Monaco – Nice 3:0 (kon.) | Bordeaux – Rennes 1:1 (kon.) | Lille – Lorient 0:1 (kon.)
Montpellier – Bastia 2:1 (kon.) | Dijon – PSG 1:3 (kon.) | Guingamp – Caen 0:1 (kon.)
konec
AS Monaco
3:0 (0:0)
OGC Nice
Sobota 04.02.2017, 17:00 • Stade Louis II., Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že se Monaco osamostatnilo na první pozici francouzské Ligue 1 se s vámi loučím a budu se na vás těšit zase někdy příště, napočtenou. (19:07:44)
     
    Výsledek neodpovídá předvedené hře a zejména pro Nice je příliš krutý. Monaco ovšem soupeři udělilo lekci z produktivity a raduje se z vítězství. Po třiadvacátém kole bude mít AS tříbodové vedení právě před svým dnešním soupeřem, na něhož se může v případě výhry ještě večer dotáhnout PSG. Nice si vytvořilo několik obrovských šancí, ale ani jednu do branky nedostalo a bude muset doufat v zakopnutí Monaca v dalších zápasech.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí AS již další centr do šestnáctky nepošle, hlavní sudí se totiž rozhodl ukončit zajímavý duel, a tak je konečný stav 3:0.
     
    90+3
    V posledních vteřinách uvidíme ještě jeden rohový kop Monaca. Možná poslední akce jen ukazovala, že pravá strana obrany hostujícího celku celý duel hořela.
    90+2. Nice mohlo v závěru snížit, ale trefilo jen tyč
     
    90+2
    Nice je sice u balonu, ale již několik desítek vteřin kombinuje kolem půlící čáry. Ovšem po pár přihrávkách se dostává do další velké šance, jenže zakončení skončilo pouze na vzdálenější tyči Subašićovy branky.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Vraťme se pohledem na zelený pažit, kde se balon nachází daleko od branky Monaca.
     
    90
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Kylian Mbappé Lottin.
     
    89
    Běží poslední minuty dnešního utkání a atmosféra v hledišti je fantastická. Fanoušci slaví důležité vítězství a uvidí svůj tým v trháku na čele Ligue 1.
     
    88
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Nabil Dirar.
     
    86
    Po zákroku brankáře kopalo Nice další rohový kop, jenž mířil na malé vápno, kde kraluje Danijel Subašić. Tomu sice balon vypadl, ale stejně měl nejrychlejší reakci a balon získal.
    85. Mezi obránci si na zakončení naskočil Alassane Pléa, jehož vychytal fantastickým zákrokem Danijel Subašić
     
    85
    Danijel Subašić vytáhl excelentní zákrok a stále drží čisté konto. Nice vymyslelo centr z levé strany, na který si na hranici malého vápna naskočil Alassane Pléa. Jeho hlavička mířila k tyči, ale do spodního rohu branky doskočil domácí gólman.
     
    84
    Monaco drží míč na polovině soupeře, kde dlouho kombinovalo. Ovšem Nice tento útok rozbilo a rychle spěchá na polovinu domácího celku.
     
    83
    O třech bodech je pro dnešek jasno a díky nim se Monaco dostane v Ligue 1 do trháku právě před dnešním soupeřem. Nice dostává lekci z produktivity, ikdyž stav duelu je příliš krutý
     
    81
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Dosavadní výsledek pro Nice je až příliš krutý, ale RADAMEL FALCAO ukazuje instinkt zabijáka. Thomas Lemar si narazil míč se spoluhráčem a dostal se až do šestnáctky, kde našel domácího kapitána. RADAMEL FALCAO si odstoupil od obránců a z druhé vlny zakončil k zadní tyči hostující branky.
     
    80
    Akce Nice pokračovala dále a za obranu si naběhl do nebezpečné pozice Alassane Pléa. Hostujícímu ofenzivnímu hráči chybělo jen pár centimetrů k tomu, aby míč zasáhl a snížil skóre duelu.
     
    79
    Hostující celek se rychlou kombinací dostal až do pokutového území, kam mířila přihrávka na paty Maria Balotelliho. ten dokázal přihrát a následně upadl a žádal si pokutový kop. Kontakt v souboji byl, ale na penaltu rozhodně ne!

    Michal Luxa

    Branky: 47. Germain (Sidibé), 60. Falcao (Mendy), 81. Falcao (Lemar)

    Karty:   57. Jemerson (ASM) – 13. Seri (NIC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 21:11.
    AS Monaco: Subašić – Jemerson, Glik, Sidibé, Mendy – Fabinho, Bakayoko, B. Silva (88. Dirar), Lemar – Falcao (90. Mbappé Lottin), Germain (77. Moutinho).
    Náhradníci: De Sanctis – Dirar, Moutinho, Boschilia, Mbappé Lottin, A. Diallo, A. Touré.

    OGC Nice: Cardinale – Baysse, Dante, M. Sarr (64. Belhanda) – Souquet, Cyprien, Seri, Dalbert – Pléa, Balotelli, Eysseric.
    Náhradníci: Benítez – Belhanda, Burner, Walter, Donis, Le Marchand, Koziello.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    ocianews.com