Juventus – AC Milán 2:1 (kon.)
konec
Juventus FC
2:1 (2:0)
AC Milán
Středa 25.01.2017, 20:45 • Juventus Stadium, Turín • Italský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:39:38)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:25.
     
    V prvním poločase byl jednoznačně lepší Juventus, v tom druhém se ale hra hodně srovnala. A AC Milán svému protivníkovi několikrát notně zatopil, přitom nebyl daleko od vyrovnání. Paradoxně hrál možná nejlépe od vyloučení Locatelliho z 54. minuty. Domácí však nakonec potvrdili roli favorita a prošli v Coppa Italia do semifinále.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Deulofeu to zkusil individuálně, ale ukousl si až příliš velké sousto. Přes dva hráče jednoduše projít nemohl.
     
    90+2
    Tři minuty jsou nyní nastaveny ke druhému poločasu. Rugani si nyní dokázal poradit před dotírajícím Deulofeum. Milánskému celku zbývá už jen pár desítek vteřin do konce utkání.
     
    90+1
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Bertolacci, přichází Keisuke Honda.
     
    90
    Byly to jen jakési náznaky šancí ze strany milánského celku.Každopádně pořád má čas ještě alespoň vyrovnat. Juventus je zranitelný, především v poslední třetině utkání byl opravdu hodně.
     
    88
    ... Pjanić nyní nebyl úspěšný tak, jako v prvním poločase. Tentokráte svou střelu sice zakroutil znovu přes zeď, ale už jí nedokázal stlačit pod břevno.
     
    87
    Alex Sandro vybojoval faul na útočné polovině ve středu hřiště. Juventus znovu ušetří velmi cenné vteřinky. A ke standardce se už chystá tradiční exekutor Pjanić...
     
    86
    AC Milán se i přesto, že je v oslabení, nehodlá vzdávat. Ve druhé půli je to z jeho strany o sto procent lepší výkon. Už několikrát svému soupeři dokázal zatopit.
     
    85
    Možná Rugani malinko zapsal. A najednou se za ním objevil zcela nehlídaný Deulofeu, který se dostal těsně před brankáře Neta. Jenže pálil z ostrého úhlu. A vlastně míč z blízkosti poslal jen do domácího muže v rukavicích.
    83.
     
    83
    Nádherná akce domácího celku! Cuadrado jemným obloučkem z pravé strany našel v šestnáctce Pjaniće, který z voleje tvrdě vypálil. Nicméně mezi třemi tyčemi nakonec zasáhl fantastický Donnarumma.
     
    81
    Zase měl AC Milán k dispozici poměrně slušnou standardku. Tentokráte se snažil přímo zakončit Bonaventura, jenže zeď neobstřelil. Od jednoho z hráčů se nakonec míč odrazil pryč mimo hrací plochu.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Carlos Bacca, přichází Gerard Deulofeu.
     
    79
    Nebyla to vyloženě špatně rozehraná standardka. Žádný centr do vápna se nekonal, nacvičeného signálu chtěl využít Higuaín, který si naběhl na přihrávku, ovšem z hranice pokutového území mířil jen hodně mimo kýžený prostor.
     
    77
    Ačkoli jsou domácí v početní převaze, v posledních minutách mají s bráněním svého těsného náskoku poměrně velké problémy. Určitě je čeká ještě hodně krušná čtvrthodinka.
     
    76
    Juventus mohl zřejmě definitivně rozhodnout. Jenže teď měl poměrně velkou smůlu Khedira. Ten totiž z vyložené pozice mířil mezi tři tyče, a zřejmě by jeho střela skončila v síti, jenže do šance se jako by nešťastně nachomýtl Alex Sandro, od nějž se balón odrazil mimo hrací plochu.
     
    74
    Zapata (ACM) nechtěl nechat Higuaína proniknout podél lajny, a ta ho zastavil nedovoleným vrážením. I tady přišla na řadu žlutá karta.
     
    74
    Hosté jsou v posledních minutách v deseti hráčích na hřišti lepším týmem. Kdyby nyní Rugani nehlavičkoval do bezpečí, kdo ví, do jakého zakončení by se propracoval Bacca.
     
    72
    Irrati trestá každý ostřejší přestupek. Viděli jsme další osobní potrestání, tentokráte na druhé straně. Žlutou kartu inkasoval Antonelli (ACM).
     
    72
    Vzrušení bylo předčasné. Bacca se ocitl v ofsajdu, tudíž i kdyby dokázal zpracovat a zakončit, jeho případná branka by zkrátka neplatila.
     
    71
    Alex Sandro (JUV) inkasoval další žlutou kartu. Nebyl to z jeho strany úplně vybíravý zákrok na svého soupeře.
    70.
     
    70
    Opravdu dlouho se AC Milán chystal k tomhle přímému kopu. A brankář Neto se mezi třemi tyčemi opravdu protáhl. Bonaventura přistrčil míč na Kucku, který z plného běhu vyslal ostrou dělovku mezi tři tyče. Nicméně fantasticky zasáhl právě domácí gólman.
     
    68
    Bonucci (JUV) už prostě nemohl jinak. AC Milán podnikal nebezpečný výpad směrem dopředu, a tak domácí stoper srazil Baccu k zemi ve slibně se rozvíjející akci. Na místě byl tenhle osobní trest,
     
    67
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Alex Sandro.
     
    65
    Cuadrado byl nyní trošku zbytečně faulován Bertolaccim. Oba si však celou záležitost vyříkali. Hostující záložník se svému protivníkovi jal hned omluvit.
     
    64
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ignazio Abate, přichází Mario Pašalić.
     
    63
    Domácí nyní drží míč na svých kopačkách, oslabený soupeř to bude mít zajisté do konce tohoto střetnutí hodně těžké. Ještě je před námi zhruba nějaká půlhodinka tohoto střetnutí.
     
    61
    Mandžukić spálil další tutovku, znovu nedokázal usměrnit hlavičku mezi tři tyče. Tentokráte byl snad po centru zprava od Cuadrada v ještě lepší pozici než před pár okamžiky. Aby Juventus tohle neproměňování šancí nakonec nemrzelo.
     
    60
    Teď to domácí hodně překombinovali. Cuadrado mohl ve vápně už dávno střílet, ale ještě se snažil přihrávat, a protože svému spoluhráči předal míč na paty, z celé akce nezbylo vůbec nic.
    58.
     
    58
    Juventus nebyl daleko od své další branky! Snad Pjanić vymyslel přesný centr do šestnáctky, kde se Mandžukić ocitl zcela sám, ale hlavičku usměrnil jen těsně vedle Donnarummovy tyčky.
     
    57
    Jakkoli se mohla zdát takhle akce jako ničemná, nakonec nebyla vůbec špatná. Mandžukić se snažil míč sklepnout po centru Cuadrada do šestnáctky a jeden z obránců nakonec odvracel do zámezí.
     
    56
    Dybala byl poměrně dlouhou dobu ošetřován na hrací ploše. Hra je už v plném proudu. Je vidět, že emoce po udělené červené kartě trošku opadly.
    54. Locatelli (ACM)
     
    54
    Jako by nyní Locatelli (ACM) byl až příliš přemotivovaný. Ačkoli věděl, že má žlutou kartu, do Dybaly zajel zezadu hlava nehlava. A sudí Irrati se s ním nepáral, byla z toho druhá žlutá karta a následná červená.
    53. Bacca (ACM) - 2:1
     
    53
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tohle bylo hodně povedené zakončení milánského útočníka CARLOSE BACCY. Ten se ve vápně trošku šťastně dostal k odraženému balónu, který ihned z voleje napálil přesně k tyčce. Tenhle moment rozhodně může hosty nakopnout k lepšímu výkonu a třeba i k vyrovnání. Bez asistence.
     
    52
    Tohle nebyla úplně dobře rozehraná standarní situace domácího celku. Pjanić tentokráte posílal centr na zadní tyčku, nicméně tam našel pouze hlavy svých protihráčů.
     
    50
    Tohle nebyl vůbec špatný centr z pravé strany! Cuadrado hledal svým ostrým pasem na bližší tyči nabíhajícího si Higuaína, ve druhé vlně byl i Mandžukić, nicméně Donnarumma vyboxoval míč do bezpečí.
     
    49
    Balón je nyní u brankáře Neta, který nepůsobí žádný zbrklým dojmem. A než ho odkopne dopředu, čeká na lepší postavení svých spoluhráčů.
     
    48
    Suso našel svým dlouhým pasem v pokutovém území Bonaventuru, jenže tomu se dnes vůbec nedaří prosadit individuálně. A teď ho čistým skluzem dokázal odstavit od balónu Cuadrado.
     
    47
    Juventus se bude zřejmě ve druhé půli snažit především udržet pohodlný náskok. Cuadrado byl nyní ve středu pole u míče, ale dopředu nevyrazil. Rozehrál míč pouze se svými obránci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Průběžný výsledek je v podstatě logickým vyústěním dění na hřišti. Juventus působil na hřišti lepším dojmem, proměnil dvě své šance a v tomhle pohárovém duelu je daleko blíže možnému úspěchu. AC Milán bude muset po přestávce hodně zabrat. Zatím vidíme z jeho strany poměrně dosti malátný výkon.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nebyla to vůbec špatná standardní situace AC Milán! Bacca se snažil propracovat k zakončení, nicméně obrana Juventusu dokázala zasáhnout. Z následného rového kopu se hosté neprosadili.
     
    44
    Mandžukić (JUV) nyní do skluzu nešel s úplně slabou intenzitou. Po konzultaci s asistentem udělil hlavní arbitr domácímu útočníkovi žlutou kartu.
     
    42
    Bonaventura se snažil prosadit u levé lajny u rohového praporku. Přes urostlého Barzagliho ovšem neprošel, faul si přitom nevymodlil. Odkopávat od branky tak bude gólman Neto.
     
    40
    Higuaín se nyní nacházel v ofsajdu. Je pravda, že ofsajdová past je disciplína, která v dnešním zápase milánskému celku jde velmi dobře.
     
    39
    Romagnoli se dostal do hlavičkového souboje s Higuaínem. Rozhodčí posoudil situaci ve prospěch domácího celku. Juventus bude chtít první půli dohrát hlavně bez inkasované branky.
     
    37
    U míče nyní AC Milán. Bohužel k nepochopení jeho fanoušků pouze na vlastní polovině, kde se snaží vymyslet nějakou kloudnou akci za vyrovnáním.
     
    36
    Tohle bylo minimálně sporné rozhodnutí! Kucka by si měl dávat velký pozor, protože jeho úder loktem si klidně mohl vysloužit žlutou kartu. Rozhodčí nakonec pro druhou žlutou a následnou červenou nesáhl. Vznikly kolem této situace velké diskuze na hřišti.
     
    35
    Pjanić byl ostře atakován, vydoloval pro svůj celek přímý volný kop. Jako by se začalo malinko přitvrzovat. Pochopitelně že rozhodčí se snaží situaci držet za každou cenu klidnou.
     
    33
    Locatelli (ACM) možná včera sáňkoval s dětmi... Ale zapomněl, že teď je na hřišti. Takový skluz na Cuadrada si zasloužil žluté potrestání.
     
    32
    Tenhle dlouhý nákop do prázdna AC Milánu logicky nevyšel. Zatím jeho hra nemá potřebnou myšlenku. Asamoah míč v pohodě odkopl do bezpečí.
     
    30
    Pjanić (JUV) ne úplně ostře atakoval Susa, každopádně žlutá karta přišla na jeho konto. Reprezentant Bosny a Hercegoviny příliš nesouhlasil s tímto rozhodnutím.
    29.
     
    29
    Už mohlo být možná definitivně rozhodnuto! Higuaín dostal centr do vápna, narovnal si míč na svou silnější nohu a ostře vypálil. Donnarumma míč vyrazil pouze před sebe, Khedira ho dorážel do prázdné brány, jenže se nacházel dle názoru rozhodčích v ofsajdu.
     
    28
    Hosté se snažili probít po levé straně, nakonec ale přiběhl rázný Bonucci a odkopl míč do bezpečí. V defenzívě zatím pracuje Stará dáma na jedničku.
     
    27
    První půlhodinka je za námi a pomalu a jistě můžeme balancovat nad první třetinou zápasu. Skóre zatím odpovídá dění na hřišti. Juventus byl o něco nebezpečnější, AC Milán na place zatím spíše tápe.
     
    25
    Lehký, ale opravdu lehký konflikt mezi hráči obou celků. nebylo to nakonec nic zásadního. Ani rozhodčí v tomto případe nebyli potřeba, aby situaci uklidňovali. To vlastně za něj udělali sami aktéři.
     
    24
    Dybala si u lajny počínal trošku ostřeji vůči svému soupeři. Kuckovi se následně nechtělo moc zvedat za hřiště. Ale slovenský záložník by měl být nakonec v pořádku.
     
    23
    AC Milán se snaží založit akci po levé straně. Jenže Bonaventura nenašel příliš odvahy, a tak míč pouze předal dozadu. Zase musí milánský útok začít odznovu.
     
    22
    AC Milán byl do této chvíle (a je vlastně i pořád) směrem dopředu zcela neaktivní. A vykoledoval si průběžnou porážku o dvě branky. Bude mít ještě co dělat, aby s výsledkem ještě něco udělal.
    21. Pjanić (JUV) - 2:0
     
    21
    Juventus právě vstřelil branku!
    Nádherné zakončení, opravdu nádherné. MIRALEM PJANIĆ obstřelil zeď a zamířil přesně k tyčce, kam se gólman Donnarumma opravdu jen marně natahoval. Prostě ukázkově zahraný přímý volný kop. Bez asistence.
     
    20
    Asamoah se snažil z levé strany proniknout do středu a vybojoval velice zajímavý přímý volný kop. Žlutou kartu za svůj faul inkasoval Kucka (ACM).
     
    18
    Nejprve Asamoah a teď Barzagli s Cuadradem. Juventus se nyní nedokáže vymanit z jakéhosi tlaku soupeřre, který odvrací míč do zámezí na autového vhazování.
    16.
     
    16
    Zase bylo v šestnáctce AC Milán poměrně rušno. Cuadrado mohl bez problémů navýšit vedení turínského klubu, jenže do zakončení se ve vyložené pozici na poslední chvíli nepropracoval – jeden z obránců ho za pět minut dvanáct zastavil. Ještě snad byla reklamována ruka a možnost nařízení pokutového kopu. Ale marně.
     
    15
    Mandžukić se zase snažil naběhnou si na pěkný dlouhý pas, opět si však nepohlídal pravidlo číslo jedenáct, tedy ofsajd.
     
    14
    Středem pole se snažili milánští hráči něco vymyslet, jenže nikdo se do střelecké pozice nepropracoval. Nakonec v obraně skvěle zasáhl stoper Bonucci.
     
    13
    Více na míči jsou nyní hosté. Jenže právě o tomhle fotbal opravdu zcela jistě není.
     
    11
    AC Milán bude muset navýšit obrátky, jestli nechce z domácího poháru vypadnout. jeho výkon je v úvodních minutách opravdu tristní. Juventus se jakýmsi náznakům šancí bez problémů brání.
    Dybala (JUV) - 1:0
     
    10
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí byli v úvodních minutách o něco aktivnějším mužstvem, a tak se asi ve finále dočkali zasloužené odměny. Asamoah poslal zleva ostrý centr do šestnáctky, tam míč v těžké pozici dokázal Cuadrado chytře sklepnout pro PAULA DYBALU, který měl již v koncovce snadnou práci. Asistence: Juan Cuadrado.
     
    8
    ... centr jednoho z hráčů milánského klubu dokázali domácí odvrátit do bezpečí. Na druhé straně se naopak Asamoah řítil po levé straně do brejku. Následně si však pomohl faulem.
     
    6
    Možná se dal pískat předchozí souboj na Dybalu, muž s píšťalkou v ruce byl ale jiného názoru potrestal faul Pjaniće. Milánský celek bude mít k dispozici standardní situaci...
     
    5
    Úvod utkání se rozhodně nehraje v nijak vysokém tempu. V posledních dvou minutách drží více míč na svých kopačkách AC Milán, každopádně do velké šance se nepropracoval. Ostatně i jako jeho soupeř.
     
    3
    Mandžukić se snažil na levé straně naběhnout si na tuhle delší přihrávku Asamoaha, načapán byl ovšem v ofsajdu. Juvetnus je v úvodních minutách o něco aktivnější než jeho soupeř.
     
    2
    Ve středu pole se nyní objevil volný Cuadrado, který se taktéž snažil zakončit z poměrně velké vzdálenosti. jeho pokus byl ovšem tečovaný. A zase neměl Donnarumma výraznější potíže balón zkrotit.
     
    1
    Vůbec první střelu na branku vyslal z opravdu velké dálky Higuaín. Jeho pokus neměl potřebnou razanci, takže gólman Donnarumma opravdu bez větších problémů zasáhl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Neto – Barzagli, Bonucci, Rugani, Asamoah – Pjanić, Khedira – Cuadrado, Dybala, Mandžukić – Higuaín
    Náhradníci: Del Favero, Muratore, Hernanes, Rincón, Alex Sandro, Sturaro, Dani Alves, Pjaca, Mattiello, Chiellini, Lichtsteiner, Audero

    AC Milán: Donnarumma – Abate, Zapata, Romagnoli, Antonelli – Kucka, Locatelli, Bertolacci – Suso, Bacca, Bonaventura
    Náhradníci: Lapadula, Deulofeu, De Sciglio, Storari, Gómez, Fernández, Pašalić, Paletta, Poli, Sosa, Honda, Vangioni

    Rozhodčí: Irrati – Preti, Paganessi.
     
    Vzájemné zápasy:
    21.11.2015 Serie A 13. kolo Juventus FC – AC Milán 1:0
    09.04.2016 Serie A 32. kolo AC Milán – Juventus FC 1:2
    21.05.2016 Coppa Italia F AC Milán – Juventus FC 0:1e
    22.10.2016 Serie A 9. kolo AC Milán – Juventus FC 1:0
    23.12.2016 Supercoppa Juventus FC – AC Milán 1:2p
     
    AC Milán
    AC Milán v posledních letech zažil ústup ze slávy a v letošní sezóně by se zase rád probojoval do evropských pohárů. Cesta pochopitelně vede také přes Coppu Italia. Rossoneri by rádi navázali na triumf 23. prosince loňského roku, kdy Juventus porazili v rámci italského superpoháru. A jelikož tohoto soupeře přehráli i před tím v říjnu v lize, rozhodně se nedá říct, že do utkání půjdou v roli jasného outsidera. A to navzdory tomu, že poslední dva ligové zápasy s FC Turín a s Neapolí Milánští nedokázali vyhrát.
     
    Juventus FC
    Stará dáma v posledních letech v Itálii suverénně vládne, a proto není překvapením, že v posledních dvou letech kromě domácí ligy získala také italský pohár. S finalistou loňského ročníku se utká také nyní, AC Milán stojí v cestě před branami semifinále. Allegriho družina v minulém kole vyřadila Atalantu a i když je ve středu večer těžká náročnější soupeř, sezónní cíl, tedy obhajoba double, se nemění. Sebevědomí může Juve dodat poslední ligové vítězství nad Laziem Řím 2:0.
     
    Přeji pěkný večer u dalšího přenosu z italského fotbalu. V rámci čtvrtfinále Coppa Italia se utkají dva giganti – Juventus hostí AC Milán.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Patrik Sandev

    Branky: 10. Dybala, 21. Pjanić – 53. Bacca

    Karty:   30. Pjanić (JUV), 44. Mandžukić (JUV), 68. Bonucci (JUV), 71. Alex Sandro (JUV) – 20. Kucka (ACM), 33. Locatelli (ACM), 72. Antonelli (ACM), 74. Zapata (ACM)   54. Locatelli (ACM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:25.
    Juventus FC: Neto – Barzagli, Bonucci, Rugani, Asamoah – Pjanić, Khedira – Cuadrado, Dybala (67. Alex Sandro), Mandžukić – Higuaín
    Náhradníci: Del Favero, Muratore, Hernanes, Rincón, Alex Sandro, Sturaro, Dani Alves, Pjaca, Mattiello, Chiellini, Lichtsteiner, Audero

    AC Milán: Donnarumma – Abate (64. Pašalić), Zapata, Romagnoli, Antonelli – Kucka, Locatelli, Bertolacci (90+1. Honda) – Suso, Bacca (80. Deulofeu), Bonaventura
    Náhradníci: Lapadula, Deulofeu, De Sciglio, Storari, Gómez, Fernández, Pašalić, Paletta, Poli, Sosa, Honda, Vangioni

    Rozhodčí: Irrati – Preti, Paganessi
    thejrc.org