Chabarovsk – Minsk 1:0 (kon.) | Vladivostok – Riga 1:3 (kon.) | Kunlun – Jokerit 6:3 (kon.)
Ufa – N.Novgorod 1:6 (kon.) | Dynamo Moskva – Nižněkamsk 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 2:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
1:6 (1:2, 0:2, 0:2)
Torpedo Nižnij Novgorod
Čtvrtek 12.01.2017, 15:00 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:18
    Brandon McMillan se provinil proti pravidlům a odsedí si dvě minuty za podražení.
    56:34 Danil VERJAJEV - 1:6
     
    56:34
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Šestý zásah hostů je na světě a někteří domácí fanoušci opouštějí halu! Smolný moment si prožil jeden z hokejistů Ufy, který při snaze rozehrát zlomil hůl a poslal kotouč přímo do jízdy hráčům Novgorodu. DANIL VERJAJEV se následně protáhl mezi dvěma obránci a pádu vymetl přesně horní roh Svedbergovy brány. Asistence: Dmitrij Šulenin.
    46:01 Kirill URAKOV - 1:5
     
    46:01
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ufa si počínala hodně nedůrazně před svým brankářem a inkasuje popáté! Skvělou práci odvedl před Svedbergem Jevgenij Mozer. I přes přesilu domácích se dostal ke dvěma střelám a poté se kotouč podařilo Kuľominovi přiťuknout KIRILLU URAKOVOVI, který měl před sebou prázdnou klec a v pohodě ji trefil. Asistence: Jevgenij Mozer, Vjačeslav Kuľomin.
     
    42:37
    Další závar před domácí bránou! Nejprve se nepodařilo kotouč zasunout do brány Žerděvovi a o chvíli později proti Svedbergovi neuspěl ani Mozer.
     
    36:40
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Ivan Višněvskij – 2 min., podražení).
     
    35:13
    A mohlo to být 1:5! Na Mozera po zákroku Svedberga zívala odkrytá brána, avšak hostující forvard skákající puk nedokázal trefit, což bylo velké štěstí pro domácí.
    33:56 Denis BARANCEV - 1:4
     
    33:56
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ufě varování v podobě neproměněného přečíslení hostů nestačilo, a tak přichází trest v podobě čtvrté branky! Střelu Bobbyho Butlera Svedberg pouze vyrazil před sebe přímo do jízdy DENISE BARANCEVA, jenž střelou k bližší tyči nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Asistence: Maxim Osipov a Bobby Butler.
     
    28:37
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Igor Grigorenko – 2 min., sekání).
     
    28:04
    Enver Lisin a Denis Barancev shodili krátce po buly rukavice a pustili se do ostré výměny názorů. Oba kohouti vyfasovali pětiminutový trest za bitku.
     
    27:50
    Skvělá individuální akce Kirilla Kaprizova! Kapitán ruské juniorské reprezentace se skvěle zbavil obránce a poté zkoušel bekhendem zavěsit kotouč pod břevno. To se mu však nepodařilo a Birjukov jeho zakončení zlikvidoval.
     
    24:45
    Dvě velké šance nyní neproměnili domácí! Nejprve Omark prováhal ideální moment na zakončení a poté se snažil ještě kotouč zasunout zpoza brány za Birjukova. Hra pokračovala a v přebrankovém prostoru se dostal k dorážce Sami Lepistö, který trefil hostujícího brankáře do masky.
     
    24:19
    Denis Barancev je dnes podruhé vyloučen. Tentokrát si odsedí menší trest za nedovolené bránění.
    20:55 Carter ASHTON - 1:3
     
    20:55
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí jako by se zapomněli v kabině a Novgorod je za to trestá! Nikolaj Žerděv prodloužil kotouč do jízdy CARTERU ASHTONOVI, který uháněl se svým spoluhráčem do přečíslení dvou na jednoho. Kanadský útočník do poslední chvíle čekal s přihrávkou na správný moment, ale nakonec situaci dobře vyhodnotil a rozhodl se zakončovat sám. Na jeho střelu pod břevno nemohl Svedberg nijak reagovat. Asistence: Nikolaj Žerděv, Ivan Višněvskij.
    17:23 Carter ASHTON - 1:2
     
    17:23
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Novgorod využívá přesilovou hru a jde podruhé v zápase do vedení! Fantastickou kombinace předvedli nyní hosté. Višněvskij posunul puk na pravou stranu na McMillana, jenž našel v předbrankovém prostoru najetého CARTERA ASHTONA, kterému stačilo pouze nastavit čepel hole a usměrnit tak kotouč do odkryté branky. Asistence: Brandon McMillan, Ivan Višněvskij.
     
    16:15
    Přesilovku si zahraje i Torpedo. Tomáš Mertl dostává za zbytečný faul ve středním pásmu dvě minuty za podražení.
     
    14:07
    Denis Barancev na poslední chvíli zahákoval Omarka, který už uháněl tváří v tvář Birjukovovi. Švédský hráč se dožadoval samostatného nájezdu, ale bude z toho jen dvouminutový trest za hákování.
    12:08 Linus OMARK - 1:1
     
    12:08
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat Julajev nenechal své fanoušky dlouho smutné a vyrovnává na 1:1! Alexandr Loginov napřáhl na modré čáře a jeho ránu po teči Kaprizova Birjukov pouze vyrazil před sebe, kde byl připraven LINUS OMARK, jenž bekhendem pohodlně zasunuje puk do odkryté brány Torpeda. Asistence: Kirill Kaprizov, Alexandr Loginov.
     
    10:23
    A další možnost Torpeda! Hostující zadák se na modré čáře neunáhlil a parádním pasem vybídl ke skórování Šulenina na pravé straně. Ten však v ideální pozici branku minul.
    08:12 Ivan VIŠNĚVSKIJ - 0:1
     
    08:12
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tentokrát to už Novgorodu vyšlo a jeho hráči se mohou radovat z vedoucího gólu! John Norman přejel do útočného pásma, následně prudce přibrzdil a poté puk poslal do druhé vlny IVANU VIŠNĚVSKIJMU, který tvrdou ranou prostřelil Svedberga v bráně Ufy. Asistence: John Norman, Stanislav Jegoršev.
     
    07:22
    První větší příležitost i na straně Novgorodu! Sjomin našel dobře najetého svého spoluhráče na pravé straně a ten nikým nehlídán mířil jen těsně vedle.
     
    01:23
    Parshin mohl být první, kdo jako první rozvlní síť za hostujícím brankářem. Bohužel pro domácí ovšem branku z pravého kruhu vůbec netrefil.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 13. Omark (Kaprizov, Loginov) – 9. I. Višněvskij (Norman, Jegoršev), 18. Ashton (McMillan, I. Višněvskij), 21. Ashton (Žerděv, I. Višněvskij), 34. Barancev (M. Osipov, Butler), 47. Urakov (Mozer, V. Kuľomin), 57. Verjajev (Šulenin)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Gavrilov) – Loginov, Lepistö, Arzamascev, Gončarov, Kornějev, D. Vorobjov, S. Garejev, Kuljaš – Kaprizov, Mertl, Omark (A) – Lisin (A), J. Bodrov, Chripunov – M. Vorobjov, I. Grigorenko (C), Něstěrov – A. Lazarev, Paršin, Korotkov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: M. Birjukov (Proskurjakov) – M. Osipov, Želdakov, Jegoršev, I. Višněvskij, Barancev, Šulenin – Gračjov, Ashton, Žerděv – Butler, Daugavinš, D. Sjomin (A) – Norman, Galuzin (A), McMillan – Urakov, Mozer, A. Potapov (C) – V. Kuľomin, Verjajev.

    Rozhodčí: Konc, Sidorenko – Sadovnikov, Sazonov
    thejrc.org