Novokuzněck – Kunlun 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Chabarovsk 1:3 (kon.) | Omsk – Vladivostok 1:3 (kon.)
Nižněkamsk – Toljatti 3:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Amur Chabarovsk
Sobota 04.02.2017, 11:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:56:57)
     
    Tohle je určitě nečekaný výsledek a především značná komplikace pro Sibir, který bojuje o play-off. Amuru v tomhle střetnutí o nic nešlo, ale díky skvělé obraně svého protivníka z konference nakonec přetlačil. Ve třetím dějství se o jedinou trefu postaral Aťušov.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Ještě se Sibir pokouší hrát bez brankáře. Ale opravdu mu značně chybí čas. Amur by si už pohodlný náskok měl pohlídat.
     
    58:43
    Oddechový čas pro domácí.
    58:34 Vitalij AŤUŠOV - 1:3
     
    58:34
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí zkusili power-play a to se jim ve finále nevyplatilo. VITALIJ AŤUŠOV se dostal v obranném pásmu k puku a poslal ho přes dvě pásma do prázdné brány. Zřejmě je o vítězi tohoto střetnutí rozhodnuto. Bez asistence.
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:29
    Gluchov nyní operoval nebezpečně před soupeřovou brankou. Ale tečovat touš se mu nakonec nepodařilo. Metsola vyrazil tuhle střelu bezpečně do ochranné sítě.
     
    55:00
    Pět minut do konce. Pořád je stav nezměněný, Amur vede o jednu branku už od 15. minuty. A stále se mu drží Sibir držet na uzdě.
     
    53:15
    Beljakov to udělal opravdu parádně! naznačil hned dvakrát střelu, čímž poslal své obránce před sebou do kolen, a dostal se velmi výhodné pozice. Jenže zakončení nakonec nebylo úspěšné.
     
    51:40
    Hosté v plném počtu.
     
    50:40
    Obětavě se nyní vrhl do této střely Gorochov. A že se přitom Alexejev ocitl v opravdu velmi dobré střelecké pozici. Sibiru i tahle přesilovka zatím nevychází úplně podle představ.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vitalij Aťušov – 2 min., držení hole).
     
    49:18
    ... Šalunov se snažil v útočném pásmu prosadit, nicméně obdržel celkem hodně ostrý úder do obličeje. Každopádně rozhodčí tuto situaci neposoudili jako vyloučení. Možná že i přehlídli tento moment.
     
    48:55
    Po další neúspěšné akci Sibiru podržel puk vzadu Polášek, který si poradil se svým dotírajícím protihráčem. započne tak další útok domácího celku...
     
    47:56
    Metsola mezi třemi tyčemi zatím i nadále kraluje. Sibir je pochopitelně daleko častěji na puku, Amur vlastně v tuhle chvíli jen brání. Každopádně domácím se čas stále krátí.
     
    47:08
    Metsola v pohodě schoval touš do své lapačky. Sibir se stále snaží o nějakou korigaci skóre, ale marně. Amur na jeho ledě předvádí i nadále dobrý výkon směrem dozadu.
     
    46:15
    Byl to snad Šalunov, kdo se ocitl ve vyložené pozici! Jenže vyrovnat nakonec nedokázal. Tohle byla velká škoda pro Sibir.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 2. Okulov (Ignatovič) – 6. Gorochov, 15. O. Li (Vj. Ušenin), 59. Aťušov


    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Krasikov) – K. Vorobjov, Mišarin, Polášek, K. Alexejev, Ignatovič, Beljakov, Naumov – Sannikov, Kemppainen, Šalunov – Pervušin, Chlopotov, Šumakov – Milovzorov, Okulov, Boychuk – Arťuchin, A. Gluchov, Sokolov – Arťomov.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Kondratěv, Gorochov, Aťušov, Malevič, J. Kolář, Ljutov, Jelesin – Litovčenko, Byvalcev, T. Zohorna – O. Li, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Kapustin, Ruděnkov, Krysanov – Nazarov, Dědunov, V. Popov.

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Gorděnko, Tomilov
    thejrc.org