Novokuzněck – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 5:1 (kon.) | Omsk – Kunlun 3:1 (kon.)
Toljatti – Kazaň 4:0 (kon.) | Záhřeb – Jaroslavl 4:7 (kon.) | HC Slovan – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Red Star Kunlun
Čtvrtek 02.02.2017, 14:00 • Omsk Arena, Omsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Vladimir Sobotka (AVG) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:16
    Dominik Furch (AVG) 19 zák., 1 gól, 95%
    Tomáš Marcinko (KRS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:38
    Martin Bakoš (KRS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 19:09 (16:27:54)
     
    Statistiky: Střely: 50-38; Střely na bránu: 32-20; Vhazování: 31-29; Zablokované střely: 11-10; Hity: 9-9; Fauly: 2-2; Trestné minuty: 6-8.
     
    Kunlun prohrál na ledě favorizovaného Avangardu, v jehož dresu se v polovině utkání prosadili během necelých čtyř minut Pjotr Chochrjakov a Anton Burdasov, který zaznamenal vítězný gól. Krátce na to po pouhých třech sekundách využil přesilovou hru Sean Collins. Hostům už se ale vyrovnat v závěru nepodařilo a Alexandr Pěrežogin zpečetil výhru Omsku střelou do prázdné brány. Avangard Omsk ukončil sérii čtyř proher a konečně překonal 100 bodů. Konečný výsledek. Avangard Omsk 3 Kunlun 1.
     
    Konec zápasu.
    59:45 Alexandr PĚREŽOGIN - 3:1
     
    59:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Valentin Pjanov vybojoval před vlastní bránou puk a ALEXANDR PĚREŽOGIN po jeho krásné kolmé přihrávce zamířil od modré čáry do prázdné brány. Asistence: Valentin Pjanov.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:00
    Tomi Karhunen opustil svou bránu a Kunlun to ve zbytku utkání zkouší při hře bez brankáře!
     
    58:32
    Maxim Pestuško z pravého křídla krásně přenesl hru doleva na najíždějícího Ilju Michejeva, jehož střela zápěstím těsně minula levý horní roh brány!
     
    57:29
    Kunlunu se rychle krátí čas na vyrovnání a Avangard i přes jeho sílící tlak nadále drží těsné jednobrankové vedení. Podaří se čínskému týmu ještě vyrovnat?
     
    56:43
    Dominik Furch předvedl po střele Kunlunu z pravého křídla nepřesvědčivý zákrok a puk mu málem propadl mezi betony ke vzdálenější levé tyči, jeden ze spoluhráčů ho ale zachránil!
     
    56:18
    Dominik Furch ustál další nebezpečnou situaci a před jeho bránou vznikla obrovská mela. Rozhodčí ale nevylučovali.
     
    55:44
    Alexej Ponikarovskij si z levého křídla jako francouzské TGV najel před bránu a plácl do puku, z blízkosti ale brankáře Dominika Furcha mezi betony nepropálil!
     
    55:19
    Erik Gustafsson podržel puk za svou bránou a počkal, až jeho spoluhráči v klidu dostřídají.
     
    54:08
    Vyloučený Martin Bakoš naskočil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Kunlun po přečkání třetího oslabení hraje opět v plném počtu a zůstává v zápase.
     
    53:50
    Jegor Martynov po dlouhém obléhání brány Kunlunu vypálil od modré čáry, jeho střela ale byla nepřesná a na levé straně útočného pásma zamířila do ochranné sítě.
     
    52:08
    Martin Bakoš před pár okamžiky nevyužil obrovskou šanci a jeho krajan Tomáš Marcinko dostal dvě minuty za podražení. Avangard má velkou šanci rozhodnout.
     
    51:32
    Vyloučený Jevgenij Medveděv je zpět na ledě a Avangard Omsk v závěru utkání přečkal důležité oslabení.
     
    51:13
    Pjotr Chochrjakov na útočné modré čáře vypíchl hostům puk a řítil se do slibné brankové příležitosti, v blízkosti pravé tyče ale bekhendem Tomiho Karhunena nepropálil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 33. Chochrjakov (Ahnelöv, Burdasov), 36. Burdasov (Chochrjakov, Martynov), 60. Pěrežogin (Pjanov) – 37. Collins (Rau, Videll)


    Avangard Omsk: Furch (D. Kostin) – Meňšikov, Gustafsson, Martynov, J. Medveděv (C), Ahnelöv, Grigorjev, Nikitin – Sobotka, Pjanov, Pěrežogin (A) – Pestuško, Zubov (A), I. Michejev – Kučerjavenko, Chochrjakov, Burdasov – Juňkov, Lauta, Fiščenko.
    Red Star Kunlun: Karhunen (An. Makarov) – Järvinen, Mäntylä (C), Jüe, Bellemore, Pereťagin, Viklund, Jing – Videll, Rau (A), Collins – Ponikarovskij, Wärn, Marcinko – Sallinen, Fleury, Bakoš (A) – J. Alševskij, Lahti, Jašin.

    Rozhodčí: Vladimir Bukin, Alexei Ravodin. Čároví: Stanislav Raming, Alexandr Sadovnikov

    Diváci: 8380
    thejrc.org