Chabarovsk – Minsk 1:0 (kon.) | Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – Jokerit 6:3 (kon.)
Ufa – N.Novgorod 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Nižněkamsk 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 2:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 12.01.2017, 17:30 • Arena 2000 Lokomotiv, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je za námi a na jeho konci platí stejný stav, jako platil po prvních dvou třetinách – tedy 2:1 pro domácí. Jaroslavl v poslední periodě už jen držela svůj náskok, Kazaň se do žádných šancí nedostala a tak jsme sledovali poměrně nezáživnou dvacetiminutovku, která byla poznamenána opravdu výtečným výkonem obrany Lokomotivu.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek čtvrtečního večera. (19:47:25)
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění, hra se vrací před Garipova, jenž se musí navrátit do branky a Jaroslavl tak zápas už asi dohraje daleko od své klece.
     
    59:19
    Kazaň hraje bez Garipova, ovšem zatím to vůbec k ničemu nevede a hosté se vůbec nemohou dostat do pásma – a čas utíká.
     
    58:09
    I nadále platí, že zápas se vyvíjí ve prospěch domácího celku – ten po obratu stále vede a tlak Barsu nepřichází.
     
    57:12
    Jaroslavl celkem v pohodě drží svůj náskok, Kazani se vůbec nedaří dostat se do nějakého tlaku a tak Murygin v této třetině skoro nemá práci.
     
    56:01
    Tak ani tato početní výhoda hostům vůbec nic nepřinesla a i nadále drží domácí celek poměrně těsné vedení, které, jak to už vypadá, bude hlavně bránit.
     
    54:24
    Po lapsu v rozehrávce hostujícího celku se dostal ke střele Kontiola, snažil se puk uklidit z první k tyči, ale na místě byl Garipov, jenž skvělým zákrokem vykopl puk!
     
    53:46
    Do početní výhody opět půjdou hostující hráči – to díky vyloučení, za které musí pykat Brandon Kozun, který se provinil podražením.
     
    52:39
    Jaroslavl nevyčleňuje moc velký počet hráčů na útočení a podle toho to také vypadá, ovšem ani Bars není o moc úspěšnější – teď alespoň bully vybojoval Gluchov.
     
    51:24
    Domácí se soustředí v této třetině hlavně na obrannou fázi, což je pochopitelné a i kvůli tomu tak sledujeme poměrně nezáživnou podívanou posledních minut.
     
    50:05
    Ani druhá část této přesilovky zatím nestojí za mnoho, sledujeme velice nepovedené představení Jaroslavle, jenž se skoro nedostala před Garipova.
     
    49:08
    Ani Lokomotivu se ale nedaří dostat se v této početní výhodě do nějakého tlaku, Kontiola se do pásma probíjel marně a puk byl odklizen až za branku Murygina.
     
    48:12
    Po chvíli si přesilovku zkusí i domácí výběr – na trestnou lavici míří Svitov, který si jde odpykat trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    47:50
    Tak početní výhoda Barsu je za námi a Kazaň v ní vůbec nic nepředvedla, Lokomotiv se velice dobře bránil a stále tak drží těsný náskok.
     
    46:48
    Zatím se ale hostům nedaří dostat se do pořádného tlaku – naopak na druhou stranu jeli na dva na jednoho Kozun s Kontiolou, druhý jmenovaný ale na puk před prázdnou brankou o malý kousek nedosáhl!
     
    45:49
    Je tu další vyloučení, tentokrát proti domácímu týmu – Rušan Rafikov si musí odpykat dvouminutový trest, protože před brankou poměrně jasně podrazil svého soupeře.
     
    44:51
    Kazaň se sice dostala do útočného pásma, tam toho ale vymyslela pramálo, protože domácí Jaroslavl velice dobře brání – za brankou o puk nakonec přišel Azevedo.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 17. Averin (Ljubuškin, Lugin), 29. Iljenko (Ljubuškin) – 7. Sekáč (Azevedo)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall (C), Nakládal, Ljubuškin, Gavrikov, Pašnin (A), Rafikov, Čerepanov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Iljenko, Kraskovskij, Polunin – E. Galimov, Kartajev, Mosaljov – Lugin, Loktionov, Averin – Kadějkin.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – Tokranov (A), Sidorov, Elliott, S. Zacharčuk, Ohtamaa, Batyršin, Jarullin – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Obuchov, Malychin, Varnakov (A) – M. Lazarev.

    Rozhodčí: Gofman, Odins – Aljošin, Nesterov
    thejrc.org