Liverpool – Southampton 0:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:1 (0:0)
Southampton FC
Středa 25.01.2017, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglický Ligový pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný den vše fanouškům kvalitního fotbalu! Od 21:00 se na Anfield Roadu odehraje odveta semifinále anglického ligového poháru mezi domácím celkem a hosty ze Southamptonu. Ti drží jednobrankový náskok.
     
    PRVNÍ UTKÁNÍ

    Southampton FC 1:0 Liverpool FC
    20. Redmond

    Southampton FC: Forster – Cédric Soares, Jošida, van Dijk, Bertrand – Clasie (73. Højbjerg), Oriol Romeu, Davis (82. Ward-Prowse) – Tadić, Rodriguez (82. Long), Redmond

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Lucas Leiva, Can, Wijnaldum (62. Coutinho) – Lallana, Sturridge, Roberto Firmino (83. Origi)
     
    JAK SE JIM DAŘÍ V PREMIER LEAGUE – LIVERPOOL FC

    Liverpool bojuje o titul, ale nezvládá utkání s outsidery, což se potvrdilo i poslední víkend. Na Anfield Road hrála tou dobou sestupující Swansea. Welšané vedli 2:0, Liverpool následně vyrovnal, z výhry se ale i tak radovala Swansea. Aktuálně jsou svěřenci Jürgena Kloppa na čtvrté pozici.
     
    JAK SE JIM DAŘÍ V PREMIER LEAGUE – SOUTHAMPTON FC

    Southamptonu se v letošním ročníku vůbec nedaří a aktuálně je na jedenácté pozici. V posledním kole Saints přivítali Leicester, který porazili 3:0 a připsali si první výhru po čtyřech porážkách. Jediná naděje Sotonu k tomu, aby příští rok hráli poháry, je uspět v poháru.

     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Arnold, Matip, Lovren, Milner – Can, Henderson, Lallana – Firmino, Sturridge, Coutinho.
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, Moreno, Origi, Leiva, Wijnaldum, Woodburn.

    Southampton FC: Forster – Cedric, Stephens, Jošida, Bertrand – Ward-Prowse, Romeu, Davis – Tadić, Rodriguez, Redmond.
    Náhradníci: Lewis – Clasie, Højbjerg, Long, Martina, McQueen, Sims.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Nunn..
     
    Krásný středeční večer všem fanouškům kvalitního fotbalu! Na Anfield Roadu se dnes hraje odveta semifinále anglického ligového poháru. Southampton drží jednobrankové vedení, udrží jej?
     
    Oba celky přícházejí na slavný fotbalový stánek. Domácí celek nastoupí v klasických červených dresech, hosté dnes v černošedé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Daniel Sturridge rozehrál do obrany a jeho spoluhráči se pokoušeli o první útok. Ten ale skončil pouze nákopem na branku Frasera Forstera.
     
    2
    Domácí to zkoušeli po pravé lajně, ale dvakrát se mu to nepovedlo a míč skončil v obou případech za čárou. Southampton ale z těchto akcí nic nevymyslel.
     
    3
    Jack Stephens nákopával míč dopředu, kde hledal volné spoluhráče. Jediný útočník ovšem míč nezachytil, byl totiž pozorně bráněn.
     
    5
    Joël Matip si narazil se spoluhráčem, který mu dával míč do vápna. Tam se ale přes bránícího hráče nedostal, jeho klička byla hodně naivní.
     
    6
    Liverpool předvedl první zajímavý útok. Míč z levé strany dostal do vápna, ale k zakončení nedošlo. Reds ale vybojovali autové vhazování.
     
    7
    Poprvé domácímu celku zahrozil Nathan Redmond. Šikovný anglický záložník nebezpečně napadal rozehru a dostal obranu Liverpoolu pod tlak.
     
    9
    Philippe Coutinho poslal luxusní centr za obranu, na zadní tyči se objevil obránce Arnold. Talentovaný fotbalista ovšem zakončoval na dlouhou nohu a k ohrožení branky nedošlo.
     
    10
    Jay Rodriguez poslal finální přihrávku do vápna na Nathana Redmonda, kterému stačilo obejít posledního obránce. Ten Redmondovi nedovolil otočit se s míčem.
     
    12
    Na druhé straně to zkoušel Daniel Sturridge, který posílal do vápna centrovaný míč. Na hranici vápna jej ovšem zablokoval bránící hráč.
     
    13
    Aktivní Redmond to zkoušel po levé straně, odkud centroval na přední tyč. Míč se snesl do boční sítě, Anfieldem to nyní hlasitě zahučelo.
     
    14
    Liverpoolští kombinují na útočné polovině, ale do vápna se jim ještě nepovedlo dostat. Uvidíme, co mladý celek vymyslí následně.
     
    15
    Dušan Tadić to následně na levé straně zkoušel u rohového praporku, kde kličkami bojoval s Arnoldem. Nakonec se ale do nich zamotal a míč skončil v zámezí.
     
    16
    Daniel Sturridge dostal skvělou přihrávku na hranici vápna, kde si počkal na střeleckou pozici a vystřelil. Míč šel po zemi pomalu a skončil v rukavicích brankáře.
     
    17
    Následně Liverpool vybojoval po chybě Stephense rohový kop. Ten ale Reds nevyužili a hosté míří do útočné akce.
     
    18
    Delší kombinační hra Southamptonu byla zakončena centrovaným míčem Nathana Redmonda do vápna. Tam byl ale jen Loris Karius.
     
    19
    Po rychlém přechodu do útoku přišla druhá střela utkání. Roberto Firmino si s míčem naběhl do středu hřiště, odkud po zemi nechal vyniknout Forstera.
     
    20
    Emre Can následně těsně před vápnem fauloval nejaktivnějšího hráče na hřišti, Nathana Redmonda. Saints bodou mít luxusní standardní situaci.
     
    21
    James Ward-Prowse poslal do vápna centrovaný míč z levé strany. Jeho pokus byl ovšem přetažený a skončil jen v rukavicích Kariuse.
     
    22
    Domácí opět propadli v obraně a černošedí se hnali do útoku. Dušan Tadić dostal míč do vápna, kde hru lehce pozastavil. Následně ale vybojoval rohový kop.
     
    23
    Reds se dostali do hodně rychlého přečíslení, které bylo zakončeno centrovaným míčem na zadní tyč. Těsně před hráčem ale zasáhl poslední obránce.
     
    25
    Krásná kombinace Liverpoolu. Centr na levý stran byl ještě vylepšován nabídkou na penaltu. Adam Lallana se zde ale neprosadil proti bránícím hráčům.
     
    26
    Tlak domácích se stupňuje a pokud takto bude pokračovat, nebudeme na první branku moc dlouho čekat. Liverpool stále kombinuje.
     
    27
    Po kombinační hře se míč dostal k Firminovi, jenž posouval míč do vápna nabíhajícímu spoluhráči. Míč ale na poslední chvíli odkopl bránící hráč.
     
    28
    Po faulu pár metrů před vápnem se domácí dostávají k dobré standardní situaci. Philippe Coutinho u míče, kdo jiný.
     
    29
    Philippe Coutinho poslal do vápna centrovaný míč na zadní tyčku, kde se ale nikdo neprosadil. Joël Matip byl možná stáhnut k zemi bránícím hráčem nedovoleně.
     
    30
    Na druhé straně byla k vidění zajímavá šance Saints. Steven Davis se dostal na hranici vápna ke střele, svým pokusem ale napálil jen stojícího Lovrena. Pokud by zeď prostřelil, mohla z toho být gólová akce.
     
    32
    Liverpoolské snažení bylo ukončeno centrovaným míčem z levé strany do šestnáctky. Nikdo v červeném se ke střele ale nedostal.
     
    33
    Domácí to zkoušejí stále. Nyní neuspěli na pravé straně, kde průnik Reds zastavil bránící hráč. Saints následně spěchají do útoku.
     
    35
    Stále se domácí celek snaží něco vymyslet, jejich útoky ale nejsou nebezpečné. Obrana jedenáctého celku Premier League funguje na jedničku.
     
    36
    Velká šance Saints! Nathan Redmond pláchl po levé straně a s míčem se dostal až do vápna. Tam předložil ideální přihrávku Dušanu Tadićovi, jenž v tutové šanci zklamal!
    36. Krásný útok Redmonda a zahozená šance Tadiće
     
    38
    Liverpool se hned pokouší vymyslet něco v útočné fázi, ale hra čtvrtého celku Premier League není taková, jak by si to nejspíše přáli.
     
    39
    Opět jde vše za Redmondem. Anglický záložník prošel do vápna, kde našel v podobné situaci Davise. Severoirský záložník ale zakončil levačkou vysoko nad.
     
    40
    A další akce Sotonu, který prošel do vápna. Nyní hledal centrovaný míč z pravé strany Redmonda, ale ten nedokázal zakončit. Lovren jej přeskočil.
     
    41
    Hodně naivně to zkoušel Daniel Sturridge. Na hranici vápna si troufl proti dvěma obráncům, jenž stáli vedle sebe. Logicky mu to nevyšlo.
     
    42
    Po delší době také centr do vápna Southamptonu. Od pravého praporku přišel míč na hlavu Cana, který ale v záklonu míč neusměrnil. Sturridge následně patičkou balon nezasáhl.
     
    44
    Hosté se dostali aktivně do útoku, kde kombinovali a vymysleli jeden centrovaný míč. Emre Can musel tento pokus odehrát na rohový kop.
     
    45
    Celá standardka byla zakončena nakrátko. Nathan Redmond vrátil míč Tadićovi, jenž zakončoval akci přihrávkou na Ward-Prowse. Ten ale zakončoval jen vedle levé tyčky.
     
    45+1
    Daniel Sturridge i Roberto Firmino si v šestnátce naskakovali na centrovaný míč. Ani jeden z útočníků se ale nedokázal dostat k hlavičce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Southampton se zatím dobře brání a skvěle proniká do útoků. Zatímco Liverpool nevymyslel žádnou nebezpečnou akci, hosté se mohli radovat dvakrát. Nejdříve v tutové akci zakončoval jen do Kariuse Tadić, o pár minutek později z totožné pozice zakončoval Davis - ten ale mířil vysoko nad branku.
     
    Oba celky se vrací na travnatou plochu a za pár chvilek začne druhý poločas. Liverpool se musí v útočné fázi zlepšit, pokud chce postoupit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Shane Long.
     
    46
    Saints se hned na začátku druhého poločasu dostali do útoku. Ztečovaná přihrávka končí na rohovém kopu, hosté tak mají šanci otevřít skóre.
     
    47
    Trent Arnold z dálky nakopával míč do vápna, těžko říct, zda z toho měla být střela, nebo jen centr. Každopádně míč skončil vedle branky a odkopávat bude Forster.
     
    49
    Obléhání hostující branky zakončoval svou přihrávkou Joël Matip. Přes dobře postavenou zeď ovšem míč nedostal, a tak jde do útoku Shane Long.
     
    50
    Adam Lallana v obraně neodehrál dobře míč a přišel centr jednoho z hostů. Ten mířil na zadní tyč, těsně před Redmondem ale zasáhl Karius.
     
    51
    Svoje zaváhání se následně pokoušel hasit právě Adam Lallana. Ten se dostal až před branku a situaci zkoušel vylepšit. Maja Jošida ale míč zablokoval.
     
    51
    Následně právě Maja Jošida naskočil vysoko do vzduchu a nešťastně padal o Lovrena na zem. Zprvu to vypadalo nebezpečně, ale japonský obránce je v pořádku.
     
    52
    Adam Lallana se opět dostal do vápna. Anglický záložník nezakončoval, jen přihrával na hranici vápna. Zde zakončoval Coutinho, střelecký pokus byl ale zblokován.
     
    53
    Cédric Soares prošel po pravé straně až do zakončení, ale jeho centrovaný míč nakonec neskončil v brance. Odkopávat se bude od branky Kariuse.
     
    54
    Wow! To byl hodně luxusní zákrok od Frasera Forstera, který naprosto famózně vytáhl střelu Emre Cana. První střela mu vypadla a míč se snášel za jeho záda, Forster se ale zvedl a míč vyhodil z branky.
    54. Výborný zákrok Frasera Forstera na čáře
     
    56
    Ve vápně Liverpoolu se srazili Ward-Prowse a Long. První jmenovaný se chvilku svíjel na hřišti, ale nejspíše bude v pořádku.
     
    57
    Po nepřesní hlavičce Sturridgeho se ale na hřišti opět objevil James Ward-Prowse. Nyní k němu doběhli zdravotníci, uvidíme nejspíše druhé střídání Saints.
     
    58
    Alexander Arnold na pravé straně neskutečně zasprintoval a vybojoval rohový kop pro svůj celek. Těsně před ním budou hosté podruhé střídat.
     
    59
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Pierre-Emile Højbjerg.
     
    60
    Obrovská šance Liverpoolu číslo dvě! Centrovaný míč z pravé strany se dostal až na hranici malého vápna. Zde zakončoval akrobaticky Daniel Sturridge, ten ale nakonec branku přepálil!
    60. Daniel Sturridge zakončoval z těžké pozice, branku nakonec přestřelil
     
    62
    Nebezpeční mohli být opět hosté. Steven Davis už procházel do vápna, kdyby se ale na poslední chvíli nezjevila dvojice bránících hráčů.
     
    63
    Opět ten Sturridge! Před brankou jej centrem našel Roberto Firmino, anglický útočník nastavil jen nohu. Míč ale skončil pouze vedle tyčky.
    63. Ani nyní Sturridge neotevřel stav utkání
     
    64
    Philippe Coutinho následně dostával dobrou přihrávku do vápna, kde se v těžké pozici nedokázal prosadit. Ve výskoku se dává míči razance špatně.
     
    66
    Nathan Redmond zachytil rozehrávku Hendersona a mířil do útoku. Ve vápně připravoval pozici pro Højbjerga. Toho střela byla lehče tečována na roh.
     
    68
    Roberto Firmino následně kličkoval na pravé straně, aby odcentroval do šestnáctky. Zaparkovaní hosté ale míč nepropustili.
     
    69
    Arnold následně hledal dlouhým centrem na levou stranu Lallanu. Ten ale jeho pokus nezpracoval a na mladšího spoluhráče se čílí.
     
    70
    Další nepřesná přihrávka, podobná té poslední. Emre Can nyní centroval na levou lajnu, kde jeden z jeho spoluhráčů míč nezpracoval.
     
    71
    Do vápna dostával centrovaný míč James Milner, jenž si bránícího hráče obhodil. Následně přes něj ovšem neprošel, akce bude pokračovat rohem.
     
    72
    Další míč letěl do vápna Saints, takhle to bude vypadat v posledních minutách častěji. Nyní se k odkopu dostal Maja Jošida.
     
    74
    Dlouhé snažení domácích bylo zakončeno centrovaným míčem do vápna. Na malém vápně ovšem nikdo v červeném nebyl, Forster míč ukryl v rukavicích.
     
    75
    The Reds se opět dostali až na hranici vápna, ale jejich střelecký pokus skončil na bránících hráčích. Následně střílející Can přihrával do ofsajdu.
     
    76
    Patnáct až osmnáct minut mají domácí na to, aby dali jednu branku a poslali utkání alespoň do prodloužení. Povede se jim to?
     
    77
    Hodně dlouho domácí nyní kombinovali u vápna a několik pozic vypadalo gólových. Ani jedna střela nepřišla, centr Milnera byl odhlavičkován.
     
    78
    Philippe Coutinho si následně konečně naběhl do výborné střelecké pozice. Z hranice vápna mířil k pravé tyčce, tu ale minul o pár centimetrů.
     
    78
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Emre Can, přichází Divock Origi.
     
    80
    Adam Lallana viděl nabíhající spoluhráče, které se pokoušel oslovit. Míč poslal ovšem jen mezi ně, Forster balon ukryl v rukavicích.
     
    81
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Nathan Redmond, přichází Josh Sims.
     
    82
    Hosté se po dlouhých minutách dostali do nějaké akce. Josh Sims se po pravé straně pokoušel dostat do vápna, těsně před bránícími hráči ale uklouzl.
     
    83
    Pronikající James Milner vybojoval rohový kop, ale ještě se u toho lehce poranil. Domácí obránce se nejspíše ale zvedne a nebude muset střídat.
     
    84
    Následoval centr do vápna zakončený nůžkami Sturridgeho. Ten trefil rameno bránícího hráče, nyní rozhodčí penaltu neodpískal správně.
     
    86
    Čas utíká neúprosně pro domácí celek. Southampton je finále hodně blízko, Liverpoolu se stále nedaří překonat hostující obranu.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Georginio Wijnaldum.
     
    88
    Alexander Arnold našel krásným centrem za obranu Roberta Firmina, před kterým odkopl Sims míč tak šikovně, že se ještě odrazil od brazilského útočníka. Odkop od branky Forstera.
     
    89
    Po neúspěšné akci ztratil míč Adam Lallana, který se následně dopustil faulu, a to se domácím opravdu nehodí. Uvidíme posledních pět minut.
     
    90+1
    Divock Origi si v prvním nastavené minutě ze čtyř naběhl do vápna. Stephensovi udělal kličku a upadl. Penalta se nepíská, hostující hráč hrál míč.
     
    90+1
    Southampton právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Liverpoolu se nepovedlo zakončit rohový kop. Josh Sims následně prošel od vlastního vápna až na útočnou polovinu, kde našel SHANEA LONGA. Ten zakončoval mezi nohy brankáře a poslal Southampton do finále!
    90+1. Shane LONG - 0:1
     
    90+3
    Delší radost hostů skončila a pokračuje se spíše krátkým dohráním utkání. Liverpoolu se už zvrátit utkání nepovede.
     
    90+4
    Ještě jeden aut před brankou Forstera. Domácí se sice pokusí vstřelit branku, ale ta k ničemu nebude. Southampton vyhraje a postoupí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Liverpool sice ve druhém poločase mohutně tlačil, snažil se vstřelit branku, ale to se nepovedlo. Southampton udeřil z jediné akce, Shane Long jako specialista během týdne rozhodl dvě pohárová utkání brankou v nastavení. Ta dnešní je ale sladší, Southampton si zahraje finále ligového poháru ve Wembley!
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.
     
    Děkuji za pozornost! Pozvu vás na druhé semifinále a následně také na finále, jenž se odehraje ve Wembley. Obě utkání sledujte na onlajnech, hezký večer! (23:00:23)

    David Panuška

    Branky: 90+1. Long


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:2.
    Liverpool FC: Karius – Arnold, Matip, Lovren, Milner – Can (78. Origi), Henderson, Lallana – Firmino, Sturridge, Coutinho (87. Wijnaldum).
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, Moreno, Origi, Leiva, Wijnaldum, Woodburn.

    Southampton FC: Forster – Cédric, Stephens, Jošida, Bertrand – Ward-Prowse (59. Højbjerg), Romeu, Davis – Tadić, Rodriguez (46. Long), Redmond (81. Sims).
    Náhradníci: Lewis – Clasie, Højbjerg, Long, Martina, McQueen, Sims.

    Rozhodčí: Atkinson – Child, Nunn.
    11.01.2017
    Southampton - Liverpool 1:0

    Branky: 20. Redmond

    Karty:   65. Tadić (SOT), 81. Rodrguez (SOT)

    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 10:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:5.
    thejrc.org