Chomutov – Sparta 7:2 (kon.) | Kladno – Mountfield HK 3:1 (kon.) | HC Plzeň – Liberec 3:0 (kon.)
K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.) | Slavia – Pardubice 3:4 (1:2 po s.n.) | Jihlava – Vítkovice 4:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 20.01.2017, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla JIhlava porazila Vítkovice 4:3 a posouvá se na šesté místo tabulky, se s Vámi loučí a hezký pátek přeje Tomáš Lysý. (20:31:50)
     
    Ve třetí třetině se sice Vítkovicím podařilo v rozmezí pětačtyřicáté až sedmačtyřicáté minuty vyrovnat stav, když nejprve snížil Vlastimil Malina a týž hráč poté nahrál na vyrovnávací branku Jánu Blaškovi, ovšem v čase 52:57 rozhodl zápas kapitán Dukly Richard Peschout. Tři důležité body tak zůstaly Jihlavě, která má nyní nad Vítkovicemi v boji o postup do play-off náskok sedmi bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Dukla vyhodila puk přes všechny čáry. Je z toho další zakázané uvolnění, ale domácí ubrali téměř devět vteřin zbývajícího času.
     
    59:37
    22,2 vteřiny před koncem měl Ladislav Pospíchal v pravém rohu za brankou trošku času, tak zkusil trefit volnou hostující klec, ovšem to se mu nepodařilo. Pískáno je zakázané uvolnění.
     
    59:20
    Dukla dobrou hrou posouvá kotouč dvakrát po sobě do středního pásma.
     
    58:58
    Jen co hosté rozjíždí další útok, jde Matyáš Daňa opět ven z branky a nyní už Vítkovice hrají skutečně v šesti.
     
    58:40
    Ovšem hostům nevyšel přechod přes modrou. Bude se tak vhazovat ve středním pásmu a Daňa tak jde do branky zpět.
     
    58:40
    Vítkovičtí vyváží puk do útočného pásma a Matyáš Daňa již pospíchá na střídačku. Slezané to zkusí v šesti.
     
    58:19
    Oddechový čas se nese za pokřiku jihlavského kotlíku "Skřítkové tesaři," což je na Horáckém zimním stadionu znamení oslavného vítězného chorálu. No, možná bych byl ještě opatrný, 101 vteřin je v hokeji dost času.
     
    58:19
    Střídačka Vítkovic si poměrně logicky vyžádala oddychový čas.
     
    58:19
    Aleš Heinrich dostal kotouč před Daňu, ovšem nedokázal jej usměrnit do volné poloviny branky. Vítkovičtí poté vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:25
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    57:05
    Čermák si sjížděl po pravé straně k brance a zkusil přihrát najíždějícímu Heinrichovi, ovšem netrefil puk ideálně a ten se mu svezl po holi.
     
    56:25
    Aleš Heinrich sice nedostal na pravém kruhu zcela dobrou přihrávku, ale stačil si puk zpracovat a vystřelit. Volnou horní část branky kolem nad přesouvajícím se Daňou ale netrefil.
     
    55:25
    Zatímco Tomáš Mejzlík dostává dvě minuty za hrubost, na druhé straně je vyloučen na dvě plus dvě minuty Radim Štěpánek. Dukla tak bude hrát přesilovku, což je pro ní v této fázi zápasu dost výhodné.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    55:25
    Tak se šancemi se nám nyní roztrhl pytel a to zejména na straně Dukly. Lukáš Jindra mířil téměř sám na Daňu, ovšem nepřekonal ho. Na druhou stranu, gólman Vítkovic kotouč nezkrotil a ten tak poskakoval před brankou. Za čáru jej zkoušel dotlačit Tomáš Mejzlík, kterému se těsně nepovedlo, kus černé gumy skončil kousek před čárou. Poté si domácího útočníka vzal do klinče obránce Radim Štěpánek.
     
    54:37
    Jihlava opět výborně sehrála buly a domácí se již radovali z opětovného dvojnásobného náskoku, ovšem rozhodčí Jan Doležal po několika sekundách rozpažuje na znamení toho, že branka nemůže být uznána pro postavení jihlavského hráče v brankovišti. No, těžko říct...
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 1. Adam (Mejzlík, Peschout), 3. Heinrich (Čermák), 37. Hendrych (Heinrich), 53. Peschout (Mejzlík, Rezek) – 21. Hartmann (Gabrhelík, Malina), 45. Malina (Hartmann), 47. Blaško (Malina, Žiak)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Váňa, Pospíchal, Vála, Pražák, Srnský, Kadlec, Huňáček – Čermák, Heinrich, Jindra – Adam, Mejzlík, Peschout – Hendrych, Rezek, Geier – Berka. Trenér: Patrik Augusta
    HC Vítkovice Ridera: Daňa (Juránek) – Štěpánek, Malík, Veřmiřovský, Gabrhelík, Weintritt, Mrowiec – Hartmann, Malina, Raška – Kmošek, Spratek, Toman – Žiak, Baláž, Blaško – Kosina. Trenér: Roman Ryšánek

    Rozhodčí: Doležal – Zídek, Kotlík
    thejrc.org