Philadelphia – Vancouver 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
Nashville – Boston 2:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 1:4 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:2 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
St. Louis Blues
Pátek 13.01.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Páteční program NHL uzavře souboj osmého celku Západní konference se sedmým, v němž Los Angeles Kings přivítá ve Staples Center hokejisty St. Louis Blues. Oba týmy se v letošní sezóně střetnou podruhé. První vzájemný duel rozhodl jeden jediný gól, který vstřelili Blues a na konci října se radovali z těsné výhry.
     
    Los Angeles Kings:

    Los Angeles Kings v úterý v noci podlehlo po třech dnech volna 6:4 Dallasu Stars a během posledních dvou zápasů, během nichž jednou vyhrálo a jednou prohrálo, vstřelilo osm gólů, takže v útoku zakopaný pes rozhodně není. Hlavní trenér Darryl Sutter si je toho dobře vědom a proto se během ranního rozbruslení společně se svými svěřenci zaměřil na obranu. Peter Budaj sice opustil led jako poslední, očekává se ale, že se v bráně proti St. Louis Blues představí. Kings mají na svém kontě společně s Vancouverem shodně 44 bodů a v Západní konferenci s ním bojují o druhou divokou kartu a účast v playoff.
     
    St. Louis Blues:

    Kapitán St. Louis Blues Alex Pietrangelo má před sebou velice vyjímečné utkání, když na ledě Los Angeles Kings nastoupí ke svému jubilejnímu 500. zápasu v NHL, přičemž všech dosavadních 499 odehrál v dresu Blues. Hokejisté hostujícího celku zahájí v Staples Center třízápasový venkovní trip po Kalifornii, do kterého budou vstupovat s vyrovnanou bilancí z posledních osmi zápasů čtyř výher a čtyř porážek. V bráně Blues by měl začít brankář Jake Allen, který ve středu proti Bostonu během první třetiny inkasoval z 11 střel 3 góly a jeho tým podlehl Bruins nakonec 5:3.
    Bortuzzo byl před návratem do sestavy Blues v dobré náladě.

    Robert Bortuzzo is returning to the lineup tonight in Los Angeles and he couldn't be happier about it. #stlblues

    Fotka zveřejněná uživatelem St. Louis Blues (@stlouisblues),


     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    30.10.16 St. Louis Blues – Los Angeles Kings 1:0
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Marián Gáborík (LAK) 2+3, +/- -3
    Peter Budaj (LAK) 35 zápasů, 829 zákroků, 70 gólů, úspěšnost zákroků 91,6%
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, McNabb, Gravel – Gáborík, Kopitar (C), Lewis – Pearson, J. Carter (A), D. Brown – Clifford, Dowd, Setoguchi – King, N. Shore, Nolan. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    St. Louis Blues: Allen (Hutton) – Pietrangelo (C), Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Steen, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Schwartz, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Mike Leggo. Čároví rozhodčí: Brandon Gawryletz, Kiel Murchison.
     
    V Staples Center dozněla americká národní hymna a vše je připraveno k zahájení závěrečného utkání dnešního programu NHL, v němž Kings hostí Blues.
    Ve Staples Center je vše připraveno k úvodnímu vhazování.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Kings se po pravém křídle dostali do první šance a jejich nebezpečná střela mířila do předního horního rohu brány, Jake Allen ji ale hrudí vyrazil mimo!
     
    01:12
    Dwight King odvedl v obraně dobrou práci, když zablokoval střelu Blues z pravého kruhu pro vhazování.
     
    02:32
    Jake Allen si během pár sekund připsal dva dobré zákroky a po poskytnuté výhodě si Kings zahrají první přesilovou hru.
     
    02:32
    Jori Lehterä dostal v úvodu utkání dvojitý trest za vysokou hůl a Kings mají obrovskou šanci otevřít skóre, protože si zahrají přesilovou hru, která potrvá čtyři minuty.
     
    03:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JAKE MUZZIN na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Jakea Allena zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Kings využili první polovinu čtyřminutové hry a budou v ní pokračovat – 1:0! Asistence: Drew Doughty a Nic Dowd.
    03:18 Jake MUZZIN - 1:0
     
    03:49
    Drew Doughty vypálil na pravém křídle od modré čáry a Jake Allen ji po dobrém zákroku ukryl v náručí.
     
    04:22
    Kings na levém křídle napřáhli k velmi nebezpečné střele, kterou Jake Allen dokázal s problémy vyrazit!
     
    05:11
    Domácí hokejisté se před bránou ocitli v další velké šanci, jenže z blízkosti Jakea Allena překonat nedokázali!
     
    05:32
    Jori Lehterä se po dvojitém vyloučení za vysokou hůl vrátil zpět na led zřejmě hodně naštvaný, protože Kings první polovinu přesilové hry dokázali využít a vedou 1:0.
     
    06:29
    Jake Allen pravém betonem vyrazil nahození Jake Allena od modré čáry a Jeff Carter se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže mu trvalo příliš dlouho, než si puk srovnal na hůl a jeho následná střela zamířila vedle pravé tyče!
     
    06:41
    Oba brankáři si v rychlém sledu připsali jeden úspěšný zákrok a po přerušení hry v podání Jake Allena přichází na řadu první reklamní přestávka.
     
    07:15
    Trevor Lewis na pravém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma a těsně za modrou čárou napřáhl ke střele, kterou Jake Allen bez problému lapil do lapačky.
     
    07:24
    Nick Shore dostal menší trest za vysokou hůl a také Blues si vyzkouší přesilovou hru, na rozdíl od té na straně Kings ovšem potrvá běžné dvě minuty.
     
    08:18
    Trevor Lewis měl nyní obrovské štěstí, protože jeho vyhození z obranného pásma mimo ledovou plochu bylo jemně tečováno. Ve Staples Center se ozval potlesk.
     
    09:24
    Vyloučený Nick Shore se vrátil zpět na led a Kings dnes přečkali úspěšně první oslabení.
     
    09:30
    Colton Parayko na levém křídle vypálil z úhlu od mantinelu a Peter Budaj puk bez problému ukryl v náručí. Za bránou brankáře Kings se vzápětí strhla velká mela, rozhodčí se ale po ní vylučovat nerozhodli.
     
    09:49
    Drew Doughty dostal dvě minuty za vražení na hrazení a St. Louis si zahraje druhou přesilovou hru v řadě.
     
    11:00
    Blues se zatím během přesilové hry dostali pouze k jedné střele, která z pravého kruhu pro vhazování zamířila mimo a Peter Budaj po ní zasahovat nemusel.
     
    11:49
    Vyloučený Drew Doughty se po uplynutí dvou minut vrátil zpět na led a Blues nevyužili ani druhu přesilovou hru.
     
    12:21
    Robby Fabbri po krátké reklamní přestávce vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a Peter Budaj šel rychle do kolen. Následovalo přerušení hry.
     
    13:53
    Peter Budaj a vzápětí Jake Allen ukryli bez problému puk ve své výstroji a hra byla přerušena.
     
    14:05
    Vzápětí následovalo další přerušení hry poté, co byl puk ve středním pásmu sražen na jednu ze střídaček. Do konce první třetiny zbývá odehrát necelých šest minut. Kings vedou zásluhou krásné střely Jakea Muzzina 1:0.
     
    15:07
    Jake Muzzin vypálil od modré čáry a jeho střela byla mezi kruhy pro vhazování sražena mimo.
     
    17:17
    Trevor Lewis na levém křídle vypálil od mantinelu a Jake Allen jeho pokus na přední tyči bez problému zastavil.
     
    18:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    TREVOR LEWIS z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk směrem na bránu St. Louis a jeho jemně tečované nahození pod lapačkou bezmocného brankáře Jakea Allena zamířilo ke vzdálenější pravé tyči – 2:0! Asistence: Marián Gáborík a Alec Martinez.
    18:12 Trevor LEWIS - 2:0
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Los Angeles Kings po necelých čtyřech minutách využilo první polovinu z dvojnásobného trestu pro Joriho Lehteru a zásluhou Jakea Muzzina se v přesilové hře ujalo vedení, které v závěru úvodní části navýšil po přihrávce Mariána Gaboríka krásnou táhlou střelou zápěstím Trevor Lewis. Skóre po první třetině: Los Angeles Kings 2 St. Louis Blues 0.
    Statistiky hvězd LA Kings Jeffa Cartera a Drew Doughtyho.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:36.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-6; Zablokované střely: 8-3; Vhazování: 48%-52%; Hity: 8-13; Přesilové hry: 1/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Vhazování na druhý pokus proběhlo v pořádku a ve Staples Center právě začala druhá třetina, do které Los Angeles Kings vstupuje s dvoubrankovým vedením.
     
    21:18
    Patrik Berglund na pravém křídle ztratil pod tlakem kontrolu nad pukem, který doklouzal ke klečícímu Peterovi Budajovi a ho rychle přikryl lapačkou.
     
    21:33
    Robby Fabbri v levém kruhu pro vhazování skvěle ukradl puk Kings a zápěstím mířil mezi betony Petera Budaje, slovenský brankář ale zavřel dveře a připsal si skvělý zákrok!
     
    22:02
    Vladimir Tarasenko chtěl v levém kruhu pro vhazování vypálit přes jednoho z hráčů Kings, jenže jeho následná střela byla zablokována.
     
    23:14
    Jake Muzzin v levém rohu útočného pásma dokázal vyhrát souboj u mantinelu a Kings udrželi třetinu, jenže vzápětí se ke střele nedostali a dobrá práce vyšla vniveč.
     
    23:51
    Jeden z hráčů Kings po vyhraném vhazování napřáhl na modré čáře k tvrdé střele s příklepem, která nad ledem zasvištěla těsně vedle pravé tyče brány Blues!
     
    24:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Anže Kopitar našel nádhernou diagonální přihrávkou na levém křídle Mariána Gáboríka, který puk podél hrazení zavezl do třetiny a poté ho zpětnou přihrávkou přenechal JAKEOVI MUZZINOVI, který z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Jake Allena do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: Marián Gáborík a Anže Kopitar.
    24:43 Jake MUZZIN - 3:0
     
    25:00
    Střídání v týmu St. Louis Blues: ze hřiště odchází Jake Allen, přichází Carter Hutton.
     
    25:00
    Jake Allen dobře zasáhl proti střele Dereka Forbota z levého křídla a to bylo to poslední, co v dnešním utkání na ledě Los Angeles Kings předvedl.
     
    25:34
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    TANNER PEARSON na vrcholu levého kruhu napřáhl k další povedené střele a jeho pokus s příklepem nad lapačkou Cartera Huttona zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Gól jako přes kopírák, po kterém se náhradní brankář Blues dočkal pěkného přivítání! Asistence: Dustin Brown a Jeff Carter.
    25:34 Tanner PEARSON - 4:0
     
    26:14
    Kings dnes tahají většinu svých akcí po levém křídle, odkud přišla další střela, Carter Hutton ji ale tentokrát dokázal zastavit a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    27:04
    Devin Setoguchi na levé straně útočného pásma mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl k nádherné táhlé střele zápěstím, která opět mířila do pravého horního rohu brány, jenže Carter Hutton předvedl nádherný semafor, po kterém puk našel ve své lapačce!
     
    27:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Alexander Steen z pravého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho najíždějící PAUL STASTNY velice chytrou "fotbalovou" patičkou" pravou bruslí po ledě usměrnil k levé tyči. Gól byl dvakrát zkoumán u videa kvůli kopnutí, v obou případech byl ale vzápětí rozhodčími uznán! Asistence: Alexander Steen a Jaden Schwartz.
    27:29 Paul STASTNY - 4:1
     
    28:54
    David Perron nabral na pravém křídle velkou rychlost, jenže byl vytlačen za bránu a ke střele se nedostal.
     
    29:50
    Kings se dostali ke střele a hádejte kde, samozřejmě na levém křídle! Brankář Carter Hutton ale dobře zasáhl lapačkou a připsal si další úspěšný zákrok.
     
    30:21
    Paul Stastny sice pěknou patičkou sebral čisté konto Peterovi Budajovi, jenže Kings mají k dispozici tříbrankový náskok a na začátku druhé poloviny utkání kontrolují hru.
     
    31:17
    Jaden Schwartz v blízkosti pravé tyče stáhl jednoho z hráčů Kings k ledu a dostal dvě minuty za držení.
     
    31:24
    Kings z pravého křídla okamžitě nahodili puk na přední tyč, kde ho sevřel v náručí Carter Hutton.
     
    31:40
    Peter Budaj zastavil střelu Blues ze středního pásma a poté rychle rozehrál.
     
    32:27
    Jeden z hráčů Los Angeles Kings v blízkosti levé tyče nebezpečné tečoval nahozený puk, který zamířil těsně mimo!
     
    33:09
    Před bránou Blues vznikla velká potyčka, rozhodčí po ní ale nakonec nevylučovali.
     
    33:17
    Vyloučený Jaden Schwartz naskočil zpět na led a Dustin Brown na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl v rychlém sledu ke dvěma nebezpečným střelám, z nichž první Carter Hutton skvěle vyrazil a druhou ukryl ve svém náručí!
     
    34:30
    Blues nebezpečně vypálili od modré čáry, a pokud jsem dobře slyšel, tak se puk odrazil zpět do hry od horní tyče! Je ale klidně možné, že to byla hůl Petera Budaje, která ji během jeho zákroku rozezvučela.
     
    35:40
    Kings na pravém křídle napřáhli ke střele, která byla tečována a zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    35:57
    Blues se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění, po kterém následuje reklamní přestávka. Kings vedou v Staples Center nad St. Louis 4:1.
     
    36:21
    Kevin Shattenkirk zkusil střelecké štěstí od modré čáry a jeho pokus zamířil vedle levé tyče.
     
    36:50
    Vladimir Tarasenko se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve skvělé střelecké příležitosti, jenže jeho následný pokus zápěstím skončil v ochranné síti.
     
    37:11
    Colton Parayko rychle objel bránu a v levém kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střela zápěstím, která byla na přední tyči jedním z hráčů Kings sražena mimo.
     
    38:10
    David Perron se snažil na levém křídle podél hrazení protáhnout před bránu, jenže byl vytlačen do rohu útočného pásma Blues a vzápětí tvrdě dohrán.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:22
    St. Louis se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se bude během prostřední části utkání minimálně ještě jednou vhazovat.
     
    39:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jeff Carter z pravého rohu útočného pásma nebezpečně nahodil puk před bránu, kde se od levého betonu Cartera Huttona odrážel do brány, nakonec se ale zastavil před brakovou čárou a TANNER PEARSON ho vzápětí v blízkosti pravé tyče pohodlně dorazil z blízkosti do brány – 5:1. Asistence: Jeff Carter a Dustin Brown.
    39:48 Tanner PEARSON - 5:1
     
    40:00
    Kyle Clifford se pustil při odchodu do kabin do potyčky s Ryanem Reavesem a oba hráči dostali desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jake Muzzin na začátku prostřední části vstřelil v Staples Center svůj druhý gól v utkání a Carter Hutton nastoupil do brány místo Jake Allena, netrvalo to ovšem dlouho a nádhernou střelou ho přivítal Tanner Pearson. Blues sice dokázali snížit zásluhou nádherné patičky Paula Stastnyho, závěr druhé třetiny ale patřil opět Kings, když se v jejich dresu 12 sekund před druhou přestávkou prosadil z dorážky Tanner Pearson a také on vstřelil svůj druhý gól. Skóre po druhé třetině: Los Angeles Kings 5 St. Louis Blues 1.
    Jake Muzzin dnes z pozice obránce vstřelil již dvě branky!

     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:38.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 23-8; Zablokované střely: 12-11; Vhazování: 47%-53%; Hity: 21-18; Přesilové hry: 1/3-0/2; Trestné minuty: 14-16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Kyle Clifford a Ryan Reaves na trestných lavicích prohodili pár slov a ve Staples Center začala závěrečná třetí třetina, do které Kings vstupují s výrazným vedením 5:1.
     
    40:57
    Jori Lehterä na vrcholu mezikruží po zadovce Vladimira Tarasenka napřáhl k nádherné střele zápěstím, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    41:05
    Kings se nepodařilo rozehrát a puk se po zakázaném uvolnění vrátí zpět před jejich bránu.
     
    41:21
    Vladimir Tarasenko byl mezi kruhy pro vhazování v útočném pásmu zezadu podražen Jakem Muzzinem, která dostal dvě minuty za hákování.
     
    41:57
    Blues vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Peter Budaj si ale s jejich střelou porazil a vyrazil ji mimo!
     
    42:36
    Peter Budaj předvedl během přesilové hry Blues další tři dobré zákroky, z nichž poslední dva zaznamenal po prudkých střelách Coltona Parayka z mezikruží!
     
    43:21
    Jake Muzzin se vrátil zpět na ledovou plochu a Kings po vyhození v závěru přesilové hry hrají v plném počtu.
     
    43:58
    Drew Doughty na pravém křídle od modré čáry nahazoval puk na bránu, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    44:37
    Colton Parayko vypálil od modré čáry a jeho střela byla sražena vedle levé tyče. Peter Budaj zasahovat nemusel.
     
    44:50
    Jaden Schwartz napřáhl mezi kruhy pro vhazování k nádherné táhlé střele zápěstím, která se od spojnice levé a horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    46:07
    Hokejisté St. Louis Blues vypálili od modré čáry a po zákroku Petera Budaje, který puk sevřel v náručí, přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    46:44
    Vladimirovi Tarasenkovi sice nevyšel pokus o prohození puku mezi nohama protihráče, vzápětí se ale přece jen dostal ke střele, která byla zablokována.
     
    47:11
    Blues na pravém křídle vyhodili puk na zakázané uvolnění a Carter Hutton se musí připravit na vhazování.
     
    47:52
    Ben Hutton vestoje sevřenými betony k sobě zastavil nahození Kings z pravého křídla a rozehrál.
     
    49:00
    Nick Shore na levé straně obranného pásma skvěle vystihl rozehrávku Blues a poté vyrazil do rychlého protiútoku, který rychle ztroskotal.
     
    49:55
    Kings na pravém křídle vypálili od modré čáry a jejich střela těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče, Blues se vzápětí osvobodili, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    50:11
    Peter Budaj se vydal do pravého rohu obranného pásma, aby zastavil nahození Blues a rozehrál.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:31
    Rozehrávka se domácím hokejistům úplně nepovedla a na straně Kings se tentokrát pískalo zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po levici Petera Budaje.
     
    50:49
    Jaden Schwartz v pravém kruhu pro vhazování zpomalil a rychle vystřelil zápěstím, jenže pouze doprostřed brány, kde byl připravený brankář Peter Budaj.
     
    51:21
    David Perron na vrcholu mezikruží vystřelil zápěstím, jeho táhlá střela ale minula levý horní roh brány.
     
    52:14
    Alex Pietrangelo po dnešním návratu do sestavy Blues napřáhl na modré čáře po zpětné přihrávce Vladimira Tarasenka ke tvrdé střele s příklepem, kterou Peter Budaj zřejmě vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    54:00
    Devin Setoguchi po pravé straně obranného pásma vyvážel puk a Patrik Berglund ho zezadu jasně podrazil.
     
    54:11
    Jake Muzzin se pokusil vstřelit hattrick, jeho tečovaná střela ale zamířila mimo.
     
    54:34
    Peter Budaj zastavil vyhození Blues, které mířilo směrem na jeho bránu, a holí rychle rozehrál.
     
    54:54
    Jake Muzzin tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale minula bližší horní roh brány.
     
    55:16
    Vzápětí přišla další střela z pravé strany útočného pásma, kterou tentokrát Carter Hutton ukryl v náručí.
     
    55:54
    Joel Edmundson za bránou Kings tvrdě dohrál Dustina Browna, do kterého si naskočil a poslal ho ostře k ledu. Následovaly dvě minuty za nedovolené bránění a přesilová hra 5 na 3, která potrvá pouhých 6 sekund.
     
    56:00
    Patrik Berglund naskočil zpět na led a Blues už brání ve čtyřech.
     
    56:36
    Oba týmy se dostaly v rozpětí pár sekund k jedné střele, oba brankáři si ale počínali bezchybně.
     
    57:54
    Joel Edmoundson se také vrátil na led po uplynutí dvouminutového trestu a Blues hrají v plném počtu.
     
    58:34
    Utkání už se pouze dohrává a při pohledu na skóre se není třeba ničemu divit. Závěrečná část utkání zatím žádný gól nenabídla a zřejmě ani nenabídne.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:29
    Přece jen ještě jedna velká šance Blues! Robby Fabbri vypálil z kruhu pro vhazování a Peter Budaj měl co dělat, aby jeho pokus lapačkou vytáhl nad horní tyč!
     
    Konec zápasu.
     
    Jake Muzzin a Tanner Pearson odehráli proti St. Louis skvělý zápas a oba vstřelili dva góly, kterými pomohli k hladkému a pohodlnému vítězství Kings. Slovenský brankář Peter Budaj podal také dobrý výkon, když z 22 střel pustil za svá záda pouze jednu, stejně jako Marián Gáborík, který si připsal před fanoušky v Staples Center dvě asistence. Konečný výsledek: Los Angeles Kings 5 St. Louis Blues 1.
    VIDEO: Moment utkání? Krásná patička Paula Stastnyho.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-22; Zablokované střely: 16-13; Vhazování: 48%-52%; Hity: 26-22; Přesilové hry: 1/5-0/3; Trestné minuty: 16-20.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jake Muzzin (LAK) 2+0
    2. Tanner Pearson (LAK) 2+0
    3. Jeff Carter (LAK) 0+2
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Marián Gáborík (LAK) 0+2, 0 střel, čas na ledě 13:24
    Peter Budaj (LAK) 21 zák., 1 gól, 95,5% (07:21:20)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Muzzin (Doughty, Dowd), 19. Lewis (Gáborík, Martinez), 25. Muzzin (Gáborík, Kopitar), 26. Pearson (D. Brown, J. Carter), 40. Pearson (J. Carter, D. Brown) – 28. Stastny (Steen, Schwartz)


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, McNabb, Gravel – Gáborík, Kopitar (C), Lewis – Pearson, J. Carter (A), D. Brown – Clifford, Dowd, Setoguchi – King, N. Shore, Nolan. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    St. Louis Blues: Allen (25. C. Hutton) – Pietrangelo (C), Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Steen, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Schwartz, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Mike Leggo. Čároví rozhodčí: Brandon Gawryletz, Kiel Murchison

    Diváci: 18230
    thejrc.org