Novokuzněck – Barys 2:4 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:5 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Kazaň – Ufa 6:5 (po pr.) | Viťaz – Toljatti 4:1 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Avangard Omsk
Středa 18.01.2017, 15:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí ho nakonec v poslední třetině nezvládli – na rozdíl od těch prvních dvou ta poslední totiž neskončila 1:1 ale 1:3 a Omsk tak bere všechny tři body. Nejprve dal Avangard v rozmezí méně než jedné minuty dvě branky – trefili se Michejev a následně i z úniku Burdasov. Poté sice na konci zápasu snížil a vykřesal tak naději pro Magnitogorsk Zaripov, ovšem v poslední minutě pečetil výhru hostů střelou do prázdné branky Lemťugov.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek středečního večera. (17:33:07)
     
    Konec zápasu.
    59:44 Nikolaj LEMŤUGOV - 3:5
     
    59:44
    Avangard právě vstřelil branku!
    A je hotovo, protože Omsk nakonec dostal puk do odkryté branky a dnes bude brát tři body! Puk vybojoval v útočném pásmu NIKOLAJ LEMŤUGOV, který ho z otočky důrazně poslal přesně pod břevno prázdné klece, čímž ukončil domácí naděje! Bez asistence.
     
    59:25
    Metallurg sice tlačí, ale vůbec se nemůže dostat do nějaké šance – je to jenom takové nahrávání kolem branky a z toho nic nekouká.
     
    58:35
    A teď do prázdné banky zamířil Michejev, ovšem trefil pouze velice odvážně blokujícího Chabarova, jenž byl trefen do citlivých míst, puk ale nakonec nějak tečoval nad!
     
    58:09
    Stále platí, že Omsk drží své vedení – navíc to domácí už zkoušejí v šesti, protože na střídačku zamířil gólman Samsonov.
     
    57:15
    Zatím se Metallurg nemůže dostat do šance – teď si na střílenou přihrávku najížděl Filippi, ovšem ani jeho pokus se neujal a navíc je mu zapískán ofsajd.
     
    55:52
    Hra se trochu uklidnila a domácí se vůbec nemohou dostat do tlaku – teď jim to ale trochu ulehčil Birjukov, který pokazil snadnou přihrávku a poslal puk na zakázané uvolnění.
     
    54:32
    A teď navíc hostující Omsk skončil v ofsajdu, protože Pestušenko špatně načasoval přechod do útočného pásma a akci tak zastavil.
     
    53:51
    Zatím se ale Avangard nemůže vůbec dostat do nějaké pořádné akce – sice drží puk ve své moci, ale domácí brání dobře modrou čáru a je tak těžké se přes ni dostat.
     
    52:45
    Pro domácí je tu ale další komplikace – na trestnou lavici je poslán Osala, který podržel svého protihráče a to tak že dost okatě.
    51:55 Danis ZARIPOV - 3:4
     
    51:55
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A domácí celek je zpět v zápase! DANIS ZARIPOV se odhodlal k velice odvážné individuální akci ze samého rohu kluziště – nakonec se i s pukem dostal do brankoviště, projel ho celé napříč a na zadní tyči zasunul puk za záda zcela bezmocně se natahujícího gólmana Šilina! Asistence: Viktor Antipin a Sergej Mozjakin.
     
    50:19
    Naopak, hosté se dokonce dostávají i do útočné třetiny, kde pořádně zatápějí Magnitogorsku, byť to tentokrát vůbec neskončilo zakončením – šlo asi hlavně o ušetření času.
     
    49:23
    Omsk opravdu velice dobře brání a nepouští domácí ekipu do žádných velkých šancí, sledujeme tedy trochu horší hokej, to je ale dáno hlavně defenzivnější hrou hostů.
     
    48:11
    Do dobré šance se ale přeci jen dostal před Šilinem Mozjakin, ani domácí kapitán ale neuspěl, protože na zadní tyči trefil pouze beton gólmana Avangardu!
     
    47:22
    Tempo hry mírně upadlo a sledujeme hlavně pozornou obranu Omsku a držení puku v podání domácích – to ale zatím vůbec k ničemu nevede a tak to zatím vypadá na výhru hostů.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 14. Timkin (Filippi), 28. Kosov (Dronov, A. Sjomin), 52. Zaripov (Antipin, Mozjakin) – 9. Pestuško (Zubov, J. Medveděv), 23. Lauta (Grigorjev, J. Medveděv), 42. I. Michejev (J. Medveděv), 42. Burdasov (Kučerjavenko), 60. Lemťugov


    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – Antipin, J. Birjukov (A), Bereglazov, Lee, Chabarov, S. Těreščenko, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – Kosov, Filippi, A. Sjomin – Santala, Osala, Timkin – Platonov, Dm. Kazionov, De. Kazionov – Železkov.
    Avangard Omsk: Šilin (Furch) – Martynov, J. Medveděv (C), Meňšikov, Nikitin, Ahnelöv, Grigorjev, A. Osipov, Orlov – Pěrežogin (A), Sobotka, Lemťugov – Pestuško, Zubov (A), I. Michejev – Burdasov, Kučerjavenko, Booth – Machanovskij, Juňkov, Lauta.

    Rozhodčí: Olenin, Sidorenko – Gordenko, Sysujev
    bahis siteleri