Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lyon – Nancy 4:0 (kon.)
Angers – Rennes 0:0 (kon.) | Méty – Dijon 2:1 (kon.) | Marseille – Guingamp 2:0 (kon.)
konec
FC Lorient
1:1 (0:1)
Toulouse FC
Středa 08.02.2017, 19:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (20:59:29)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:9.
     
    Je dobojováno, Lorient a Toulouse se nakonec rozcházejí smírně. Po hodině hry se domácím podařilo vyrovnat, když jinak bezchybného Lafonta překonal Sylvain Marveaux. Les Merlus byli najednou lepším týmem a v závěru utkání si ještě vypracovali pár zajímavých šancí, Toulouse už však alespoň bod za remízu uhájilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po vypršení tříminutového nastavení se ještě ve skvělé pozici ocitl Majeed Waris, jemuž ale Kelvin Amian Adou ukopl míč do zámezí, a domácí útočník tak už nestihl zakončit!
     
    90+3
    Po trmě-vrmě v šestnáctce hostů se prudká přihrávka z kopačky Vincenta Le Goffa propadla téměř až do branky, Alban Lafont ale na poslední chvíli dokázal zakročit!
     
    90+2
    Erwin Koffi poslal z poloviny hřiště dalekonosné vhazování až k pokutovému území Toulouse, tam se ale nenacházel nikdo v oranžovém dresu.
     
    90+1
    Nakonec to budou tři minuty!
     
    90
    Na Stade Le Moustoir se nám již rozběhla poslední minuta základního časového rámce, nechme se překvapit, kolik sudí Abed nastaví.
     
    89
    Střídající Jimmy Durmaz se pokusil centrem z pravé strany vyzvat ke střele do šestnáctky si sbíhajícího Toivonena, o fous rychlejší než finský legionář byl ale domácí brankář Benjamin Lecomte.
     
    88
    V závěru utkání nechybí dramatické momenty na obou stranách hřiště, nechme se překvapit, jak tento zajímavý a vyrovnaný zápas nakonec dopadne.
     
    87
    Toulouští fotbalisté si následně nekomplikovali situaci a dalekonosným nákopem poslali balon až do náruče domácího brankáře Lecomta.
     
    86
    Warisův centr nečekaně propadl až do pokutového území, odkud se míč odrazil na kopačku Françoise Bellugoua, jehož přízemní projektil si však Lafont pohlídal.
     
    85
    Svěřenci Pascala Dupraze se lacino dostali k míči a hned z toho pramenila zajímavá střela Martina Braithwaitea z hranice pokutového území, se kterou si ale Benjamin Lecomte dokázal poradit!
     
    84
    Další akci Les Merlus táhl po levém křídle Majeed Waris, daleko se ale nedostal a hráči v bílých dresech zakopli míč až k půlící čáře.
     
    82
    Lorientští fotbalisté pokračují v obléhání soupeřovy šestnáctky, leč zatím bez úspěchu. Toulouse už se v posledních minutách jen brání.
     
    81
    Další Cabotův centr z pravé strany proletěl pokutovým územím bez povšimnutí, ani z následného rohového kopu už další nebezpečí pro Toulouse nepramenilo.
     
    80
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jérémie Aliadiére, přichází Benjamin Jeannot.

    Vojtěch Balon

    Branky: 60. S. Marveaux (Aliadiére) – 24. Delort (Trejo)

    Karty:   26. Le Goff (LOR), 47. Waris (LOR) – 71. Toivonen (TOU), 75. Diop (TOU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:9.
    FC Lorient: Lecomte – Koffi, Peybernes, Bellugou, Le Goff – Mvuemba, Wakaso (46. Z. Touré) – Philippoteaux (54. Cabot), S. Marveaux, Waris – Aliadiére (80. Jeannot).
    Náhradníci: Delecroix – Guendouzi, Cafú, Z. Touré, Mara, Jeannot, Cabot.

    Toulouse FC: Lafont – Amian Adou, Jullien, Diop, Moubandje – Blin, Bodiger, Jean (65. Toivonen), Trejo (73. Doumbia) – Braithwaite, Delort (76. Durmaz).
    Náhradníci: Goicoechea – Doumbia, Toivonen, Pi, Durmaz, Sylla, Ninkov.

    Rozhodčí: Abed – Annonier, Jeanne
    thejrc.org