Chabarovsk – Minsk 1:0 (kon.) | Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – Jokerit 6:3 (kon.)
Ufa – N.Novgorod 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Nižněkamsk 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 2:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 12.01.2017, 17:30 • Arena 2000 Lokomotiv, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Kazaň hraje bez Garipova, ovšem zatím to vůbec k ničemu nevede a hosté se vůbec nemohou dostat do pásma – a čas utíká.
     
    54:24
    Po lapsu v rozehrávce hostujícího celku se dostal ke střele Kontiola, snažil se puk uklidit z první k tyči, ale na místě byl Garipov, jenž skvělým zákrokem vykopl puk!
     
    53:46
    Do početní výhody opět půjdou hostující hráči – to díky vyloučení, za které musí pykat Brandon Kozun, který se provinil podražením.
     
    48:12
    Po chvíli si přesilovku zkusí i domácí výběr – na trestnou lavici míří Svitov, který si jde odpykat trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    46:48
    Zatím se ale hostům nedaří dostat se do pořádného tlaku – naopak na druhou stranu jeli na dva na jednoho Kozun s Kontiolou, druhý jmenovaný ale na puk před prázdnou brankou o malý kousek nedosáhl!
     
    45:49
    Je tu další vyloučení, tentokrát proti domácímu týmu – Rušan Rafikov si musí odpykat dvouminutový trest, protože před brankou poměrně jasně podrazil svého soupeře.
     
    38:50
    Je tu první vyloučení zápasu proti hostům – na trestnou lavici musí zamířit Zacharčuk, který u mantinelu svého soupeře držel.
     
    34:51
    Garipov teď drží svůj tým ve hře, protože předvádí jeden zákrok za druhým! Teď se opět musel zapřít na ledě proti akci Kartajeva, ovšem v rozkleku dokázal betony střelu na svojí branku zastavit!
     
    33:55
    Tak toto byly obrovské šance domácích! Na ledě ještě zůstala Kontiolova formace a právě finský útočník se dostal k dalšímu zakončení, z dorážky ale ani ležícího Garipova propálit nedokázal!
     
    28:30
    Je to zvláštní, ale první vyloučení zápasu je tu až teď – na trestnou lavici zamířil domácí Emil Galimov, který se provinil podražením.
    28:06 Arťom ILJENKO - 2:1
     
    28:06
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    No a nakonec je z toho asi zasloužená branka domácího celku, který tak otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch! Ke střele od modré se dostal dnes už podruhé Ljubuškin a jeho pokus si před brankou taktéž podruhé našel jeden z jeho kolegů – tentokrát to byl ARŤOM ILJENKO, který dokázal také úspěšně tečovat puk do sítě! Asistence: Ilja Ljubuškin.
     
    23:24
    Tak toto byla tutová šance domácího celku! Po chybě obrany Kazaně jel zcela sám na gólmana Garipova Kontiola, finský útočník ovšem nedokázal po kličce puk zasunout do branky a ten tak končí pouze za ní!
     
    18:08
    Do velké šance se vlastním přičiněním dostal Talbot! Ten krásnou stahovačkou přešel přes obránce a bekhendem zakončoval skoro sám proti Garipovovi, ten jeho pokus ale na poslední chvíli vykopl betonem!
    16:08 Jegor AVERIN - 1:1
     
    16:08
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak je nakonec srovnáno a začínáme zase od nuly! Ke střele od modré čáry se dostal bek Ljubuškin, jeho pokus pak ještě tečoval před brankářem Garipovem "zaparkovaný" JEGOR AVERIN a dokázal tak dostat puk do sítě! Tady neměl brankář Barsu moc možností, jak zareagovat. Asistence: Ilja Ljubuškin a Dmitrij Lugin.
     
    15:34
    Do dobré šance se dostala Kazaň – do mezikruží si najel nikým nehlídaný Tkačjov, který střílel z první, jeho střela ale prolétla kousek okolo Muryginovy tyčky!
    06:53 Jiří SEKÁČ - 0:1
     
    06:53
    Kazaň vstřelila branku!
    Ale zcela z ničeho nic jdou hosté ze své první šance do vedení! JIŘÍ SEKÁČ vyjel zpoza branky, dostal se i s pukem do pravého kruhu a zkusil vypálit na Murygina – ten měl asi trochu zakrytý výhled Kronwallem, každopádně nezasáhl vůbec jistě a puk mu nakonec propadl až do branky! Asistence: Justin Azevedo.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 17. Averin (Ljubuškin, Lugin), 29. Iljenko (Ljubuškin) – 7. Sekáč (Azevedo)


    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall (C), Nakládal, Ljubuškin, Gavrikov, Pašnin (A), Rafikov, Čerepanov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Iljenko, Kraskovskij, Polunin – E. Galimov, Kartajev, Mosaljov – Lugin, Loktionov, Averin – Kadějkin.
    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – Tokranov (A), Sidorov, Elliott, S. Zacharčuk, Ohtamaa, Batyršin, Jarullin – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Obuchov, Malychin, Varnakov (A) – M. Lazarev.

    Rozhodčí: Gofman, Odins – Aljošin, Nesterov
    thejrc.org