Chabarovsk – Vladivostok 0:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Omsk 4:2 (kon.)
Čeljabinsk – Kunlun 1:3 (kon.) | Čerepovec – Záhřeb 0:3 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 2:3 (kon.)
N.Novgorod – Jaroslavl 1:3 (kon.) | Minsk – Riga 1:3 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:5 (kon.)
Soči – Spartak Moskva 4:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 19.01.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (19:52:47)
     
    Československá stopa v utkání

    V tomto souboji jsme československou stopu neviděli. V ani jednom týmu totiž nepůsobí žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Toto utkání sledovalo 12 177 diváků.
     
    Střely na branku: 26 – 28
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí v této přestřelce, když o své výhře rozhodli ve třetí třetině. Petrohradu se nepodařilo vsítit kontaktní branku a nepomohla jim ani závěrečná powerplay. Dnes tak zůstávají svěřenci Olega Znaroka bez jediného bodu, naopak hosté si odvezou všechny tři.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Mika Niemi střílel z pravého kruhu na prázdnou branku, ale trefil jen její boční konstrukci. Domácí tak mají znovu kotouč na svých holích a jdou do útoku.
     
    58:47
    Kovalčuk střílel na branku hostů, ale nepřesně. Jokerit tak vyhazuje kotouč do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:29
    Timeout domácí.
     
    58:27
    Na opuštěnou branku střílel jeden z hostů už ze středního pásma, kotouč ale skončil za svatyní Petrohradu. Je z toho ale zakázané uvolnění a bude se vhazovat před Zapolskim.
     
    58:15
    Domácí hrají v šesti hráčích, Koskinen je na střídačce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Z hloubi vlastního pásma zakládají další akci hráči Petrohradu a postupně se snaží projít zpět do útočného pásma.
     
    56:06
    Kolem brankoviště domácích kroužil Petteri Wirtanen, ale nakonec se ke kotouči nedostal. Domácí tak rychle spěchají do teritoria hostů.
     
    55:19
    A znovu se nepodařilo pobýt v útočném pásmu domácím hráčům delší dobu. Hosté jim sebrali puk a míří znovu před Koskinena.
     
    54:35
    Zapolski teď drží svůj tým, nejprve chytil střelu Ilji Kovalčuka a hned na to z druhé strany i ránu Pavla Dacjuka.
     
    53:24
    Marko Anttila se rozjel na Koskinena, na kterého pak vystřelil z levého kruhu. Brankář Petrohradu ale jeho střelu vykryl.
     
    52:04
    Hráči Jokeritu hrají v obraně pozorně a nepouštějí domácí do kontaktní branky. Petrohradu začíná rychle ubíhat čas, naopak hosté by už nejraději viděli konec utkání. Takový stav jim rozhodně vyhovuje.
     
    51:23
    Roman Rukavišnikov vyslal jedovku od modré čáry a Zapolski našel kotouč ve své lapačce.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Kovalčuk (N. Gusev, Šipačov), 12. Kovalčuk (J. Jakovlev), 35. Dadonov (Chafizullin) – 22. Joensuu (Niemi), 23. Lauridsen (Marjamäki, Talaja), 29. Huhtala (Ch. Genoway, Wirtanen), 47. Huhtala (Anttila, Wirtanen), 51. Jormakka (Regin, Jaakola)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – A. Bělov, J. Jakovlev, Chafizullin, Zub, Rukavišnikov, Judin, Rykov – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Chochlačjov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Kablukov, Tichonov.
    Jokerit Helsinky: Zapolski (Helenius) – Ch. Genoway, Rissanen, V. Lajunen (A), Jaakola, Lauridsen, Jalvanti – O'Neill, Regin (C), Jormakka – Salminen, Niemi, Joensuu (A) – Anttila, Wirtanen, Huhtala – Marjamäki, Mäki, Talaja.

    Rozhodčí: Gusev, Fraňo – Sivov, Šichanov

    Diváci: 12 177
    ocianews.com