Újpest FC – Teplice 1:0 (kon.) | Trenčín – Tromsø 1:4 (kon.) | Vardar – Dukla Praha 2:3 (kon.)
Jenisej – Zlín 1:2 (kon.) | Plzeň – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Liberec – Chorzów 1:0 (kon.)
Domažlice – Sokolov 1:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:4 (0:2)
Tromsø IL
sk Čtvrtek 02.02.2017, 14:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    AS Trenčín dnes neodohral vôbec dobrý zápas. K prvému polčasu sa už radšej vracať nejdem. Ten druhý začal dobre a úvodných desať minút bol lepším tímom, dokonca strelil gól, lenže tretí v jeho sieti ho zlomil a aj keď Tromso nemalo takú prevahu, ako v úvodných 45 minútach, ku konečnej výhre 4:1 prišlo bez problémov. (15:43:05)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Zubairu ešte niečo vymýšľal, ale znova nemal s kým hrať a tak posunul dozadu. Udeh to vyskúšal z veľkej diaľky, totálne minul.
     
    89
    Udeh išiel znova veľmi nebezpečne do súboja v strede poľa. Tentoraz to však hráč súpera ustál a nepíska sa ani faul.
     
    88
    Ďalší ofenzívny faul Trenčína. Hráči Tromsa si pomáhajú prihrávkou dozadu na brankára Lončariča.
     
    87
    Tento faul sa Trenčanom už píska, ale nejako extra to vadiť nemusí, keďže Klooster fauloval na polovici súpera.
     
    86
    Po Lawrencovej ruke, ktorá zastavila protiútok prišiel nákop zo stredu poľa do šestnástky, kde defenzíva zabudla na Olsena. Ten spred Vozára prestrelil aj preto, že bol evidentne postrčený. Druhá penalta to však už nebude.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Lawrence (AS Trenčín).
     
    85
    Beridze sa snažil na hranici šestnástky vykombinovať hneď dvoch hráčov a jeho rýchle nohy mu dlho stačili, lenže v konečnom dôsledku sa k ničomu nedostal a o loptu prišiel.
     
    83
    Jeden z mála dobrých zjavov v tomto zápase na strane Trenčína je Zubairu, ktorý sa v strede poľa pekne zbavil protihráčov, ale následne mu nik nenabehol na krídlo.
     
    82
    Lawrence sklzom zastavil kolmicu na ľavé krídlo. Ak by sa mu to nepodarilo, opäť by z toho mohla byť šanca Tromsa.
     
    81
    Vyzerá to tak, že sa bude iba dohrávať. Tréneri postupne striedajú, aby si zahralo čo najviac hráčov. Zápasové zmeny hráčov vám zosumarizujeme po stretnutí.
     
    80
    Hra sa nám zasekla v strede poľa. Na lopte sú však po góle častejšie nórski futbalisti, ktorí sa snažia pridať ešte nejaký ten kúsok do siete AS.
     
    78
    Trenčianska odpoveď sa nerobí, nepresnosť pred pokutoým územím dostalo loptu k Lončaričovi, ktorý nemal problém zobrať si ju pre seba.
     
    77
    Tromso dalo gól!
    ARON SIGURDARSON nemal problém premeniť napriek tomu, že Vozár išiel do rovnakej strany.
     
    76
    Kiks v trenčianskej defenzíve po nákope zo stredu poľa sa snažil vyriešiť Vozár, lenže ten svojim pádom pod útočníkove nohy zavinil penaltu. Všetkému ale predchádzala zlá prihrávka Udeha.
     
    75
    Ostáva pätnásť minút tohto prípravného stretnutia, ktoré sa v posledných minútach odohráva hlavne na polovici Tromsa, lenže hráči Trenčína nie sú obzvlášť nebezpeční.
     
    74
    Nízky center zľava pred Zubairom odpratal Odegaard, Tromso sa následne dostalo k lopte, lenže v strede poľa ju aj stratilo.
     
    73
    Vozár chytil dlhý nákop do svojej šestnástky, lenže po rozohrávke a následnom pokuse o kontru prišiel aj ofenzívny faul Trenčína.
     
    72
    Hra sa v tejto minúte trochu viac kúskovala, keďže okrem faulu nórskeho zástupcu prišiel aj ofsajd Jangu,
     
    71
    A aj tak činí, lenže kolmica Zubairuho na Jangu do šestnástky veľmi dobre prečítal brankár súperovho tímu.
     
    70
    Faul hráčov Tromsa v strede poľa berie tomuto klubu po krátkom čase loptu, dopredu sa znova môže pozrieť Trenčín.
     
    69
    Trenčania ostali naďalej v ofenzíve, ale iba v krídelnom priestore, odkiaľ mali ťažkú úlohu niečo vymyslieť.
     
    68
    Zubairu kombinoval pred šestnástkou súpera so spoluhráčmi, ale loptu nakoniec nedokázal udržať a ani zakončiť, pretože mu ju hráči z druhého tímu odkopli.
     
    67
    Opäť sme v hre. Tromso športovo loptu vrátilo Trenčínu, lenže po nákope smer hrot prichádza ofenzívny faul Jangu.
     
    66
    Otraseným by mal byť Antonsen, ktorý sa pomaly zbiera zo zeme a len za pomoci lekárov odchádza. Žltá karta pre Udeha nakoniec nepríde.
     
    65
    Ten však s loptou odkopol takmer aj protihráča, ktorý ostáva na zemi otrasený a potrebuje ošetrenie. Hlavný arbiter rozmýšľa nad žltou kartou.
     
    64
    Veľmi dobre zapracoval Lawrence, ktorý zastavil súpera pri postrannej čiare a po odrazennej lopte niečo podobné podarilo aj Udehovi.
     
    63
    Znova sa slovenský celok dostal ku zaujímavej kombinácii, tentoraz sprava prešla až pred šestnástku, kde Beridze dostal loptu proti nohe, lenže svojou ranou trafil Jangu v ofsajde. Mohla z toho byť celkom dobrá príležitosť.
     
    62
    Kombinácia pravej strane Trenčína je v druhom polčase po zmene hráčov naozaj o poznanie kvalitnejšia. Aj teraz to vyzeralo pekne, avšak centrovaný pas našiel iba brankára.
     
    61
    Trenčín získal loptu v strede poľa. Svoju rozohrávku však obrancovia presunuli až k brankárovi Vozárovi.
     
    60
    Dokonca prišla kontra. Olsen si hľadal priestor na hranici veľkého vápna, no dostal sa medzi troch obrancov a k strele sa tým pádom nepredral.
     
    59
    Center do šestnástky Tromsa defenzíva tohto nórskeho celku pred Jangom odpratala a po aute aj odkopla loptu na polovicu súpera.
     
    58
    Po góle opadla trenčianska aktivita a hra sa presunula do stredu poľa, kde sa oba tímy snažia o vybojovanie tohto územia pre seba.
     
    56
    Tromso dalo gól!
    Napriek tomu, že Trenčín prebral iniciatívu a svoj výkon zlepšil o niekoľko levelom, prichádza tretí presný zásah súpera. Opäť ide na vrub defenzívy, pretože nepokrytý LEHNE OLSEN sa dostal k dvom strelám. Najskôr trafil obrancu, ale potom už priestor brány.
     
    55
    Zlepšený výkon Trenčína pokračuje ďalším rýchlym ziskom lopty a následným pasom dopredu, lenže tentokrát ho prvý našiel brankár Tromsa.
     
    54
    Trenčín dal gól!

    Presný center na hranicu malého vápna našiel hlavu kapitána a PETER KLEŠČÍK zamieril presne do rohu brány, kde Lončarič nedočiahol.
     
    53
    Trenčania sa napriek tomu k lopte dostali späť veľmi rýchlo a po krídelnej akcii prichádza k zisku rohového kopu.
     
    52
    Janga spadol na krídle po kontakte s protihráčom, lenže bol to práve on, kto fauloval.
     
    51
    Trenčín každopádne v prvých piatich minútach ukázal smerom dopredu viac, ako za celý prvý polčas. Jeho hru oživil hlavne čerstvý Klooster.
     
    50
    Nakoniec z toho od tohto šikovného futbalistu bol center na zadnú tyč, kde nabiehalo niekoľko hráčov, ale ani zakončiť nedokázal. Mohla to byť veľká príležitosť.
     
    49
    Priamy kop z krídla by to však zmeniť mohol. Uvidíme, čo Beridze vymyslí.
     
    48
    Pravé krídlo po zmenách ožili, ale ani zisk rohového kopu zatiaľ Trenčanov k ničomu nedostal.
     
    47
    A práve jeden z tých čerstvých mužov, Klooster, sa rozbehol po pravom krídle od polovice až k šestnástke. Jeho center našiel hlavu Jangu na malom vápne, lenže šesťgólový strelec z jesennej časti nemieril presne.
     
    46
    Na ihrisku došlo k niekoľkým zmenám, ale rozlúštiť ich bude celkom náročné. V priebehu zápasu alebo tesne po ňom sa však dostaneme aj k tomu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Spočiatku to až tak hrozne nevyzeralo, ale to, čo Trenčín dnes predvádza je jedným slovom katastrofa. Prechod dopredu neexistuje a obrana je deravá ako ementál. Tromso síce dalo dva góly, lenže nebyť Vozára, mohlo ich byť pokojne aj viac, ako päť.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Tromso dalo gól!
    Trenčín si niekoľko až desiatok sekúnd prihrával v strede poľa. Hneď, ako o loptu následne prišiel nórsky tím ukázal, ako sa má hrať, pretože za pár sekundičiek bol z vlastnej polovice až pred Vozárom. Toho krížnym pokusom prepálil LEHNE OLSEN.
     
    44
    Prudký nákop na prednú tyč nórsky hráč odpratal len k dvojici Trenčanov, lenže tá si vzájomne zavadzala a tak neprišlo poriadne zakončenie. Lončarič ostal bez práce.
     
    43
    Nepríjemný faul od Antonsena vedľa svojej šestnástky bude znamenať priamy kop pre Trenčín. Faulovaným bol Beridze, ktorý je v poriadku.
     
    42
    Beridze si v strede poľa trochu povozil súperov a následne sa pokúsil o oblúčik za obranu Tromsa. Našiel len pripraveného Odegaarda.
     
    41
    Janga si telom odstavil súpera a na hranici šestnástky sa dokonca po pase na svoju osobu dostal k strele, lenže hlavný arbiter odpískal ofsajdové postavenie.
     
    40
    Center z rohu našiel síce hlavu Udeha, avšak ten nemal dobrú pozíciu a loptu nasmeroval vysokým oblúčikom do náruče Lončariča.
     
    40
    Udeh našiel dlhým pasom vpredu Jangu a ten cez padajúceho stopéra Wangberga vybojoval aspoň rohový kop.
     
    39
    Po kontre hráčov Tromsa prišiel iba rohový kop, ktorý sa však nepodarilo zakončiť. Trenčania následne loptu získali, lenže začínajú len pri stopéroch.
     
    37
    Lawrence dostal na hranicu šestnástky veľmi ťažkú prihrávku, ktorú nedokázal spracovať a tak mu loptu okamžite uchmatol Wangberg.
     
    36
    Trenčín po dlhšom čase na polovici súpera, lenže všetko už po chvíli zhatil ofenzívny faul Jangu na stopéra Odegaarda.
     
    35
    Nwofor s Jangom sú absolútne vypojení z hry a tak sa nedostali k odrazenej lopte. Center zľava následne cez obrancov Trenčína prepadol až na roh malého vápna k voľnému Olsenovi, ten z voleja prestrelil.
     
    34
    Nechcem byť negatívny, ale na hru AS sa v týchto chvíľach takmer nedá pozerať. Po výkope prišla okamžitá strata v strede poľa a kontra nórskeho tímu. Center sprava dopratal na roh Udeh, AS sa následne ubránil.
     
    33
    Z rohového kopu síce futbalisti Tromsa nevyťažili nič, ale opäť sa dlho držali na dostrel trenčianskej svätyne.
     
    32
    Obrovské problémy Trenčína v rozohrávke. Vozár našiel z päťky len spoluhráča na hranci šestnástky a ten prihral priamo na nohu Espejorda. Pred týmto útočníkom zívala prázdna brána, no Vozár sa znova zaskvel.
     
    31
    Janga v ofsajde, za dlhým pasom od Kleščíka za obrancu tak bežať nemôže. Trenčiansky prechod dopredu je zatiaľ žalostný.
     
    30
    Nakoniec z toho bol prudký strieľaný center rovno na bránu, avšak trojčlenný múr loptu zrazil. Trenčín sa ubránil aspoň odkopom.
     
    29
    Ďalšie problémy pre slovenského zástupcu. Po faule pred jeho šestnástkou sa Tromso dostane k zaujímavému priamemu kopu.
     
    28
    Skovajsov center do šestnástky spoluhráčov nájsť nedokázal, vracajúci sa Andersen prihral hlavou svojmu brankárovi.
     
    27
    Trenčianska obrana doposiaľ značne nefunguje a súpera púšťa do veľkých šancí. Výsledok 0:1 je v tomto prípade priaznivý.
     
    26
    Ďalšia obrovská šanca Tromsa. Po centri sprava prišla nebezpečné zakončenie z hranice šestnástky, ktoré Vozár len vyrazil pred seba, lenže Maduka Udeh odkopol k Pedersenovi. Jeho prudká rana do rohu sa znova stala korisťou slovenského brankára.
     
    25
    Tromso dalo gól!
    Pas zo stredu poľa na krídlo nebol síce úplne presný, no Andersen ho dobehol a centrom na hranicu malého vápna našiel hlavu RUNAR ESPEJORD, ktorý rybičkou zakončil do protipohybu Vozára.
     
    24
    Beridze svojimi kľučkami pred pokutovým územím súpera protihráčov nezamotal. Tí mu loptu zobrali, no iba odkopli k obrancom AS.
     
    23
    Trenčín získal loptu v strede poľa, tréner Ševela svojich zverencov okamžite ťahá dopredu, lenže to ide cez zhustený stred ťažko.
     
    22
    Janga sa ocitol na krídle, pri hranici šestnástky. Odtiaľ síce cez Landuho poslal centrovanú loptu, ale ďaleko od spoluhráčov.
     
    21
    Po strate lopty hráčmi Trenčína prišla rýchla kontra súpera zakončená strelou do stredu brány. Tá síce vyletela spoza Šuleka, no Vozár dokázal zareagovať.
     
    20
    Center z rohového kopu už nebezpečný nebol, lopta smerovala priamo do Vozárových rukavíc.
     
    19
    Pedersen si veľmi dobre nabehol do otvoreného priestoru pred šestnástkou, kde dostal prihrávku a zakončením z prvej mieril do rohu brány. Vozár opäť podržal svoj tím.
     
    18
    Po prvýkrát si dnes výrazne zahrala aj pravá ofenzívna strana Trenčína. Nakoniec je však pískaný faul Lawrenceovi.
     
    17
    Ďalšia snaha slovenského účastníka Fortuna ligy a prestrčenie lopty do šestnástky sa síce podarila, lenže útočná dvojica AS k nej mala ďaleko.
     
    16
    Trenčín to dnes hrá hlavne po ľavej strane, kde sa nachádza obranca Šulek a krajný záložník Berioze. Navyše ich podporuje Zubairu.
     
    15
    Center zľava hľadal na hranici malého vápna aktívneho Nwofora, pred ním dobre zakročil Odegaard a v páde odkopol.
     
    14
    Doposiaľ sa hra odvíja hlavne v strede poľa a k videniu je veľké množstvo nepresností na oboch stranách.
     
    13
    K rozohrávke sa postavil Kleščík, lenže jeho zakončenie ponad múr nebolo príliš prudké a navyše bránu minulo.
     
    12
    Kombinácia Trenčína v strede poľa sa dostala až pred šestnástku súpera, kde prišiel faul a tak bude nasledovať priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    10
    Ten síce po rozohrávke mohol narobiť problémy, keďže centrovaný pas do malého vápna na zahodenie nebol, avšak hráči nórskeho tímu ho odpratali.
     
    9
    Dlhý pas na Nwofora zastavil sklzom jeden zo stopérov, následná snaha Ubbinka na krídle priniesla roh.
     
    8
    Tromso aj napriek tomu znova dostalo loptu na dostrel Vozára, lenže k zakončeniu neprišlo. Trenčín sa pomaly dostáva smerom dopredu.
     
    7
    Ofenzívny faul Tromsa zastavil jeho akciu pred pokutovým územím súpera.
     
    6
    Šulek síce Nwofora prihrávkou popri postrannej čiare nenašiel, keďže dobre zapracoval obranca pred ním, lenže Trenčín pri lopte ostáva.
     
    5
    Obrovská šanca hostí. Center zľava prepadol k úplne voľnému útočníkovi, lenže jeho krížnu strelu z veľmi dobrej pozície zastavil nohou Vozára.
     
    5
    Ostrý sklz Udeha v strede sa zaobišiel bez zranení, pretože mladý Nigérijčan trafil pred protihráčom loptu čistým spôsobom.
     
    4
    Po prvom rohu bude nasledovať aj ďalší, pretože domáci ho odvrátili. Druhý odkopli až na polovicu protivníka.
     
    3
    Faul hráčov v čiernych dresoch, teda Trenčínu, hostia z priameho kopu nevyužili. Udeh odhlavičkoval spred svojej brány na rohový kop.
     
    2
    K slovu sa dostali aj futbalisti Trenčínu, lenže ani ich prechod dopredu k ničomu neviedol. Lopta putovala do autu.
     
    1
    Nórsky celok začal dlhým nákopom dopredu, po ktorom prišiel aj center do šestnástky AS, lenže loptu odtiaľ obrancovia hneď dostali.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    AS Trenčín

    Slovenský zástupca odohrá na sústredení v Turecku ďalší prípravný zápas, pred jarnou časťou to bude už šiesty. Doposiaľ vyhral 1:0 nad FC Nitra, následne prehral nad FK Mladá Boleslav 0:2, ale hneď na to porazil Slovan Liberec presvedčivo 5:2, keď sa štyrmi gólmi blysol Angličan Lawrence. Posledné dva však s účastníkmi európskych pohárov prehral. Najskôr 1:0 proti bulharskému zástupcovi PFK Ludogorec Razgrad a naposledy s HNK Hajduk Split 2:4.

    Tromso IL

    Nórsky zástupca sa pripravuje na štart ročníka, keďže v tejto severskej krajine sa hrá opačným systémom, ako napríklad u nás. Účastník najvyššej súťaže Tippeligaen skončil v poslednej sezóne trinásty, čo by chcel určite teraz zlepšiť. Najlepšie umiestnenie klubu je druhé miesto z rokov 1990 a 2011. Tím je zložený takmer výlučne z domácich futbalistov, ktorých dopĺňa trojica legionárov. Najznámejším hráčom je určite veleskúsený Morten Gamst Pedersen – záložník s minulosťou v Blackburne Rovers a 83-násobný reprezentant.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Matej Kubove

    Branky: 54. Kleščík – 25. Espejord, 45. Olsen, 56. Olsen, 77. Sigurdarson (pen.)

    Karty:   86. Lawrence (TRE)


    AS Trenčín: Vozár – Udeh, Kleščík, Skovajsa – Zubairu – Šulek, Ubbink (61. Pedro Colina), Beridze, Lawrence – Janga (73. Prekop), Uche (46. Klooster)
    Tromsø IL: Lončarič – Landu, Ødegaard, Wangberg, Antonsen – Andersen, Johansen, Pedersen, Sigurdarson – Olsen – Espejord
    thejrc.org