Vladivostok – HC Slovan 2:1 (kon.) | Kunlun – Záhřeb 5:0 (kon.) | Minsk – Barys 2:1 (kon.)
Jokerit – Chanty-Mansijsk 6:5 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 4:3 (po pr.)
konec
HC Dinamo Minsk
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Barys Nur-Sultan
Sobota 28.01.2017, 15:00 • Minsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je to tak a domácí Dinamo tak skutečně z tohoto zápasu bere tři body. V poslední periodě sice byla lepší Astana, která se hnala za vyrovnáním, to se ale nakonec nepovedlo – za Scrivensem sice zvonila branková konstrukce a sám domácí gólman několikrát skvělým zákrokem zachránil svým spoluhráčům krk, ale branka z toho nebyla.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek víkendu. (17:19:32)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Astana se nemůže dostat do pásma a je skoro jisté, že už nezvládne srovnat – Minsk svůj náskok udrží.
     
    59:20
    Astana je stále ve velkém tlaku a už hraje v šesti lidech – Minsk se teď osvobodil pouze za cenu zakázaného uvolnění a hra se tak vrací před Scrivense.
     
    58:19
    Ale z kontru byl v tutové šanci na rozhodnutí Minsk! Před Karlssonem se po křížném pasu zjevil zcela osamocený Ellison, trefil ale pouze beton strážce branky svého soupeře!
     
    57:42
    Karlsson už se své lavičky ptá, jestli má odjet na střídačku, ale prozatím zůstává na ledě – Astana pak má vhazování v útočném pásmu a dá se tak čekat další vystupňování tlaku.
     
    56:39
    Do kontru teď vyjel Pavlovič, který dokázal z první poslat puk z poměrně velké vzdálenosti na branku – tam byl ovšem pozorný Karlsson a hru přerušil.
     
    55:44
    Hraje se pouze v obranném pásmu Dinama a to se teď těžce brání velkému tlaku Astany – velká šance ale z tohoto náporu pořád nevzešla.
     
    54:51
    Domácí už hrají v plném počtu, stále se ale nevymanili z toho velkého tlaku – na zakázané uvolnění teď musel puk vyhazovat Mickevič a jeho celek je tak stále pod náporem Barysu.
     
    54:05
    Heroické zákroky teď vytáhl Scrivens, který tak zachránil svůj tým! První střelu dokázal se štěstím tečovat na zadní tyči mimo, následně měl po střílené přihrávce Bochenskiho štěstí, že na zadní tyči nezasunul puk do branky Boyd!
     
    53:21
    Zatím se ale běloruský tým zvládá celkem v pohodě bránit, teď navíc puk přes všechny čáry vyhodil Gragnani a svůj celek tak osvobodil.
     
    52:27
    Je tu vyloučení, které pošle hosty do přesilovky – na trestnou míří Andrej Stěpanov, který poměrně zbytečně podrazil soupeře v útočném pásmu.
     
    52:19
    K zakončení se na druhé straně dostal i elitní střelec Ellison, který se pokoušel poslat puk tvrdou ranou pod břevno, v tom mu ale zamezila lapačka Karlssona.
     
    51:42
    Do obrovské šance na vyrovnání se dostal Bochenski, který si najel před Scrivense a po kličce obránci byl zcela sám, trefil ovšem pouze beton domácího hrdiny v brance!
     
    50:35
    Hra je momentálně vyrovnaná a ani jeden tým se nemůže dostat do větší šance – sledujeme marnou snahu Barysu o nějaký větší tlak.
     
    49:39
    Už v plném počtu se pokouší Astana znovu vyrovnat hru a dostat se do útočného pásma, ovšem Minsk svou hru zlepšil a hostům to hodně ztěžuje.
    48:29 Branka Minsku uznána není.
     
    48:29
    I nadále jsou domácí v dobrém tlaku před brankou Astany, další velká šance ale brankou nakonec nekončí – puk do branky sice dostal Drozd, ale gól neplatí! V brankovišti totiž stál jeden z domácích hráčů a sudí hru vykazují do středního pásma.
     
    47:43
    A Minsk této situace ihned využil ke zvýšení tlaku – k dobré střele od modré se dostal Gragnanin, Karlsson si ale v mlýnici těl puk našel a zastavil ho.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 11. Pavlovič (Matěruchin, An. Stěpanov), 34. Mickevič (An. Stěpanov, Kovyršin) – 39. Bochenski (Dawes, Dallman)


    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Šinkevič, Gragnani, Graborenko, Gotovec, Mickevič, Lisovec – Pavlovič (C), Drozd, Stas – Pettersson (A), Ellison, Palushaj – Klinkhammer, Matěruchin (A), S. Kosticyn – Kovyršin, Kulakov, Karaban – An. Stěpanov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Poulin) – M. Semjonov, Dallman (A), Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko, Trjasunov – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Shinnimin, St. Pierre, R. Starčenko (A) – Paňukov, Trivino, Puškarjov – Gurkov, Belgibajev, Kučin – N. Ivanov.

    Rozhodčí: Gofman, Olenin – Lazarev, Novikov
    thejrc.org