NY Rangers – Los Angeles 3:2 (kon.) | Washington – Carolina 6:1 (kon.) | Toronto – Calgary 4:0 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 2:3 (kon.) | Colorado – San Jose 2:5 (kon.) | Arizona – Florida 3:2 (po pr.)
po prodl.
Arizona Coyotes
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Florida Panthers
Úterý 24.01.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Florida sice prohrála, ale i tak Keith Yandle po zápase rozdal autogram fanouškovi.

     
    Floridský obránce Keith Yandle odehrál šestistý zápas v řadě. Tuto sérii začal 26 března roku 2009, tehdy ještě v dresu Coyotes. A právě kouč Arizony na jeho angažmá vzpomínal. "Hodně nám chybí v kabině. Není to jen skvělý hráč, ale také výborný člověk. Jeho povaha dokázala zlepšit náladu v kabině," pravil trenér Dave Tippett na adresu bývalého hráče Coyotes. (06:08:04)
    Dva zápasy, dva góly. Christian FIsher se ukazuje v dobrém světle.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Tobias Rieder (ARI) 1+0
    2. Ryan White (ARI) 1+0
    3. Jakob Chychrun (ARI) 0+2
     
    Československá stopa v utkání:
    Martin Hanzal (ARI) 0+0, 6 střel, čas na ledě 21:18;
    Radim Vrbata (ARI) 0+0, 6 střel, čas na ledě 18:48;
    Jaromír Jágr (FLA) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:37;
    Jakub Kindl (FLA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:56.
    Arizona je se ziskem dvou bodů spokojená.

     
    Christian Fischer se stal prvním nováčkem v klubové historii Arizony, který vstřelil první dva góly v NHL z prvních dvou střel. Tento čin se povede málokomu.
     
    Hostem pozápasového rozhovoru byl autor rozhodující branky Tobias Rieder. Pravil, že si byl jistý, že gól platit bude. Poukázal na to, že je rád za výhru v domácím prostředí. To, že Arizona výrazně přestřílela soupeře (42:25), ho nepřekvapilo, neboť chtěli co nejvíc střel posílat na branku. Mimo jiné řekl, že gólman Roberto Luongo podal velmi dobrý výkon.
    Florida v tomto zápase prohrála.

     
    V první třetině byl aktivnější domácí celek, ale prosadila se Florida, přesně mířil v patnácté minutě Shawn Thornton. Z kraje druhé třetiny během dvanácti sekund Arizona otočila zápas. Nejprve se prosadil Christian Fischer, a pak útočník s číslem 25 Ryan White. Fanoušci Coyotes si neužívali vedení svého oblíbeného celku příliš dlouho. Necelých pět minut po vedoucím gólu přišlo vyrovnaní. Odražený puk za brankovou čáru poslal Michael Sgarbossa, který svou druhou branku v NHL řádně oslavil. Za stavu 2:2 se zápas dostal do prodloužení, ve kterém rozhodl hned v první minutě Tobias Rieder.
     
    Konec zápasu.
    60:48 Tobias RIEDER - 3:2
     
    60:48
    Arizona právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto. Akci začal Alex Goligoski nepřesnou střelou. Přes Burmistrova se puk do stal k TOBIASU RIEDEROVI, který se napřáhl a rychlou střelou rozhoduje o výhře svého celku. Florida zkusila ještě trenérkou výzvu, zda Alex Goligoski nebránil brankáři v pohybu. Opakovaný záběr ukázal, že ne. Gól platí, Arizona bere bonusový bod. Asistence: Alexandr Burmistrov a Alex Goligoski.
     
    60:39
    Alex Goligoski to zkoušel od modré čáry, ale neuspěl.
     
    60:24
    Radim Vrbata neudržel útočné pásmo, a tak o něj musí domácí znovu bojovat. Následně se český hráč dostal do zakončení, Roberto Luongo připraven.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po základní hrací době platí stav nerozhodný, a tak uvidíme pětiminutové prodloužení tři na tři.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 23. Fischer (Chychrun, Burmistrov), 23. White (Chychrun, C. Murphy), 61. Rieder (Burmistrov, Goligoski) – 15. Trocheck (Kindl, Marchessault), 27. Sgarbossa (Sceviour, MacKenzie)


    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson, Schenn, Goligoski, Stone, Chychrun, C. Murphy – Rieder, Hanzal, Vrbata – Perlini, Dvorak, Doan – J. McGinn, Burmistrov, Fischer – Crouse, Holland, White.
    Florida Panthers: Luongo (Berra) – Yandle, Pysyk, Matheson, Demers, Kindl, Ekblad – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Marchessault, McCann, Jágr – MacKenzie, Sgarbossa, Sceviour – S. Thornton, McKegg, P. Thompson.
    thejrc.org