Pittsburgh – Nashville 4:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 5:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 3:2 (kon.)
NY Rangers – Columbus 4:6 (kon.) | Detroit – New Jersey 3:4 (kon.) | Tampa – Boston 3:4 (kon.)
Montreal – Buffalo 5:2 (kon.) | Florida – Ottawa 6:5 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:5 (kon.)
Dallas – Toronto 6:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
Anaheim – Colorado 5:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:1 (kon.)
konec
San Jose Sharks
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Chicago Blackhawks
Středa 01.02.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0)
    Patrick Marleau (SJS) (1 + 0)
    Martin Jones (SJS) (24 zásahů) (07:09:13)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 4 střely, čas na ledě 16:05)
    Marián Hossa (CHI) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 16:42)
    Richard Pánik (CHI) (0 + 1, 0 střel, čas na ledě 15:47)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 29

    Chicago Blackhawks: 25
     
    Sledovali jsme téměř celou základní hrací dobu vyrovnané utkání, ani jedna strana se nedokázala utrhnout a držet delší dobu náskok. Pomalu to vypadalo, že dnes v San Jose bude k vidění prodloužení, ale pak udeřil český šikula Tomáš Hertl, ten dvě minuty před třetí sirénou překonal Coreyho Crawforda. A nakonec tímto počinem rozhodl celé utkání. Pro Žraloky důležité body, dokázali tak napravit předchozí neúspěch s Edmontonem, San Jose i po dnešku zůstane v čele divize. Naopak Chicago Blackhawks prohrávají třetí duel za sebou a po cestě k dalším venkovnímu střetnutí mají o čem přemýšlet. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Už se jen dohrává, o vítězi je rozhodnuto.
    59:15 Joe PAVELSKI - 3:1
     
    59:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si z dnešního zápasu odnese body. Chicagu se nevyplatil risk při hře bez brankáře. JOE PAVELSKI dostal nahrávku na středový kruh, tam nabral rychlost a zamířil proti prázdné brance. Dokázal ji trefit naprosto přesně, hala opět na nohou a teď už to budou mít hosté pořádně těžké. Asistence: Logan Couture, Joe Thornton.
     
    58:24
    Corey Crawford opustil brankoviště, Chicago to zkouší se šesti muži a s prázdnou klecí.
    57:57 Tomáš HERTL - 2:1
     
    57:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pozdrav do České republiky od TOMÁŠE HERTLA je na světě, a navíc pro San Jose Sharks moc důležitý! Odchovanec pražské Slavie dnes na ledě létal a dostával se do šancí, tady je pro něj zasloužená odměna. Dává první gól po návratu z dlouhé marodky, jeho radost je pochopitelně obrovská. Samozřejmě jásá celá SAP Center, protože tato trefa zhruba dvě minuty před koncem základní hrací doby může být velmi pravděpodobně rozhodujícím zásahem celého střetnutí. Krásná dorážka od Hertla, český forvard prokázal na brankovišti pohotovost. Asistence: Brent Burns, Joe Pavelski.
     
    57:20
    Tomáš Hert dojel jako první k zadnímu mantinelu, poté zpoza branky vybídl Pavelskiho ke skórování. Ale kapitán San Jose netrefil moc dobře puk.
     
    56:48
    San Jose docela dlouho drží puk na hokejkách na vlastní polovině. Ale nemá moc na výběr, v aktuální situaci si nemůže dovolit riskovat.
     
    56:10
    Tierney měl na hokejce pravděpodobně vítězný gól, jenže u levé tyčky minul, ještě možná stačil Crawford zasáhnout. Chicago si nedávalo moc dobrý pozor na to, co se děje před jeho brankovištěm.
     
    55:45
    Melker Karlsson na pár okamžiků získal útočné pásmo, ale nedal si dobrý pozor a hned o něj zase přišel. Je jasné, že další branka tohoto utkání rozhodne.
     
    55:31
    Puk za mantinelem a my budeme sledovat poslední reklamní pauzu zápasu.
     
    55:18
    I v poměru střel na branku sledujeme vyrovnaný zápas, takže dnes bude hodně zajímavé sledovat, kdo se nakonec ujme pozice vítěze.
     
    55:03
    Do konce třetí třetiny zbývá už jen méně než pět minut. Patrick Marleau měl na hokejce další gól, na brankovišti jej v rozkleku brankář Chicaga jen těsně zastavil.
     
    54:28
    Crawford vyjel za svou branku a zahrál tam s pukem, hned ale musel zpátky do brankoviště, protože si všiml roje Žraloků ve své blízkosti.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 35. Marleau (Pavelski, Burns), 58. Hertl (Burns, Pavelski), 60. Pavelski (Couture, J. Thornton) – 37. Rasmussen (Pánik, Seabrook)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Bødker – Labanc, Tierney, J. Ward – Meier, Carpenter, M. Karlsson.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, B. Campbell, Seabrook, Forsling, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews, Hossa – Panarin, Anisimov, P. Kane – Desjardins, Rasmussen, Pánik – Hartman, Kero, Hinostroza.

    Rozhodčí: Kowal, McCauley – Mach, Cameron

    Diváci: 17 424
    bahis siteleri