Philadelphia – Vancouver 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
Nashville – Boston 2:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 1:4 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:2 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
New Jersey Devils
Pátek 13.01.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude vše, díky za pozornost a hezké ráno! (05:45:59)
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Sekera (EDM) 1+0, 5 střel, čas na ledě 24:26
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 347 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Maroon (EDM) 1+0
    2. Leon Draisaitl (EDM) 1+2
    3. Taylor Hall (NJD) 0+1

     
    Máme hotovo, Oilers porazili Devils i podruhé v této sezoně v prodloužení!

    Do první třetiny vstoupili aktivněji domácí, kteří hráli i dvě přesilové hry, ale využít je nedokázali. Poté, co Ďáblové rovněž neproměnili svou první, se konečně otevřelo skóre. Na počátku předposlední minuty první periody po dobré práci Palmieriho skóroval Travis Zajac a New Jersey vedlo 1:0.

    Druhou dvacetiminutovku daleko lépe zahájil domácí tým, když hned po 16 sekundách vyrovnával na 1:1 pěknou střelou švihem Andrej Sekera. Olejářům to ale nakonec nebylo příliš platné, i když byli v úvodní polovině této periody daleko lepším celkem. 50,5 sekundy před jejím koncem totiž znovu inkasovali, když se po střele Taylora Halla odrazil kotouč od Stevena Santiniho do sítě. Americký zadák tak dal svou první branku v NHL.

    Oilers od úvodu třetí třetiny postupně zvyšovali svůj tlak a vyrovnání se dočkali v 53. minutě. Patrick Maroon po obrovském tlaku elitní formace Oilers prokázal dobrý důraz na brankovišti a došťoural kotouč za ležícího Schneidera. Zápas nakonec i přes daleko větší aktivitu Edmontonu došel do prodloužení.

    V tom byli domácí nadále lepší, a také se jim podařilo zvítězit. Přečíslení dva na jednoho po pasu od McDavida brilantně zakončil Leon Draisaitl a v kanadském městě se mohlo slavit!

    Střely: 34:18 (9:5, 9:7, 12:4 – 4:1).
     
    Konec zápasu.
    61:50 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    61:50
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je hotovo, Edmonton dnes zcela zaslouženě vítězí a i podruhé v této sezoně poráží New Jersey v prodloužení! Connor McDavid a LEON DRAISAITL se dostali do přečíslení dva na jednoho, které po pasu od domácího kapitána zakončil německý útočník tím nejlepším možným způsobem. Ke dvěma asistencím tak přidává i vítěznou branku, Oilers vyhrávají 3:2! Asistence: Connor McDavid a Oscar Klefbom.
     
    61:40
    Merrill nabil Palmierimu, jehož přízemní ránu dokázal Talbot vyrazit.
     
    61:29
    Leon Draisaitl s hokejkou v jedné ruce nestihl zakončit svou akci, dopředu jdou poprvé Devils.
     
    61:02
    Edmonton nadále pokračuje v nastoleném trendu a soupeři vůbec nepůjčuje kotouč. Střelu Russella nyní podržel Schneider v lapačce.
     
    60:22
    A hned měli Oilers dvě obrovské šance! Connor McDavid nejprve nedokázal zakončit ideálně, krátce nato se sám před Corym Schneiderem zjevil Andrej Sekera, jehož bekhend brankář hostí zneškodnil!
     
    60:04
    Buly vyhráli domácí, kteří míří do akce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    O vítězi dnešního zápasu bude muset rozhodnout prodloužení, stejně jako v prvním vzájemném utkání. A za to zcela jistě budou Devils rádi, domácí celek byl totiž tím aktivnějším.

    Střely: 30:17 (12:4 v této třetině)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 21. Sekera (Draisaitl, A. Larsson), 53. Maroon (Draisaitl, McDavid), 62. Draisaitl (McDavid, Klefbom) – 19. Zajac (Palmieri, Cammalleri), 40. Santini (Hall, Parenteau)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Sekera, Russell, Davidson, A. Larsson, Klefbom, Benning – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – B. Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle (A) – Lucic (A), Caggiula, Slepyšev – Khaira, Letestu, Kassian.
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Merrill, Lovejoy, Quincey, Severson, Stollery, Santini – Hall, Henrique (A), Parenteau – Cammalleri (A), Zajac (A), Palmieri – Wood, Kalinin, B. Bennett – Smith-Pelly, Coleman, Lappin.

    Rozhodčí: Meier, McIsaac – Knorr, Wheler.

    Diváci: 18 347
    ocianews.com