Plzeň – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Třinec 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Pardubice – Olomouc 2:3 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
BK Mladá Boleslav
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 27.01.2017, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tolik z města automobilů, mějte klidný víkend. Na počtenou se těším opět zítra. Dobrý páteční večer. (20:02:22)
     
    Brněnští hráči tleskají několika desítkám svých fanoušků, kteří přijeli až z jihomoravské metropole, aby je podpořili, na druhé straně kluziště pak probíhá děkovačka mladoboleslavských hráčů s jejich fanoušky.
     
    Jedenáctá Mladá Boleslav nakonec dokázala porazit čtvrtou Kometu Brno fotbalovým výsledkem 1:0 a zlomit nepříznivou bilanci s tímto soupeřem. Jednalo se o značně vyrovnané klání, jenže Brňané pohrdli několika šancemi na skórování a nepodařilo se jim překonat Brandona Maxwella v boleslavské brance.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Mladá Boleslav mohla snad třikrát vsítit gól do prázdné, jenže Bruslaři si tak dlouho dávali přednost v zakončení, až se ani jednou netrefili přesně.
     
    59:09
    Kometě se stále nedaří vytvořit si efektivní tlak.
     
    58:37
    Domácí dostali puk do útočné třetiny a vystřelili, puk však zachytil jeden z hostujících hráčů, který zabránil inkasování do prázdné branky.
     
    58:19
    Marek Čiliak zůstává podle očekávání na střídačce, Brno zkusí uspět při hře bez brankáře.
     
    58:19
    Kometa má ještě 101 sekund na to, aby vyrovnala. Mnohokrát v utkání od toho nebyla vůbec daleko. Pokud si vytvoří podobný tlak jako v předchozích minutách a udrží puk v útočném pásmu, nemusí to být žádné sci-fi a diváci se mohou dočkat prodloužení.
     
    58:19
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:12
    Jiří Kurka pohotově zabránil dorážce poté, co střílel jeden z brněnských hráčů a brankář puk vyrazil.
     
    57:57
    Na ledě zůstali ležet Jakub Orsava a Jan Káňa, již se nejspíš srazili. Brněnský útočník se rozhýbával o něco hůř než jeho protihráč, ale nakonec oba odjíždějí na střídačky. Hra může pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    57:46
    Bruslaři jeli dva na dva, Jakub Klepiš sice se střelou chvíli otálel, ale nakonec se přeci jen odhodlal. Puk však do branky neprošel.
     
    57:13
    Brno se velice intenzivně snaží o vyrovnávací gól, ale mladoboleslavská obrana bývá u kotoučů rychleji a soustavně je posílá pryč z obranného pásma.
     
    56:55
    Martin Látal se dostal k puku a šikovně jej vyhodil tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:35
    Hosté sice početní výhodu nevyužili, jenže nyní se znovu usazují před boleslavským gólmanem a mají spoustu šancí. Jmenovitě ale neuspěl ani Alexandre Mallet se svou dorážkou mezi Maxwellovy betony. Boleslavský brankář není daleko od druhého čistého konta v Bruslařském klubu.
     
    56:26
    Domácí v plném počtu.
     
    56:05
    Brňané nahazují do pásma a snaží se dostat Bruslařský klub pod tlak.
     
    55:27
    Ne však na dlouho. Středočeši opět vystihli rozehrávku Komety a dostali puk před Marka Čiliaka. Lukáš Žejdl se mohl dokonce prosadit v oslabení, ale tváří v tvář brankáři neuspěl.
    Marken.cz

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 45. Žejdl (Klepiš)


    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Lukáš) – T. Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Kučný, Bernad, Štich – Lenc, Musil, Hyka – Pacovský, Klepiš, Orsava – Látal, Vampola (A), Urban – Žejdl, Jonák.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Trška, Malec, Bartejs, L. Vágner – J. Káňa, Čermák (C), Vincour (A) – M. Kvapil, Hruška, H. Zohorna – Dočekal, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, F. Dvořák, Mallet.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Jelínek, Pešek

    Diváci: 3 650
    ocianews.com