Lipt. Mikuláš – Poprad 2:3 (kon.) | Martin – Banská Bystrica 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Košice 0:4 (kon.)
Trenčín – Nitra 3:4 (1:2 po s.n.) | Zvolen – Žilina 2:5 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
HC Košice
sk Pátek 20.01.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Košíc potvrdili úlohu favorita a ostávajú na prvom mieste tabuľky. Na ľade Nových zámkov vyhrali 0:4, keď v záverečnej tretine upravili skóre duelu Jiří Bicek a Peter Boltun. Navyše, Oceliarov tešia aj zaváhania ich súperov, keďže Banská Bystrica ani Nitra nebodovali naplno. Nové Zámky sa naopak prepadnú na posledné miesto tabuľky, keď prehrali štvrtý z posledných piatich duelov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (20:23:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    V záverečných sekundách ešte strieľal Ossi Saarinen. Strela fínskeho útočníka ale mierila tesne vedľa brány košického brankára.
     
    59:21
    Košičania sa previnili zakázaným uvoľnením, a tak sa hra presťahuje pred brankára Vladislava Habala. Podarí sa domácim streliť aspoň čestný gól?
     
    58:38
    Zápas sa už iba dohráva. O pár sekúnd sa začne posledná minúta dnešného zápasu, ktorá Oceliarom prinesie zisk cenných troch bodov.
     
    57:42
    Domáci brankár musel zasahovať po strele z ľavej strany. Tentokrát bol ale Švéd pozorný a puk vyráža do rohu klziska.
     
    57:15
    Hostia už hrajú v plnom počte hráčov na ľade. Martin Dudáš skočil na ľadovú plochu a okamžite sa zapojil do priebehu hry.
     
    56:44
    Nové Zámky v minulom kole prekvapili úradujúceho slovenského majstra, no dnes sa o ďalšie prekvapenie nepostarajú. Košice v pohode dohrávajú zápas.
     
    56:12
    Tak toto bola obrovská šanca domáceho tímu. Myslím, že to bol Kamil Brabenec, kto vletel do útočného pásma, no z tesnej blízkosti ho vychytal Vladislav Habal.
     
    55:35
    Domácim hokejistom sa v presilovej hre nedarí. Košičanom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary a následne môžu poslať na ľad čerstvé sily.
     
    55:08
    V záverečnej päťminútovke zápasu si zahrajú presilovú hru aj domáci hokejisti. Dve minúty za hákovanie dostáva košický obranca Martin Dudáš.
     
    53:38
    Domáci hokejisti sa ešte snažia zdramatizovať priebeh zápasu, no jedinou otázkou zostáva to, či si Vladislav Habal udrží čisté konto.
     
    53:00
    Eduard Šedivý nahadzoval puk do útočného pásma, no tam ho Košičania stratili. Nové Zámky majú čas na striedanie a posielajú na ľad čerstvé sily.
    52:18 BOLTUN - 0:4
     
    52:18
    Košice dali gól!
    Hostia definitívne rozhodujú o svojom dnešnom víťazstve. Tvrdá strela Eduarda Šedivého sa ešte gólom neskončila, no pohotovou dorážkou sa presadil PETER BOLTUN. Asistencie: Richard Jenčík a Eduard Šedivý.
     
    51:27
    Nové Zámky ustáli úvodný tlak svojho súpera a vyhadzujú puk cez všetky čiary. Košičania musia začínať až od svojej vlastnej svätyne.
     
    50:56
    Košickí hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Menší trest za hákovanie dostáva Branislav Fábry, hoci sa to domácim priaznivcom vôbec nepáči.
     
    50:39
    Joakim Lundström mal teraz mierne problémy so strelou jedného z košických hráčov. Napokon ale na dvakrát puk chytá, a tak sa bude vhadzovať po jeho pravici.
    49:55 Milan Kytnár mohol zdramatizovať priebeh zápasu...

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 23. Nagy (Šedivý), 23. Vašíček (Bartoš), 49. Bicek (Jenčík, Suja), 53. Boltun (Jenčík, Šedivý)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Sandgren, Čížek, Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Sucharda, Maier – Lelkeš, Brabenec, Hudec – Saarinen, Kytnár, Paulovič – McParland, Čaládi, Lavrovs – Fábry, D. Rehák, Tibenský.
    HC Košice: Habal – Dudáš, Deyl, Matejka, Jankovič, Vašíček, Šmach, Koch – Varga, Boltun, Nagy – Bicek, Suja, Jenčík – Milý, Klíma, Bartoš – Šoltés, Vrábeľ, Šedivý.

    Rozhodčí: Róbert Müllner, Juraj Konc – Tomáš Gegáň, Jozef Valo.
    thejrc.org