Chabarovsk – Záhřeb 4:2 (kon.) | Kunlun – HC Slovan 2:0 (kon.) | Minsk – Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.)
Jokerit – Jekatěrinburg 2:6 (kon.) | Riga – Barys 2:3 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Barys Nur-Sultan
Čtvrtek 26.01.2017, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání:

    Jakub Sedláček celý zápas strávil na hráčské lavici a kryl záda Kalninšovi. (20:44:31)
     
    Zápas je tedy za námi a domácí v něm nakonec po bojovném výkonu favoritovi nestačili. Astana šla do dvoubrankového trháku, když se dokázal po parádní přihrávce Dawese prosadit střelou pod břevno Boyd, to ale nebyl konec. Riga dokázala ještě před konce snížit zásluhou přesné rány Darzinše – na víc se ale nezmohla a tak doma podlehla kazašskému celku 2:3.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek čtvrtečního večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Domácí už hrají delší dobu bez gólmana, do pořádné šance se ale nemohou dostat a tak jen střídavě získávají a zase ztrácejí útočné pásmo.
    58:45 Lauris DARZINŠ - 2:3
     
    58:45
    Riga právě vstřelila branku!
    No a přeci jen je nakonec sníženo, takže se domácí ještě mohou pokusit o malý zázrak! Na přesnou přihrávku Galvinše si najel do levého kruhu LAURIS DARZINŠ, který dokázal rychlou střelou švihem poslat puk skrz clonící hráče přesně do rohy Poulinovy brány! Asistence: Guntis Galvinš a Oskars Cibulskis.
     
    58:29
    A do kontru se pokoušel na druhou stranu hnát Boyd, ovšem snažení hostujícího útočníka bylo přerušeno ofsajdem, který mu zapískal pomezní sudí.
     
    57:36
    Ani lotyšský tým už se ale vyloženě nikam nežene, protože asi sám ví, že s touto ztrátou jen velice těžko něco udělá za nějaké dvě minuty.
     
    56:41
    Po hodně dlouhé době je hra přerušena, protože na zem musel Poulin a tentokrát nahození v podání Galvinše raději schoval do své lapačky.
     
    55:55
    Riga statečně bojuje, to se jí musí nechat, ale kromě několika střel od modré se ne a ne k něčemu dostat – další takový pokus Zileho ani nedolétl na branku.
     
    54:52
    Do konce zápas mnoho času nezbývá a kazašský tým míří za důležitými třemi body v boji o play-off, který vede ve Východní konferenci.
     
    53:45
    Na zem musel po delší době i Kalninš, zase tolik práce ale neměl, protože mu stačilo jenom sebrat slabé nahození Dawese.
     
    52:34
    Domácí tým se stále snaží něco se zápasem udělat, ale má to velice těžké – Astana se hodně zatáhla a je tak skoro nemožné se přes ten zhuštěný blok dostat do nějaké větší šance.
     
    50:41
    A k hodně jedovaté ráně se od modré čáry dostal Jerofejevs, puk se odrazil proti holi Gilliesovi, ale ani ten nakonec branku Poulina v dobré pozici netrefil!
     
    49:49
    Puk drží lotyšský celek v útočném pásmu, teď ale na přihrávku Bičevskise před branku těsně nedosáhl Indrašis a šance z toho tak nebyla.
     
    48:35
    Hra se trochu uklidnila a domácí celek se nemůže vůbec dostat do nějaké kloudné nebezpečné akce – Astana si zápas momentálně velice zkušeně hlídá.
     
    46:49
    Riga se snažila hned dalším útokem odpovědět, to se ale nepovedlo a střela v podání Cibulskise skončila pouze mimo svatyni Poulina.
    45:54 Dustin BOYD - 1:3
     
    45:54
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak a už je to o dvě branky, což pro domácí může být neřešitelná komplikace. Po straně puk dojel jako první Dawes a dal ho přesně před branku volnému DUSTINU BOYDOVI – ten se nijak nerozpakoval a z první uklidil kotouč do horního rohu Kalninšovy brány! Asistence: Nigel Dawes.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 28. Indrašis (Jerofejevs, Bičevskis), 59. Darzinš (Galvinš, Cibulskis) – 14. R. Starčenko (Šalapov), 36. Dawes (Bochenski), 46. Boyd (Dawes)


    Dinamo Riga: Kalninš (Sedláček) – Cibulskis, Galvinš, Freibergs, Balinškis, Jerofejevs, Zile, J. Redlihs – Indrašis, Bičevskis (A), Darzinš – Gillies, Tim Sestito (A), Toluzakov – M. Redlihs, Meija (C), Skvorcovs – E. Kulda, Golovkovs, Lipsbergs – Saulietis.
    Barys Nur-Sultan: Poulin (H. Karlsson) – M. Semjonov, Dallman (A), Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Shinnimin, St. Pierre, R. Starčenko (A) – Trivino, Paňukov, Puškarjov – Gurkov, Kučin, Chudjakov – Belgibajev.

    Rozhodčí: Baluška, Kuljov – Golovljov, Goljak
    thejrc.org