Philadelphia – Vancouver 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
Nashville – Boston 2:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Dallas – Detroit 5:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 1:4 (kon.) | Edmonton – New Jersey 3:2 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 5:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
St. Louis Blues
Pátek 13.01.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    39:48 Tanner PEARSON - 5:1
     
    39:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jeff Carter z pravého rohu útočného pásma nebezpečně nahodil puk před bránu, kde se od levého betonu Cartera Huttona odrážel do brány, nakonec se ale zastavil před brakovou čárou a TANNER PEARSON ho vzápětí v blízkosti pravé tyče pohodlně dorazil z blízkosti do brány – 5:1. Asistence: Jeff Carter a Dustin Brown.
    27:29 Paul STASTNY - 4:1
     
    27:29
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Alexander Steen z pravého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho najíždějící PAUL STASTNY velice chytrou "fotbalovou" patičkou" pravou bruslí po ledě usměrnil k levé tyči. Gól byl dvakrát zkoumán u videa kvůli kopnutí, v obou případech byl ale vzápětí rozhodčími uznán! Asistence: Alexander Steen a Jaden Schwartz.
    25:34 Tanner PEARSON - 4:0
     
    25:34
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    TANNER PEARSON na vrcholu levého kruhu napřáhl k další povedené střele a jeho pokus s příklepem nad lapačkou Cartera Huttona zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Gól jako přes kopírák, po kterém se náhradní brankář Blues dočkal pěkného přivítání! Asistence: Dustin Brown a Jeff Carter.
    24:43 Jake MUZZIN - 3:0
     
    24:43
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Anže Kopitar našel nádhernou diagonální přihrávkou na levém křídle Mariána Gáboríka, který puk podél hrazení zavezl do třetiny a poté ho zpětnou přihrávkou přenechal JAKEOVI MUZZINOVI, který z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Jake Allena do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Asistence: Marián Gáborík a Anže Kopitar.
    18:12 Trevor LEWIS - 2:0
     
    18:12
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    TREVOR LEWIS z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk směrem na bránu St. Louis a jeho jemně tečované nahození pod lapačkou bezmocného brankáře Jakea Allena zamířilo ke vzdálenější pravé tyči – 2:0! Asistence: Marián Gáborík a Alec Martinez.
    03:18 Jake MUZZIN - 1:0
     
    03:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JAKE MUZZIN na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Jakea Allena zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Kings využili první polovinu čtyřminutové hry a budou v ní pokračovat – 1:0! Asistence: Drew Doughty a Nic Dowd.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Muzzin (Doughty, Dowd), 19. Lewis (Gáborík, Martinez), 25. Muzzin (Gáborík, Kopitar), 26. Pearson (D. Brown, J. Carter), 40. Pearson (J. Carter, D. Brown) – 28. Stastny (Steen, Schwartz)


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty (A), Muzzin, Martinez, McNabb, Gravel – Gáborík, Kopitar (C), Lewis – Pearson, J. Carter (A), D. Brown – Clifford, Dowd, Setoguchi – King, N. Shore, Nolan. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    St. Louis Blues: Allen (25. C. Hutton) – Pietrangelo (C), Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk, Edmundson, Bortuzzo – Steen, Stastny (A), Jakupov – Fabbri, Lehterä, Tarasenko (A) – Schwartz, Berglund, Perron – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Ken Hitchcock.

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Mike Leggo. Čároví rozhodčí: Brandon Gawryletz, Kiel Murchison

    Diváci: 18230
    thejrc.org