Novokuzněck – Kunlun 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 1:3 (kon.) | Omsk – Vladivostok 1:3 (kon.)
Nižněkamsk – Toljatti 3:2 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Lada Toljatti
Sobota 04.02.2017, 15:00 • Neftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí tak nakonec velice těsnou výhru ubránili a byť poslední třetinu prohráli, mrzet je to nijak zvlášť nemusí. Inkasovali sice z hole Běloutsova, který střelou pod břevno snížil na rozdíl jediné branky, Lada už ale vyrovnat nedokázala. Naopak, Neftěchimik držel své vedení v pohodě a nakonec si tak zaslouženě připsal tři body do tabulky Východní konference.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek dnešního večera. (17:20:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Lada sice už hraje v šesti lidech, nemůže se ale vůbec dostat za modrou čáru, takže je to jen takové neškodné nahrávání ve středním pásmu.
     
    58:24
    Ani náznak tlaku si zatím Togliatti nevytvořilo a sledujeme tak velice nezáživný konec třetiny – domácí se soustředí pouze na obranu a to jim vychází.
     
    57:29
    Lada se sice snaží, co to jde, ale přijde mi, že na nějaký tlak už prostě nemá síly a kvalitu – Neftěchimik své vedení v pohodě drží.
     
    56:45
    Naopak se hraje před brankou Ježova, který sice také vyloženě v permanenci není, ale práce má rozhodně více, než jeho protějšek.
     
    54:45
    Až teď se ke střele nakonec dostal Komarov, jeho pokus ale byl tečován obráncem mimo branku a Karejev tak opět šel na led zbytečně.
     
    53:49
    I nadále Nižněkamsk drží svého soupeře dost daleko od své brány, takže se dá říci, že Karejev nemá skoro žádnou práci.
     
    52:28
    Opravdu se není moc, na co dívat, protože domácí celek spíše drží výsledek – teď se sice dostal před Ježova, ale ten dokázal na ledě puk zastavit.
     
    50:34
    Hra se dostala opět před Karejeva, který ale znovu neměl žádnou práci – hrálo se totiž za jeho bránou a obránci dokázali puk získat, než k nějaké střele vůbec mohlo dojít.
     
    49:29
    Domácí stále drží své vedení a Karejev už delší dobu neměl pořádnou práci, i když teď musel Pervyšin vyhodit až na zakázané uvolnění a hra se tak vrátí před bránu Nižněkamsku.
     
    47:42
    Hra se přesunula za branku Togliatti, kde se snažil něco vymyslet domácí Jakimov, ovšem o puk proti přesile přišel a do akce tak může Lada.
     
    46:35
    Na ledě se toho momentálně mnoho neděje a sledujeme hodně pomalý hokej, který se odehrává hlavně ve středním pásmu.
     
    44:26
    Ale domácí ani hosté svých přesilovek nakonec využít nedokázali, takže se skóre zatím neměnilo – i když celkově jsou v této třetině o něco lepší hosté.
     
    42:24
    Síly na ledě se ale srovnají, protože vyloučení postihlo i hráče Lady – na trestnou míří Maxim Rybin, který se provinil podražením.
     
    41:34
    Zároveň je za předchozí přestupek vyloučen domácí Pavel Zdunov, který se provinil sekáním.
    41:34 Georgij BĚLOUSOV - 3:2
     
    41:34
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    A je tu opět drama, protože celek z Togliatti snižuje na rozdíl jediné branky! K puku se v mezikruží dostal zcela osamocený GEORGIJ BĚLOUSOV, který dokázal přesnou střelou do horní části branky prostřelit bezmocného Karejeva, jenž tak mohl jen sledovat, jak střel končí v jeho síti. Asistence: Jefim Gurkin a Viktor Komarov.
     
    40:49
    Před Ježovem se ke střele dostal Ogurcov, branku ale nakonec netrefil a tak tu nebezpečí pro hosty nehrozilo.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 5. Porjadin (Zdunov), 11. Berezin (N. Kvartalnov), 25. Zdunov (Šiksatdarov, Pervyšin) – 22. Filatov (Kostromitin), 42. Bělousov (Gurkin, V. Komarov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Karejev (Kolppanen) – An. Sergejev, Kinrade, Ljamin, Pervyšin, Lekomcev (A), Ogurcov, Kuzmin, Fazylzjanov, Berezin – Sexton, Koňkov, Gynge – Porjadin, Polygalov (A), Stoljarov (C) – Šiksatdarov, Jakimov, Zdunov – Chajrullin, N. Kvartalnov.
    Lada Toljatti: I. Ježov (A. Semjonov) – Aronson, Sotnieks (A), Gurkin, Kostromitin, Maleňkich, Volgin, Korjagin – Filatov, A. Ivanov, Bumagin – Mastrjukov, Šenfeld, Bělousov (A) – V. Komarov, Rybin (C), Achmetov – V. Strelcov, Zernov, Bočarov.

    Rozhodčí: Buturlin, Gamalej – Zacharov, Sysujev
    thejrc.org