Novokuzněck – Barys 2:4 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 3:5 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Kazaň – Ufa 6:5 (po pr.) | Viťaz – Toljatti 4:1 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Barys Nur-Sultan
Středa 18.01.2017, 13:00 • Metallurgs Sports Palace, Novokuzněck • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely: 41-72; Střely na bránu: 27-42; Vhazování: 21-33; Zablokované střely: 18-7; Hity: 10-13; Fauly: 4-1; Trestné minuty: 8-2. (15:21:33)
     
    Novokuzněck vstoupil do utkání výborně, když se po necelých dvou minutách prosadil Kirill Lebeděv a domácí až do závěru druhé třetiny mířili za ukončením série jedenácti proher v řadě, jenže krátce před druhou přestávkou vyrovnal Corey Trivino a ve třetí třetině se postupně prosadili Roman Starčenko, Brandon Bochenski a vzápětí podruhé v zápase znovu Roman Starčenko, který vstřelil oba dva góly v přesilové hře. Za hosty už pouze snižoval dvanáct sekund před koncem Konstantin Parchomenko. Novokuzněck prohrál podvanácté v řadě, zatímco Barys potvrdil cenné vítězství nad Ufou. Konečný výsledek: Metallurg Novokuzněck 2 Barys Astana 4.
     
    Konec zápasu.
    59:48 Konstantin PARCHOMENKO - 2:4
     
    59:48
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Kirill Lebeděv se v blízkosti levé tyče neukvapil se zakončením a KONSTANTIN PARCHOMENKO po jeho krásné přihrávce z blízkosti poslal puk bekhendem nad levý beton bezmocného Kevina Poulina – 2:4. Asistence: Kirill Lebeděv.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:35
    Rafael Chakimov měl opět obrovské štěstí, když ho po střele Barysu z pravého kruhu pro vhazování zachránila podruhé nebo počtvrté branková konstrukce.
     
    57:56
    Igor Skorochodov zkusil vrátit domácí zpět do zápasu, jeho střela z pravého křídla a ostrého úhlu ale skončila v náruči připraveného Kevina Poulina.
     
    56:53
    Metallurg nebezpečně vypálil z pravého křídla, Kevin Poulin ale jeho ojedinělou střelu dokázal vyrazit!
     
    55:26
    Novokuzněcku se ovšem rozehrávka nepovedla a puk zamířil po pár sekundách na zakázané uvolnění.
     
    55:15
    Rafael Chakimov se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Barysu a holí v klidu rozehrál.
     
    54:12
    Barys Astana vysílá na domácí bránu jednu střelu za druhou a Rafael Chakimov má o zábavu postaráno.
     
    52:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát osm minut a za současné formy a rozpoložení Novokuzněcku by se musel stát zázrak, aby utkání dokráčelo do prodloužení či snad domácí dokonce utkání utočili.
     
    50:58
    Jeden z hokejistů Barysu se ocitl v blízkosti pravé tyče v další obrovské šanci, jenže bránu těsně minul a hokejisté hostujícího celku si musí na pátou trefu ještě počkat. Astana ve třetí třetině dominuje.
    49:14 Roman STARČENKO - 1:4
     
    49:14
    Astana právě vstřelila branku!
    Brendan Shinnimin z levého rohu útočného pásma přihrál před bránu ROMANOVI STARČENKOVI, který si srovnal puk na hůl a nádhernou střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Rafaela Chakimova do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Barys využil druhou přesilovou hru v řadě a vede 4:1! Asistence: Nikita Michajlis a Brendan Shinnimin.
     
    47:35
    Michail Kuklev na pravé straně obranného pásma fauloval Brendana Shinnimina a dostal dvě minuty za podražení. Barys Astana má k dispozici čtvrtou přesilovou hru, přičemž ze tří zatím využil jednu.
     
    47:16
    Novokuzněck na levém křídle vypálil z ostrého úhlu, Kevin Poulin byl ale připraven a puk ukryl ve svém náručí. Domácí začínají výrazně odpadat a za dvoubrankového manka už to budou mít těžké.
    46:53 Brandon BOCHENSKI - 1:3

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 2. Lebeděv (Karavajev), 60. Parchomenko (Lebeděv) – 37. Trivino (Michajlis, Puškarjov), 44. R. Starčenko (Michajlis, Shinnimin), 47. Bochenski (Dawes), 50. R. Starčenko (Michajlis, Shinnimin)


    Metallurg Novokuzněck: Chakimov (Podjapolskij) – Skutar, Fatkullin, Kalašnikov, Ljamkin, Kuklev, Davidov, Vasilčenko, Michajlov – Skorochodov (A), Vicharev, K. Semjonov (C) – Solovjov, Komaristyj (A), Zemčenko – Parchomenko, Karavajev, Lebeděv – Ionin, A. Michejev, Razumov.
    Barys Nur-Sultan: Poulin (Kolesnik) – Dallman (A), M. Semjonov, Šalapov, Savčenko, Lipin, Trjasunov, Ibrajbekov – Bochenski (C), Dawes, Boyd – R. Starčenko (A), Michajlis, St. Pierre – Puškarjov, Shinnimin, Trivino – Kučin, Gurkov, Paňukov – N. Ivanov.

    Rozhodčí: Sergej Beljajev, Jurij Oskirko. Čároví: Maxim Bersenjov, Jevgenij Judin

    Diváci: 1873
    thejrc.org