NY Rangers – Toronto 2:4 (kon.) | Washington – Chicago 6:0 (kon.) | Florida – NY Islanders 2:5 (kon.)
Carolina – Buffalo 5:2 (kon.) | Tampa – Columbus 1:3 (kon.) | Calgary – New Jersey 1:2 (kon.)
Arizona – Winnipeg 4:3 (kon.) | Boston – Philadelphia 6:3 (kon.) | Colorado – Nashville 2:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
6:3 (1:1, 4:2, 1:0)
Philadelphia Flyers
Sobota 14.01.2017, 19:10 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a někdy u NHL zase nashledanou. (22:01:58)
     
    Československá stopa v utkání

    David Krejčí (BOS) 1+0, 4 střely, čas na ledě 17:45
    David Pastrňák (BOS) 0+2, 6 střel, čas na ledě 18:48

    Zdeno Chára (BOS) 1+0, 3 střely, čas na ledě 24:11
    Michal Neuvirth (PHI)59 minut, 33 zákroků, 5 gólů, 86,8%
    Jakub Voráček (PHI) 0+1, 0 střel, čas na ledě 19:33
    Radko Gudas (PHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:50
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brad Marchand (BOS) 2+3
    2. David Krejčí (BOS) 1+0
    3. Patrice Bergeron (BOS) 1+0
     
    Je dobojováno! Boston vítězí i díky výborné druhé třetině 6:3 nad Philadelphií. Pět bodů v utkání zaznamenal Brad Marchand!

    Začalo to pomaleji. Pierre-Édouard Bellemare dostal hosty do vedení již ve třetí minutě. Poté ale přišly tři branky domácího celku. Na 1:1 vyrovnával v oslabení Brad Marchand, za tohoto stavu se šlo do kabin.

    Poté, co se hokejisté vrátili podruhé na ledovou plochu, viděli jsme šestigólovou třetinu. Domácí vstřelili přesně za šest minut dvě branky, a to po trefách Davida Krejčího a Toreyho Kruga.

    Následně sice přišlo snížení po teči Braydena Schenna, ale domácí opět odpověděli dvougólově – nyní na konci akcí Patrice Bergeron a Zdeno Chára. Čtyři vteřiny před koncem druhé části ještě snížil Wayne Simmonds.

    Třetí třetina se poté hrála v poklidném tempu pro domácí. Ti svou výhru potvrdili v poslední minutě, kdy Jakuba Voráčka obral Brad Marchand. Domácí rebel následně trefil odkrytou branku.

    Střely na branku: 39:24 (10:10, 16:9, 13:5)
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRAD MARCHAND kompletuje pátý bod v tomto utkání a rozhoduje o vítězi střetnutí! Jakub Voráček udělal ve vlastní třetině školáckou chybu, když se pokoušel kličkou obejít právě Marchanda. Ten mu kotouč vypíchl a dojel s ním až do branky. Bez asistence.
     
    58:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:40
    Nahozený kotouč se pokoušel dojet David Pastrňák, aby jej následně poslal do prázdné branky. Nestihl to ovšem a píská se icing.
     
    58:23
    Michal Neuvirth opustil své brankoviště a branka je tedy prázdná! Hosté mají ale hodně málo času na vyrovnání nynějšího stavu!
     
    58:10
    Boston aktivně napadá a Letci se nemohou dostat do útoku. Uvidíme, zda se jim to povede následně.
     
    57:28
    Philadelphia by se měla dostat do útoku, ale vidíme jejich kombinaci ve vlastní třetině. Směrem dopředu jsou Letci marní.
     
    56:43
    To, co třeba nyní předvedl Tim Schaller. Mladý útočník obkroužil branku, ale na přední tyčce nepřekonal pozorného rodáka z Ústí nad Labem.
     
    56:25
    Letcům se pomalu a jistě krátí čas na vyrovnání. Hosté jsou navíc méně aktivnějším celkem, pozor si musí dávat na rychlé útoky.
     
    55:48
    A nyní se znovu přerušuje. Hosté vyhodili na zakázané uvolnění. Třetí třetina je již v menším tempu.
     
    55:24
    Claude Giroux našel hůl Michaela Raffla. Ten hned zakončoval, ale střela z voleje skončila jen vedle branky Tuukky Raska.
     
    55:00
    Hra se přerušila přesně pět minut před koncem třetí třetiny. Vhazovat se bude po pravici Raska kvůli zakázanému uvolnění.
     
    54:22
    Jakub Voráček nahozením od levého mantinelu hledal před brankou Cousinse. Puk nakonec skončil na betonech pozorného Raska!
     
    54:02
    Opět se hra po pěti sekundách přerušila. Nyní kvůli opuštění puku mimo ledovou plochu. Následovat bude komerční přestávka.
     
    53:41
    Následně hokejisté domácího celku poslali kotouč až za branku Neuvirtha, a to jen za cenu zakázaného uvolnění.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Marchand, 22. Krejčí (Czarnik), 26. Krug (Marchand, Pastrňák), 34. Bergeron (Marchand, Krug), 36. Chára (Pastrňák, Marchand), 60. Marchand – 3. Bellemare (Provorov, VandeVelde), 29. B. Schenn (Streit, Giroux), 40. Simmonds (Voráček)


    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Carlo, Chára, McQuaid, Krug, K. Miller, Liles – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Backes, Krejčí, Vatrano – Riley Nash, Spooner, Schaller – Czarnik, D. Moore, Blidh.
    Philadelphia Flyers: Neuvirth (S. Mason) – Gudas, Manning, Streit, Del Zotto, Provorov, MacDonald – Konecny, Giroux, Raffl – Voráček, Couturier, Cousins – Simmonds, B. Schenn, Weise – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

    Rozhodčí: Kozari, Rehman – Barton, Sericolo
    ocianews.com