AC Milán – Sampdoria 0:1 (kon.) | Atalanta BC – Cagliari 2:0 (kon.) | Pescara – Lazio 2:6 (kon.)
Janov – Sassuolo 0:1 (kon.) | Empoli – Turín 1:1 (kon.) | Chievo – Udinese 0:0 (kon.)
Palermo – Crotone 1:0 (kon.) | Juventus – Inter 1:0 (kon.)
konec
AC Milán
0:1 (0:0)
UC Sampdoria
Neděle 05.02.2017, 12:30 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tentokrát se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:36:54)
     
    Sampdoria prolomila prokletí, když porazila po pěti letech AC Milán gólem z penalty. Hostující celek se po většinu utkání bránil a čekal na rychlé protiútoky. V prvním poločase Janovští šanci zahodili, ale v tom druhém vybojovali pokutový kop. Z penaltového puntíku se bezpečně prosadil Luis Muriel, který stanovil konečné skóre zápasu. Naopak Rossoneri zahazovalo jednu šanci za druhou, a tak dnes nemohlo zvítězit. Výborný výkon podal Gerard Deulofeu, jenž tvořil jednu šanci za druhou. Na druhé straně byl nejlepším hráčem Emiliano Viviano, jehož zákroky byly klíčové.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani v poslední minutě tlak milánského giganta nepřichází. Janov držel balon na levé straně hrací plochy a navíc hodně daleko od vlastní branky. AC by mohl zachránit už jen povedený centr do šestnáctky.
     
    90+3
    Chce se mi říct, že tady je hotovo, ale Milánu zbývá na vyrovnání ještě minuta. Ovšem u balonu je Sampdoria, která na polovině soupeře kombinuje.
     
    90+2
    Míč se nachází na polovině Rossoneri, což vyhovuje hostujícímu celku. Sampdoria sice předvedla další faul, ale mrzet ji to nemusí. AC se pokusilo o rychlou rozehrávku, ale hráči v bílých dresech hrají opravdu skvěle.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby. Ve stejném okamžiku se AC dopustilo dalšího faulu.
    90. Červená karta po 2. žluté
     
    90
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává José Ernesto Sosa (AC Milán). Ten se pokusil trochu nešťastně zastavit Filipa Djuričiće a musí jít předčasně pod sprchy.
     
    89
    AC Milán rozehrával standardní situaci dlouhý centrem do pokutového území, ale na zadní tyči kralují bránící hráči. Tlak favorita roste, ale Sampdoria hraje do obrany skvěle.
    87. Střídající Gianluca Lapadula odmítl vyrovnání
     
    87
    Suso předvedl kolmici do pokutového území, kde byl osamocený Gianluca Lapadula. Střídající hráč mířil na zadní tyč, ale Emiliano Viviano celou akci odhadl a míč vyrazil před sebe. O dorážku se pokusil Ignazio Abate, ale i jeho zakončení zneškodnil hostující brankář.
     
    86
    Gerard Deulofeu byl obklíčen třemi soupeři, a tak zvolil přihrávku do druhé vlny. V tomto prostoru byl zády k brance Gianluca Lapadula, jenž nemohl v nadějné pozici zakončit.
     
    85
    Žlutou kartu dostává José Ernesto Sosa (AC Milán), jenž zastavil skluzem nebezpečný protiútok soupeře. Přerušená hra vyhovuje více hostujícímu celku, jelikož tlak Rossoneri nepřichází.
     
    84
    Na druhé straně musel být pozorný Emiliano Viviano, který zachytil střelu z ostrého úhlu a nenechal se překvapit. AC to v posledních minutách zkouší z každé pozice.
    82. Filip Djuričić málem využil laxnosti obrany AC
     
    82
    Obrana AC si opět počínala laxně a vedení hostujícího celku mohlo být dvoubrankové. Střídající Filip Djuričić po zisku míče upaloval do šestnáctky a jeho zakončení minulo zadní tyč jen o několik centimetrů.
     
    81
    Opět byl v akci Gerard Deulofeu, jehož centr směřoval pouze nad branku hostujícího týmu. Uvidíme tedy pouze odkop od branky Sampdorie.
     
    80
    Dnes neúnavný a nejlepší hráč Milána si přeběhl na druhou stranu hrací plochy, Gerard Deulofeu se sprintem dostal k míči a směřoval přízemní centr před branku, kam si nabíhal jeden z jeho spoluhráčů. Jenže obrana Sampdorie hraje dnes na jedničku.

    Michal Luxa

    Branky: 70. Muriel (pen.)

    Karty:   45. Bacca (ACM), 61. Suso (ACM), 64. Kucka (ACM), 85. J. Sosa (ACM) – 28. Torreira (SMD)   90. J. Sosa (ACM)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:12.
    AC Milán: G. Donnarumma – Kucka, C. Zapata (C), Paletta, A. Romagnoli – Bertolacci (79. Ocampos), J. Sosa, Pašalić (72. Abate) – Suso, Bacca (72. Lapadula), Deulofeu.
    Náhradníci: Storari, Plizzari – Abate, Calabria, G. Gomez, Vangioni, A. Poli, Locatelli, M. Fernández, Honda, Ocampos, Lapadula.

    UC Sampdoria: Viviano – Bereszyński, Silvestre, Škriniar, Regini (C) – Praet, Torreira, Linetty – Fernandes (54. Djuričić) – Quagliarella (71. Schick), Muriel (79. R. Álvarez).
    Náhradníci: Puggioni, Krapikas – Pavlovic, Palombo, Cigarini, Dodô, Djuričić, R. Álvarez, Schick, Budimir, Tomic.

    Rozhodčí: Guida – Marzaloni, Valeriani
    thejrc.org