Minnesota – Chicago 3:4 (po pr.)
po prodl.
Minnesota Wild
3:4 (0:1, 2:2, 1:0 - 0:1)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 09.02.2017, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:09 Jonathan TOEWS - 3:4
     
    63:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, na nájezdy nedojde, Chicago vyhrává v prodloužení. V přesilové hře se hosté dostali do útočného pásma, po kombinaci vystřelil Patrick Kane, jeho ránu brankář vyrazil před sebe a JONATHAN TOEWS poslal kotouč mezi betony přímo za brankovou čáru. Asistence: Patrick Kane a Duncan Keith.
     
    62:30
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Suter – 2 min., držení protihráče).
     
    60:52
    Buly před brankou domácích. Následně se do brejku dostal Zach Parise , ale ani on nepřekonal brankáře soupeře.
     
    60:18
    Obrovská šance domácích, do zakončení se dostal Mikael Granlund, ale brankář Chicaga kryje.
    56:57 Erik HAULA - 3:3
     
    56:57
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno, na toto už byl brankář Chicaga krátký. Marco Scandella na sebe navázal obránce soupeře, poslal puk před branku, kde byl ERIK HAULA. Ten byl sice tísněn obráncem soupeře, ale do přihrávky dokázal nastavit hokejku, a tak pravděpodobně poslal zápas do prodloužení. Asistence: Marco Scandella a Nino Niederreiter.
     
    56:13
    Minnesota má kotouč za svou branku. Charlie Coyle se dostal do vyložené střelecké pozice, ale skvěle jej vychytal Corey Crawford. Gólman hostů se pořádně roztáhl.
     
    47:58
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dennis Rasmussen – 2 min., sekání). Domácí celek má možnost vyrovnat v přesilové hře.
    37:24 Richard PÁNIK - 2:3
     
    37:24
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hostující celek si bere vedení zpět. Na konci rychlé a pohledné akce byl RICHARD PÁNIK. Kotouč převzal za brankovou čárou, udělal rychlou kličku před brankovou čáru a okolo dezorientovaného brankáře poslal puk do branky. Pěkná akce od slovenského hráče. Asistence: Niklas Hjalmarsson a Jonathan Toews.
     
    34:31
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Brent Seabrook – 2 min., sekání). Domácí útočník Chris Stewart se dostal do brejku, hostující hráč jej fauloval, a tak vyfasoval dvě minuty.
    27:15 Zach PARISE - 2:2
     
    27:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Po krásné kombinaci se domácí dočkali vyrovnání. Jason Pominville založil akci, pokračoval v ní Charlie Coyle. Do zakončení se dostal ZACH PARISE, jehož první střelu brankář zastavil, na dorážku už byl krátký. Asistence: Charlie Coyle a Jason Pominville.
    21:46 Jared SPURGEON - 1:2
     
    21:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Bleskově domácí celek odpovídá, Do šance se dostal JARED SPURGEON, který si počkal na první pohyb brankáře, a pak přišpendlil kotouč pod horní tyčku. Minnesota velmi rychle snižuje náskok Chicaga. Asistence: Eric Staal a Nino Niederreiter.
    21:09 Nick SCHMALTZ - 0:2
     
    21:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Díky pohledné kombinaci vedou hostující hráči o dvě branky. Jonathan Toews našel skvělým pasem NICKA SCHMALTZE, který už měl snadnou práci. Puk poslal za brankovou čáru, brankář se přesouval, a tak měl střílející hráč usnadněnou pozici. Asistence: Jonathan Toews a Richard Pánik.
     
    18:24
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Charlie Coyle – 2 min., nedovolené bránění brankáři). V závěru první třetiny si tak hosté zahrají přesilovou hru.
     
    17:10
    Brent Seabrook měl před sebou odkrytou část branky, ale nedokázal puk přesněji trefit. Velká šance zůstává neproměněná.
    10:54 Ryan HARTMAN - 0:1
     
    10:54
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Po rychlé akci se dostávají hosté do vedení. Třetí branku v posledních třech zápasech zaznamenal RYAN HARTMAN. Důležitou práci odvedl Vinnie Hinostroza, který našel přesným pasem spoluhráče. Harman se prosazuje rychlou střelou, brankář nebyl v optimálním postavení, čehož zakončující hráč využil. Asistence: Vinnie Hinostroza a Duncan Keith.
     
    05:09
    Ryan Suter se dostal do zakončení, výborně jeho ránu zablokoval Marián Hossa. Patrick Kane následně z rychlé protiakce trefil jen brankáře Wild.
     
    02:55
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Matt Dumba – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Richard Pánik – 2 min., hrubost).

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 22. Spurgeon (E. Staal, Niederreiter), 28. Parise (Coyle, Pominville), 57. Haula (Scandella, Niederreiter) – 11. Hartman (Hinostroza, Keith), 22. Schmaltz (Toews, Pánik), 38. Pánik (Hjalmarsson, Toews), 64. Toews (P. Kane, Keith)


    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Dumba, Olofsson, Prosser – Parise (A), E. Staal, Tuch – Zucker, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Niederreiter, Coyle, Pominville – Stewart, Schroeder, Haula.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews (C), Pánik – Panarin, Anisimov, P. Kane – Rasmussen, Krüger, Hossa – Hartman, Kero, Hinostroza.

    Rozhodčí: Lee, Rehman – Mach, Daisy

    Diváci: 19 326
    thejrc.org