NY Islanders – Florida 1:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:7 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Calgary – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
San Jose Sharks
Čtvrtek 12.01.2017, 03:30 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto střetnutí je to vše, přeji Vám poklidný čtvrteční den. (06:27:58)
    Flames v zápase strávili ve vedení jen 139 sekund. I ty jim ale stačily na vítězství nad silnými Žraloky!

     
    Československá stopa v utkání:
    Michael Frolík (CGY) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:15.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matthew Tkachuk (CGY) 1+1
    2. Brent Burns (SJS) 1+1
    3. Chad Johnson (CGY) 25 zák., 2 góly 92,6%.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 28 – 27 (8:12, 9:7, 11:8)
    Zablokované střely soupeře: 13 – 19
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 1/2 – 1/2
    Bodyčky: 16 – 11
    Vyhraná vhazování: 60% – 40%.
     
    Dobojováno jest! Calgary ve vyrovnaném zápase dvakrát dotáhlo náskok Žraloků, kteří po skončení zápasu odjedou z kanadského města bez zisku jediného bodu. Rozhodla o tom osmnáctá minuta třetí třetiny, kdy na stranu Flames strhl vítězství Dougie Hamilton. Jeho trefa přišla pro hosty v hodně nevhodnou dobu, na vyrovnání měli hodně málo času, avšak jednu šanci přeci jenom dostali. Mikkel Bødker se po neproměněném trestném střílení ale proti Johnsonovi neprosadil ani z dalšího nájezdu a Calgary tak může slavit zisk dvou cenných bodů za vítězství 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Neskutečné! Tkachuk ztratil puk proti hráčské přesile v rohu útočného pásma, z něj zničeho nic přilétla přihrávka do jízdy rozjetého Mikkela Bødkera, který v samostatném nájezdu ale opět selhal, když švihem vystřelil do fantastického Johnsona! Gólman Flames se tímto zákrokem nečekaně stává hlavním hrdinou domácího týmu.
     
    59:21
    Snaha Sharks o vyrovnání se hodně komplikuje. Unikajícího Gaudreaua totiž hákováním fauloval Joe Pavelski a ten bude muset sledovat zbytek třetí třetiny z trestné lavice.
     
    59:20
    Čtvrtý zásah Flames měl na hokejce mrštný Johnny Gaudreau, který vložil své tělo před bránícího hráče, avšak z dobré pozice trefil bekhendem tyč!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Branka San Jose zůstává prázdná, Žraloci riskují v šesti mužích v poli!
     
    58:33
    Domácí mohli vzápětí přidat rozhodující úder! Gaudreau ze zadního mantinelu našel před brankou Monahana, ale ten na několik pokusů nepropasíroval puk za Della.
    57:41 Dougie HAMILTON - 3:2
     
    57:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Dvě minuty před koncem propuká na domácím stadionu všeobecné veselí! Tkachukovu střelu z mezikruží Dell parádně zneškodnil betonem. Akce Flames tím ale neskončila, ke kotouči se dostal DOUGIE HAMILTON a střelou z pravého mantinelu tentokrát nachytal hostujícího gólmana, který kapituluje ve velmi nevhodnou dobu potřetí. Asistence: Mark Giordano, Mikael Backlund.
     
    57:12
    Krkolomný přechod do domácího útočného pásma vyvrcholil odpískaným ofsajdem.
     
    56:43
    Kroužení Žraloků v útočném pásmu žádnou střelu nepřineslo, Flames se snadno ubránili a na chvíli se dostali do bezpečné vzdálenosti od Johnsona.
     
    56:04
    Tkachuk v následném souboji u mantinelu inkasoval úder hokejkou do obličeje. Muži v pruhovaném to ale přehlédli a neposlali hosty do oslabení.
     
    55:57
    Frolík to zkusil individuálně, probil se až k levému kruhu, ovšem z něj nevtěsnal kotouč mezi tři červené tyče Dellovy brány.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 12. Frolík (Engelland, Tkachuk), 40. Tkachuk (Backlund, D. Hamilton), 58. D. Hamilton (Giordano, Backlund) – 10. Couture (Burns, J. Thornton), 17. Burns (Bødker)


    Calgary Flames: Ch. Johnson (Elliott) – D. Hamilton, Giordano (C), D. Wideman, Brodie, Engelland (A), Jokipakka – Chiasson, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Ferland, S. Bennett, Versteeg – Hathaway, Stajan, Bouma.
    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Burns, P. Martin, Braun, Vlasic, Heed, Dillon – Pavelski (C), J. Thornton (A), Meier – Donskoi, Couture (A), Labanc – J. Ward, Tierney, Marleau – M. Karlsson, Haley, Bødker.

    Rozhodčí: McIsaac, O´Halloran – Rody, Knorr
    thejrc.org