Chabarovsk – Vladivostok 0:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 4:2 (kon.)
Čeljabinsk – Kunlun 1:3 (kon.) | Čerepovec – Záhřeb 0:3 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 2:3 (kon.)
N.Novgorod – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Minsk – Riga 1:3 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:5 (kon.)
Soči – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Čtvrtek 19.01.2017, 17:00 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hostující celek tak po opravdu lítém boji své vedení nakonec uhájil a po defenzivně vedené třetí třetině bere všechny body. Slovan se poslední dvacetiminutovkou opravdu probránil a domácí Neftěchimik měl šancí na srovnání více než dost, ovšem jedinou využil Polygalov po pěkném průniku a dokázal tak jen snížit. I závěrečným tlakem bratislavský celek prošel bez úhony a tak může slavit zisk dalších tří bodů.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:22:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Hosté stále drží své vedení a Nižněkamsk se nemůže dostat do většího tlaku, stále bojuje vůbec o to, aby udržel pásmo a Brust tak nemá větší práci.
     
    59:01
    Z vlastního pásma to po zisku puku zkusil na už prázdnou branku Plastino, jeho pokus ale minul opuštěnou klec asi o půlmetr a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    58:28
    A už jsou to opět domácí, kdo se tlačí dopředu, hodně nebezpečný puk teď propadl až na Brusta a následně Slovan pouze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    57:38
    Slovan sice držel pásmo, ale opět vůbec nic nevymyslel – Švarný a Plastino si jenom nahrávali na modré čáře, ke střele nedošlo a početní výhoda co nevidět skončí.
     
    56:43
    Slovan se v této přesilové hře snaží spíše o udržení výsledku, než o cokoliv jiného, a tak vůbec nesledujeme nějakou útočnou snahu, spíše držení puku a co největší natahování času.
     
    55:50
    Je to tak, Kamil Fazylzjanov v tom nájezdu do Brusta celkem bezohledně vjel a i po protestech gólmana Slovanu je domácí útočník za tento čin vyloučen!
     
    55:43
    Do velké šance se před Brusta natlačil Fazylzjanov, který byl sice obtěžován, ale dokázal ještě zakončit – kanadský gólman ale skvěle zasáhl. Vypadá to ale, že se bude vylučovat proti domácím!
     
    54:37
    Teď se ale Slovanu podařilo hru trochu zklidnit a na nějaké čas se dostal i do útočného pásma, kde Cheechoo pár vteřin podržel puk a navíc donutil Karejeva k tomu, aby hru svým zákrokem přerušil.
     
    53:41
    Puk teď ve vlastním pásmu zalehl padající Bryncev a hosté se hodně rozčilují, sudí ale ukazují, že se protestům navzdory bude hrát bez vyloučení dál.
     
    52:46
    I nadále daleko více s pukem hraje domácí Nižněkamsk, který se snaží za každou cenu docpat do branky vyrovnávací trefu a hosté jsou pod velkým tlakem.
     
    51:39
    No, opět z branky poměrně odvážně vyjel Brust, kterému to asi nestačilo a jeho obránci museli opět blokovat, tentokrát puk odpálil včas pryč Švarný.
    50:00 Igor POLYGALOV - 2:3
     
    50:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Tak toto je komplikace pro hosty, kteří už mají náskok jen jedné branky. Ve středním pásmu se k puku dostal IGOR POLYGALOV, jenž se až moc lehce dostal přes několik protihráčů do útočného pásma, tam se s ničím nemazal a propálil jednoduchou střelou Brusta – ten toho přes své spoluhráče, kteří Polygalova blokovali, nemohl moc vidět. Asistence: Ivan Lekomcev a Andrej Karejev.
     
    49:36
    A teď Brust raději sebral nahození od modré čáry v podání Lekomceva – tím přerušil hru a do konce oslabení jeho týmu zbývá už jen několik vteřin.
     
    48:51
    Zatím se ale domácím opět tato přesilová hra moc nedaří, protože se nemohou dostat do útočné třetiny – Slovan je nutné pochválit za vzornou obranu modré čáry.
     
    48:02
    A domácím teď pomohl sám Slovan – ten si totiž zahraje další oslabení, protože ve středním pásmu svého soupeře hákoval střelec třetího gólu hostů Pavol Skalický.
     
    47:09
    Do rychlého kontru se před Karejeva snažil hnát Taffe, ovšem jeho střela nebyla ve výsledku díky malému důrazu vůbec nebezpečná.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 1. Gynge (Žukov, Ljamin), 50. Polygalov (Lekomcev, Karejev) – 10. M. Hlinka (Sersen, Taffe), 37. Plastino (Cheechoo, Taffe), 39. Skalický (Lušňák)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – Ljamin, Kinrade, Bryncev, Pervyšin, Lekomcev (A), Berezin, Fazylzjanov – Žukov, Brulé, Gynge – Bortnikov, Polygalov (A), Stoljarov (C) – Galiardi, Jakimov, Porjadin – Zdunov, Koňkov, Šiksatdarov – N. Kvartalnov.
    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Starosta, Bačík, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), M. Hlinka – Musatov, Jeglič, Chipchura – Lušňák, Šťastný, Skalický – Sukel', Šiška, Petráš – Pätoprstý.

    Rozhodčí: Azukovskij, Fatejev – Kučava, Novikov
    ocianews.com