bilbao naopak musí přidat, k míči se dostává Jasper Cillessen, hostující hráč presuje.
     
    44
    Barcelona se nedostala přes polovinu hřiště po levé straně, a tak Samuel Umtiti volí přihrávku na Jaspera Cillessena.
     
    45
    Tomu se říká vynikající presink, co nyní Barcelona předvedla poté, co po přihrávce Jordiho Alby ztratil míč Neymar.
     
    45+1
    Domnívám se, že Neymar rozehrával rohový kop Barcelony z pravé strany, balon pouze prolétl vápnem, následně Sergio Busquets nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    45+1
    Jasper Cillessen nakopl míč, ten se k němu vrátil jako bumerang, po přihrávce Gerarda Piquého přišel další nákop brankáře domácího celku, hostující hráč nemohl hrát, protože byl v ofsajdu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas skončil. Barcelona v něm více držela míč, byla několikrát v ofsajdu (zejména Luis Suárez). První branka domácího mužstva nebyla správně uznána pro ofsajd, poté ale po centru z levé strany trefil pravou nohou zmiňovaný Luis Suárez branku Gorky Iraizoze a svěřenci Luise Enriqueho. Bilbao neměl v úvodním poločase žádnou tutovku, Barcelona jen jednu, ale tu dokázali Katalánci využít. Za této situace postupuje do čtvrtfinále Španělského poháru Barcelona.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Sabin, přichází Aduriz.
     
    46
    Brazilec Neymar se nedostal k ničemu po levé straně, takže Španěl Eneko Bóveda bude vhazovat.
     
    47
    Byla nařízena penalta pro domácí.
     
    48
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona vede 2:0! Po pasu od spoluhráče se k míči dostal NEYMAR, ve vápně jej fauloval soupeř (tuším, že Javier Eraso). Právě Brazilec se postavil k penaltě, rozběhl se pomalu, ale poslal míč na levou stranu, Gorka Iraizoz šel na opačnou než mířil pokutový kop. Pokud sníží na 1:2 a skončí tak normální hrací doba, tak bude následovat třicetiminutové prodloužení.
    48. NEYMAR - 2:0
     
    50
    Brazilec Rafinha si vyměnil balon s Uruguaycem Luisem Suárezem, po zásahu hostujícího hráče bude domácí celek vhazovat z levé strany.
     
    51
    Tak pokolikáté je Luis Suárez dnes večer v ofsajdu?
     
    51
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tenhle zápas bude ještě hodně zajímavý, po pravé straně se přes Jordiho Albu nedostal Inaki Williams, ale jeden z hostů nacentroval na zadní tyč z pravé strany, kde ENRIC SABORIT couval, ale dokázal poslat míč křížem k pravé tyči, balon ještě skočil, avšak Samuel Umtiti jej nevykopl z brankové čáry! V tuto chvíli by stavu 2:1 následovalo prodloužení.
    51. Enric SABORIT - 2:1
     
    54
    Inaki Williams je faulovaný Samuelem Umtitim, teď pomohl hlavnímu sudímu rozhodčí na lajně.
     
    55
    Jordi Alba v hlavní roli, nejprve domácí bek poslal míč do zámezí, následně po autu Javiera Erasa pomohl Barceloně v defenzivě.
     
    56
    Sergio Busquets rozehrál z levé strany křížem, ale našel soupeře, který měl dost času na hranici vápna, ale zbrkle trefil jednoho z domácích fotbalistů.
     
    56
    Javier Eraso vhazoval z pravé strany, ale poté, co míč převzal jeden z hostů, tak hrací předmět končí v zámezí. Barcelona bude vhazovat.
     
    57
    Luis Suárez ukázal dobrou práci s míčem na zadní tyči, odstavil si jednoho soupeře, ale následně pálil křížem mimo tři tyče hostující branky.
     
    58
    Rozhodčí dobře nechal výhodu, Andrés Iniesta přenesl hru k Neymarovi, ten ale nevyzrál na Eneka Bóvedu a přišel o balon.
     
    59
    Lionel Messi si udělal dobrý den s Aymerica Laporteho, následně Argentinec centroval do ohně. Po rohovém kopu zůstává Barcelona u míče.
     
    60
    Eneko Boveda volí přihrávku ke stoperovi Bilbaa, ale dá se říci, že hostující celek se uklidnil poté, co snížil na 1:2.
     
    60
    Na tohle hlavní sudí neskočil a udělal dobře. Neymar unikal po levé straně, chtěl se dostat před Gorku Elustonda, ale ten se ho vůbec nedotkl, Brazilec se snažil o to, aby si vymodlil na hlavním arbitrovi faul, ale to se nestalo.
     
    62
    Jordi Alba se dostal z levé strany do šestnáctky Bilbaa, navedl si míč na pravou nohu, ale trefil se doprostřed branky, kde si rutinní zákrok připsal Gorka Iraizoz.
     
    62
    Pas křížem nakonec našel Neymara, hostující bek šel s ním do souboje v šestnáctce hostů velice opatrně, faul to rozhodně nebyl.
     
    63
    Po přihrávce Andrése Iniesty si prostor tělem vytvořil Neymar, jeho pokus z dvaceti metrů ale postrádal dobré umístění. Další rutinní zákrok pro Gorku Iraizoze.
     
    64
    Po autovém vhazování z levé strany se k míči dostal Enric Saborit, hráč hostů šel do souboje s Gerardem Piquém, ale právě od hostujícího hráče šel míč do zámezí.
     
    65
    Při kontru Barcelony je Brazilec Neymar v ofsajdu a to deja vu tak pokračuje.
     
    66
    Lionel Messi dostal přihrávku od Neymara z levé strany, hostující hráči viděli ruku Argentince, míč ale míří do zámezí a vhazovat bude domácí celek.
     
    67
    Jordi Alba dostal míč pod sebe na Lionela Messiho, ten kontroval přihrávku na Andrése Iniestu, ale domácí osmička pokazila kombinaci Barcelony na malém prostoru.
     
    67
    Jordi Alba nikam nespěchá, takže si zahraje jeho španělský kolega z obrany Gerard Piqué, hraje se na polovině Bilbaa.
     
    68
    Po přihrávce Andrése Iniesty chtěl přihrávkou na levou stranu vyzvat k rozvinutí akce Barcelony Lionel Messi Neymara, ale hosté to přečetli.
     
    69
    Jordi Alba dostal míč od Andrése Iniesty mezi dvěma soupeři, následoval pas na Luise Suáreze. Domácí devítka už byla ve vápně hostů a z levé strany pálila na zadní tyč, avšak míč šel mimo tři tyče.
     
    70
    Barcelona daleko více drží míč, ale ani Neymar se nedostal po levé straně k něčemu vážnějšímu před Gorkou Iraizozem.
     
    70
    Gorka Iraizoz vykopával křížem na pravou stranu, ale tohle byla snadná práce pro Sergia Busquetse, u míče je opět domácí celek.
     
    70
    Výborná defenzivní práce hlavou v podání Gerarda Piquého, který přerušil přihrávku na Inakiho Williamse.
     
    71
    Ojojoj, jenže mistr Evropy 2012 zasáhl při tom hlavu španělského fotbalisty Bilbaa a ten je otřesený, zůstává ležet na trávníku.
     
    72
    Inaki Williams odchází za postranní čáry, Bilbao bude chvilku hrát o desíti, hosté můžou ještě dnes jednou střídat.
     
    73
    Tak tohle je jasná žlutá karta, faul zezadu v podání Gorky Elustonda (ATB) na Neymara.
     
    74
    Lionel Messi neprošel obranou hostů, následně při presinku si nedovoleně rukama pomohl Andrés Iniesta v souboji s Benatem Extebarrou.
     
    75
    Poté, co Andrés Iniesta tvořil hru, tak přišla přihrávka Lionela Messiho na pravou stranu, centr z pravé strany si ale prsama pohlídal Benat Etxebarra.
     
    76
    Neymar na tom byl výborně při souboji s Enekem Bovedou na levé straně, ale nakonec po velice dobré práci s míčem se dostal s balonem do zámezí.
     
    77
    Benat Extebarra (ATB) fauloval tělem pronikajícího Neymara a dostává žlutou kartu.
     
    78
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Nou Camp je na nohou, protože tohle nemělo chybu. U míče stáli Neymar a LIONEL MESSI. Argentinec zamířil k pravé tyči, Gorka Iraizoz čekal střelu po své pravici, ale tak se nestalo. Branka Argentince znamená, že v tuhle chvíli postupuje Barcelona.
    78. Lionel MESSI - 3:1
     
    79
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Saborit, přichází Susaeta.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Rakitič.
     
    81
    To byla nádhera, jak lehce Neymar procházel už ve vápně Bilbaa mezi soupeři, následoval rohový kop z levé strany, ze kterého ale čtvrtá branka Barcelony nepřišla.
     
    82
    Barcelona velice dobře presuje, po rozehrávce Gorky Elustonda se míč dostává až ke Gorku Iraizozovi.
     
    83
    Barcelona kombinuje, do kombinace se zapojil také brankář Jasper Cillessen, domácí mužstvo šetří čas.
     
    83
    Jordi Alba vhazoval z levé strany, chtěl najít Luise Suáreze, ale míč jde do zámezí a Gorka Iraizoz bude vykopávat.
     
    84
    Javier Eraso přihrál spoluhráči, ale ten nepřešel přes prvního hráče Barcelony. Následně se ale hostující Bilbao dostalo po pár sekundách opět k balonu.
     
    85
    Inaki Williams je mužem, který stojí v ofsajdu, domácí mužstvo nespěchá s rozehrávkou.
     
    86
    Luis Suárez taktickým faulem na začátku akce Bilbaa zajišťuje, že Barcelona bude včas připravena v obraně.
     
    87
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Neymar, přichází Denis Suárez.
     
    88
    Mikel Balenziaga šel do souboje se Sergiem Busquetsem na levé straně, hráči Bilbaa se posléze sesypali na rozhodčího, protože ten ukázal, že Jasper Cillessen bude vykopávat.
     
    89
    Nákop na Luise Suáreze, ten obešel Gorku Iraizoze, pomezní sudí ale viděl ofsajd.
     
    90
    Inaki Williams (ATB) šel do souboje s Gerardem Piqué, dle sudího hostující hráč filmoval, a tak přišel trest v podobě žluté karty.
     
    90+1
    Gorka Elustondo vhazuje z pravé strany, čas pro hosty utíká rychle, sudí nastavuje tři minuty.
     
    90+2
    Luis Suárez přihrávkou z levé strany našel Lionela Messiho, ten ve vápně hostů nebyl faulovaný, ale Barcelona se včas vrátila do obrany.
     
    90+2
    Totální rozebrání obrany hostů. Sergi Roberto dostal balon na Luise Suáreze, ten volil přihrávku pod sebe na Denise Suáreze. Třetí jmenovaný hráč Barcelony v jasné šanci pálil mimo tři tyče.
     
    90+3
    Barcelona rozehrála z vlastní poloviny, Luis Suárez pošetřil další vteřiny přihrávkou na Denise Suáreze.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Barcelona přece jen postupuje do čtvrtfinále Španělského poháru, ale hodně se nadřela. Dnes to z její strany byl typický výkon, kdy sice daleko více držela míč, měla uzemní převahu, avšak málo střílela.

    Dá se říci, že dnešní zápas byl hodně svázaný taktikou, Bilbao pouze jednou vystřelilo na branku Jaspera Cillessena, ale i tak sahalo na Camp Nou alespoň pro prodloužení. Nebyl to nikterak pohledný duel pro nezaujatého diváka.
     
    Pro dnešek je to z mé strany všechno, děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:22:51)

    Vít Muzikář

    Branky: 36. Suaréz, 48. Neymar (pen.), 78. Messi – 51. Saborit

    Karty:   30. Umtiti (BAR) – 28. Exteita (ATB), 41. Laporte (ATB), 73. Elustondo (ATB), 77. Extebarra (ATB), 90. Williams (ATB)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:0. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 9:18.
    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Rafinha (80. Rakitič), Busquets, Iniesta (C)– Messi, Luis Suárez, Neymar (87. Denis Suárez)
    Náhradníci: Ter Stegen – Rakitič, Denis Suárez, Arda Turan, Mascherano, Paco Alcácer, Digne

    Athletic Bilbao: Iraizoz (C) – Bóveda, Etxeita (29. Elustondo), Laporte, Balenziaga – Benat Etxebarra, San José – Williams, Eraso, Saborit (79. Susaeta)– Sabin (46. Aduriz)
    Náhradníci: Mikel Rico, Elustondo, Unai Simón, Muniain, Aduriz, Susaeta, Mikel Vesga
    thejrc.org