NY Rangers – Los Angeles 3:2 (kon.) | Washington – Carolina 6:1 (kon.) | Toronto – Calgary 4:0 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 2:3 (kon.) | Colorado – San Jose 2:5 (kon.) | Arizona – Florida 3:2 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
2:5 (0:1, 1:0, 1:4)
San Jose Sharks
Úterý 24.01.2017, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Čtyři góly v jedné třetině. Patricku Marleau se to podařilo jako 12. v historii NHL.
     
    Tři hvězdy utkání

    Patrick Marleau (SJS) (4 + 0)
    Brent Burns (SJS) (1 + 2)
    Logan Couture (SJS) (0 + 2) (05:50:20)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný z českých nebo slovenských hráčů.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 28

    San Jose Sharks: 26
     
    Je konec. Dvě třetiny jsme sledovali vyrovnaný zápas, ale třetí dějství Colorado vůbec nezvládlo. Kromě toho, že si nechalo dát čtyři góly, inkasovalo je všechny od stejného hráče. Kdo jím byl? Útočník Patrick Marleau. Ten poprvé za devatenáct sezón dlouhé kariéry skóroval čtyřikrát v jednom utkání. Už tak by šlo o parádní úspěch. Jenže Marleau to dokázal během pár minut ve třetí třetině. Získal tím pádem pro San Jose Sharks dva body, Žraloci tak uhráli do vítězného konce i druhé vzájemné střetnutí s Avalanche. Ode mě je to pro dnešek vše, po krásné hokejové podívané vám přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Už se ale spíše dohrává, o dělbě bodů je nějakou chvíli rozhodnuto. Tento duel si v klidu hostující mužstvo uhlídá na svých hokejkách.
     
    59:09
    Colorado Avalanche v poslední minutě zápasu dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Nebylo jich na ledě šest, ale dokonce hned sedm. Opravdu nepovedené střídání. Trest odpyká Colborne.
     
    58:58
    Pomalu se blíží konec základní hrací doby a také konec celého utkání, Joe Thornton ještě bude pár vteřin na trestné lavici.
     
    58:18
    Jarome Iginla měl připravenou hokejku na dorážku do poloviny prázdné branky, avšak neměl dostatek štěstí.
     
    57:48
    Teď se ale San Jose musí bránit. Colorado drží Žraloky pod zámkem, Nathan MacKinnon dokonce lehkým nahozením trefil tyčku.
     
    57:27
    Patrick Marleau dal čtyři góly v jednom zápase poprvé ve své dlouhé kariéře v nejlepší lize světa. To je opravdu veliký den pro útočníka San Jose Sharks.
     
    57:27
    Po menší potyčce u mantinelu se bude vylučovat. Hostující Joe Thornton dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    56:23 Patrick MARLEAU - 2:5
     
    56:23
    San Jose právě vstřelilo branku!
    To je něco neuvěřitelného! Něco, co se opravdu jen tak nevidí. PATRICK MARLEAU prožívá zápas snů, jeden z nejlepších za poslední roky v NHL. Dostal se do dalšího samostatného úniku na Spencera Martina. Byl faulován a vypadalo to, že pojede trestné střílení. Ale nejel, protože puk nakonec spadl do sítě. Čtvrtý zásah Marleaua v zápase, čtvrtý ve třetí třetině. Jestli někdo dnes pro San Jose vyhrál zápas, tak není pochyb o tom, kdo to byl. Šance Colorada na body jsou teď už jen opravdu hodně malé. Asistence: Marc-Edouard Vlasic.
     
    55:22
    Domácí jsou kompletní, jenže to jim moc radosti činit nemůže. Stále ztrácejí dvě branky a do konce základní hrací doby nezbývá ani pět minut.
     
    55:08
    Už jen šest vteřin bude na trestné lavici sedět Ťutin.
     
    55:08
    Tierney s Boedkerem získali pro Žraloky útočnou třetinu, ale jen na pár okamžiků, brzy o ni zase přišli.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 31. Iginla (Grigorenko, Zadorov), 52. Zadorov (Comeau, Ťutin) – 19. Burns (Schlemko, Couture), 43. Marleau (Vlasic, Bødker), 46. Marleau (Couture, Burns), 51. Marleau (Pavelski, Burns), 57. Marleau (Vlasic)


    Colorado Avalanche: S. Martin (Pickard) – Beauchemin, Goloubef, Ťutin, Zadorov, Wiercioch, Gelinas – Rantanen, MacKinnon, Grigorenko – Landeskog, Duchene, Nieto – Comeau, Söderberg, Iginla – Martinsen, J. Mitchell, Colborne.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton, Pavelski – Bødker, Couture, Donskoi – Labanc, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Carpenter, Wingels.

    Rozhodčí: Peel, Kozari – Cherrey, Murchison

    Diváci: 13 803
    thejrc.org