Southampton – Liverpool 1:0 (kon.)
konec
Southampton FC
1:0 (1:0)
Liverpool FC
Středa 11.01.2017, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Southampton podal v domácím prostředí velmi dobrý výkon, když porazil Liverpool FC 1:0 a vytvořil si do odvety dobrou výchozí pozici!

    Na první velkou šanci dnešního zápasu jsme čekali až do sedmnáté minuty, kdy vystřelil ve vápna Firmino, jeho ránu však Forster vyrazil. Podobně dopadl na druhé straně i Redmond, kterého vychytal Karius. Ve dvacáté minutě už se Nathan Redmond mohl radovat, když zužitkoval skvělou přihrávku od Rodrgueze. V závěru poločasu mohl Redmond navýšit vedení svého týmu, avšak Karius předvedl další výborný zákrok!

    Ve druhém poločase se Southampton pochopitelně zatáhl a hrozil hlavně z protiútoků. Jeden takový předvedli domácí v 67. minutě, ale Soraes pálil do boční sítě. V závěru měl velkou šanci Redmond, avšak jeho lob skončil na břevně, a tak Southampton udržel své jednobrankové vedení až do konce zápasu.

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (22:38:02)
    Southampton dnes vybojoval zasloužené vítězství

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    James Milner poslal dlouhý centr do pokutového území, kam směřovali hráči Liverpoolu, avšak ve vzduchu se nejlépe zorientoval Forster, který míč lapil do svých rukavic.
     
    90+3
    Po dlouhém odkopu Forstera se k míči dostával Long, nicméně si ve vzdušném souboji s Lovrene pomohl nedovoleným zákrokem, a tak bude u míče Liverpool.
     
    90+2
    Aktivní Countinho se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, nicméně klíčový hráč hostujícího celku nevystřelil dobře a jeho pokus branku Frasera Forstera neohrozil.
     
    90+1
    Origi se ocitl na levé straně proti přesile dvou protihráčů, i tak dokázal dostat míč k Countinhovi, avšak ten to měl na dlouhou nohu, a tak jsou u míče domácí!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Countinho operoval před vápnem s míčem, dlouho si rozmýšlel, komu přihraje. Nakonec míč směřoval na levou stranu, avšak přihrávka byla příliš rychlá, a tak Milner míč na hrací ploše nestihl.
    Southampton dnes hraje opravu velmi dobře a pokud by využil všechny své šance, které měl, mohl vést klidně 4:0...

     
    88
    Oriol Romeu se dostal ve středu hřiště k odraženému míči a pohotovou přihrávkou chtěl za obranou oslovit Longa, avšak ten měl pomalejší start, a tak byl u míče dříve Karius.
     
    87
    Exekuce rohového kopu se zhostil James Milner, který na hranici malého vápna hledal Klavana, avšak obrana Southamptonu dokázala míč odhlavičkovat!
     
    86
    Countinho našel na levé straně rozběhlého Jamese Milnera, který svedl souboj se Soarese, po kterém vybojoval rohový kop!
     
    85
    Liverpool se přesunul na útočnou polovinu, na levé straně operoval s míčem Countinho, jehož následný centr hledal na pravé straně Leivu. Jošida však četl velmi dobře hru a míč odhlavičkoval.
    84. Redmond byl blízko vstřelení své druhé branky v tomto zápase
     
    84
    Southampton byl teď velmi blízko druhé brance v tomto utkání! Střídající Long na levé straně využil podklouznutí Klavana a postupoval do vápna. Jeho následná přihrávka našla Redmonda, jehož lob tečoval břevno a následně se od Lovrena odrazil mimo!
     
    83
    Druhé střídání v tomto zápase provádí hostující Liverpool! Roberto Firmino si vytvořil hned na začátku zápasu velkou šanci, avšak ve zbytku utkání již tak aktivní nebyl. Na jeho místo přichází Origi!
     
    82
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Long.
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Steven Davis, přichází Ward-Prowse.

    Jan Havlovic

    Branky: 20. Redmond

    Karty:   65. Tadić (SOT), 81. Rodrguez (SOT)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:5.
    Southampton FC: Forster – Cédric Soares, Jošida, van Dijk, Bertrand – Clasie (73. Højbjerg), Oriol Romeu, Davis (82. Ward-Prowse) – Tadić, Rodriguez (82. Long), Redmond
    Náhradníci: Lewis, Long, Ward-Prowse, Højbjerg, Stephens, McQueen, Sims

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Lucas Leiva, Can, Wijnaldum (62. Coutinho) – Lallana, Sturridge, Roberto Firmino (83. Origi)
    Náhradníci: Mignolet, Gomez, Moreno, Stewart, Countinho, Woodburn, Origi
    Středa 25.01.2017
    Liverpool - Southampton 0:1

    Branky: 90+1. Long

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.
    thejrc.org