Újpest FC – Teplice 1:0 (kon.) | Trenčín – Tromsø 1:4 (kon.) | Vardar – Dukla Praha 2:3 (kon.)
Jenisej – Zlín 1:2 (kon.) | Plzeň – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Liberec – Chorzów 1:0 (kon.)
Domažlice – Sokolov 1:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:0 (0:0)
CSKA Moskva
Čtvrtek 02.02.2017, 16:00 • Benidorm, Španělsko • Přípravný zápas • Přátelské utkání
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    CSKA Moskva
    CSKA si zatím v přípravných utkání připsala celkem tři výhry, což znamená, že vyhrála tedy všechna svá dosavadní přípravná utkání. V prvním klání zimní přípravy se Moskva postavila proti švýcarskému FC Wohlen, kterému nedala sebemenší šanci a bez komplikací vyhrála 3:0. V druhém zápase se silná CSKA utkala proti polskému týmu Piast Gliwice. Toto klání již nebylo vyrovnané, neboť na 2:0 zvyšoval až v 90. minutě Ignaševič a tímto výsledkem také tento zápas skončil. Ve svém zatím posledním utkání se ruský celek utkal proti celku dánskému, konkrétně proti Horsens. To byl zápas zcela nejjednoznačnější, neboť o výsledku rozhodla CSKA už v prvním poločase (2:0). V tom druhém přidala ještě dva a o celkovém výsledku – 4:0 – bylo tedy rozhodnuto. Plzeň se dá zatím zcela určitě považovat za nejsilnějšího soupeře, se kterým změří Moskva síly.
     
    FC Viktoria Plzeň
    Viktoriáni zahájili svou přípravu již desátého ledna, kdy na své domácí půdě přivítali třetiligový celek Domažlice. Hned od začátku nabral zápas jasný směr a bylo jasné, kdo v tomto zápase bude tlačit na pilu. Plzeň skvěle zvládla druhý poločas, což bylo odměněno vysokým vítězstvím 5:1. V druhém přípravném mači změřili Viktoriáni síly proti druholigovým Domažlicím. V tom nakonec nedokázala Viktorka udržet nadějné poločasové vedení 1:0 a nakonec se rozešla s Domažlicemi nerozhodně 2:2. To třetí utkání se již odehrávalo ve španělském letovisku Oliva Nova proti Wiesbadenu. Německý celek šel v první půli do vedení 1:0, jenže v tom druhém vstřelila Plzeň dvě branky. Tento stav však vydržel pouze tři minuty, neboť německý celek stihl zkorigovat na konečný stav 2:2. Ve čtvrtém a zároveň zatím posledním utkání si Viktoria připsala vítězství 1:0, poté co si do vlastní branky srazil hráč japonského Yanbianu. Zápas Viktoria Plzeň – CSKA Moskva určitě nabídne zajímavou podívanou, tak si ji nenechte ujít!
     
    Vzájemná utkání:
    Oba týmy se spolu potkaly dvakrát, konkrétně v roce 2013, kdy je do stejné skupiny svedl los Ligy mistrů.

    2.10.2013 CSKA Moskva – Viktoria Plzeň – 3:2
    10.12.2013 FC Viktoria Plzeň – CSKA Moskva – 2:1
     
    Oba týmy již nastupují na hrací plochu a začátek tohoto zápasu se dá očekávat již za pár minut!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zmocnili hráči českého celku a začínají svou první útočnou akci.
     
    2
    Kozáčik nyní musel trochu zrychlit, aby se dostal k balónu včas před dobíhajícím Golovinem. To se mu povedlo a balón získal pod kontrolu.
     
    5
    Ionov nabral velmi dobrou rychlost a následně poslal pas na dobíhajícího Golovina. Ten si míč zpracoval a následně vyslal střelu do dolních míst branky, tam ale byl Kozáčik a míč bez problému lapil.
     
    7
    Viktoriáni se snaží dostat před bránu a případně ohrozit Pomazuna. Nyní jim je k dispozici autové vhazování, kterého se ujme David Limberský.
     
    9
    Nedávná posila Viktorie Plzeň Ivanschitz byl sražen k zemi a následně se ujal také volného kopu, jenž mu byl po faulu na jeho osobu k dispozici. Nezhostil se ho vůbec špatně, jenže Pomazun byl na svém místě a nedopustil jakékoli komplikace.
     
    11
    Po dlouhé době se k míči dostává také CSKA Moskva, která se ale zatím nemůže vymanit ze svého poloviny. Může za to i dobrý presing hráčů Viktorie.
     
    13
    Hořava si dobře pokryl balón, což vyústilo ve faul Golovina. Ihned poté úřadující mistr české ligy opět kontroluje míč.
     
    15
    Golovin minul míč, který se na něho kutálel po dobré přihrávce od jeho spoluhráče. Balón se tedy dostal ke Kozáčikovi, který ho předává Hubníkovi.
     
    16
    Jan Kopic neudržel míč pod kontrolou u rohového praporku a dostal ho do autu. Vhazovat bude Fernandes.
     
    18
    CSKA se dostala do šestnáctky svého soupeře, ale její hráči nedokázali vymyslet žádnou akci a následoval faul. Vykopávat bude plzeňský kapitán Roman Hubník.
     
    20
    Ve dvacáté minutě se ani jeden z týmu nedokáže dostat na delší dobu do vápna soupeře. Nyní zaběhl Kovařík s míčem až za brankovou čáru. Míč se dostane do hry odkopem Pomazuna.
     
    22
    Viktoriáni obrali svého soupeře o balón. Před vápnem dostal dobrý pas do běhu Ivanschitz, který ale z dobré pozice vypálil poměrně vysoko nad branku.
     
    23
    První rohový kop v celém zápase dostala k dispozici CSKA Moskva. K rohovému praporku se postavil Ionov, jenž nerozehrál tuto standartní situaci úplně ideálně a balón pouze odevzdal.
     
    25
    Kovařík dlouhým lobem za obranu nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Pomazun tak bude opět odkopávat od své branky.
     
    27
    Do kontaktu s míčem se nyní dostává hlavně Řezník s Hejdou. Ani jeden z nich ale nemůže najít výhodnou pozici, která by znamenala dobrou přihrávku pro někoho z Viktoriánů.
     
    29
    David Limberský si chtěl zaběhnout s míčem na osu šestnáctky, tam se ale setkal pouze s obranou CSKA. Limberský se poté provinil nedovoleným zákrokem na obránce Moskvy.
     
    31
    Ivanschitz se zkoušel probít před branku Pomazuna, ale i on narazil pouze na obránce ruského celku. Ten mu vystavil razantní stopku, avšak zákrok to byl dovolený.
     
    32
    Berezutskiy si musel poradit s dlouhým balónem, po kterém šel i Kovařík. Berezutskiy si i přes menší komplikace poradil a poslal malou domů svému brankáři.
    32.
     
    34
    Milanov zůstal po jednom ze střetů v šestnáctce ležet na zemi. Po chvíli se ale zvedá a vypadá, že bude v pořádku a po rychlém ošetření za postranní čárou se bude moc vrátit do hry.
     
    36
    Nepříliš povedenou přihrávku do běhu poslal David Limberský. Tu CSKA zachytila a již rozjíždí útočný výpad směrem na Kozáčika. Ten však končí pouze střelou mimo pravou tyč.
     
    38
    Roman Hubník z půlicí čáry odkopává míč až k Pomazunovi, který ho uvede do hry od své branky.
     
    40
    Kovařík nabral skvělou rychlost a poslal přesný centr před Pomazuna. Ruský gólman si pro něj ale došel a nepřipustil sebemenší potíže.
     
    42
    S posledními minutami úvodního poločasu se míče zmocňuje CSKA Moskva. Dokáže aktuálně třetí tým nejvyšší ruské soutěže ještě ohrozit Kozáčika?
     
    44
    Prozatím ne. Na Milanova byla vyslána vzdušná přihrávka, jenžž ale byla trochu delší, než by bylo třeba. Balón tak končí za brankovou čárou, kde se ho ujímá slovenský brankář Kozáčik.
     
    45
    Nyní se pěknou střelou zpoza šestnáctky prezentoval Ionov. Jeho dalekonosný pokus na vzdálenější tyč ale končí mimo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství tohoto zápasu nám nenabídlo příliš šancí. Za Plzeň měl asi největší Ivanschitz, jenž ale zamířil pouze nad břevno ruské svatyně. Na straně CSKA poté byla největší šance zřejmě ta poslední. Střela Ionova, která skončila mimo pravou tyč branky Viktorie. Tento zápas je určitě otevřený a může se naklonit na kteroukoli stranu. Uvidíme, zda se v druhém poločase podaří některému z dnešních soupeřů skórovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Viktoria se hnala do protiútoku, jenže tomuto útočnému výpadu chyběla přesnost, a tak končí pouze vhazováním.
     
    48
    Milanov si naběhl před pokutové území soupeře, odkud zkoušel najít přihrávkou do běhu Golovina. To se mu ale nepovedla i díky obranému zákroku stopera Plzně.
     
    50
    To byla první větší šance utkání! Golovin obral o míč obránce Plzně a uháněl na Kozáčika. Zkoušel přihrát ještě zcela volnému Ionovi, který stál na značce pro pokutový kop. Ionov ale trestuhodně pouze promáchl a míč nechal doputovat mimo branku!
    50. Velká šance Ionova!
     
    53
    Nádherná kombinace ruského týmu! Opět to byla dvojice Golovin – Ionov která se dostala do slibné šance. Ionov parádně přenechal míč svému spoluhráči, avšak ten z osy vápna míří nad branku.
     
    55
    V prvních deseti minutách druhého poločasu je jasně aktivnější CSKA Moskva, která již měla dvě slibné příležitosti, jenže v obou případech došlo k nepřesnostem. Do útoku tak jde Viktorie, která se bude snažit ohrozit Pomazuna.
     
    56
    Ten ale přerušuje švédský obránce Wernbloom, který upadl a ze země ještě nakopl jednoho z Viktoriánů. Český tým má k dispozici balón, uvidíme, jak s ním naloží.
     
    59
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Ivanschitz, přichází Poznar.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Petržela, přichází Kopic.
     
    62
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Milanov, přichází Zhamaletdinov.
     
    62
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Kovařík, přichází Zeman.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Kopic, přichází Petržela.
     
    63
    Po střídání v obou týmech se zatím obrázek hry nemění. Ani jeden z týmů se nemůže usadit na delší dobu před brankou svého soupeře.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Hubník, přichází Janza.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Limberský, přichází Hájek.
     
    66
    První žlutý kartónek vidí hráč ruské CSKA. Je jím Dzagoev, který nyní předvedl nedovolený zákrok.
     
    68
    Rohový kop měli k dispozici hráči Plzně. Rozehráli ho na krátko, avšak to se neosvědčilo, jako dobrá varianta.
     
    69
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Řezník, přichází Matějů.
     
    71
    Martin Zeman dobře rozehrál standartní situaci, když krásným dlouhým nákopem našel volného spoluhráče až v šestnáctce soupeře. Poté skvělý zákrok předvedl Pomazun, jenž nyní zachránil svůj tým.
     
    74
    K dispozici budou mít standartní situaci také hráči CSKA Moskva. Uvidíme, zda s ní naloží aspoň podobně jako Viktoriáni před malou chvílí.
     
    75
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Ionov, přichází Gordyushenko.
     
    75
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Berezutskiy, přichází Nababkin.
     
    78
    Nikoli. CSKA se svou standartní situací nenaložili vůbec dobře. O chvíli později se dostali hráči ruského týmu opět do šance, konkrétně střídající Gordyushenko, který se prezentoval hlavičkou, jenže ji poslal jen nad břevno Kozáčikovi branky.
     
    80
    S posledními deseti minuty se do útoku vrhají hráči CSKA. Bbude zajímavé sledovat, zda se dočkáme aspoň jednoho gólu, nebo jestli se oba týmy rozejdou za bezbrankového stavu.
     
    82
    V posledních okamžicích jsou u balónu soupeři českého týmu. Nyní se však dostává do útoku Viktore. Ta celou akci začne od stoperského dua.
     
    84
    Díky nepřesnostem se fotbalisté Viktorie Plzeň opět dostávají do útoku. Martin Zeman, to byl jenž vyslal pěknou střelu na Pomazuna. Ten mohl být ale klidný, neboť Zemanův pokus skončil těsně nad!
     
    85
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Golovin, přichází Kuchaev.
     
    86
    Viktoriáni se snaží tlačit na pilu, což jim znepřijemňuje rychlý presing hráčů ruské CSKA.
     
    88
    Petržela dlouhým nákopem za obranu zkoušel najít jednoho ze svých spoluhráčů. Ani jeden na jeho přihrávku však nedosáhl a míč skončil v náruči Pomazuna.
     
    89
    S posledními sekundami zápasu se ještě něco s výsledkem snažili udělat fotbalisté Moskvy. Jejich střela v posledních sekundách ale neudělala Kozáčikovi větší problémy, neboť letěla mimo. Utkání pomalu končí!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy u konce! Oba týmy měly své šance, jenže ani jeden je nedokázal přetavit v branku. CSKA Moskva a Viktoria Plzeň se tedy rozchází za bezbrankové remízy. Pro tento zápas je to vše, děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek dne! (17:52:48)

    Adam Pavlíček

    Branky:

    Karty:   66. Dzagoev (CSK)


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník (67. Matějů), Hejda, Hubník (64. Hájek), Limberský (64. Janža) – Hořava, Hromada – Kopic (62. Petržela), Ivanschitz (59. Hlavatý), Kovařík (62. Zeman) – Krmenčík (59. Poznar).
    CSKA Moskva: Pomazun – A. Berezuckij (75. Gordjušenko), Vasin, Ignaševič – Fernandes, Milanov (46. Žamaletdinov), Wernbloom, Golovin (84. Kučajev), Ščennikov – Jonov (75. Nababkin), Dzagojev.
    thejrc.org