Lipt. Mikuláš – Nitra 1:4 (kon.) | Košice – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Martin – Poprad 3:4 (1:2 po s.n.)
Nové Zámky – Žilina 2:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
MsHK Žilina
sk Pátek 13.01.2017, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky mali dnešný zápas vo svojich rukách, ale napokon odchádzajú z ľadovej plochy poriadne sklamaní. V záverečnej časti inkasovali dvakrát a napokon prehrali 2:3. Mrzieť ich môže najmä rozhodujúci gól Rastislava Konečného, ktorý využil veľké zaváhanie brankára Jána Chovana. Nové Zámky prišli o svoju víťaznú domácu šnúru a keďže Dukla Trenčín svoj dnešný zápas zvládla, nováčik súťaže spadol na posledné miesto tabuľky. Naopak, Žilina potvrdzuje svoju štvrtú priečku a tretíkrát v sezóne zdoláva zverencov Nové Zámky. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:28:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Domáci sa usadili v útočnom pásme. K strele z prvej sa dostal Jake Cardwell, no žilinský brankár jeho pokus vyrazil do bezpečia.
     
    59:06
    Prebieha už posledná minúta tretej tretiny. Žilinčania sa previnili proti pravidlám ofsajdom, ktorý je navyše posúdený ako úmyselný. Štefan Mikeš po oddychovom čase sťahuje z hry brankára a domáci hrajú v šestici.
     
    58:47
    Domáci hokejisti stále hrajú aj s brankárom Jánom Chovanom. O vyrovnanie sa snažil Erik Čaládi, no mieril len do betónov Tomáša Tomeka.
     
    58:20
    Erik Čaládi sa snažil prejsť individuálne a napokon vybojoval útočné pásmo pre svoj tím. Vhadzuje sa po ľavici Tomáša Tomeka, no domáci ešte brankára neodvolali.
    57:36 KONEČNÝ - 2:3
     
    57:36
    Žilina dala gól!
    Obrovská chyba v podaní domáceho tímu! Ján Chovan sa snažil rozohrať akciu domáceho tímu, ale pri pravom mantineli puk zachytil Marcel Holovič. Ten našiel pred bránou RASTISLAVA KONEČNÉHO a ten pohodlne strieľa tretí gól hostí. Asistencie: Marcel Holovič a Václav Stupka.
     
    57:08
    Hra sa opäť presťahuje pred Jána Chovana. Nepresnosť v rozohrávke domáceho tímu sa končí len zakázaným uvoľnením.
     
    56:40
    Najmä domáci hokejisti už nechcú príliš riskovať a takmer vôbec nenapádajú rozohrávku svojho súpera. Akoby viac túžili po víťazstve Žilinčania.
     
    56:15
    Teraz prevzali režisérsku taktovku do svojich rúk Žilinčania. Rastislav Konečný sa snažil dorážať pred domácou bránou, no Martin Chovan ho poslal na ľad.
     
    55:35
    Myslím, že to bol Tomáš Prokop, kto dostal príliš veľa priestoru v okolí modrej čiary. Jeho tvrdý pokus vyráža na ochrannú sieť Ján Chovan.
     
    54:53
    Kamil Brabenec sa dostal k odrazenému puku, no z pravej strany trafil len bočnú sieť žilinskej brány. Tomáš Tomek bol ale pripravený a zrejme by jeho pokus kryl.
     
    54:27
    Domáci hokejisti teraz zbytočne stratili puk vo svojej obrannej tretine, no následná strela jedného zo Žilinčanov už neplatila pre ofsajd.
     
    54:00
    Tomáš Tomek vyrazil puk len pred seba a mal pomerne veľké šťastie, že ho Tomáš Pitule nedokázal usmerniť do jeho brány. Vhadzuje sa v útočnom pásme Nových Zámkov.
     
    52:45
    Na druhej strane neuspel ani Václav Stupka, a tak majú domáci dostatok času na striedanie a založenie novej útočnej akcie.
     
    52:17
    Nové Zámky po inkasovanom góle zvýšili tempo a snažia sa získať svoje vedenie späť. Hostia ale teraz dobre blokujú strely súpera.
     
    51:32
    Domáci hokejisti teraz síce získali útočné pásmo, no môžu ľutovať premrhané dvojgólové vedenie. Žilina dnes nehrá práve najlepšie, no vrátila sa späť do zápasu.
     
    50:42
    Žilina dala gól!
    Hosťom sa z ojedinelej šance podarilo vyrovnať skóre zápasu. Radim Hruška prenikol do útočného pásma, na pravej strane nezištnou prihrávkou našiel LUKÁŠA HANDLOVSKÉHO a ten usmernil puk do odkrytej časti brány. Asistencie: Radim Hruška a Marek Hovorka.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 4. Hudec (Cardwell, McParland), 29. Kytnár (Paulovič, Drtina) – 40. Novotný (Macejko), 51. Handlovský (Hruška, Hovorka), 58. Konečný (Holovič, Stupka)


    HC MIKRON Nové Zámky: J. Chovan – Sandgren, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Sucharda, Maier – McParland, Brabenec, Hudec – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Pitule, Čaládi, Lelkeš – Fábry, Dom. Rehák, Tibenský.
    MsHK Žilina: Tomek – Brejčák, Juraško, Gutwald, Den. Rehák, Drábek, Macejko, Prokop, Mendrej – Handlovský, Hruška, Hovorka – J. Jurík, Húževka, Novotný – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, Ondruš, Švihálek.

    Rozhodčí: Peter Lokšík – Jozef Valo, Tomáš Gegáň.
    ocianews.com