Liberec – Pardubice 3:2 (2:0 po s.n.) | Olomouc – Poruba 0:2 (kon.) | K. Vary – Kladno 2:5 (kon.)
Letňany – HC Plzeň 1:5 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 1:2 (kon.) | PZ Kladno – Kobra 0:1 (0:1 po s.n.)
HK MD Šumperk – Přerov 2:3 (0:1 po s.n.) | Vítkovice – Zlín 3:1 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 8:1 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 0:2 (kon.) | Warriors Brno – Vsetín 5:2 (kon.) | Sparta – HC Litvínov 8:5 (kon.)
Slavia – Tábor 3:2 (1:0 po s.n.) | Č. Budějovice – Mountfield HK 3:2 (po pr.) | Třinec – Havířov 3:2 (po pr.)
konec
HC Letci Letňany
1:5 (1:3, 0:1, 0:1)
HC Plzeň 1929
Čtvrtek 12.01.2017, 15:40 • Ice Aréna Letňany • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Z Ice Areny v Letňanech se s Vámi loučí a hezký zbytek večera přeje Richard Wagner! (17:48:20)
     
    Překvapení se nekoná, předzápasové prognózy byly naplněny. Druhá Plzeň dokázala přejet Letce, kteří se tak i nadále budou pohybovat na páté místě v tabulce. Indiáni naopak neztratí další body na vedoucí Spartu, jenž hraje na svém ledě s Litvínovem. Svoji vansku musím smeknout před duem Sebasitán Malát – Radek Mužík. Oba pánové se postarali o všech pět tref, přičemž první jmenovaný skóroval čtyřikrát.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě pokus o zakončení od domácích hráčů, který už měl ovšem spíše symbolický charakter. také z něj nic nebylo, a tak dnes Plzeň vítězí rozdílem třídy.
     
    59:01
    Radek Mužík se protáhl až před Timofeje Zoluděva, kterému se snažil prostrčit kotouč mezi betony, ale gólman Letců se skvěle roztáhl a zamezil jakémukoliv zakončení!
     
    58:28
    Zato Lukáš Pilc by toho dnes večer s děvčaty moc dělat neměl. Nyní si znovu připsal skvělý zákrok po tvrdé ráně od modré.
     
    57:45
    Daniel Vlček zkoušel své štěstí se střelou od modré, ale nebylo mu přáno a trefil jen prvního hráče, jenž mu stál v cestě. Ale mohl by to zkusit večer s nějakou slečnou. Když nemá štěstí ve hře, třeba přijde v lásce.
     
    56:54
    Maskovaná opora domácích se musí mít stále na pozoru, na dvakrát teď zastavil Timofej Zoluděv zakončení Kvasničky. Plzeň se krátce na to vystavila do postavení ofsajdového.
     
    55:52
    Plzeň se nikam nežene a v klidu si zápas dohrává. Domácím hráčům se vůbec nedaří dostat jakýmkoliv způsobem před branku Lukáše Pilce.
     
    54:35
    Timofej Zoluděv byl pod palbou svého soupeře, Princlovo zakončení z levého kruhu ale zneškodnil svou lapačkou.
     
    53:45
    Letci se dostali za útočnou modrou čáru, ale tam vznikl mumel u mantinelu, po kterém se kotouče zmocnili opět přívrženci rudé indiánské krve.
     
    52:59
    Cinky linky, cinky link! Přesně toto zní Zoluděvovi v uších po dělovce Martina Langa z pravého kruhu, kterou plzeňský hráč div nepřepůlil břevno!
     
    51:58
    Letci jsou jako opaření. Nic se jim nedaří a omezují se jen na dlouhé výhozy skrze střední pásmo. Zato indiánská ekipa je na koni.
     
    50:58
    Martin Lang se probíjel z levého křídla a dostal se až k brance, leč jeho zakončení vyrazil pohotový Timofej Zoluděv.
     
    49:39
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Mužstvo z města, které svým Pilsnerem rozdává radost více jako deseti milionům lidí v naší republice, vede již 5:1! No a zkuste si tipnout, kdo by se tak mohl prosadit. Hádáte SEBASTIÁNA MALÁTA? Pak jste správně a můžete se za odměnu poplácat po rameni. Radek Mužík jej opět skvěle uvolnil a vyslal do úniku, při kterém si muž dnešního střetnutí povodil Zoluděva, jemuž zvedl touš nad rameno! Plzeňský mladík dnes nastřílel tolik gólů, co za celou sezonu. Asistence: Radek Mužík.
     
    48:51
    Znovu se hrálo především v neutrální zóně. Slibně vypadají průnik hokejistů z Plzně zastavuje hvizd hlavního rozhodčího.
     
    47:58
    Maxmilián De Sousa a po něm Daniel Kuchárik zkoušeli své štěstí z levého křídla. Pokaždé se úspěšným zákrokem vyrážečkou prezentoval maskovaný muž domácího souboru.
     
    46:57
    Na obou týmech je vidět snaha o útočný hokej, zároveň spojená s marným bojem s vlastní rozehrávkou. Takže se hraje především ve středním pásmu.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 8. Hlaváč (Pětník, Krutil) – 5. Mužík (Malát, Slanina), 12. Malát (Mužík), 20. Malát (Mužík, Slanina), 36. Malát (Mužík), 50. Malát (Mužík)


    HC Letci Letňany: Zoluděv (Zeithaml) – Kurtil, Klatt, Riley, Zedek, M. Pinkas, Krchňák – Václavík, Adamec, Zrcek, Tzovairis, Hlaváč, Pětník, Bespalčenko, Vlček, Vrba, T. Pinkas.
    HC Plzeň 1929: Pilc (Maličkay) – Hamšík, Pánek, Váchal, Rybáček, Kaiser, Malák, Kremláček, Kovařík – Kvasnička, Slanina, Vágner, Princl, De Sousa, Kolář, Balín, Malát, Lang, Kuchárik, Soukup, Mužík.

    Rozhodčí: Jan Knapík – Adam Kurtin, Daniel Müller
    thejrc.org