NY Islanders – Florida 1:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:7 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Calgary – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
4:7 (2:3, 1:2, 1:2)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 12.01.2017, 01:43 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:57
    Mark Scheifele měl na hokejce pátou branku Winnipegu! Z pravě strany se natlačil až před Montoyu, jenž mu však nedovolil završit hattrick.
     
    56:33
    Hutchinson míří na střídačku a domácí zkouší dlouho hru v šesti lidech v poli.
     
    55:30
    Al Montoya znovu musel předvést své kvality. Strážce hostující svatyně nyní vložil hokejku do kličky domácího hráče a zamezil mu tak, aby zametl puk do jeho klece.
     
    52:20
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ryan Johnston – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    50:04 Bryan LITTLE - 4:7
     
    50:04
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Že bych se se svým předchozím tvrzením unáhlil? Zbytečná ztráta puku v obranném pásmu stojí Montreal čtyřbrankový náskok. BRYAN LITTLE této ztráty dokonale využil a z prostoru levého kruhu mířil přesně mezi Montoyovy betony. Asistence: Drew Stafford.
    49:05 Artturi LEHKONEN - 3:7
     
    49:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté rychlostí blesku využívají přesilovku a troufám si říct, že je rozhodnuto! Střelu z pravého kruhu v podání Nathana Beaulieua Hutchinson vyrazil jen před sebe a ARTTURI LEHKONEN stojící v předbrankovém prostoru zametl kotouč za záda domácího brankáře. Asistence: Nathan Beaulieu, Shea Weber.
     
    48:54
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Shawn Matthias – 2 min., nesportovní chování).
     
    45:33
    Andrighetto po další skvělé individuální akci napálil pouze tyč hostující brány. Velké štěstí nyní měli domácí hokejisté.
    44:10 Artturi LEHKONEN - 3:6
     
    44:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Znovu jsou to hosté, kde má lepší vstup do třetiny a Habs vedou znovu o tři góly. Střelu Webera šikovně tečoval ARTTURI LEHKONEN a Hutchinson neměl nárok na tuto změnu směru jakkoliv reagovat. Asistence: Shea Weber, Paul Byron.
     
    43:07
    Pacioretty mohl dát větší klid na hokejky svých spoluhráčů! Poté, co zablokoval střelu soupeře uháněl sám na Hutchinsona. Brankář Jets si však pohlídal mezírku mezi betony a následně si poradil i s dorážkou hostujícího kapitána.
     
    32:26
    Andrew Copp mohl snížit při vlastním oslabení, avšak ke smůle Winnipegu ve skvělé pozici bránu vůbec netrefil.
     
    30:41
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Blake Wheeler – 2 min., sekání).
    25:06 Mark SCHEIFELE - 3:5
     
    25:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově využívají početní výhodu a snižují na rozdíl dvou gólů! Krásnou přihrávku poslal z pravé strany Nikolaj Ehlers do prostoru levého kruhu, kde byl připravený MARK SCHEIFELE, jenž střelou bez přípravy rozvlnil síť za Montoyou potřetí. Asistence: Nikolaj Ehlers, Nic Petan.
     
    24:56
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Torrey Mitchell – 2 min.,zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    24:31 Phillip DANAULT - 2:5
     
    24:31
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens dávají pátý gól a že to nebyl gól ledajaký! Neuvěřitelnou individuální akci předvedl PHILLIP DANAULT, který se puku zmocnil za vlastní bránou, prošel přes celé hřiště jako nůž máslem a poté tváři v tvář Hutchinsonovi nedal žádnou šanci zasáhnout. Bez asistence.
    20:53 Sven ANDRIGHETTO - 2:4
     
    20:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hostům vyšel i úvod druhé periody a znovu odskakují do dvoubrankového vedení! Brian Flynn od pravého mantinelu se pokusil z otočky vypálit, avšak místo toho nastřelil jen hráče stojící vedle brány, od kterých se puk odrazil do předbrankového prostoru ke SVENU ANDRIGHETTOVI, který neměl problém zakončit do poloprázdné brány. Asistence: Brian Flynn, Torrey Mitchell.
     
    14:01
    Střídání v týmu Winnipeg Jets: ze hřiště odchází Connor Hellebuyck, přichází Michael Hutchinson.
    14:01 Tomáš PLEKANEC - 2:3
     
    14:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Bláznivá přestřelka v první části pokračuje nadále! Zpoza brány z klubka těl dokázal Lehkonen přihrát před bránu přímo na hokejku TOMÁŠE PLEKANCE, který nedal Hellebuyckovi žádnou šanci a posílá Canadiens opět do vedení. Asistence: Artturi Lehkonen.
    12:58 Mathieu PERREAULT - 2:2
     
    12:58
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno a zápas tedy začíná od znovu! Hostům nepomohlo varování v podobě nastřelené brankové konstrukce, a tak po chvíli přišel trest. Blake Wheeler našel šikovně v předbrankovém MATHIEU PERREAULTA, jenž se nerozpakoval a poslal puk ke vzdálenější tyči hostující brány. Asistence: Blake Wheeler, Bryan Little.
     
    07:46
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., držení protihráče).
     
    06:37
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Phillip Danault – 2 min., držení protihráče).
    06:07 Mark SCHEIFELE - 1:2
     
    06:07
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets ovšem bleskově reagují a snižují na 1:2! Drewa Stafford odvedl skvělou práci, když předtím, než se s kotoučem dostal za bránu Habs, poslal zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru na MARKA SCHEIFELEHO, jenž měl pozici velmi snadnou a s přehledem trefil prázdnou bránu Montoyi. Asistence: Draw Stafford.
    04:19 Brian FLYNN - 0:2
     
    04:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a Canadiens přidávají druhý gól! Sven Adrighetto našel přes celou šířku kluziště na levé straně BRIANA FLYNNA, jenž střelou mezi rukou a tělem prostřeluje Hellebuycka podruhé. Winnipeg dnešní utkání nezačal vůbec dobře a už prohrává o dvě branky. Asistence: Sven Andrighetto, Nathan Beaulieu.
    00:57 Phillip DANAULT - 0:1
     
    00:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod jako hrom v podání Habs! Bekhendový pokus Pacioretyho Hellebuyck vyrazil jen před sebe. Radulov poté nahrnul puk k PHILLIPU DANAULTOVI, který jej pohotově poslal do sítě. Asistence: Alexandr Radulov, Max Pacioretty.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 7. Scheifele (Stafford), 13. Perreault (Wheeler, Little), 26. Scheifele (Ehlers, Petan), 51. Little (Stafford) – 1. Danault (Pacioretty, Radulov), 5. Flynn (Andrighetto, Beaulieu), 15. Plekanec (Lehkonen), 21. Andrighetto (Flynn, T. Mitchell), 25. Danault, 45. Lehkonen (S. Weber, Byron), 50. Lehkonen (Beaulieu, S. Weber)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (15. Hutchinson) – Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Enström, Postma, Chiarot – Stafford, Scheifele (A), Ehlers – Wheeler (C), Little, Perreault – Armia, Lowry, Matthias – Thorburn, Copp, Petan.
    Montreal Canadiens: Montoya (Price) – S. Weber (A), Jemelin, Petry, Beaulieu, Johnston, Barberio – Radulov, Danault, Pacioretty (C) – Byron, Flynn, Lehkonen – T. Mitchell, Plekanec, Andrighetto (A) – Ščerbak, McCarron, Carr.

    Rozhodčí: Nicholson, St. Laurent – Amell, Brisebois
    thejrc.org