Southampton – Liverpool 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Středa 11.01.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Liverpool FC
    To Liverpool si v letošní sezoně vede podstatně lépe než jeho dnešní soupeř. V Premier League se Reds drží v boji o titul, když jsou aktuálně na druhém místě se ziskem 44 bodů a na vedoucí Chelsea ztrácí pět bodů. Po sérii čtyř výhře však svěřenci Jürgena Kloppa v posledním ligovém kole ztratili, když remízovali na hřišti Sunderlandu 2:2. O víkendu Liverpool sehrál utkání proti Plymouth Argyle v rámci FA Cupu, očekávala se jasná výhra favorita, nicméně malý anglický klub dokázal udržet bezbrankový stav, a tak se bude utkání opakovat.

    3.kolo – Burton – Liverpool 0:5
    Osmifinále – Derby – Liverpool 0:3
    Čtvrtfinále – Liverpool – Leeds 2:0
     
    Southampton FC
    Southampton nepředvádí po odchodu Ronalda Koemana do Evertonu takové výkony, na jaké bylo vedení zvyklé z minulých sezon. Tým se nachází v lize až na desáté místě a aktuální forma není rovněž bůhví jak oslnivá. Po Vánocích Southampton schytal dvě domácí porážky, nejdříve 1:4 s Tottenhamem, poté 1:2 s West Bromem. Do nového roku "svatí", jak se týmu přezdívá, vkročili prohrou 0:3 na hřišti Evertonu. První body v roce 2017 Southampton vybojoval na hřišti Norwiche v rámci FA Cupu, kde remízoval 2:2, když o tři body přišli ve druhé nastavené minutě, a tak se bude utkání opakovat.

    V Ligovém poháru se však svěřencům francouzského trenéra Puela daří, dokázali přejít přes tři soupeře a dosud neinkasovali. I dnes by se domácí rádi vytáhli na soupeře z čela tabulky, podobně jako tomu bylo ve čtvrtfinále proti Arsenalu!

    3. kolo – Southampton – Crystal Palace 2:0
    Osmifinále – Southampton – Sunderland 1:0
    Čtvrtfinále – Arsenal – Southampton 0:2
     
    Příjemný středeční podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Anglický Ligový pohár má dnes na programu semifinálový zápas, ve kterém se střetne Southampton FC s Liverpoolem FC. Úvodní výkop je naplánován na St. Mary's Stadium ve 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Na St. Mary's Stadium je vše připraveno na dnešní utkání!
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Forster – Cédric Soares, Jošida, van Dijk, Bertrand – Clasie, Oriol Romeu, Davis – Tadić, Rodriguez, Redmond
    Náhradníci: Lewis, Long, Ward-Prowse, Højbjerg, Stephens, McQueen, Sims

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Lucas Leiva, Can, Wijnaldum – Lallana, Sturridge, Roberto Firmino
    Náhradníci: Mignolet, Gomez, Moreno, Stewart, Countinho, Woodburn, Origi.
    Video z rozcvičky domácího týmu

     
    Oba týmy jsou již připraveny na trávníku St. Mary´s Stadium. Za malou chvilku začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání! Domácí hned v první minutě zvolili dlouhý, útočný nákop z kopačky van Dijka, avšak jeho centr skončil v zámezí.
     
    2
    Jay Rodriguez hned ve druhé minutě předvedl pohlednou akci z levé strany, ze které si to namířil do středu. Před vápnem obehrál Cana, avšak následně narazil na Lovrena, který ho o míč připravil.
     
    3
    Svatí jsou od úvodních minut aktivnějším týmem, nicméně nyní půjde do protiútoku Liverpool po zbytečné ztráce Davise na polovině hřiště.
     
    4
    Daniel Sturridge vyběhl před vápno pro přihrávku od Cana, kterému následně poslal míč centrem do vápna. Německý záložník si při zpracování míče pomohl rukou, což neuniklo pozornosti hlavního rozhodčího a hra je přerušena.
     
    4
    Na druhé straně mohl jít vpřed aktivní Jay Rodriguez, avšak na autora tří ligových branek z letošní sezony si počkal stoper Radnar Klavan.
     
    5
    Na pravé strany vybojovali domácí autové vhazování, které provedl Cédric Soares. Ten dostal míč k Tadićovi, jehož centr lehce tečoval Rodriguez směrem na branku, avšak Karius byl pozorný.
     
    6
    Lucas Leiva vybojoval na levé straně faul na svou osobu, a tak se Reds dostali do kombinace na útočné polovině. Po levé straně se pokoušel projít James Milner, avšak jeho průnik zastavil Soares.
    V týmu domácích panovala při příjezdu na stadion velmi dobrá nálada

    ????, @virgilvandijk! #saintsfc

    Fotka zveřejněná uživatelem Southampton FC (@southamptonfc),


     
    7
    Lallana našel na levé straně povedeným centrem Cana, avšak ten se nepříliš dobrým zpracováním zahnal do rohu, nicméně kombinace hostujícího celku na útočné polovině nadále pokračuje.
     
    8
    Aktuálně druhý celek ligové tabulky se zatím nikam nežene, a tak hosté aktuálně kombinují na vlastní polovině. K míči se dostal již také brankář Loris Karius.
     
    9
    Wijnaldum se dostal ve středu hřiště do potíží a podklouzl, i tak dokázal nizozemský záložník míč udržet. To se však nepovedlo Lallanovi, kterého o míč obral Oriol Romeu.
     
    10
    Virgil van Dijk svedl ve středu hřiště souboj se Sturridgem, po kterém byl odpískán faul právě nizozemského stopera, avšak ten si při souboji zřejmě přivodil nějaké menší zranění, nicméně bude pokračovat ve hře.
     
    11
    Ve středu hřiště teď předvedl velmi dobrou práci Oriol Romeu, který dokázal vystihnout pohyb Lallany, jemuž tak následně dokázal odebrat míč a Saints mohou vyrazit vpřed.
     
    12
    Van Dijk nyní poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu. Za míčem spěchal útočník Rodriguez, avšak dobrou práci odvedl opět Ragnar Klavan, který dokázal míč odehrát do bezpečí.
     
    13
    Po aktivních úvodních minutách tempo hry lehce opadlo. U míče je nyní daleko více Liverpool, kterému se nedaří přejít přes dobře organizovaný domácí tým do nějaké lepší střelecké pozice.
     
    14
    Dlouhý nákop Frasera Forstera hledal tentokrát Redmonda, který se statečně pral ve vzdušném souboji s Lovrenem, avšak i chorvatský stoper, který si rovněž prošel Southamptonem, prokázal své kvality.
    To, že Liverpool rád obchoduje se Southamptonem, je velmi dobře známo a nezapomínají na to i fanoušci. Hned trojice hráčů Reds z dnešní jedenáctky si prošla Southamptonem - Lovren, Clyne a Lallana

     
    15
    Hosté se pokoušeli projít přes pravou stranu, nicméně Davis společně s Bertrandem si dokázali poradit a ataky Sturridge i Cana dokázali zastavit.
     
    17
    Liverpool se opět usadil na útočné polovině a dlouze kombinoval. Poté poslal Can míč na Lallanu, který hlavičkou sklepl míč pro Firmina, který se ocitl v první velké šanci dnešního zápasu. Střelu brazilského útočníka však Forster vyrazil!
    17. Firmino se objevil ve velké šanci, nicméně Forster zasáhl
     
    18
    Následného rohového kopu se zhostil James Milner, jehož centr dokázala obrana Southamptonu odvrátit, nicméně hostující celek zůstává u míče na útočné polovině.
     
    19
    Teď si rozhodčí vyslechl hlasitý pískot od domácích fanoušků, neboť Redmond, který mířil do zajímavého protiútoku, upadl po zákroku Klavana, avšak rozhodčí hru nepřerušil.
     
    20
    Hned o minutu později měli velkou šanci také domácí! Z pravé strany dokázal odcentrovat obránce Cédric Soares, který našel na zadní tyči Redmonda, kterého však vychytal Karius!
     
    20
    Southampton právě vstřelil branku!
    Teď už se však domácí dostávají do vedení! Tadić poslal míč mezi hostující obránce, v tomto prostoru se nejlépe zorientoval Rodriguez, který prostrčil míč na NATHANA REDMONDA, jehož střela skončila v síti!
    20. Nathan REDMOND - 1:0
     
    22
    Liverpool se pokoušel velmi rychle odpovědět – po levé straně se pokoušel prosadit James Milner, avšak na dnes dobře hrajícího Cédrica Soarese si nepřišel.
     
    23
    Fraser Forster poslal na útočnou polovinu další dlouhý nákop, na který si dělal zálusk Jay Rodriguez, nicméně anglický forvard se k míči přes Klavana nedostal.
     
    24
    Nathaniel Clyne prokázal na pravé straně svou rychlost, dokázal se dostat před Milnera a nebezpečně odcentroval. Naštěstí pro domácí však míč skončil u van Dijka, který jej odhlavičkoval za vápno.
     
    25
    Aktivní Emre Can posílal rychlou přihrávku do vápna pro rozběhlého Roberto Firmina, nicméně ven z branky šel Fraser Forster, který míč v pohodě lapil.
     
    26
    Reds nyní měli velké problémy při rozehrávce. Zpětná přihrávka Ragnara Klavana byla poměrně pomalá, avšak Karius vyrazil z branky včas a míč odkopl.
     
    28
    Klavan ve středu hřiště vyslal špatnou přihrávku na Wijnalduma a míč skončil u Clasieho. Jeho následný pas mířil na pravou stranu pro Cédrica, nicméně ten na míč nedosáhl, a tak bude vhazovat Liverpool.
    Někteří fanoušci Liverpoolu se domnívali, že se při první brance Southamptonu jednalo o ofsajd, avšak to opakované záběry vyvrátily

     
    29
    Hostující celek vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Can. Jeho centr ve středu hřiště odhlavičkoval Jošida přímo na nohu Milnera, který se nacházel za vápnem, avšak jeho střela se mu vůbec nepovedla.
     
    30
    Clasie nyní svedl ve středu hřiště souboj s Clynem, do kterého šel kopačkou napřed, a tak byla hra přerušena kvůli nebezpečné hře, kterou se provinil právě domácí hráč.
     
    31
    Liverpool tak měl k dispozici zajímavou standardní situaci, kterou si vzal na starost Milner. Jeho centr však přeletěl všechny hráče Reds. Následně navíc fauloval Leiva, a tak budou u míče domácí.
     
    32
    Dušan Tadić dostal povedenou přihrávku do středu hřiště a mohl vyrazit do protiútoku. Srbského záložníka však taktickým faulem zastavil Lallana, a tak je hra přerušena.
     
    33
    Tadić rozehrál i následnou standardní situaci, když poslal míč na pravou stranu, kam nabíhal Soares. Portugalský bek si dovolil drzou kličku a následně upadl po skluzu Milnera, nicméně se nejspíše jednalo o čistý zákrok, neboť hlavní rozhodčí hru nepřerušil.
    Momentka z úvodní branky dnešního zápasu, o kterou se postaral Redmond

     
    36
    Southampton se usadil na útočné polovině a kombinoval. Následně poslal Ryan Bertrand přihrávku do středu hřiště, kde se nacházel Rodriguez. Domácí útočník si míč zpracoval a nebezpečně vystřelil. Jeho tečovaná střela však mířila mimo branku!
     
    37
    Domácí tak měli následně k dispozici rohový kop, kterého se zhostil Davis. Jeho centr letěl do středu vápna, avšak obrana Reds si dokázala s centrem poradit!
     
    38
    Hostující se nyní usadil na útočné polovině, kde kombinuje ze strany na stranu. Hráči Saints jsou však velmi dobře organizovaný, a tak pro Liverpool je poměrně složité se dostat poblíž vápna svého soupeře.
     
    39
    Reds se pokoušeli projít do vápna přes levou stranu, odkud odcentroval Wijnaldum. Jeho centr sice našel Sturridge, avšak jeho hlavička mířila hodně mimo, a tak je míč v zámezí.
     
    40
    Na druhé straně předvedla pohlednou akci dvojice Bertrand – Tadić. Druhý jmenovaný si naběhl na levé křídlo na přihrávku bývalého obránce Chelsea a následně nebezpečně odcentroval. Klavan však míč dostal do bezpečí!
    Fanoušci Liverpoolu doufají, že se ve druhém poločase objeví na hřišti Brazilec Coutinho, který se začal před několika minutami rozcvičovat u postranní čáry

     
    42
    Loris Karius poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kde o míč bojoval Sturridge, avšak neúspěšně, a tak jsou u míče opět domácí hráči.
     
    43
    Adam Lallana se ve středu hřiště dostal k odraženému míči a pohotovou přihrávkou se pokoušel zrychlit hru přihrávku za obranu. Van Dijk si však nabíhajícího Firmina dokázal pokrýt!
     
    44
    Teď měl Southampton obrovskou šanci na navýšení svého vedení! Po levé straně prošel vpřed Bertrand, který následně dostal míč k Tadićovi. Jeho přízemní přihrávka našla ve středu vápna Redmonda, jehož pohotovou střelu dokázal vyrazit Karius a míč následně odkopl Emre Can!
    44. Redmond mohl přidat svůj druhý gól v zápase, Karius zasáhl
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Jay Rodriguez dostal na levou stranu přihrávku od Bertranda a mohl vyrazit do protiútoku. Anglického útočníka však dobře křižoval Klavan, který dostal míč do zámezí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Na první velkou šanci dnešního zápasu jsme čekali až do sedmnáté minuty, kdy vystřelil ve vápna Firmino, jeho ránu však Forster vyrazil. Podobně dopadl na druhé straně i Redmond, kterého vychytal Karius. Ve dvacáté minutě už se Nathan Redmond mohl radovat, když zužitkoval skvělou přihrávku od Rodrgueze. V závěru poločasu mohl Redmond navýšit vedení svého týmu, avšak Karius předvedl další výborný zákrok!

    Druhý poločas začne na St. Mary´s Stadium přibližně v 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Southampton si vybojoval na pravé straně zajímavou standardní situaci, kterou rozehrál Dušan Tadić. Jeho nebezpečný centr směřoval před branku, avšak James Milner míč odhlavičkoval na roh!
     
    49
    Exekuce rohového kopu se ujal opět Tadić, jehož centr nebezpečně mířil před branku. Karius si na míč nejspíš lehce sáhl, avšak rozhodčí ukazuje na odkop od branky.
     
    50
    Domácí Southampton vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně a svého soupeře zatím příliš do hry nepustí. Saints momentálně kombinují na útočné polovině.
     
    51
    Emre Can sice získal míč ve středu hřiště, avšak jeho nepřesná, zpáteční přihrávka poslala domácí do protiútoku. Rodriguez sice spadl po souboji s Klavanem, avšak svému pádu hodně přidal, a tak hra pokračuje!
     
    52
    Nathan Redmond aktivně napadal rozehrávku svého soupeře a na pravé straně dostal pod tlak Jamese Milnera, od kterého se nakonec míč odrazil do zámezí, a tak budou domácí vhazovat.
     
    53
    Rodriguez dokázal udržet při protiútoku míč na kopačkách a následně jej poslal pro Redmonda. Autor úvodní branky dnešního utkání posílal míč do vápna právě pro Rodrigueze, avšak ten byl obsazen Klavanem.
     
    54
    Po levé straně předvedl pohlednou akci Virgil van Dijk, který se vydal na útočný výlet. Jeho ostrý centr však skončil v rukavicích Lorise Kariuse.
     
    55
    Liverpool zatím ve druhém poločase hodně riskuje, čímž se otevírá možnost Southamptonu pro protiútoky. Jednu takovou měl teď na pravé straně Clasie, avšak Clyne včas zasáhl a dostal míč do zámezí.
    Fanoušci Liverpoolu zatím rozhodně nejsou spokojeni s výkonem svého týmu

     
    59
    Liverpool se poprvé ve druhém poločase usadil na delší dobu na útočné polovině. Reds dlouho kombinovali, poté vystřelil ze střední vzdálenosti Lallana, avšak jeho přízemní, a hlavně pomalá střela mířila mimo branku.
     
    60
    I Jürgen Klopp u postranní čáry neskrývá zklamání z výkony svých svěřenců a zřejmě chystá první střídání v tomto zápase.
     
    61
    První větší šance Liverpoolu ve druhém poločase! Lallana získal míč na levé straně a dostal se do zajímavé pozice, nicméně ještě přihrál Firminovi. Jeho slabou střelu však lapil Forster!
     
    62
    Do protiútoku se vydal Southampton, po levé straně postupoval obránce Bertrand. Jeho následný centr našel ve vápně Redmonda, avšak jeho hlavička mířila mimo branku.
     
    62
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Wijnaldum, přichází Countinho.
     
    63
    Klíčový hráč Liverpoolu, Brazilec Countinho, se vrátil na trávníky po měsíci a půl, které pauzíroval kvůli zranění. Pro Liverpool je jeho návrat velmi dobrou zprávou!
    Fanoušci Liverpoolu ve velkém oslavují návrat Countinha!

     
    65
    První žlutou kartu dnešního zápasu dostává Dušan Tadić, který na levé straně fauloval Lovrena, žlutá karta byla zcela na místě!
     
    66
    Countinho předvedl na levé straně své triky, dokázal se uvolnit a následně i odcentrovat, nicméně jeho centr odvrátil do zámezí obránce Cédric Soares!
     
    67
    Countinho rozehrál rohový kop, avšak Liverpool následně propadl a Southampton šel do protiútoku, který táhl Rodriguez. Ten následně dostal míč na osamoceného Cédrica Soarese, jehož střela však mířila pouze do boční sítě!
    67. Promarněná šance domácího celku
     
    68
    James Milner poslal po lajně míč na Countinha, avšak ten se uvolnit nedokázal, a tak raději poslal míč zpět ke stoperům a Liverpool začíná kombinaci z vlastní poloviny.
     
    69
    Na trávníku zůstal ležet Emre Can, nicméně hráči Liverpoolu, ačkoliv byli u míče, hru nepřerušili. Německý záložník se po chvilce zvedl, a tak to vypadá, že to s jeho zraněním nebude tak vážné.
     
    70
    Countinho se pokoušel projít do vápna, avšak po souboji s Jošidou míč ztratil. Southampton mohl vyrazit do protiútoku, avšak ten zastavil taktickým faulem Lucas Leiva, za svůj zákrok však žlutou kartu neobdržel.
     
    71
    Po levé straně prošel do vápna Bertrand, který následně dostával míč před branku. Ragnar Klavan však zachoval klidnou hlavu a míč odkopl do bezpečí!
    Countinho hru svého týmu výrazně zvedl po svém příchodu, čehož si všimli také fanoušci Reds

     
    73
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Clasie, přichází Højbjerg.
     
    74
    Bertrand zariskoval na levé straně při rozehrávce, nicméně napadající Firmino nedokázal domácího obránce o míč připravit, a tak Saints pokračují ve své kombinaci na vlastní polovině.
     
    75
    Dušan Tadić chtěl překvapit hostující hráči svižnou přihrávkou středem hřiště, avšak Rodriguez nezpracoval těžkou přihrávku ideálně, a tak je u míče soupeř.
     
    77
    Countinho našel na levé straně volného Jamese Milnera, avšak bývalý anglický reprezentant si na centr netroufl, a tak Liverpool pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    78
    Hostující celek je v posledních minutách poměrně aktivní a Southampton začíná přehrávat. Do žádné větší šance se však zatím hosté nedostali.
     
    79
    Na útočné polovině sklepl Redmond centr od Davise pro nabíhajícího Rodrigueze. Jeho pohotová střela však nebyla ideální a míč mířil mimo branku Loriuse Kariuse.
     
    80
    Na pravé straně mohla jít vpřed dvojice Soares – Romeu, nicméně vázla komunikace, a tak byl u odraženého míče první Klavan, neboť domácí hráči si dávali přednost.
    Gólová radost zatím jediného střelce dnešního zápasu

    A fantastic start for #SaintsFC! Get in, @r3dstagram ????

    Fotka zveřejněná uživatelem Southampton FC (@southamptonfc),


     
    81
    Countinho operoval s míčem ve středu hřiště a přízemní přihrávkou chtěl oslovit na hranici vápna operujícího Firmina, avšak Jošida četl velmi dobře hru a přihrávku vystihl.
     
    81
    Hlavní rozhodčí nyní udělil druhou žlutou kartu v tomto zápase, kterou obdržel Jay Rodriguez, jenž se provinil nedovoleným zákrokem v souboji s Lovrenem.
     
    82
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Long.
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází Ward-Prowse.
     
    83
    Druhé střídání v tomto zápase provádí hostující Liverpool! Roberto Firmino si vytvořil hned na začátku zápasu velkou šanci, avšak ve zbytku utkání již tak aktivní nebyl. Na jeho místo přichází Origi!
     
    84
    Southampton byl teď velmi blízko druhé brance v tomto utkání! Střídající Long na levé straně využil podklouznutí Klavana a postupoval do vápna. Jeho následná přihrávka našla Redmonda, jehož lob tečoval břevno a následně se od Lovrena odrazil mimo!
    84. Redmond byl blízko vstřelení své druhé branky v tomto zápase
     
    85
    Liverpool se přesunul na útočnou polovinu, na levé straně operoval s míčem Countinho, jehož následný centr hledal na pravé straně Leivu. Jošida však četl velmi dobře hru a míč odhlavičkoval.
     
    86
    Countinho našel na levé straně rozběhlého Jamese Milnera, který svedl souboj se Soarese, po kterém vybojoval rohový kop!
     
    87
    Exekuce rohového kopu se zhostil James Milner, který na hranici malého vápna hledal Klavana, avšak obrana Southamptonu dokázala míč odhlavičkovat!
     
    88
    Oriol Romeu se dostal ve středu hřiště k odraženému míči a pohotovou přihrávkou chtěl za obranou oslovit Longa, avšak ten měl pomalejší start, a tak byl u míče dříve Karius.
    Southampton dnes hraje opravu velmi dobře a pokud by využil všechny své šance, které měl, mohl vést klidně 4:0...

     
    89
    Countinho operoval před vápnem s míčem, dlouho si rozmýšlel, komu přihraje. Nakonec míč směřoval na levou stranu, avšak přihrávka byla příliš rychlá, a tak Milner míč na hrací ploše nestihl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    Origi se ocitl na levé straně proti přesile dvou protihráčů, i tak dokázal dostat míč k Countinhovi, avšak ten to měl na dlouhou nohu, a tak jsou u míče domácí!
     
    90+2
    Aktivní Countinho se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, nicméně klíčový hráč hostujícího celku nevystřelil dobře a jeho pokus branku Frasera Forstera neohrozil.
     
    90+3
    Po dlouhém odkopu Forstera se k míči dostával Long, nicméně si ve vzdušném souboji s Lovrene pomohl nedovoleným zákrokem, a tak bude u míče Liverpool.
     
    90+3
    James Milner poslal dlouhý centr do pokutového území, kam směřovali hráči Liverpoolu, avšak ve vzduchu se nejlépe zorientoval Forster, který míč lapil do svých rukavic.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Southampton dnes vybojoval zasloužené vítězství

     
    Dnešní utkání je u konce! Southampton podal v domácím prostředí velmi dobrý výkon, když porazil Liverpool FC 1:0 a vytvořil si do odvety dobrou výchozí pozici!

    Na první velkou šanci dnešního zápasu jsme čekali až do sedmnáté minuty, kdy vystřelil ve vápna Firmino, jeho ránu však Forster vyrazil. Podobně dopadl na druhé straně i Redmond, kterého vychytal Karius. Ve dvacáté minutě už se Nathan Redmond mohl radovat, když zužitkoval skvělou přihrávku od Rodrgueze. V závěru poločasu mohl Redmond navýšit vedení svého týmu, avšak Karius předvedl další výborný zákrok!

    Ve druhém poločase se Southampton pochopitelně zatáhl a hrozil hlavně z protiútoků. Jeden takový předvedli domácí v 67. minutě, ale Soraes pálil do boční sítě. V závěru měl velkou šanci Redmond, avšak jeho lob skončil na břevně, a tak Southampton udržel své jednobrankové vedení až do konce zápasu.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:38:02)

    Jan Havlovic

    Branky: 20. Redmond

    Karty:   65. Tadić (SOT), 81. Rodrguez (SOT)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:5.
    Southampton FC: Forster – Cédric Soares, Jošida, van Dijk, Bertrand – Clasie (73. Højbjerg), Oriol Romeu, Davis (82. Ward-Prowse) – Tadić, Rodriguez (82. Long), Redmond
    Náhradníci: Lewis, Long, Ward-Prowse, Højbjerg, Stephens, McQueen, Sims

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Lucas Leiva, Can, Wijnaldum (62. Coutinho) – Lallana, Sturridge, Roberto Firmino (83. Origi)
    Náhradníci: Mignolet, Gomez, Moreno, Stewart, Countinho, Woodburn, Origi
    Středa 25.01.2017
    Liverpool - Southampton 0:1

    Branky: 90+1. Long

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.
    thejrc.org